- 18 Ağustos 2022
- 3.632
- 12.298
- 138
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
-
Beklentilerinize bağlı, ben çok mutluyum iyi ki köye taşınmışız diyorum. Şehirdeki sıkış tepiş apartman dairesinden ve nemrut komşulardan kurtulduk, en çok da bunun için. Hayat çok yavaş akıyor köyde ve ben bunu çok seviyorumAvrupa’da küçük bir yerde yaşam sizce nasıl?
Ya aslında şimdi yaşadığım hayattan çok da farklı yaşamayacağım köye taşınırsam biliyorum ama acaba büyük şehirde yaşayarak sahip olduğum lükslerimi özler miyim diye de düşünüyorum. Bir de doğu Almanya’da olduğum düşünülürse politik durum birazcık endişelendiriyor beniBeklentilerinize bağlı, ben çok mutluyum iyi ki köye taşınmışız diyorum. Şehirdeki sıkış tepiş apartman dairesinden ve nemrut komşulardan kurtulduk, en çok da bunun için. Hayat çok yavaş akıyor köyde ve ben bunu çok seviyorum
Siz Türkiyede misiniz ?Boya hariç tüm ev boyatmaya 30 bin verdik ustaya.
Au beklentiyle alakalı gerçekten, bana da akmıyo ama ben sabırsız insanım, devinim istiyorum çevremde sanırımBeklentilerinize bağlı, ben çok mutluyum iyi ki köye taşınmışız diyorum. Şehirdeki sıkış tepiş apartman dairesinden ve nemrut komşulardan kurtulduk, en çok da bunun için. Hayat çok yavaş akıyor köyde ve ben bunu çok seviyorum
Ben Türkiye deyimSiz Türkiyede misiniz ?
Yani size istenen rakam çok çok yüksekSiz Türkiyede misiniz ?
Zaten yaptırmadık araba parası yani, orayla burası arasında şöyle bi fark var ama, orda o evi bi haftada boyuyo, burda aylar sürüyor, şirket olduğu için fatura kesiyor, büyük kısmı vergiye gidiyor, aylarca sürüyor çünkü öğlen 1.5 saat mola, akşam beşte paydos, sabah 9 da gelirse ne ala, ve gerçekten çok ağırlarYani size istenen rakam çok çok yüksek
Ülkeye göre değişir. Ben hollandada Amsterdam da yaşamaktansa kesinlikle küçük yeri tercih ederim. Çünkü küçük yerde bile ufak bir şehir merkezi, hema, kruidvat, ah üçlüsü var. Bi de zaten ülke küçük, büyük bir şehre ulaşımınız kolay canınız hareket istediğinde. Ama Almanya öyle değil mesela. Zaten durağan bi tarzı var, köyü olunca iyice durağanlaşmış oluyor.Avrupa’da küçük bir yerde yaşam sizce nasıl?
Yediklerimz bile şüpheli. Daha temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayamadığımız bir ülke...Peki neden benim size yazdığım yorumu görmezden geldiniz?
Gerçekten amacınız sorgulamaksa size memleketini bırakanların sebeplerinin sadece bazılarını yazdım. Neden ona cevap vermiyorsunuz amacınız gerçekten sorgulamaksa?
Bu arada ben göç etmedim, memleketimde yaşıyorum. Ama gidenleri de çok iyi anlıyorum.
Hangimiz şu an çocuğumuzu gönül rahatlığıyla bir yere yolluyor? Hangimiz ileride iyi bir okul kazanırsa mesleğini güzel yapar diye emin mesela? Kaç tane hakimlik sınavında derece yapıp mülakatta elenen çocuk var.
Bu kadar her şey ortadayken insanların çocuklarının geleceği için sevdiği memleketini neden terk ettiğini sorgulayıp anladınız mı mesela?
Evet 3 gün de boyarım dediZaten yaptırmadık araba parası yani, orayla burası arasında şöyle bi fark var ama, orda o evi bi haftada boyuyo, burda aylar sürüyor, şirket olduğu için fatura kesiyor, büyük kısmı vergiye gidiyor, aylarca sürüyor çünkü öğlen 1.5 saat mola, akşam beşte paydos, sabah 9 da gelirse ne ala, ve gerçekten çok ağırlarbildiğin ağırlar benim ömrümden ömür gidiyor. Bir de diyo ki duvara ışık yansıtın bi milim gölge yapmaz benim işçiliğimde, sanki duvarları gelip deneyleyecekler gölge yapıyo mu ışıkta diye neyse öyle işte bildiğin şok yaşadım fiyatı duyunca dudağım uçtu diyim
Çok haklısınız ben hiç o açıdan düşünmemiştimÜlkeye göre değişir. Ben hollandada Amsterdam da yaşamaktansa kesinlikle küçük yeri tercih ederim. Çünkü küçük yerde bile ufak bir şehir merkezi, hema, kruidvat, ah üçlüsü var. Bi de zaten ülke küçük, büyük bir şehre ulaşımınız kolay canınız hareket istediğinde. Ama Almanya öyle değil mesela. Zaten durağan bi tarzı var, köyü olunca iyice durağanlaşmış oluyor.
bende salon, yatak odasi, banyo ve giris duvar, tavan bide kapilar 1000 euro vermistim bundan 2 sene once ve evet dediginiz gibi keyiflerine duskunler ömrünü yiyolar paranla rezil olmak benceZaten yaptırmadık araba parası yani, orayla burası arasında şöyle bi fark var ama, orda o evi bi haftada boyuyo, burda aylar sürüyor, şirket olduğu için fatura kesiyor, büyük kısmı vergiye gidiyor, aylarca sürüyor çünkü öğlen 1.5 saat mola, akşam beşte paydos, sabah 9 da gelirse ne ala, ve gerçekten çok ağırlarbildiğin ağırlar benim ömrümden ömür gidiyor. Bir de diyo ki duvara ışık yansıtın bi milim gölge yapmaz benim işçiliğimde, sanki duvarları gelip deneyleyecekler gölge yapıyo mu ışıkta diye neyse öyle işte bildiğin şok yaşadım fiyatı duyunca dudağım uçtu diyim
Benim evim biraz büyük bir ev, duvar kâğıtları söküldü vs ekstra iş vardı ama gene de fazla bir rakamdı, burda alternatif olmamasını kullanıyor bu tip ustalar bencebende salon, yatak odasi, banyo ve giris duvar, tavan bide kapilar 1000 euro vermistim bundan 2 sene once ve evet dediginiz gibi keyiflerine duskunler ömrünü yiyolar paranla rezil olmak bence
EvetSiz Türkiyede misiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?