• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyeye kesin dönüş

Baski yaparlarsa yapsinlar azcik direnin yahu. Mahalle baskisindan kacarsak yazik bize. Gercekten bilmedigim icin soruyorum ne yapabilirler ki. Ailen sana bisey demiosa sanmiorum ki dedikodudan baska bi yaptirimlari olsun. Millet burdan kacti bu zihniyetten biktigi icin orayi da ayni yapmislar saka gibi.
Her zorlukta kacmaktan yana deilim, haklarimizi azcik savunmaliyiz. Erkek sinirlarini oyle kolay kabul etmemeliyiz. Heleki senin gibi saglam kadin koruma yasalarini oldugu bi ulkede olsam sinek viziltisi sayarim. Git baska sehirde ev arkadaslariyla yasa. Ne kadar sosyal hakki geride birakacaksin farkindamisin. Bunun yasliligi var, cocugu var vs vs.

Çünkü burda türklerden baskı, almanlardan da ırkcılık görüyoruz. Irkcılık yüzünden almanların yoğun olduğu bi şehirden, türklerin çok olduğu bi şehire taşındım ama burda da her iki taraftan baskı görülüyor. Almanlar için hala pis bi türküm ama türkler için almanlaşmış birisiyim. Kendimi pek ifade edemiyorum kusura bakmayın ama çektiğimi bi ben biliyorum. Türklerin çoğu hep iç içe olduğu için, hiç almanların arasına girmediği için ve dediğiniz gibi ortaçağ kafasında yaşadıkları için rahatlar ama ben ve benim gibiler inanın burda olmaktan çok mutsuz. Almanya da çoğu şehirde akrabalarım var ve heryerde aynı muamele.

Bende Almanya dayim ve ben ne zaman Türkiye e gitsem orda uzun vaadeli kalamayacahimi daha net anliyorum. Bana almanlarin Türk olarak baktigi umrumda degil. Onlar önce bir dönüp kendilerine baksinlar. Türklerin baskisindan ben gayet uzak yasiyorum.. :D Yani size aslinda bols sans dilemek istiyorum. Insallah mutlu olabileceginiz bir yer bulursunuz

Bence böyle bişey yapmayın çok pişman olursunuz. Şahsen ben burda olmaktan mutluluk duyan kimseyi tanımıyorum.

Antalyanın insanlarını aslında sıcak buluyorum ama burdaki türkler çok farklı -insan kendini hep baskı altında hissediyor. Zaten insanların burda bi sosyal hayatıda yok hep çalışmak ve çalışmak için yaşamak.
Turkiyede de farklı değil hep çalışıyorsun ve çoğu zaman emeğinin karşılığını tam anlamıyla anlamiyirsun. Bi kaç arkadaşım sizin gibi geldi 2-3 sene içinde geri döndü. Illa geleceğim diyorsanız ev ve arabanız olsun. Yoksa burda hayat çok zor

Türkiye e dönmeyi düsünenlere türkiyede hep "Baska birsey yapamazsan tercümanlik yaparsin dil var nasil olsa" diyorlar. Bana da demisti bir kac kisi

Evet yaparsınız ama öyle kolay bulamazsınız.Burda almanca türkçe çeviriyi 1000 karakteri 10 liradan yapıyolar.Sigorta yapan bi tercüme bürosu bile zor bulursunuz.Tercümede para simültane çeviride.Tek başınıza çalışacaksanız tanınmanız lazım çevre yapmanız lazım ayrıca dil bilmeniz simültane tercüme yapmanız için yeterli olacak mı? Bi arkadaşım hastanede tercüman o da 2bin lira alıyo yani kolay değil.

Hayal kurmayın tercümanlık işini zor bulursunuz.Call centera girseniz alacağınız maaş 1600TL.

Hayır bu iş öyle değil. Yabancı dilim olmadan herhangi bi cal centerde işe başlasam alacağım maaş 1600tl olurdu. Ama benim iki ana dilim var ve ileri düzeyde ingilizcem var. Cal center zaten son ihtimal. Çalışmadan rahatca iş arayabilmem için birikmiş parayla geleceğim ve bulduğum ilk işe gireceğim diye bişey yok.

Benim düşüncem sağlık sektöründe üst düzey yönetici asistanlığı ki bu sektör git gide büyüyor.

Evet yaparsınız ama öyle kolay bulamazsınız.Burda almanca türkçe çeviriyi 1000 karakteri 10 liradan yapıyolar.Sigorta yapan bi tercüme bürosu bile zor bulursunuz.Tercümede para simültane çeviride.Tek başınıza çalışacaksanız tanınmanız lazım çevre yapmanız lazım ayrıca dil bilmeniz simültane tercüme yapmanız için yeterli olacak mı? Bi arkadaşım hastanede tercüman o da 2bin lira alıyo yani kolay değil.

Acikcasi ingilizcem konusma ve yazilida türkcemden daha iyi. Yani benim türkcem profesyonel olarak tercümanlik yapmak icin yetersiz. Türkiye de bana bir cocuk "Hürrem Sultan gibi konusuyorsun" dedi :D

Hayal kurmayın tercümanlık işini zor bulursunuz.Call centera girseniz alacağınız maaş 1600TL.

Pardon ama arkadaş lise mezunuyum dememiş, kendisi üniversite mezunu bir hemşire call center ne alaka?
Yurtdışından gidip Türkiye'de şakır şakır tercümanlık yapan birkaç tanıdığım var.
Arkadaşınız kendini ön plana çıkarmayı becerememiş anlaşılan.

Hayır bu iş öyle değil. Yabancı dilim olmadan herhangi bi cal centerde işe başlasam alacağım maaş 1600tl olurdu. Ama benim iki ana dilim var ve ileri düzeyde ingilizcem var. Cal center zaten son ihtimal. Çalışmadan rahatca iş arayabilmem için birikmiş parayla geleceğim ve bulduğum ilk işe gireceğim diye bişey yok.

Benim düşüncem sağlık sektöründe üst düzey yönetici asistanlığı ki bu sektör git gide büyüyor.

O konuda da sizden tecrübe isteyeceklerdir.Şu an çalıştığınız sektörle gene alakası yok.

Geri dönme imkaniniz yok mu peki? Ben burdaki haklarimi öldürmeden gelmeyi düsünüyorum. Peki sakincasi yoksa neden pisman oldugunuzu ögrenebilirmiyim?

1. Kültürel farklılıklar ve değerler çok fazla.
2. İzine geldiğiniz gibi euroyu bozdurup harcamak gibi olmuyor. Hayat pahalı.
3. Belli bir saatten sonra Kadın olarak tek başınıza Almanyadaki gibi dışarı çıkamıyorsunuz.
4. Ortam çok farklı, buradaki bayanladı tenzih ederek yazıyorum, almanyadan gelince sudan çıkmış balık gibi oluyosun, bilmediğin birşeyi sorduğunda anında uzaylı muamelesi görüp dalga konusu oluyorsun. Özellikle iş hayatında samimiyet ve dürüstlük yok. Kendilerini kurtarmak için her türlü yalan ve iftiraya başvuruyorlar.
5. Hergün 5 öğün politika konuşuyorsun. Eğer sen A partili isen karşındakilerde B partili ise almanyadaki gibi seviyeli bir muhabbet kuramıyorsun. Düşman olarak görüyorlar. Ciddi boyutta kutuplaşmalar mevcut.
6. Kendimden örnek vereyim burda: Almanyada lacoste ve tommy hilfiger dışında birşey almazken ekonomik mecburiyet dolayısı ile defacto ve lc waikikilere kadar indim. (Sözüm yanlış anlaşılmasın küçümsemiyorum. Sadece kıyas anlamında söylüyorum)
7. Alman vatandaşı olarak çalışmadığın sürelerde sigortan yok. Mavi kartın olsa da yok.
8. Mavi kart burada hiçbir işe yaramıyor. Gerçekten sadece çalışma iznine yarıyor onun dışında gittiğin hiçbir kurum buna nüfüs müdürlüğü de dahil, bu nasıl kimlik bununla işlem yapamazsınız diyor. Torpilsiz iş yapamıyorsun.
Şimdilik aklıma bunlar geldi. Daha gelirse yazarım :)

Tekrar ediyorum: Sakınnnnnn gelmeeeeeee !!!

Ben geri dönmeyi düşünüyorum.

Pardon ama arkadaş lise mezunuyum dememiş, kendisi üniversite mezunu bir hemşire call center ne alaka?
Yurtdışından gidip Türkiye'de şakır şakır tercümanlık yapan birkaç tanıdığım var.
Arkadaşınız kendini ön plana çıkarmayı becerememiş anlaşılan.

Call centerı kendisi söylediği için yazdım.Hayırdır bu ne şiddet ne celal?

O öyle kolay olmuyor canim. Torpil denilen birsey var. Ve daha öncede demistim Türkiyede birsürü üniversite mezunu, dil bilen insanlar var. Yani dil bilmen seni o kadar özel kilmiyor artik. Ve eger torpillin yoksa cok zor olur senin icin. Devlet hastaneleri icinde kpss gerekli ki o yurtdisinda büyümüsler icin neredeyse imkansiz.

Bence en iyisi alabiliyorsan 4 hafta tatil al ve otele degil, is aramaya git Türkiyeye. Kendi gözlerin ile gör ne kadar zor oldugunu. Kendine bütce belirle ve sadece o bütce ile o 1 ay boyunca gecinmeye calis. Marketlere gir alis veris icin. Sinema biletlerine bak. Kendini romantik duygulara degil, mantiga kaptir.

Almanca ingilizce kâr etmiyor. Torpilin var mı. Adamsın yoksa asgariye talip olacaksın.

Back
X