- 30 Aralık 2009
- 23.892
- 96.185
- 1.123
- Konu Sahibi TugceHilal1989
Almanya"ya bizi alırlar mi acaba ?olsun iyi açıdan bak, menemen soğanlı mı soğansız mı kavgası olmayacakher şey ülkemizin dirliği ve birliği içün
![]()
Acindirsam kendimi felan.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Almanya"ya bizi alırlar mi acaba ?olsun iyi açıdan bak, menemen soğanlı mı soğansız mı kavgası olmayacakher şey ülkemizin dirliği ve birliği içün
![]()
Merhabalar,
ben Almanya’da doğdum büyüdüm ve alman vatandaşıyım ama uzun zaman önce burda yaşamak istemediğimi anladım. Ne yapsam mutlu olamıyorum ve hayatımda tek mutlu olduğum anlar Türkiye de geçirdiğim günler ve artık Antalyan ya yerleşme kararı aldım.
Nasıl yapcağımı henüz tam bilmiyorum. Aslında hemen işlerimi halledip gitmek istiyorum ama tabiki beş parasız olmaz bu işler. İki seçeneğim var ama ne kadar cabuk gidersem okadar iyi olcağını düşünüyorum.
Birinci seçenek bi sene boyunca para biriktirip gitmek. Bu para bi yıllık kiramı ve bi yıl boyunca yeni bi iş bulana kadar idare eder. İkinci seçenek üç dört sene daha burda kalmak ve bi daire alcak kadar para biriktirip gitmek.
Bu arada burda ben Mittlere Reife yaptıktan sonra Altenpflegeausbildung ve Fachhochschulreifemi yaptım. Şuan bi hastanenin rehabilitasyon bölümünde hemşirelik yapıyorum. Ama artık hemşirelik yapmak istemiyorum. Sağlık sektöründe üstdüzey yönetici asistanlığıni veya bi hastanede tercümanlık yapmayı düşünüyorum en kötü ihtimalle bi yabancı dil bilen bi eleman arayan cal centerde işe başlarım.
Sizlerin önerilerini duymak bana çok yardımcı olacaktır. Şimdiden teşekkür ediyorum.
İzmir varoşunda 160bin TL sini taşa gömer. İçine de kendi girer daha da çıkamaz oradan.Hayır 130 140 dediler başta . 1+1 ev olurmuş .
Konu sahibi de evet ya hatta 160 a site içinde bulurum dedi ve bahsettiği şehirler antalya izmir
Almanya"ya bizi alırlar mi acaba ?
Acindirsam kendimi felan.
Boynumuza soğan pattis asalim bari en azından zengin sanarsa sansimiz artarben bir gidip merkel seni seviik diye bağıralım derim, bahalım ne olacaktaş atacağız da kolumuz mu yorulacak
ama olursa wuhuuu bekle bizi münih
![]()
Haklısınız ve ek olarak aslında türkiye de kadın olarak hic bir yerde tam anlamıyla rahat degilsin .İzmir varoşunda 160bin TL sini taşa gömer. İçine de kendi girer daha da çıkamaz oradan.
İzmir-Antalya evet bu illerde rahatsın rahatsın da 1+1 minimum 200bin 2+1 minimum 300bin tl lik semtlerde oturacaksın ki şortla gezesin biranı içebilesin.
Artık para da yetmiyor çünkü para muhafazakarlarda artık. Daha da konuşmayayım banlanasım yok.
Evinizi alırsanız iyi eğitim almışsınız işinizi ayarlayıp gelebilirsiniz. Tercih meselesi sonuçta. Ama evinizi nezih semtlerden alın.
Öyle sanıyorlar çünkü bilgiler kulaktan dolma. Bize de herşey tozpembeydi. Sonuç: geldim ebeminkini gördüm![]()
Boynumuza soğan pattis asalim bari en azından zengin sanarsa sansimiz artar
Antalya İzmir diyeceğinize Türklerin koloni halinde yaşamadıkları uzak medeni şehirlere gidin Almanya'da.Ozaman size bol şans dilerim. Akşamları arkadaşlarınızla dışarı çıktığınızda hele ki diyelim bi bira içtiğinizde size ters ters bakılmasından, laf edilmesinden mutluluk duyacaksanız ne ala.
Havuza/Denize girmek isteyince duyacağınız sözlerden ve bakışlardan hiç bahsetmek bile istemiyorum. Bu tabiki almanyanın her bi tarafında böyle değildir. Ben türklerin çok olduğu ama pek modern olmadığı bi şehirde yaşıyorum ve kendimi Antalya olsun İzmirde olsun daha rahat hissediyorum.
Diğer yorumlarda da söylenmiş tekrar edeyim.Merhabalar,
ben Almanya’da doğdum büyüdüm ve alman vatandaşıyım ama uzun zaman önce burda yaşamak istemediğimi anladım. Ne yapsam mutlu olamıyorum ve hayatımda tek mutlu olduğum anlar Türkiye de geçirdiğim günler ve artık Antalyan ya yerleşme kararı aldım.
Nasıl yapcağımı henüz tam bilmiyorum. Aslında hemen işlerimi halledip gitmek istiyorum ama tabiki beş parasız olmaz bu işler. İki seçeneğim var ama ne kadar cabuk gidersem okadar iyi olcağını düşünüyorum.
Birinci seçenek bi sene boyunca para biriktirip gitmek. Bu para bi yıllık kiramı ve bi yıl boyunca yeni bi iş bulana kadar idare eder. İkinci seçenek üç dört sene daha burda kalmak ve bi daire alcak kadar para biriktirip gitmek.
Bu arada burda ben Mittlere Reife yaptıktan sonra Altenpflegeausbildung ve Fachhochschulreifemi yaptım. Şuan bi hastanenin rehabilitasyon bölümünde hemşirelik yapıyorum. Ama artık hemşirelik yapmak istemiyorum. Sağlık sektöründe üstdüzey yönetici asistanlığıni veya bi hastanede tercümanlık yapmayı düşünüyorum en kötü ihtimalle bi yabancı dil bilen bi eleman arayan cal centerde işe başlarım.
Sizlerin önerilerini duymak bana çok yardımcı olacaktır. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Buna yorum yapmazsam çatlarım. Buranın 3000tl si ile oranın 3000 eurosu aynı alım gücüne sahip değil. 2014 yılında avusturyada 30 euro ile sepetim dolarken Türkiye de bir iki parça alabiliyordum. Ki simdi euro oldu 5 tl durum daha da beter.Doğru diyorsunuz burda kazanılan parayı türkiyede harcamak gerçekten güzel ama orda ayda 3000 tl kazansam burda 3000 euro kazanmış gibi oluyor.
Sizce her ay 3000 tl gelirim olsa ve 1000tl kira ödesem rahat yaşamama yeterli olur mu?
Şu hesabınız o kadar yanlış ki. Oranın 3000 eurosu ile buranın 3000 tl si bir olabilir mi hiç? Orda 3000 euro alıp 1 kilo süte 1 euro verirken tr ye geldiğinizde 1 kilo süte 4 tl vereceksiniz. Bir kilo eti en fazla 10 euroya alırken burda 70 tl vereceksiniz.Doğru diyorsunuz burda kazanılan parayı türkiyede harcamak gerçekten güzel ama orda ayda 3000 tl kazansam burda 3000 euro kazanmış gibi oluyor.
Sizce her ay 3000 tl gelirim olsa ve 1000tl kira ödesem rahat yaşamama yeterli olur mu?
Her degil ama çoğu köşesinde taciz var .Gercekten yorumlara cok sasiriyorum..
Sanki taciz, zam, enflasyon sadece turkiyede var, almanyada yok... diger ulkeler cennet, problemsiz, sadece turkiyede var bunlar...
Sanki memlekette her kosede taciz var, sanki herkes borc bataginda, aclik kitlik var...
Bu cennet vatani bu kadar hor gormeyin lutfen.. o ovdugunuz veya begendiginiz avrupa ulkeleri bosluk ve batakliktan baska bisey degil..
Konu sahibi arkadasim ben 25 yil almanyada yasadim, sonra turkiyeye yerlestim.. antalyayi da biliyorum... 8 yildir bir gun bile keske gelmeseydim demedim.. allah dedirtmesin..
Ama bencede suan ev parani birktir, isini bul ve oyle gel..