Turner sendromu

Kahvekokusu0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2023
336
109
33
30
Kuzular merhaba, fetal dna testi yaptırdık ve sonuç dün geldi monosomy x %78 çıktı. Yani test yüz kişide 78 doğruluk oranı vermiş. Doktorum ile görüştüm amniyosentez ile öğrenebiliriz dedi ve 12+6 haftalık şuan. Yani 3 hafta kadar bi süremiz var. Bu şekilde risk görünüp sonrasında testte yanlışlık olan varmı acaba ? Yada amniyosentez yapılıp düşük risk var olan ? Dünden beri kafam hiç yerinde değil maalesef

amniyosentez kesin sonuc verir. fetal dna da güvenirliği yüksek bir test. yine de %1lik bir yanılma oranı var. çok zor bir durum.. belirsizlik daha da zor.. Allah yardımcınız olsun

amniyosentez kesin sonuc verir. fetal dna da güvenirliği yüksek bir test. yine de %1lik bir yanılma oranı var. çok zor bir durum.. belirsizlik daha da zor.. Allah yardımcınız olsun
Evet kesinlikle öyle belirsiz bir durum şuan. Mecburen 16. Haftayı beklemek zorundayız. Cinsiyete bağlı Kromozomsal bozukluklarda yalnıslık olabildiğini söylüyorlar ama sonuç olarak risk var. Çok sağolun 🙏🏻

Benimde bugün 13+1 ve beklemek daha zor 😞 sizin riskiniz kaç çıktı ? Fetal fraction nasıl ? İnşallah temiz çıkar gebeliği güzel stressiz geçiririz 🤲🏻

Benimde bugün 13+1 ve beklemek daha zor 😞 sizin riskiniz kaç çıktı ? Fetal fraction nasıl ? İnşallah temiz çıkar gebeliği güzel stressiz geçiririz 🤲🏻
Bizde risk yüzde olarak gözükmüyor sadece yüksek risk şeklinde yazıyor (genoks) fetal fraksiyon 5, sizde nasıl? Evet inşallah temiz çıkar ikimizin de 🤲

Son düzenleme:
Benim panorama, farklı testler olduğu için yazmıyordur belki. Benim fraction 3.7 çıkmış şirket 2.8 üstü algılıyor dedi, ama araştırdığım kadarıyla genoks firması bunlarda çok yanlışlık yapıyormış çok fazla araştırdım. Umarım sizinde öyledir

Benim panorama, farklı testler olduğu için yazmıyordur belki. Benim fraction 3.7 çıkmış şirket 2.8 üstü algılıyor dedi, ama araştırdığım kadarıyla genoks firması bunlarda çok yanlışlık yapıyormış çok fazla araştırdım. Umarım sizinde öyledir
Yaa hiç bilmiyordum doktorumuzun tavsiyesiyle bu firmada yaptırdık, umarım bizim de hatalıdır. Benim de duyduğum çok fazla hatalı turner sendromu çıkabiliyor bu testlerde, en çok yanılma olan grup cinsiyet kromozom bozukluklarında, inşallah sizin de öyle olmuştur. Panorama da örneklerinizi yurt dışına mı gönderiyor o da mı yurt içi

Yaa hiç bilmiyordum doktorumuzun tavsiyesiyle bu firmada yaptırdık, umarım bizim de hatalıdır. Benim de duyduğum çok fazla hatalı turner sendromu çıkabiliyor bu testlerde, en çok yanılma olan grup cinsiyet kromozom bozukluklarında, inşallah sizin de öyle olmuştur. Panorama da örneklerinizi yurt dışına mı gönderiyor o da mı yurt içi
Ben hatalı diye düşünüyorum açıkçası çünkü çok araştırma yaptım genoks ile de çok karşıma çıktı. Yurt dışına gönderildi direk benimki

Ben hatalı diye düşünüyorum açıkçası çünkü çok araştırma yaptım genoks ile de çok karşıma çıktı. Yurt dışına gönderildi direk benimki
İnşallah 🙏 Teşekkür ederim biraz olsun umut oldu bu söyledikleriniz, sonuçlarımız çıkınca buradan yine yazalım, hayırlı sonuçlar olsun umuyorum ikimiz için de ☺️

Selamlar biz de bugün Natera Panorama Plus testinin sonucu Monosomy x %78 high risk oldugunu ogrendik maalesef. Cok arastirma yaptim. Yanlış bir sonuc oldugunu dusunuyorum. Fetal fraksiyonum %4.8 bu testi verdigimde 105 kiloydum. Ense kalinligi 1.3 mm cikmisti 12. haftadaki ultrasonda. Muhtemelen haftalarimiz cok yakin. 15+1 haftadayim su an. Sizin son durumunuz nedir acaba? Yarın perinatolog a gidicem. Yaptigim arastirmalarda yabanci kaynaklarda, bu testin cinsiyeti dahi yanlis bildigine, fraksiyon bu kadar dusukse, bmi yuksekliginden dolayi cok yuksek ihtimalle yanlis oldugunu gordum. Sizin kilonuz nedir acaba? Umarım saglikla kucagimiza aliriz. Sevgiler

Merhaba, bende aynı firmaya yaptırdım sorun şu ki %78 yazıyor natera firmasında yaptıran herkeste. Bende yalnış olduğunu düşünüyorum 15+5 oldum bende. En son perinotoloji gittim sizin gibi 1.5 di ensesi gayet normal dedi. Direk amniyosentez yapmak istiyorlar ben yaptırmayacağım asla o riski göze almak istemiyorum. Sizin de fetal fraction düşük. Burda okuduğum arkadaşın fraction 17 ydi Turner eski yüksek çıkmış ve bisey yoktu. Benim kg olarak 70, 178 boym. Natera panorama 2.8 üstü fetal fraction bizim şirketimiz algılıyor diyor. Sizde perinotoloji gidince size de aynısını söylerler fraction düşük ama risk çıkmış amniyosentez yapılabilir karından sıvı alınıp diyecekler kesin.

Çok doluyum bu konuda kendi doktorum beni çok korkuttu ama bu riski öğrendikten sonra deli gibi prof aradım buldum gittim hepsi aynı şeyi söyledi boşuna amniyosentez yaptırma rahatsız etme çocuğu bu tarama testi yalnışlık çok oluyor dediler. Down vs olsa tamam ama bu testlerim çoğu böyle çıkıyor dediler. Ayrıca bu firma şunu demek istiyor yüzde 78 riskimiz yok bizim. Yüz kişide 78 şişiyi bilmiş olduğunu demek istiyor. Bunu da öğrenmek lazım. Ben sanmıyorum olduğunu herkeste yüzde 78 yazıyor vs vs

Tekrar selamlar aksam 7de randevumuz vardı. Gittigimiz profesor alaninda sayili proflardan. Ultrasonda uzun uzun bakti. Yorumu kesin olmamakla beraber testin yanlis olma ihtimalini degerlendiriyor. Hicbir tıp doktor kesin bir sey diyemez zaten. Ama nateranın bu konuda cok fazla yanlis testi oldugunu o da söyledi. Bu sendrom plesentada da olabilir dedi. Bebege gecmemis olabilir dedi. Hatta ben de olma ihtimalini degerlendirdi. Mozaik olursa vs olabiliyomus yillarca anlasilmiyormus. Her neyse amniyosentez önerdi. Ultrason temiz cikti. kotu bir sey gormedi ben de testin yanlis pozitif oldugu ihtimalini degerlendiriyorum dusunuyorum dedi. Benim kilom 103 oldugu icin (ki testi verdigimde 105di) boyum da 1.70. bu durumda amniyosentez isleminin ekstra zor olacagini belirtti. Karin yaglarindan dolayi 8-9 cm iceri girmesi gerekecek. Sonuc olarak ben 6 ay bu sekilde gercekten devam edebilecek birisi degilim. İster istemez icim icimi yiyecek biliyorum. Zehir olacak. Bu bana da bebegime de daha cok zarar verecek. Kafam karisik olsa da yaptirmak icin gün aldım. Bazı şeylere kadersel
yaklasiyorum. Redditteki
tüm benzer durumlari inceledim. Cogunlugu amniyosentez yaptirmis. Turkiyedeki mutlu anne forumunda da amniyosentez yaptiranlar var. Doktor 300de 1 ihtimal risk dedi. İşinin ehli birisi olması ve daha önce cocukluk arkadasima amniyosentez yaptigi icin bu doktora güveniyorum. Kendimi de bebegimi de Allaha emanet ediyorum. Başka bir sey elimden gelmiyor maalesef. Eğer yiyecek ekmeği suyu varsa bu dünyada eminim yaşamaya devam edecektir. Belki kararımı degistiririm bilmiyorum. Bi yandan kafam ogrendigimden beri rahatti. Bir de normalde gittigim doktorun sacmasapan canımı sikmasina ragmen. Sormadigim halde bana telefonda ben kurtaj islemi yapmiyorum devlette tipta vs yaptirabilirsin git nerde yaptirirsan yaptir dedi neredeyse. Bunu soyleyen de normalde rutinde gittigim doçent bir kadın. Kadın kadinin dusmaniymis gercekten. Gercekten cok canimı sıktı. Ultrasonda anlasilmaz vs dedi. İnsallah hamileligim devam ederse gittigim profla hamileligime devam edecegim. Umarım
her sey bu durumu yasayanlar icin iyi olur. Ben kiloluyum diye vicdan yapmistim ondan boyle cikti diye ama goruyorum ki sizin oyle kilonuz vs yok. İyi haberler aliriz umarim sevgiler🌸

Tekrardan selam 🌺 bana da aynısını söyledi doktorum saçma sapan konuştu tahliye edebiliriz yok öyle böyle diye hiç bana test yalnış çıkabilir plesentada olabilir demedi. Bende başka bir dr gittiğimde o söyledi plesentada olabilir dedi çünkü ben ve eşim kromozom testi yaptırmıştık bende olma ihtimali yoktu. Bende senin gibi düşünüyordum ama buradaki doktorumla tekrar görüştüğümde vazgeçtim tabiki karar senin rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Ama ayrıntılı ultrasonda hersey çıkacak ihtimalini düşünüyorum ve test yanlış diye unut ediyoum dediğin gibi bu cinsiyet anormalli bozukluklarında çok yanlışlık okudum. Ben kararımı bu şekilde vermiş oldum benim bir ayımı zehir ettiler bilinçsiz yorum yaparak maalesef ki. Ultrasonda ense kalınlığı çıkabiliyormuş. Eğer o çıkmazsa böbrek ve kalp de anormallik çıkabiliyormuş. Belki 7/8 dr gittim biri hariç hepsi perinotoloji ya prof a doç. Doğru diyorsun kadın kadının düşmanı kesinlikle bazıları da böyle doktor. Sen içini ferah tut Allah’ın izniyle bisey çıkmayacak ben öyle düşünüyorum. Dediğim gibi burda okudum çok fazla çok da konuştum bu şekilde olanlarla hiç doğru çıktı benim Turner sendromu diyen olmadı

İnşallah sağlıklı bir şekilde kucaklarımıza alırız 🌸 Sizin ve bebeginiz icin dua edicem lütfen siz de bizim icin dua edin.❤️

Back
X