- 21 Kasım 2015
- 216
- 130
- 23
- 38
bir süre en azından gelme derimSelamlar,
Yurtdisinda yasiyorum. Bir sure once isyerimden 1.5 aylik izin aldim. Gayet guzel bir sure. Gelecek ay gelecektim Turkiye'ye. Son yildir artan teror saldirilari, patlamalar, falan bunlari hep goze almistim. "Bir sey olsa da bana denk gelmez" filan diye kendimi kandiriyordum. Ama birkac gun once yasanan havalimani saldirisi beni cok fena carpti. Hep kullandigim havalimani diye galiba. Tam Turkiye biletimi almak uzereyken almadim. Korkudan yani. Yine benim gibi yurtdisinda yasayan ve Turkiye'ye bu yaz gelmeyi planlayan tanidiklarim var. Onlara baktim, kimse planlarindan vazgecmemis, yine gelecekler. Ama bende korku aldi basini gitti. Tabii o tanidiklarimdan bana cesaret geldi biraz. Kimisi "bir sey olmaz" diye kendini avutuyor, gelecekler. Ama kimisi de "aman sakin gitmeyin"le baslayan konusmalar yapiyor. Oyle bir durumdayim ki, tam arada kaldim. Kendi fikrim yok gibi. Bir gidecegim diyorum, bir yok gitmesem mi diyorum. Cildiracagim. Tabii ki gonulden gelen gitmek, cok istiyorum gelip gormeyi. Ama korkma sorunum var. O yuzden konu aciyorum ne olursa olsun gelmeli mi, gelmemeli mi? Oralar cidden nasil? Guvenlik onlemlerinde artma var mi? Hatta anket de aciyorum, lutfen oy kullanin.
Benim gibi Turkiye'ye yakinda gitmeyi dusunen arkadaslar da yazsin, onlarin fikirleri cok yonlendirir beni. Artik cesaret mi verirsiniz, yok gelme mi dersiniz, size kalmis.
Ne hevesliydim ya...
*Lutfen konu siyaset'e donmesin. Ben sadece halk olarak goruneni,. tavsiyeyi, uyariyi istiyorum. Bu konuda siyasete dondurulebilecek potansiyel var diye bastan belirteyim. :)
Haksızlık yapılacak bir şey yok. Evet, herkesin canı tatlı. Kimse kaçamayacağı bir yerde yaşamak istemez. Ama sizi bu olaylarla yaşamaya devam etmek zorunda bırakarak bu haksızlığı ben yapmıyorum. Bilmem anlatabildim mi. Sizin yaşamaya devam etmeniz başkasının güle oynaya gelebilmesini gerektirmiyor ne yazık ki.Benim eşim o havalimanında çalışıyor. Patlayan bombalardan biri eşimin çalıştığı kontuarın hemen yanında patladı. Neyseki o gün izinliydi. Fakat sabah 6 vardiyasına gitti. Kan kokusu içinde çalışmak zorunda kaldılar. Her şeye rağmen hauat devam ediyor. Herkesin canı kendine tatlı evet, ama biraz haksızlık yapıyorsunuz sanki. Bizler her gün bu tehlikeyle yüzyüzeyiz. Ama yaşamaya devam ediyoruz.
Bazı arkadaşlarımız bu durumlara kader, ecel demiş. Ama ben terör saldırısında ölmeye ecel gözüyle bakamıyorum. Aferdersinşz, ama buna "b.k yolunda ölmek" gibi bir deyim cuk oturuyo . Korkum ölüm değil, korkum böyle pisi pisine öldürülmek, katledilmek. İkisi farklı şeyler. Ecel gözüyle bakmak bana kendimi kandırıyormuş gibi geliyor.
gidebileceğimiz bir yer bile yok burada yaşamak zorundayız diye miBu konuyu görünce kendimi çok değersiz hissettim..
Ocak 2015 İstanbul'da geçti.
1.5 sene olmuş.
Agresif tavrınıza anlam veremedim ve evet anlatabildiniz.Haksızlık yapılacak bir şey yok. Evet, herkesin canı tatlı. Kimse kaçamayacağı bir yerde yaşamak istemez. Ama sizi bu olaylarla yaşamaya devam etmek zorunda bırakarak bu haksızlığı ben yapmıyorum. Bilmem anlatabildim mi. Sizin yaşamaya devam etmeniz başkasının güle oynaya gelebilmesini gerektirmiyor ne yazık ki.
Yaşadığım yer bu halde diye.gidebileceğimiz bir yer bile yok burada yaşamak zorundayız diye mi
Diğer Amerika konularınızı hatırlıyorum. Çok daha uzun süre zannetmiştim.Ocak 2015 İstanbul'da geçti.
1.5 sene olmuş.
Yok, agresif degilim. Sadece yazdiginiz seyler suclayici ve buna cevap vermem gerekiyordu. Bazi arkadaslarimiz cok guzel aciklamis "benim durumum kotuyse, sizinki benden de kotu". Durum bu. Yoksa ben tatil icin bile olsa guvenlik endisesi yasiyorsam, orada yasayanlara haksizlik ettigim sonucu cikmaz. Herkesin cani tatli.Agresif tavrınıza anlam veremedim ve evet anlatabildiniz.
Diğer Amerika konularınızı hatırlıyorum. Çok daha uzun süre zannetmiştim.
O halde gelmenizi hiç tavsiye etmem. (Oyumu bu yönde kullandım.)
Annem,Babam,Kardeşlerim,Dostlarım orada deseydiniz tamam ama görüşmesem de olur dediğiniz birkaç kişi varmış.
Geliş amacınız sadece memleket özlemi ve gezip görme ise can güvenliğinizi riske atmaya değmez bence.
Şu da var ama bu sefer gelmezseniz bir daha ne zaman gelebilirsiniz onu da bir düşünmek lazım.
Amerika'ya geri döndüğünüzde iyi ki gitmişim mi dersiniz yoksa aman gitmesem de olurmuş mu derseniz bu önemli.
Gelip diken üstünde tatil yapmak, keyif alamamak da var birde hiç gitmeyip kafanın rahat olması var.
Türkiye'ye gelmek (şu şartlar altında olsa bile) size çok iyi gelecek mi bunu da bir düşünün derim.
Mecburiyet mi, yoksa tamamen tercih mi? Eger tercihse cok cesursunuz. Nasil karar verdiniz donmeye? Onceleri ben de kesin donus yapacaktim, sonra bu sebeplerden dolayi vazgecmek zorunda kaldim malesef.Agustos sonunda kismetse temelli Turkiyeye yerlesiyorum
Allah korusun tabi.Bir daha gelmek sorun degil, yine zaman ayarlayabilirim, ama ya gittikce daha da kotu olur da ulkeme hic gelemezsem tasasi var. Allah korusun tabii ki, umarim su kotu surec gecer de gider.
Turkiye'ye gelmek cok iyi gelir, ama mesela bir otobuse binene kadar. Bir toplu tasimaya binsem diken altinda olurum. Eminim su an orada yasayan bir cok insan da oyledir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?