Turkiye'ye gelmek veya gelmemek...

Gelmek veya gelmemek

• Ankete Katılan
    110
Bence git tabi ya. Bizde gitmiceksen kim gidicek. Zaten turistler hep iptal ediyolar. Ben anca uc hafta izin alabildim ve gidicem. Ben turkiyedeki hava alani degilde burdakinden korkuyorum, Fransada yasiyorum Pariste, burda da yapicaklar kesin herkes korkuyor bu aralar. Ama yasamaktan mi vazgecicez napicaz yani? Guzel ulkemiz kotu gunler geciriyor ama insAllah gecicek

Bu konuyu görünce kendimi çok değersiz hissettim..
Niye?
Herkesin dusuncesine begeni atiyorum, hem saygi duydugumu, hem aklimda bulundugumu belirtiyorum kendimce. Vakit ayirip yaziyorlar. Ama sizinkini begensem yanlis anlasilacak diye bir sey yapamadim. :) Kimseye kendisini kotu hissettirme niyetiyle acmadim, onu belirteyim.

Bu konuyu görünce kendimi çok değersiz hissettim..
Ben de öyle.
Kafese sıkışmış gibi, bir türlü uzak diyarlara yelken açamıyoruz.
Ve tabi, insanların gelmekten korktuğu bir ülkede yaşamak, belki de ölene değin gitme şansını yakalayamamak...
Epey kötü.

Benimle ayni sorunu paylasan biri gormek guzel, yani beni cok iyi anliyorsunuzdur, ben de size cok iyi anliyorum. Bana lutfen gerek konuya yazarak, gerek ozelden kararinizi bildirirseniz sevinirim, yani gidip gitmeyeceginize karar verdiginizde. Ben zaten buyuk ihtimalle, konum eskimezse konuya yazarim.
Ben de aynen Ege ve Akdeniz sahillerini dusunmustum. Kiyida kosede takilirim, buyuk sehirlerden uzak dururum demistim. Cok merak ediyorum gelecegi simdi. Acaba neler olacak. Her ne karar verirsek, insallah pisman ve magdur olmayiz, ne diyeyim...

Sizinle ilgili değil.

Sanki Türkiyede özellikle İstanbulda yaşayan insanlar olarak canımızın kıymeti yok ölürsek ölelim gibi bir durum söz konusu gibi hissettim.

Sürekli gittiğiniz yerlerin patlıyor olması berbat bir durum.

Bir bu konuda yüzüme çarptı her an patlayabileceğimiz gerçeği bir de Almanyadan tatile gelen kuzenimi dışarı gezmeye çıkardığımızda kocasının arayıp kalabalığa girmeyin dediği zaman. Üzüldüm.

Gelmeyin. Sakin kafayla tatil yapın.

Orasi biz disarida yasayanlar icin de kotu emin olabilirsiniz. Insanin korkusundan kendi memleketine gidememesi gercekten cok kotu yani, dusununce cildiracak gibi oluyorum. Bugun yarin is yerimden soracak izin aldigim kisi, olaylari herkes duydu. Utaniyorum ve buyuk uzuntu duyuyorum korkudan gidemedigimi soyledigimde. Benim ulkem boyle olmamaliydi diye.

Evet gerçekten öyle. Ölene kadar burada kalacağım muhtemelen. Ve o ölümün nasıl geleceği belli değil.

Senin durumun kötünün çok çok iyisi.
Hatta benim için, başka bir ülkede Tc adına endişelenmek bir lüks olurdu.
Bir ya da iki güne unutur, tatil biter hayatın akışına kapılırsın, ama bu bizim için geçerli değil.

Tabiki yazarım. .çocuklar çok istiyorlar Bodrum'u ama ben sanırım bir süre düşüneceğim. Resmen ne hale getirdiler ülkeyi allah kahretsin hepsini ya..
Sizde bana yazın birbirimize destek olalım))

Ben olsam giderdim. Ecel geldiyse şayet sizi rahat yatağınızda da bulabilir. Ömür boyu hayatımızı erteleyemeyiz diye düşünüyorum. Ben taksim ve fatihte olan saldırılarin her ikisinde de dakika farkıyla kurtuldum. Oralarda çalışıyorum dua etmekten başka bir şey gelmiyor elden.

Daha şimdiden bu kadar korkuyorsanız Türkiyede ne yapacaksınız ?
Tatilin amacı dinlenmektir korku ile yaşamak değil.
Ben Türkiyede her türlü rahat ederim, kendimi iyi hissederim diyorsanız gidin ama yok ya bana bir şey olursa diyorsanız hiç gitmeyin tatiliniz burnunuzdan gelir.

Gelme, en azından bu sene. Ben dışarda hep tedirgin geziyorum, gezme de değil zaten, iş halletme ve eve dönme. Gördüğüm kadarıyla herkes tedirgin, kalabalık yerlerde millet arkasına bakarak dolaşıyor, milletin çantasında ceketinde gözümüz. Son bir sene içinde kaç kere tekrarlandı aynı olay, en beklenmeyen en güvenilir yerlerde. Saldırılarda ölen ve yaralananlar da muhtemelen bizim gibi düşünüyorlardı, 'bir şey olmaz', 'bana olmaz'.
O kadar üzgünüm ki, bir insanın hayatı böyle bir sebepten bitmemeli, yaralılar daha kötü, bütün hayatları alt üst oldu, ömür boyu sağlık problemleri, psikolojik travma, sağlık durumları yüzünden geçim kaynaklarından olma, bu insanlar kimsenin umrunda değil, devlet ne kadar destek oluyor ki, haberlerde görüyoruz bazen malulen emekli olmak zorunda kalıp hakaret gibi 3 kuruş maaş bağlanan insanları, hiçbirimizin de umrunda değiller, yalnızlar.
Riske atmaya değmez bence, ben böyle bir şey yaşarsam inşallah ölürüm diye dua ediyorum, sakat vs kalırsam bakacak kimsem yok, devlet de bakmayacak, hesap soracağım kimse yok, burda bizi uyaran kimse de yok. Amerikan büyükelçiliği sayfasında sürekli şuralara dikkat edin, kalabalık yerlerde gezmeyin diye uyarı yapılırken, bize politikacılar avm'lere gidin, dışarda gezin diyordu, burda ne yazık ki başına bir şey gelirse sadece bir istatistikten ibaret olacaksın.

Son düzenleme:
Merhaba,
ben avrupada doğup büyüdüm ancak bi kaç senedir türkiye, istanbulda yaşıyorum. Genel olarak ve benim gözlemlediğim insanlar gergin. her an olay olabilcekmiş gibi. bizde korkuyoruz ama bi şekilde hayat devam ediyor. kalabalık yerlerden kaçının. ben mesela avm leri fln zaten pek sevmem. şu sıralar ev-iş iş-ev.

başıma gelmez demeyin; belli olmaz. o insanlar hiç düşünüymüydü terör olayından dolayı hayata veda edeceklerini?

türkiyenin neresine geleceksiniz? memleket mesela trabzonda bir köy falansa gidin yani bence bişey olmaz. ama eğer 1,5 ay istanbulda kalacaksanız bu gereksiz uzun bi süre.

şimdiden iyi tatiller dilerim :)

Atatürk Havalimanı üzerinden annemler bugün geldi. Ben de birçok kişiye sorduk, insanların uçuşlarına devam ettiğini görünce de gelsinler dedik, şansımıza bıraktık. Annem her şey normale dönmüş dedi. Haliyle endişe ve korku varmış herkesin gözlerinde. Tabii Belçika'daki havalimanı 12 günde açılırken bizim ertesi sabahki uçakları bile kaldırmamız ülkecek ne halde olduğumuzun göstergesi. Havalimanlarından korkmayın ama her yerden haberler geliyor. En son ABD'nin yaptığı bir uyarıyı okudum haberlerde.
Bu yıl gelmezseniz seneye gelebilir misiniz orası ne malum bir de o var. Belki durumun gidişatına göre bilet alabilirsiniz birkaç hafta sonra. Bir şey demek zor gerçekten

İlk olarak İstanbul'a geleceğim. Orada doğdum büyüdüm ve arkadaşlarım var. Ama sonra İzmit, İzmir, Bursa, Ege ve Akdeniz kıyılarında bulunacaktım. 6 hafta İstanbul zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…