turnusol kağıdı kesin sonuç veriyormu?

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
kızlar 28+6 haftadayım. dün dr kontrolüm vardı. ara sıra sulu akıntım olduğunu söyledim. bebeğin suyu çok iyi ama yinede turnusol kağıdıyla test yapılsın dedi. bir pedin içine koydular 2 saat sonra bakıldı. gebelikteki hormonlardan dolayı o akıntı bebeğin suyu değil dedi ebe. ama yinede içim rahat değil. burda okumuştum kimisinde bir gün boyunca o ped kalıyormuş. kısa sürede doğru sonuç verirmi? ayrıca belki o iki saat içinde sulu değilde normal akıntı gelmiştir anlaşılmamış olabilirmi. ebeye ve dr.uma aynı şeyleri sordum yok olmaz dedi. zaten suyun çok iyi görünüyo ultrasonda dedi. bu akşamda yine biraz ıslaklık oldu çamaşırımda. eğer suda sızma varsa başka belirtisi oluyormu?

bende bu konuda hep tedirgin oluyorum. banada tufnosol kağidi verildi ertesi gune kadar kaldi. renk değişimi olmadiğindan sikinti yok. korkma canim sulu akinti bende de cok oluyor boşu boşuna kendimi hep korkuttum. akinti cok artar

Su an hastanede yatiyorum. Sulu akintim var diye acile geldim, nolur nolmaz bi baktirayim dedim. Bebek ultrasonda oldukca iyi cikti.rahim agzi kapali ve rahim boyu hersey normaldi. Doktor suyunun gelmesi imkansiz bebegin suyu cok iyi rahim agzi da kapali ama yine de turnusollu pedi yapalim garanti olsun dedi. Yarim saat bekledi turnusollu ped. Doktor bi bakti rengi degismis bebegin suyu geliyo acil yatis dedi. kafamdan kaynar sular dokuldu. Beni acil sedyeyle yakin bakim unitesine goturduler. Cirilciplak soyup damar yolu actilar kan aldilar.kiyafetlerimi de esim almaya geldi salya sumuk. esimle anneme dusuk bu gece kendiliginden gerceklesir herseye hazirlikli olun diye sacmalamis. Birkac doktor ve ebe beni ultrason odasina aldilar. Doktor dediki senin suyun muyun gelmiyo kim dedi dedi, dosyaya bakri turnusollu ped pozitif yaziyo. Turnosollu ped icin mi yatis yapmis acildeki doktor dedi. Ben suan sapasaglamim bebegim de oyle. Suyu ve gelisimi oldukca iyi. bosyere yatiyorum suan turnusollu pedin yanlis sonuc vermesindyen. Daha dogrusu kan testlerimi agirda aliyolar
Yani kizlar turnosolun rengi degismiyorsa kesinlikle suyunuz gelmiyor emin olun. Ama rengi degisiyorsa da yuzde yuz suyunuz geliyor demek degil.allah hepimize bebislerimizi bagislasin

X