• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi 3 yaş

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
gecelerı de bezlemeyı bırakan arkadaslar cocugunuz yatmadan kac saat once karnını doyuruyor yahut sut ıstemıyor mu? benımkı karnı ne kadar tok olursa olsun 2 bıberon sut ıcmeden mumkunatı yok uyumuyor ee halıyle bezı dolu uyanıyor ama gece hıc uyanmıyor bı kez ıcırmeden yatırayım dedım yarım saatte bır mızıldanıp durdu bırkac saat sonra artık uyanıp haykıra haykıra agladı sut ıstıyom dıyeee goren de cocugu ac yatırdık sanacak :S nasıl cozume kavusturdunuz bu ısı?

Ben gece ve gündüzü aynı anda bıraktım ama oğlum 3,5 yaşında .

En son yatmadan önce sütte içiyor , su da mutlaka .

Örneğin 10 da mı yattı , 12 gibi uyandırıyorum tuvalete , bir de sabaha karşı , bazen ben kaldırıyorum bazen o geliyor.

Yani kaldırmasam kesin yatak yorgan :52:

"sizce nasıl söylicek bu çocuk bunu"
benim de sorum bu :)
bir bilen yanıtlar herhalde

Her çocukta değişiyor işte. Hiçbirinin tavrı diğerine benzemiyor.
6 ay önce ilk başladığımda tuvalete oturmazdı.
6 ay sonra ben söyledikçe oturmaya başladı ama bana da kendisi hiç söylemeyecek gibi geliyordu.
Bir gün bir süpriz yapıyorlar ve söylemeye karar veriyorlar işte.

aussssssss hadi bize de bir aferin gelsin artık :46: dün öğlene kadar kakasını altına yapan oğluş, dün geceden itibaren artık tuvalete yapıyor onu da :46: yani hani derler ya, zamanı gelince kendisi söyler diye, evet söylüyor gerçekten. demek zamanı dün geceymiş dedik :27: bugün hiç kaçırmadı altına yine 1 kere tuvalete yaptı :52: inşallah böyle gider valla elim yüreğimde bekliyorum, inşallah bundan sonra da söyler :D darısı bütün arkadaşların başına :16:

:46::46::46::46::46::46:

:21::21::21::21::21::21::21::21::21:

Çok sevindim officem yaaa :32::32::32:

Ay ben bilirim o duyguları daha tazecik yaşadım :9:

Ya kaçamaklar olacak yine , moralini bozma ama artık bi kere başladıysa tamamdır .

Ya araba ıslatması , evlilik kutlaması falan oluyordu bizde bi kaka partisi mi yapsaydık ne :52::52:

Çok sevindim officem yaaa

Ay ben bilirim o duyguları daha tazecik yaşadım

Ya kaçamaklar olacak yine , moralini bozma ama artık bi kere başladıysa tamamdır .

Ya araba ıslatması , evlilik kutlaması falan oluyordu bizde bi kaka partisi mi yapsaydık ne

kesinlikle yapabiliriz :60: ne stres yapmıştım sen biliyorsun :9: bu sabah annem aradı yine tuvalete yapmış, arada ufak kaçırmalar olsa da işin mantığını çözdü artık :27: korkusu bitti ya gerçekten bir parti düzenleyebiliriz :27: "2009 bebişlerinin tuvalet eğitimini tamamlama partisi" hahaha :60:

Son düzenleme:
aussssssss hadi bize de bir aferin gelsin artık :46: dün öğlene kadar kakasını altına yapan oğluş, dün geceden itibaren artık tuvalete yapıyor onu da :46: yani hani derler ya, zamanı gelince kendisi söyler diye, evet söylüyor gerçekten. demek zamanı dün geceymiş dedik :27: bugün hiç kaçırmadı altına yine 1 kere tuvalete yaptı :52: inşallah böyle gider valla elim yüreğimde bekliyorum, inşallah bundan sonra da söyler :D darısı bütün arkadaşların başına :16:

Hayırlı olsun darısı başımıza :)

bu konuda hiç germeyin kendinizi, eninde sonunda söylüyorlar. benim minik inat küpüm bile söyledikten sonra her çocuk söyler eminim :9: inşallah en kısa zamanda sizden de güzel haberleri alacağız eminim :16:

Son düzenleme:
kesinlikle yapabiliriz :60: ne stres yapmıştım sen biliyorsun :9: bu sabah annem aradı yine tuvalete yapmış, arada ufak kaçırmalar olsa da işin mantığını çözdü artık :27: korkusu bitti ya gerçekten bir parti düzenleyebiliriz :27: "2009 bebişlerinin tuvalet eğitimini tamamlama partisi" hahaha :60:

Ay yazma öyle ulu orta 2009 diye canım yaaa , utandım valla:17:

Kaldı 3 ay doğumgününe ben hala 3,5 diyorum da :26:

İnşallah canım yaaa .

Bak sayfanın başınında bizim 6 ay önceki hikayemiz var , imkansız gibi gözüküyordu ama oldu işte.

Ay yazma öyle ulu orta 2009 diye canım yaaa , utandım valla:17:

Kaldı 3 ay doğumgününe ben hala 3,5 diyorum da :26:

İnşallah canım yaaa .

Bak sayfanın başınında bizim 6 ay önceki hikayemiz var , imkansız gibi gözüküyordu ama oldu işte.

senin hala 3.5 sayılır, bizim doğum günümüz bir sonraki ay :27: boşver, geç oldu ama temiz oldu bizim tuvalet işimiz :37:

3 yaş çok büyük geliyo bana öğrenme süresi uzuyo oğluma 22 aylıkken öğrettık çişini yani 2 yaşında bile yoktu 1 haftada gece gündüz tamamen düzene girdi gecede söylüyo gündüzde....

tuvalet alışkanlığı gerçekten çok zor ve sabır isteyen bir durum benim tavsiyem 3 yaşından önce tuvalet alışkanşığına başlamayın ben 2 yaşını doldurunca başladım cocuk 1 hafta çok güzeldi büyük çişini bile yapıyordu tuvalete ama bir iki dalgınlıkla altına yaptı ve kakasından korkmaya başladı,kakası gelince çıldırıyodu tuvalete yapmıyodu beze yapmıyodu son ana kadar tutuyodu ve nihayetinde kaka yere düşüyodu korktukltan sonra çişini bile yapmamaya başladı tuvalete günde 100 kere gıdıyoduk zor zoraki yapıyodu sonra bıraktım anladımkı çocuk hazır değil 3 yaşına 1 ay kala başladık başta 4-5 gun gece altını bezledım sonra gecede bezlemeyı bıraktım ilk başlarda kakada yıne problem yaptı bıraz ama ikna ederek onu tebrik ederek yumuşak bir şekilde davrandım şimdi hiç sıkıntısı kalmadı bebek lazımlığına gidip yapıyor. benim tavsiyem çocukları kesinlikle zorlamayın kızmayın gerçekten hassas bir dönem çocuk çok etkileniyor acele etmeyin çevrenizdeki insanların konuşmalarınıda umursamayın, çocuğunuz ne zaman hazırsa ozaman başlayın

slm
çok şükür bu sorunu aştık hala eksikliklerimiz olsada....
bizimde süt içmeden uyumazdı önce biberonu bırakmalısın
pepeli veya pipetli bardasğımız var onda içiyodu onlarda 300ml tuvalet eğitimimde önce bardağı küçülttüm baloncuklu mavi bi bardak var 200ml onda vermeye başladım baktım yatak ıslanıyo gene bu sefer içine yarıya kadar doldurdum artık öyle içiyo yemek te akşam yemeği bizimle yiyo 7-8 filan ama gece bağlamıyorum çıkardınmı tamamen biticek o .
gece 12de çiş yaptırıyorum uykulu uykulu tekrar yatıyo uyandırmıyorum yarı uyanık yani...
şuanda 1aydır filan hiç kaçırmadı saatlerce götürmesem bile tutuyor ama asla geldiğini söylemiyor 3saatte bir soruyorum çiş varmı kaka varmı yok diyo ama olsun donunu indiriyom hadiş yapta gel diyorum yapıp geliyor
sizce nasıl söylicek bu çocuk bunu

cevap ıcın tesekkur ederım oncelıkle bardak kullanmayı bılıyoruz da ıste gece ılla o zevk bıberonu ıstıyor dedıgın gıbı tatlı bı bardak belkı sorunu cozer bır denemekte fayda var :emir_bebek:

senınkıne de gelınce bence bıraz zamana ıhtıyacı var ılla kı soyler sabredelım :):7:

ilk ıkı gun cok guzeldı hıc kacırmadı ıkıncı gun soyledı tuvalete gtmeye basladık yanı tuvalette duran lazımlıgına yaptı tuvaletını cok umıtlendım oldu bu ıs dıye o gunun aksamı ateslendı hastalandı 2gun de hastalıkla gecınce tuvalet egıtımı aksadı bugun yenıden basa sardık ve kulotuna buyuk tuvaletını yaptı bır de kacıyor yıkatmıycam popomu dıye her yer battı evın allahım cok mesakkatlı bu ıssss:17:

3 yaş çok büyük geliyo bana öğrenme süresi uzuyo oğluma 22 aylıkken öğrettık çişini yani 2 yaşında bile yoktu 1 haftada gece gündüz tamamen düzene girdi gecede söylüyo gündüzde....

Biraz daha ayrıntılı anlatabilir misiniz öğretme sürecinizi?
Ben de 2 yaşında başladım ama oğlum söylemiyordu ancak biz götürürsek yapıyordu.
Şimdi 27 aylık olduk ve hala oyun gibi algılıyor, tuvalette zaman geçirmek
istediği zaman söylüyor ki o da sadece çişini.

konuyu başlatan arkadaş sanki okurken kendimi buldum sizde ,benim oğlumda şuan 3 yaşında 10 gün sonra 37 aylık olacak yani,bizde defalarca deneme yaptık hep pes ettim.son 3 gündür kararlı bir şekilde yapmaya başladım ama 3 gündür hiç tuvalete kakası yada çisini yapmadı.alıştırma külodu aldım ona yapıyor hemen anne kaka kaka diyor koşuyor tuvalete ,işin kötü yanı benimki çisini saatlerce tutuyor ,gece ıslatmadan kalktığı günlerde var ,oyüzden 5 dk ya bir tuvalete gidelim oğlum hadi yap çiş olayımız olmuyor ,diyorum sürekli ama bana kızıyor yok dercesine bağırıyor.benim oğlumda konuşmada biraz sıkıntılı ,her kelimeyi diyor cümleler daha yeni yeni başladı acaba ondanmı diye sizin gibi düşündüğüm oldu.şimdi ikinci bebeğime hamileyim zor oluyor benim için çok karışığım inşallah başarırız bizde siziin gibi

ben çiş eğitimi vakti geldı dıye baslamadım aslında tesadüfen bez bıttı o gun baglamadım altını uğrastım ilk 3 4 gün hep altına yaptı hem kakasını hem çişini ama sabah ilk kalktıgında tuvalete yapıyodu sıkıştıgı için tutamıyodu hemen oturtuyodum tuvalete mecbur kalınca gördü kendını kaka yaparken. kakaya baybay yaptık sevındı yapınca anne bak ben yaptım dıye sonra sölemeye basladı bi de bezsız kalmayı sevıyodu eger solemessen bez baglarım dıyodum sölemeye basladı bı hafta sonunda artık bıtmıstı bınde bır oyuna dalınca azıcık kacırıp anne dıye geliyodu gündüz kendını sıkmayı yanı çişini solemeyı öğrendiğinde artık gecede sıkmaya baslamıstı kendını 3 4 gunun sonunda kuru uyandı bende şimdi kendım gece tuvalete uyanınca kaldırıyorum yoksa uyanmıyo altını da ıslatmıyo tutuyo çişini sabah yapıyo bende böbreklerıne zarar olur dıye kendımle bırlıkte onuda kaldırıyorum..
ilk günler sıra sıra pantolon yıkanırdı çoğu kakalı kilotları attık balkondakı çıçekleri çişimizle suladık:))))çok sabır gerektırıyo vazgeçmek demek herseyı yıkmak demek bır sonrakı sefere bı kaç adım gerıden baslamak demek.. bı de bence konuşması da önemlı bence çocugun bnm oğlum konusuyo derdını anlatıyo basıt seylerı söyluyo çişim geldi falan gıbı...........

konunuzu bastan sona kadar okudum ne güzel atlatmıssınız darısı basıma insallah benimde oğlum aynı 28 haziran 2010 doğumlu 38.ayımıza girdik hala yapmayı öğrenemedi 2 gündürde evin heryerine işedi kakasını yaptı bir kez temzilemekten kıçını yıkmatan yoruldum dün ara verdim bez bağladım bugün gene basladık şimdi odanın ortasında lazımlıkta oturuyo telefonda oyun oynuyo elinden alsam kalkıyo ama böyle olmaz ona dikkatini verip yapmıyo çıldırıcam kazık kadar boyu oldu hala bez bağlıyoruz gene bez aldık çok inat oğlum tam sizinki gib konuşmayıda sökemedi ben anlıyorum çevredekiler ne dedğini anlamıyolar bazı kelimelerini napıcam nasıl öğrenicek biliyorum 2 gün benden dayak yedi poposuna ama sonraan pişman oldum görümcemde ben öyle öğrettim okadar olucak diyo ama yok daha beter oldu lazımlığa zar zor oturtuyorum yerlere atıyo kendini bugünde banyoda ona pepe tuvaletini öğrniyo videosunu açtım seyretti ama yapmadı denemediğim şey kalmadı en son çare anneme bırakıcam belki o öğretir dedsindende korkuyo belki onları dinler beni zaten hiç bi konuda dinlemiyo babasınıda dinliyo ama eşim çok yoğun çalışıyo fırsat yok sinir sistemim bozuldu zaten sinirli biriyim şimdi iyice çıldırma noktasındayım sinirden bütün gün ağlıyorum etrafımdakilerde geriyo kayınvalidem görümcem annemler daha öğrenmedimi üstene düşmüyosun falan diyolar iyice hırsımı çocuğumdan alıyorum:43::43::43:

bu arada lazımlıkta oturma rekoru bende galiba tam 3 saat boyunca oturtup yinede yapmadı ve yatağına yatırdım öğle uykusuna yatırır yatırmaz yatağına işedi deli olucam şimdide lazımlığında otururken durup dururken kustu zaten bu yaz kusmayı bırakmıstı doğalı beri kusukla uğrasıyodum iştahsızlığı bi yandan geceleri uykusundan zırt pırt uyanması uykusuzluğu bi yandan derken şimdide tubvlet eğitmi derken benim psikolojim acayip bozuldu hiç iyi değilim en ufak şeyde daral geliyo sinirleniyorum insanlıktan çıktım :43:

konunuzu bastan sona kadar okudum ne güzel atlatmıssınız darısı basıma insallah benimde oğlum aynı 28 haziran 2010 doğumlu 38.ayımıza girdik hala yapmayı öğrenemedi 2 gündürde evin heryerine işedi kakasını yaptı bir kez temzilemekten kıçını yıkmatan yoruldum dün ara verdim bez bağladım bugün gene basladık şimdi odanın ortasında lazımlıkta oturuyo telefonda oyun oynuyo elinden alsam kalkıyo ama böyle olmaz ona dikkatini verip yapmıyo çıldırıcam kazık kadar boyu oldu hala bez bağlıyoruz gene bez aldık çok inat oğlum tam sizinki gib konuşmayıda sökemedi ben anlıyorum çevredekiler ne dedğini anlamıyolar bazı kelimelerini napıcam nasıl öğrenicek biliyorum 2 gün benden dayak yedi poposuna ama sonraan pişman oldum görümcemde ben öyle öğrettim okadar olucak diyo ama yok daha beter oldu lazımlığa zar zor oturtuyorum yerlere atıyo kendini bugünde banyoda ona pepe tuvaletini öğrniyo videosunu açtım seyretti ama yapmadı denemediğim şey kalmadı en son çare anneme bırakıcam belki o öğretir dedsindende korkuyo belki onları dinler beni zaten hiç bi konuda dinlemiyo babasınıda dinliyo ama eşim çok yoğun çalışıyo fırsat yok sinir sistemim bozuldu zaten sinirli biriyim şimdi iyice çıldırma noktasındayım sinirden bütün gün ağlıyorum etrafımdakilerde geriyo kayınvalidem görümcem annemler daha öğrenmedimi üstene düşmüyosun falan diyolar iyice hırsımı çocuğumdan alıyorum:43::43::43:

Arkadaşım madem okumuşsun bizim tuvalet maceralarımızı ya da daha doğrusu çıldırmalarımızı , o zaman inan bana vakti gelince seni şaşırtacak derecede hızla öğrenecek.
Ben bu konuyu Yusuf tam 36 aylıkken açmıştım , yazdım işte kafayı sıyaracaktım , yok dedim bu çocuk öğrenemeyecek bu işi. Bıraktım .
2. kez başladığımızda 3,5 yaşında idi . Çok kısa sürede öğrendik .
Sakın vurma , bu benim nacizane tavisyem .
Tuvalet eğitimi aklında kötü bir anı olarak kalırsa daha da inatlaşır seninle , yapmaktan korkar , yapamazsa poposuna şaplak gelecek diye daha da stres olur .
Sabret , eğer hiç ilerleme yok ise biraz zaman geçsin yeniden dene , 42 ayını doldurmuştu yusuf bıraktığında .Tabii sinir bozucu olan kısım , insanların tepkileri .''Aaaaaa , sen hala bezli misin ? '' dedikten sonra çocuğa sana dönüp akıl vermelri , kendi bez bırakma hikayelerinin 2 yaşında olduğunu anlatmaları falan .
Ama her çocuk kendi hikayesini yazar.
Sabırlı ol arkadaşım , lazımlığı odaya getirme bence . Tuvaleti tuvalette yapmayı bilsin , ister lazımlığa ister tuvalete otursun ama orada olacağını bilsin .
Sıkılıp , bunaldıkça gelip yaz , ben buralarda oldukça yardımcı olmaya çalışırım sana .

Back
X