Türkiye’ye dönmek veya dönmemek

Avrupa’da küçük bir yerde yaşam sizce nasıl?
Beklentilerinize bağlı, ben çok mutluyum iyi ki köye taşınmışız diyorum. Şehirdeki sıkış tepiş apartman dairesinden ve nemrut komşulardan kurtulduk, en çok da bunun için. Hayat çok yavaş akıyor köyde ve ben bunu çok seviyorum

Ya aslında şimdi yaşadığım hayattan çok da farklı yaşamayacağım köye taşınırsam biliyorum ama acaba büyük şehirde yaşayarak sahip olduğum lükslerimi özler miyim diye de düşünüyorum. Bir de doğu Almanya’da olduğum düşünülürse politik durum birazcık endişelendiriyor beni

Au beklentiyle alakalı gerçekten, bana da akmıyo ama ben sabırsız insanım, devinim istiyorum çevremde sanırım

Yani size istenen rakam çok çok yüksek
Zaten yaptırmadık araba parası yani, orayla burası arasında şöyle bi fark var ama, orda o evi bi haftada boyuyo, burda aylar sürüyor, şirket olduğu için fatura kesiyor, büyük kısmı vergiye gidiyor, aylarca sürüyor çünkü öğlen 1.5 saat mola, akşam beşte paydos, sabah 9 da gelirse ne ala, ve gerçekten çok ağırlar bildiğin ağırlar benim ömrümden ömür gidiyor. Bir de diyo ki duvara ışık yansıtın bi milim gölge yapmaz benim işçiliğimde, sanki duvarları gelip deneyleyecekler gölge yapıyo mu ışıkta diye neyse öyle işte bildiğin şok yaşadım fiyatı duyunca dudağım uçtu diyim

Avrupa’da küçük bir yerde yaşam sizce nasıl?
Ülkeye göre değişir. Ben hollandada Amsterdam da yaşamaktansa kesinlikle küçük yeri tercih ederim. Çünkü küçük yerde bile ufak bir şehir merkezi, hema, kruidvat, ah üçlüsü var. Bi de zaten ülke küçük, büyük bir şehre ulaşımınız kolay canınız hareket istediğinde. Ama Almanya öyle değil mesela. Zaten durağan bi tarzı var, köyü olunca iyice durağanlaşmış oluyor.

Turkiyede yasanmaz, avrupanin suyu cikti, yok amerika gurbetin dibi diye diye cok genellememek lazim. Nerede artılar fazlaysa sen ve ailen icin orasi uygundur, baskasinin tercihi veya laflari hic muhim degil. Nerde şartlar iyiyse ve mutluysaniz en cok orda olun. Son 4 yildir İngilteredeyim burda da şartlar cok zorlamaya basladi her yeri oldugu gibi covid vurdu gecti. Şahsen dönmeyi düşünmüyorum maddi kazanc imkani kesinlikle daha fazla hala, turkiyede linkedinde dogru duzgun ilan bile kalmadi hem trde hem ukde firmam oldugu icin yakindan takip ediyorum. Baya buyuk bir buhrana dogru gidiyor yaza zaten tarim krizi kapida, politik gundemler rezalet, insana saygi yok ama bunlari takmiyorsan ve iyi kazaniyorsan neden olmasin. Avrupada %1 lik dilimde kazanıyor olmak için $200K civari yeterliyken trde ayni sekilde insanlarin %99 undan fazla kazanio olmak için $400K civari kazanıyor olmak lazim. Yani turkiye gerçek zenginler ve fasfakirler olarak cart diye ayrilmak uzere. Cok iyi paralar kazanan cok insan var. Ve bu insanlari denetleyen mekanizma da yok. Iyi tarafta kaliyorsan pekala guzel yasanir. Zaten fazla insanla muhatap da olmazsin o zaman. Onun dışında tam bi dram membagi. Ve evet ben su an bile diyorum ne diye annem babam gelmemis iyi bi yere kurmamis obamizi diye :) yuzmus yuzmus kuyruguna gelmissiniz donecekseniz de vatandaşlık alip dönün.

Yediklerimz bile şüpheli. Daha temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayamadığımız bir ülke...

Evet 3 gün de boyarım dedi
Ucuza yapan bir adam vardı nerdeyse yarı fiyatı
Ama o kadar yoğun ki 1,5 ay sonraya verdi

Türkiye de gerçekten iyi iş yapıyorsan ve güzel zanaatın varsa çok kazanabiliyorsun

Çok haklısınız ben hiç o açıdan düşünmemiştim
Çok teşekkür ederim

Ya kısa vadeli düşünme. Olay sadece para değil. Bak bizim ülkemiz çok güzel Bi ülke. Ben de özlüyorum. Ama dengesiz ve güvenliksiz. Devlet milletin elinden evine arsasisini reserve alan bilmem ne diye el koyuyo. Muhalefet eden her ses 'terorist' damgası yiyor. Bunlar normal şeyler değil ya. Biz içinde dura dura alıştık galiba ama bunlar aşırı absürt olaylar. İlerde ne olacağının hiç garantisi yok. Şimdiki hükumet bunların en birinci sebebi ama onlar gitse bile yeni gelenin düzeltmeyeceği kalıcı problemler bırakıp gidiyorlar. Çok ileri boyutlarda kötü şeyler olabilir. Şimdi insanların içini karartmayayim.

Ama kisacasi bizim gibi dengesiz ülkelerin insanları ikinci bir vatandaşlık için her fırsatı değerlendirmeli bence. Avrupa vatandaşlığı bile olmasa, atıyorum Nikaragua vatandaşlığı bile olsa Yeter ki ilerde çocuğunun başka bir şansı olsun. Sıkışıp kalmasın milletin keyfi yönetimi altında.

bende salon, yatak odasi, banyo ve giris duvar, tavan bide kapilar 1000 euro vermistim bundan 2 sene once ve evet dediginiz gibi keyiflerine duskunler ömrünü yiyolar paranla rezil olmak bence

bende salon, yatak odasi, banyo ve giris duvar, tavan bide kapilar 1000 euro vermistim bundan 2 sene once ve evet dediginiz gibi keyiflerine duskunler ömrünü yiyolar paranla rezil olmak bence
Benim evim biraz büyük bir ev, duvar kâğıtları söküldü vs ekstra iş vardı ama gene de fazla bir rakamdı, burda alternatif olmamasını kullanıyor bu tip ustalar bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…