Türkiyeyi çok özlüyorum :(

Kelebek8989

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2015
133
56
Meraba arkadaşlar dertlendim yazmak istedim almanyada yaşıyorum ben 3 haftalığına türkiyeye gittim geçen hafta geldim ama bana hiç yetmedi hiç doymadım hasretim olduğu gibi duruyor burayı hiç sevmiyorum geçen sene doğum yaptımgidemedim bu sene de 3 haftacık zaten eşimle ayrı şehirlerdeniz izin yollarda geçti bu arada türkiyeden gelin geldim buraya annem yok babamla görüşmüyoruz üvey anne sağolsun onun sayesinde bi babannem var o benim canım herşeyim onun evinde bile 5 gün kalabildim büyüdüğüm evde sadece 5 güneşim off pofff diyip durdu çok anlayışsız beni bırakmalıydı orda istediğin kadar kal hasret gider diye tabi kendi tuzu kuru ailesi burda aynı binadayız hergün dip dibe ben geleli 10 gün olmasınz rağmen ben hala alışamadım buraya evime durup durup ağlıyorum hasretim hiç azalmadı :KK43: babannem seni çoook seviyorum çooook özlüyorum

Allahin sevgili kulu olarak yurt disinda yasiyormussunuz ne mutlu size
İyi hos turkum turkiyede de yasiyorum ama buranin da hali ortada egitimsaglik adalet guvenlik hicbir sey kalmadi guzel ulkemde
Bence orada olmanin imkanlarini kullanin ve bulundugunuz sartlari iyi degerlendirin
Misafir olup buraya gelmek baska burada yasamak baska inanin size imrendim hayatta mutluluklar dilerim insallah ozleminizi hasretinizi giderecek surelerde turkiyeye gelip sevdiklerinizle gorusursunuz

Meraba arkadaşlar dertlendim yazmak istedim almanyada yaşıyorum ben 3 haftalığına türkiyeye gittim geçen hafta geldim ama bana hiç yetmedi hiç doymadım hasretim olduğu gibi duruyor burayı hiç sevmiyorum geçen sene doğum yaptımgidemedim bu sene de 3 haftacık zaten eşimle ayrı şehirlerdeniz izin yollarda geçti bu arada türkiyeden gelin geldim buraya annem yok babamla görüşmüyoruz üvey anne sağolsun onun sayesinde bi babannem var o benim canım herşeyim onun evinde bile 5 gün kalabildim büyüdüğüm evde sadece 5 güneşim off pofff diyip durdu çok anlayışsız beni bırakmalıydı orda istediğin kadar kal hasret gider diye tabi kendi tuzu kuru ailesi burda aynı binadayız hergün dip dibe ben geleli 10 gün olmasınz rağmen ben hala alışamadım buraya evime durup durup ağlıyorum hasretim hiç azalmadı :KK43: babannem seni çoook seviyorum çooook özlüyorum

Keske ben de orada olsam burayi ozler miyim bilmiyorum kiymetini bilin insanca yasamanin :)

Hasret payımıza düşen..
Gurbetlik de öyle... İmtihan herşey sınav dünyası.. Seni çok iyi anlıyorum
ALLAH yureğine ferahlık versin.

Boşver iyidir oralar.Neresi?Şimdi yurtdışındaki eski erkek arkadaşım olsa iyi anlaşsak giderdim..Memuriyetimi bırakıp da hem de..Buralar beni hiç mutlu etmedi...

ben almanyada dogup büyümeme ragmen özlüyorum ama türkiyede yasamak istermiydim oma baska...

keske esin burda ailesiyle ayni binada yasamasina ragmen, senin ailenide belki senede bir kez görmeni bilmesine ragmen, tatilinizin cocugunu orda kendi ailesiyle gecirmeyi istemese.

ben eski esimle yeni görüsmeye baslamistim zamaninda, benden önce evlenip ayrildigini ögrenince neden ayrildiniz diye sormustum. anlasamadik, sorunlar vardi gibi tipik cevaplar vermisti.
hic unutmam, kavga ettikleri bir nedende suymus: kiz tr den almanyaya gelin gelmis senin gibi, onlarda hepsi bir arada yasiyormus
senede bir kez izine gidildiginde, önce akraba ziyareti ediliyormus bir kac gün kiz ailesini görüyormus, tatilin büyük bir kisminida deniz evleri varmis, hep beraber (yani erkegin ailesiyle) orda geciriyolarmis.
tartisma sebebide, kiz ailesinin yaninda gecirmek istiyormus tatilini oda deniz evinde olmak istiyormus tatil boyunca....

anlayissizlar iste, cogu erkek egoist

Kaç senedir ordasınız?
Yurtdısına gelin gidip pat diye hamile kalınmasını cok yanlış buluyorum. Önce bir çalış ya da kursa git kendine akrabalardan kayınvalideden baska bir cevre edin. Hayatını düzene koy, sonra cocuk yap. Böyle hemen yapınca cocuk sizi daha da zora sokuyor. Sosyalliğiniz kalmıyor, cevreniz kalmıyor. Tabiki sıkılırsınız.

Seni cok iyi anliyorum... Gurbet elde yasamayan bilemez ne hissettigini.
Ben almanya da dogup büyümeme ragmen ülkeme hasretim :KK43:
Yurtdisina özenen arkadaslara sesleniyorum, burada öyle ahim sahim bir hayat söz konusu degil, yabanci ülkeleri televizyonda gördügünüz gibi sanmayin.

Ne zaman yurtdışından böyle konu açan olsa, yorumların %85 i aman ülkem 5 para etmez, yaşadığın yerin kıymeti bil şeklinde oluyor .

Ben şahsen Türkiye de çok seviyorum, insanımı da. Yurtdışında farklı yerlerde yaşamışlığımda var ve her seferinde özleyerek döndüm; hiç de pişman olmadım. O yüzden sizi anlıyorum.
Babanneni getir, bir süre sende kalsın mümkünse. Bu arada çoluk çocuğa karışmadan mutlaka dil öğren, kurslara git, insan içine karış, alışman daha kolay olur. Umarım çok küçük bir yerde değilsindir. Fransa, Almanya gibi ülkelerde, köy tarzı sadece ev ve bahçelerin olduğu yerlerde yaşam genç insanlara bence de çok uygun değil.

Artık Tr'ye yurtdışından nasıl görünüyorsa "Tv'de gördüklerinize kanmayın" diyor insanlar.. he evet Türkiyede yaşayan kimse daha önce yurtdışına çıkıp bilinçli isteyemez zaten orada yaşamayı.. bize tv de ne gösteriyorlarsa o, haklısınız :KK53:
Polemik yaratmaya calismiyorum... Hani bazi insanlar illa yurtdisina cikma sevdasina kapilip, gece yattiklarinda bile yabanci ülkenin hayalini kuruyorlar ya, kastim onlar idi. Bizleri pamuk yerine para dolu yastiklarda yatiyor sananlar cok ama yurtdisi = para demek degil. Yurtdisi istedigince gezip tozmak, rahat bir hayat yasamak da degil. Elbette ki bazi kurallar acisindan yasanilmasi daha kolay olan yönleri vardir ama bunlarin hic biri insanin kendi ülkesini baska bir ülkeye degisecek kadar cezbetmemeli :)

Polemik yaratmaya calismiyorum... Hani bazi insanlar illa yurtdisina cikma sevdasina kapilip, gece yattiklarinda bile yabanci ülkenin hayalini kuruyorlar ya, kastim onlar idi. Bizleri pamuk yerine para dolu yastiklarda yatiyor sananlar cok ama yurtdisi = para demek degil. Yurtdisi istedigince gezip tozmak, rahat bir hayat yasamak da degil. Elbette ki bazi kurallar acisindan yasanilmasi daha kolay olan yönleri vardir ama bunlarin hic biri insanin kendi ülkesini baska bir ülkeye degisecek kadar cezbetmemeli :)

yoo polemik olsun diye yazmadım zaten.. ben sizin durumunuzda olup, ülkesini başka ülkeye tercih etmenin acısını yaşayanlara dönmelerini tavsiye ediyorum naçizane.. bu kadar sıkıntısını çekip, ah ülkem - vah ülkem diyenler neden kendilerine eziyet ederler hiç anlamam :)

Artık Tr'ye yurtdışından nasıl görünüyorsa "Tv'de gördüklerinize kanmayın" diyor insanlar.. he evet Türkiyede yaşayan kimse daha önce yurtdışına çıkıp bilinçli isteyemez zaten orada yaşamayı.. bize tv de ne gösteriyorlarsa o, haklısınız :KK53:
Ben yurtdışında yaşadım, aynen de televizyonlardaki gibiydi. Hatta çok daha iyiydi (ben hep polisiye diziler izlerim de). Döndüğüme köpekler gibi pişmanım.

yoo polemik olsun diye yazmadım zaten.. ben sizin durumunuzda olup, ülkesini başka ülkeye tercih etmenin acısını yaşayanlara dönmelerini tavsiye ediyorum naçizane.. bu kadar sıkıntısını çekip, ah ülkem - vah ülkem diyenler neden kendilerine eziyet ederler hiç anlamam :)
Orada bana bir is ayarla da geleyim canim :KK39: Öyle tasimi taragimi toplayayim, her seyi geride birakip ülkeme gideyim olmuyor iste... Bende bayilmiyorum bu almanlari cekmeye :110:

Orada bana bir is ayarla da geleyim canim :KK39: Öyle tasimi taragimi toplayayim, her seyi geride birakip ülkeme gideyim olmuyor iste... Bende bayilmiyorum bu almanlari cekmeye :110:

hah işte buradakiler de aynen o yüzden gidiyorlar.. işsizlik ya da bilmem kaç sene okuyup (afedersiniz) eşek yerine konmak istemedikleri için.. kimse köprüsüne, taşına aşık olup da gitmiyor zira.. o yüzden tv de ne gösterdiklerinin bir önemi yok :KK66:

Türkiyeden evlenip yurtdışına gitmeye nasıl cesaret edebildin ki? Tabi özlersin. İş bulup gitsem yüksek lisansa doktoraya gitsem koşa koşa giderim de. Çünkü kafana yatmazsa dönersin öyle. Eğitim bitince dönersin vs. Evlenip bir de hemen çocuk yapmak için bayağı gözü kara olmak lazım.

X