Turkiye'ye gelmek veya gelmemek...

Gelmek veya gelmemek

• Ankete Katılan
    110

sevde_

Sokak hayvanlarına su, yemek ve şefkat."Sevap"tır
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
10.393
25.119
598
Selamlar,
Yurtdisinda yasiyorum. Bir sure once isyerimden 1.5 aylik izin aldim. Gayet guzel bir sure. Gelecek ay gelecektim Turkiye'ye. Son yildir artan teror saldirilari, patlamalar, falan bunlari hep goze almistim. "Bir sey olsa da bana denk gelmez" filan diye kendimi kandiriyordum. Ama birkac gun once yasanan havalimani saldirisi beni cok fena carpti. Hep kullandigim havalimani diye galiba. Tam Turkiye biletimi almak uzereyken almadim. Korkudan yani. Yine benim gibi yurtdisinda yasayan ve Turkiye'ye bu yaz gelmeyi planlayan tanidiklarim var. Onlara baktim, kimse planlarindan vazgecmemis, yine gelecekler. Ama bende korku aldi basini gitti. Tabii o tanidiklarimdan bana cesaret geldi biraz. Kimisi "bir sey olmaz" diye kendini avutuyor, gelecekler. Ama kimisi de "aman sakin gitmeyin"le baslayan konusmalar yapiyor. Oyle bir durumdayim ki, tam arada kaldim. Kendi fikrim yok gibi. Bir gidecegim diyorum, bir yok gitmesem mi diyorum. Cildiracagim. Tabii ki gonulden gelen gitmek, cok istiyorum gelip gormeyi. Ama korkma sorunum var. O yuzden konu aciyorum ne olursa olsun gelmeli mi, gelmemeli mi? Oralar cidden nasil? Guvenlik onlemlerinde artma var mi? Hatta anket de aciyorum, lutfen oy kullanin.
Benim gibi Turkiye'ye yakinda gitmeyi dusunen arkadaslar da yazsin, onlarin fikirleri cok yonlendirir beni. Artik cesaret mi verirsiniz, yok gelme mi dersiniz, size kalmis.
Ne hevesliydim ya...

*Lutfen konu siyaset'e donmesin. Ben sadece halk olarak goruneni,. tavsiyeyi, uyariyi istiyorum. Bu konuda siyasete dondurulebilecek potansiyel var diye bastan belirteyim. :)

Size göre vizyonum dar olsa da yorum yapacağım
gelmeyin güvenlik onleminde zerre artma yok
havalimanında patlama oldu yine aynı durum
sadece tek bir kişiyi koruyan güvenlikte artma var o da malum kişi
amerika istihbaratı en az 5 tim var türkiyede diye uyarı yapmış
gelmeyin
ben adana da yaşıyorum geçen burada da camide cuma namazında patlamadan yakalandı biz bile biraz kafa dinlemeye kuş uçmak kervan geçmez yaylaya çıkacağız
böyle de korkarak yaşanmaz ama mecburuz

Bir olay oldu ya hava limanında, artık orası korunur, tren garında olsa olaydan sonra orası da korunur.
Yani sıkıntı hava limanıysa içiniz rahat olsun artık daha çok güvenlik önlemi vardır.
Gelin gezin ama çok kalabalık alanlarda meydanlarda bulunmayın.
Ben Türkiye'de yaşamama rağmen böyle tedbir alıyorum nerde ne olacağı hiç belli olmaz çünkü.

Sadece memleket hasreti mi yoksa burnunda tüten insanlar da var mı? Görüyorsun ya b.k gibi buralar affedersin. Çok şart değilse gelme.

Ben de kendimi hep bizi bulmaz diye kandırıyordum ama o kadar çok şey yaşandı ki her an ölebiliriz korkusuyla yaşıyorum.

Korkunun ecele faydası var mı? Tabi ki yok. Aman ne bileyim ya ikilemde kaldım

yani yaz sonu bende yurtdısına cıkıcam ama bunu bu oalylar yuzunden ertleyemem ki ozaman kapı dısarı adım atmamamız lazım bide tr de yasıyanlar ne yapıcak havaalanına gitmiyim ama bir gun avmeye giderim orda basıma gelir yani bunun icin hayatımızı nereye kadar kısıtlıycaz ki

Ona bakarsaniz paris ve brukselde de patlama oldu bi suru insan oldu

Brukselde teror olayi olacagi hic aklima gelmezdi mesela
Kader yani insan her yerde olumu tadabilir
Teror olmaz baska birsey olur

Gecen bi psikopat gece kulubu tarzi bi yerde bi suru kisiyi oldurmustu almanyadaydi sanirim

Korkuyla yasanmaz sonucta
Siz bilirsiniz ailenize danisin olmadi ona gore karar verin

Havalimanindan korkmuyorum, eminim oraya 2. kez ne bir tesebbus olur, ne de guvenlikten dolayi olabilir. Simdi hedefler baskadir. AVM desek, zaten sevmem, gitmesem de olur. En cok korktugum sey otobusler. Hem sehirlerarasi, hem sehir ici toplu tasima. Bunlarin icindeyken olasi saldirilari olursa diye cekiniyorum. E her yere taksiyle, ozel arabayla da gidemem.

Mata Hari , gorecegim birkac insan var, ama gormesem de olur. Hani kimse burnumda tutmuyor durust olmak gerekirse :) Benimkisi daha cok memleket hasreti, gezip gormek hevesi filan.

Ben olsam gelmem şayet İstanbul değil Samsundayım ama burda bile dünya kadar bomba yüklü araç çıktı ben bile işim olmadıkça çıkmıyorum.

Ben konuyu okumadan temelli gibi düşünerek oy vermiştim ama tatillik birşeyse gel tabiki. Sonuçta ölüm yazılı olan birşey, rahat koltuğunda otururken de seni bulabilirdi. O yüzden vazgeçtim ben gel diyorum :))

Önce bir düşün bakalım. Gelirsen devamlı etrafına bakarak,paranoyakça mı gezeceksin yoksa rahat olur musun? Eğer ilk şıkkı seçiyorsan gelme burnundan gelir tatil.

Samimi cevap vermek icin uzunca dusundum,gelmezdim sanırım.

Evet ölüm her yerde her an gelip bulabilir ,gelmeme sebebim ölümden kacmak degil de gittigim hicbi yerden keyif alamayacagim,tedirgin olacagim icindir.

Kesinlikle seninle aynı durumdayım..Bende yurt dışındayım ve bu yaz tatil için kara kara düşünüyorum Türkiye'ye geleyim mi yoksa vazmı geçeyim diye..
Birde daha bu sabah okudum.Amerika Türkiye'de terör olaylarının artacağını söylemiş. Özellikle ege bölgesindeki oteller gece kulüpleri ve antalyada ki turistik yerler hedefteymis..
Bizde Bodrum'u dusunuyorduk.çok korkuyorum ya..
Çoluk çocuk bütün aile gideceğiz tatil diye birde teröre kurban gitmeyelim allah korusun. .
Takipteyim konuyu..

Allah göstermesin ama her türlü yerde aynı risk vardır. Sadece içiniz rahat gezersiniz bazı yerlerde önceden olay olmadıgi icin. Sizi çok huzursuz edecekse burada olmak gelmeyin. Mutlu ve huzurlu olmanız daha önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…