• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi 3 yaş

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Arkadaşım madem okumuşsun bizim tuvalet maceralarımızı ya da daha doğrusu çıldırmalarımızı , o zaman inan bana vakti gelince seni şaşırtacak derecede hızla öğrenecek.
Ben bu konuyu Yusuf tam 36 aylıkken açmıştım , yazdım işte kafayı sıyaracaktım , yok dedim bu çocuk öğrenemeyecek bu işi. Bıraktım .
2. kez başladığımızda 3,5 yaşında idi . Çok kısa sürede öğrendik .
Sakın vurma , bu benim nacizane tavisyem .
Tuvalet eğitimi aklında kötü bir anı olarak kalırsa daha da inatlaşır seninle , yapmaktan korkar , yapamazsa poposuna şaplak gelecek diye daha da stres olur .
Sabret , eğer hiç ilerleme yok ise biraz zaman geçsin yeniden dene , 42 ayını doldurmuştu yusuf bıraktığında .Tabii sinir bozucu olan kısım , insanların tepkileri .''Aaaaaa , sen hala bezli misin ? '' dedikten sonra çocuğa sana dönüp akıl vermelri , kendi bez bırakma hikayelerinin 2 yaşında olduğunu anlatmaları falan .
Ama her çocuk kendi hikayesini yazar.
Sabırlı ol arkadaşım , lazımlığı odaya getirme bence . Tuvaleti tuvalette yapmayı bilsin , ister lazımlığa ister tuvalete otursun ama orada olacağını bilsin .
Sıkılıp , bunaldıkça gelip yaz , ben buralarda oldukça yardımcı olmaya çalışırım sana .

allah razı olsun cnm evet en çok etraftakiler bunaltıyo er yada geç öğrenicek kendi sıkılıp söyliycek belkide bak hala bu saat oldu ne çiş yaptı ne kaka bezlemedim alıştırma kilodu üzerine şort ve üzerien eşortman giydirdim çünkü alıştırma kilodundan geçiyo sızdırıyo malesef şimdi çorba besledim su içirdim beklemedeyim ağzım ağrıdı sormaktan annecim çiş varmı diyorum ehe yok diyo,öylemi diyosn lazımlığı götüreyim madem banyoya ama gelirse altına kaçırmadan hemen yaparız diye getirdim 1,2kez yapsa lazımlığa nerde olursa lazımlık yine yapar diye düşündüm ama yok bugünde böyle biticeğe benziyo ne üstüne ne lazımlığa yapmadı henüz:50:

allah razı olsun cnm evet en çok etraftakiler bunaltıyo er yada geç öğrenicek kendi sıkılıp söyliycek belkide bak hala bu saat oldu ne çiş yaptı ne kaka bezlemedim alıştırma kilodu üzerine şort ve üzerien eşortman giydirdim çünkü alıştırma kilodundan geçiyo sızdırıyo malesef şimdi çorba besledim su içirdim beklemedeyim ağzım ağrıdı sormaktan annecim çiş varmı diyorum ehe yok diyo,öylemi diyosn lazımlığı götüreyim madem banyoya ama gelirse altına kaçırmadan hemen yaparız diye getirdim 1,2kez yapsa lazımlığa nerde olursa lazımlık yine yapar diye düşündüm ama yok bugünde böyle biticeğe benziyo ne üstüne ne lazımlığa yapmadı henüz:50:

Tahminimce tamamen inatlaşma safhasına girmiş .

Çünkü bütün gün tuvalet tutmaya başlamış , sırf lazımlığa yapmasın diye demek korkuyor . Siz oyunlarla devam edin ya da bir süre ara verin .Ara vermek 3 yaşında herkesin uygulayacağı bir yol değil aslında .Zaten geç kaldım ne arası diyor insan . Ama ben öyle yapmıştım , 3 de baktım olacak gibi değil , 3,5 da yeniden denedim , tahminimden kısa sürede bitiverdi.

merhaba anneler oğlumda tam 2.5 yaşında artık öncelikle Allah hepimize kolaylık versin çocuklarımızada kolaycacık tuvalete alışmayı nasip etsin
bizim bezimizi bırakalı 18.günümz önceleri çok ii başlamıştık ama bi kaç gün başka bi yere gidip bezlemek zorunda kalınca ve onunla ilgilenemeyince bişiler koptu yine şimdi aynı hızda ilerliyoruz her gün sabah çişimizi tuvalete yapıyoruz sonra arada beze arada tuvalete bazen kendi söylüyo hemen koşup yetişiyoruz bazende ıslak bi halde anne çişş diyip yaptığı yeri gösteriyo buksdar uzamasının sebei kesinlikle arada bez bağlamam oldu ama napiim alıştırma kilotlarıda geçiriyo çişi e başka yere gidincede olmuyo :(
inşallah en kısa dönemde bitiricez buolayı bugün kakasını altına yapmış yine oysa dün ne güzel tuvalete yapmıştık öyle böyle yarısı wc de yarısı çamaşırdsa sanırım bu şekilde öğrenicekler bayrama kadar halletmiş olmayı ümitediyodum ama bakallım daha 4 günümüz var Rabbim ol derse oluverir inş bayram hediyesi veriri bize oğlum sürekli söyleyerek çişiini jkakasını

Merhabalar:3:
Oğlum geçtiğimiz ay 3 yaşını doldurdu:31:Geçen hafta pazartesi akşam üstü başka bir odadaydım geldim yanına elinde bez var:44:Kendi kendime yerinden yeni bez almış oynuyor diye düşündüm:9:Beni görünce bezi bana uzattı anne ben bu istemiyorum bebeklere verelim dedi:53:Ben de fırsat bu fırsat bezi aldım sakladım:32:1 Hafta oldu gece gündüz bağlamadım.Arada kaçırdı,sık sık yaptı ama 2 gündür kendi gidip oturuyor,bitince beni çağırıyor yada çağırmıyor:52:Lazımlık almıştım geçen yıl onda daha rahat olur diye holdeki halıları toplayıp oraya altına eski çarşaf ve örtüleri seriyorum üzerine lazımlığı koydum..Yavaş yavaş onu banyoya taşırız:9:Daha sonra tuvalet ve klozete alıştırırım diye düşünüyorum:44:..Gerçi tuvalete gidiyor ama sık sık gidiyordu 1 haftadır 2 gündür sıklaştı:31:Tuvalete yetişmek zor olur diye düşündüm:26:Ablaları olduğu için onlara kolay alışacağını düşünüyorum:31:
Çok şükür bugünleri gördüm ya:32::nazar:
Herşeyin bir vakti zamanı varmış:29:

merhaba anneler oğlumda tam 2.5 yaşında artık öncelikle Allah hepimize kolaylık versin çocuklarımızada kolaycacık tuvalete alışmayı nasip etsin
bizim bezimizi bırakalı 18.günümz önceleri çok ii başlamıştık ama bi kaç gün başka bi yere gidip bezlemek zorunda kalınca ve onunla ilgilenemeyince bişiler koptu yine şimdi aynı hızda ilerliyoruz her gün sabah çişimizi tuvalete yapıyoruz sonra arada beze arada tuvalete bazen kendi söylüyo hemen koşup yetişiyoruz bazende ıslak bi halde anne çişş diyip yaptığı yeri gösteriyo buksdar uzamasının sebei kesinlikle arada bez bağlamam oldu ama napiim alıştırma kilotlarıda geçiriyo çişi e başka yere gidincede olmuyo :(
inşallah en kısa dönemde bitiricez buolayı bugün kakasını altına yapmış yine oysa dün ne güzel tuvalete yapmıştık öyle böyle yarısı wc de yarısı çamaşırdsa sanırım bu şekilde öğrenicekler bayrama kadar halletmiş olmayı ümitediyodum ama bakallım daha 4 günümüz var Rabbim ol derse oluverir inş bayram hediyesi veriri bize oğlum sürekli söyleyerek çişiini jkakasını

Bayram geçti , ne yaptınız bilmiyorum ama eğer hala aynı şekilde ise durum ; size tek tavsiyem , bezi bırakmaya karar verdiğinizde bir daha hiç bağlamayın .

O şekilde süreç çok uzuyor. Dışarı çıkarkende primanın alıştırma kilotlarını kullanın en kötü ihtimalle , onlar sızdırmıyor .Ama ben onu da kullanmamaktan yanayım .Gecede sık sık uyandırın.

Merhabalar:3:
Oğlum geçtiğimiz ay 3 yaşını doldurdu:31:Geçen hafta pazartesi akşam üstü başka bir odadaydım geldim yanına elinde bez var:44:Kendi kendime yerinden yeni bez almış oynuyor diye düşündüm:9:Beni görünce bezi bana uzattı anne ben bu istemiyorum bebeklere verelim dedi:53:Ben de fırsat bu fırsat bezi aldım sakladım:32:1 Hafta oldu gece gündüz bağlamadım.Arada kaçırdı,sık sık yaptı ama 2 gündür kendi gidip oturuyor,bitince beni çağırıyor yada çağırmıyor:52:Lazımlık almıştım geçen yıl onda daha rahat olur diye holdeki halıları toplayıp oraya altına eski çarşaf ve örtüleri seriyorum üzerine lazımlığı koydum..Yavaş yavaş onu banyoya taşırız:9:Daha sonra tuvalet ve klozete alıştırırım diye düşünüyorum:44:..Gerçi tuvalete gidiyor ama sık sık gidiyordu 1 haftadır 2 gündür sıklaştı:31:Tuvalete yetişmek zor olur diye düşündüm:26:Ablaları olduğu için onlara kolay alışacağını düşünüyorum:31:
Çok şükür bugünleri gördüm ya:32::nazar:
Herşeyin bir vakti zamanı varmış:29:

:46::46::46::46::46::46::46::46:

Süpermiş nevrestecim ya , bak sen hel bir de bunu bebeklere verelim demiş kuzum yaa :16:

Hadi tebrikler kocamaaaan size :nazar:

üç ay oldu öğreteli kızım 32 aylıkken öğrendi ama tabi ablam sağolsun onun sayesinde hiç zorlanmadım diyebilirim.ablamın kızı var benim kızımdan biraz büyük ablam yanıma gel burda öğretelim dedi gitti ve kızım iddayla öğrendi elif yapıyoda bende yaparım diye iddalaşmak çok önemliymiş galiba :52:

merhabalar:16:

benim oğlumda 4 gün sonra 3 yaşını dolduracak 6 aydır aralıklarla denedik ama öğrenemedi

2 haftadır tekrar başladık geçen seferlere göre daha iyi ama hala çişi gelince söylemiyor ,ben götürünce yapıyor

bide öncekiler gibi çok sık yapmıyor çişini 2,3 saat tutabiliryor buda bir gelişme değilmi:26:

ama kaka işinde tık yok altına yapıyo daha wc ye denk getiremedik:25:

Son düzenleme:
Arkadaslarbenim kizimda kazimlikta oturmak istwmiyir.ne yapabilirim bilmiyorun.hemen kalkiyor bi cok sry denedim ama nafile.diz neler yaptiniz

Benim oğlum şu an 34 aylık bugün tuvalet eğitmimizin 5. günü :emir_bebek: ilk 2 gün her şey harikaydı lazımlığa zaten oturmak hiç istemedi . Ama ilk 2 gün ben götürdüğüm zaman klozete çişini yapıyodu sonra klozete oturmayı da bıraktı binbir uğraşla tuvalete götürmeye çalışıyorum ama artık tuvaletin önünden bile geçmiyor malesef. Gece ve öğlen uykularında uyuduktan sonra bezliyorum. Gün içinde alıştırma külotlarına yapıyo ya da bazen külot giydirmiyorum bi bakıyorum koltuklara ,yere yapmış. Bundan 4 ay önce falan yine denemiştim alıştırmayı ama 3.günde pes etmiştim. Külot giydirmediğim zaman kakasını yere yaptığı da oldu kakasını yaptığı zaman elimden tutuyo anne bak al diyo hatta bi gün kendi kendine ıslak mendille silmeye çalıştığını gördüm.:53: Devam etsem mi yoksa bi dahaki yaza mı ertelesem ne yapacağımı bilemez haldeyim. Aslında cin gibi bi çocuk her şeyi anlayabiliyor hatta tuvalete gitmesi gerektiğinin de farkında ama ne var ki bir türlü öğretemiyorum. :50::50::50:

ne zormuş tuvalet eğitimi:(

oğlum şu an 27 aylık. bugun 3. gunumuz. ılk gun altına hıcbır sey takmadım. sağa sola işedi durdu her devasında soyledım oğlum tuvalete gıdecegız dıye.2 gun yıne bı sey altında bu sefer cısını yapınca anne dustu dıye bana haber verıyor:D dusmus cıs tutamamıs oğlum ...
bu 3. gun altında pijama var hava soğuk çunku. tuvalete goturdum sabah yapmadı onu cıkardım ben gırdım kaıya vurdu actım kapıyı bu sefer de kapının onune yapmış çişini bana gosterıyor yıne.tuvalete gırdık yıne kaka dedıgı ıcın ama yapmadı onu da dıs kapının onune yaparken gordum tuvalete yetıstıreyım dedım olmadı abı yere dusen kucuk parçaya dokunmak ıstedı aldım hemen elını yakayayım derken benım de her yerım battı bu arada odadda 2 aylık kızım aglıyordu:( kaka olayımız çok kotuydu kısacası.

ne dersınız ne yapayım umıt var mı sızce

Ofisim benim oğlanda 3,5 yaşında alıştı, çevreden gelen konuşmalar beni de gererdi. En çok k.valide delirtirdi bu konuda, onlara gittiğimizde daha kapıdan girer girmez başlardı bez muhabbetine :19:

Ben 2,5 yaşındayken doğru sinyaller aldığımı zannedip kısa bir deneme yapmıştım. Psikolojik olarak hazır değilmiş sonucunda kabızlık illeti ile tanıştık. 1 yılda çocuk cerrahlarında gezdim. Bezi bıraktıktan sonra büyük tuvaletine zor alıştı diyebilirim. Hep beze yapmak isterdi günlerce tutardı falan... Zor atlatmıştık bizde o süreci. Tuvalet işini halletmemiz kabızlık durumunu da düzeltti.

Senin oğlun fobisini kendi yenecek. Siz ailecek tuvaleti öven mesajlar verin, onun için önemli büyük bir ödül vaat edin, tuvalete giderse alacağınızı söyleyin. Abisi ile tuvalete göndermeyi denedin mi? belki abisi teşvik eder onu.

Çok da bilmiş kayıp gidersem beni nasıl bulacaksın diyor ha :1: yerim onu ben, sende deseydin merak etme ben seni bulurum :)

kızlar aynı dert bende de var. benim oğlum da ocak ayında 4 yaşnda olacak. daha önceki tuvalet deneymlermde başarısız olduk ve dün tekrar başladk. Bezini çıkarttk daha önce çıkartmk istemiodu teşvik etmeye başladım ama zor alışacağa benziyor. çişi geldiğinde sölemiyor hatta ben sorunca kızıyor tuvalete bile istemeyerek gidiyor. nasıl alıştıracağımı bilmiyorum ama bu sefer pes etmeyeceğim etrafın söylentisi psikolojiyi bozuyor zaten çocukta da istek yok Allah yardımcımz olsun inş. alışır çok üzülüyorum bu duruma. banada önerilerinzi bekliyorum kızlar gerçekten çok zor bi dönemmiş.

yaş ilerledikçe daha mu zor oluyr bu iş nedr:(

en son çişten 1.5 saat sonra goturdum tuvalete oturduk bılıkte yapmadı yıne cıktık 1 dakıka bıle surmedı ustune yaptı, biraz daha bekleseydim keşke:(

bugün 4.günümüz geceleri çok güzel sabaha kadar kuru kalkıyor. dün 1 kere tuvalete 1 kere altına büyük tuvaletni yaptı. bugün de aynı büyk tuvaletini altına yaptı sabrediyorum ama kafayı yicem artık. hiç söyleme isteği yok hatta ben tuvalete gidelim dediğimde yooooooookkk diye çıldırıo ne yapacağımı bilmiyorum kızlar yardım edin bana Allahtan sabır diliyorum ama bu çocuk öğrenmez çok zor çoookkk ben bu tuvalet eğitimi kadar zor bişey görmedim offffffffff ooofffffffffffffffffffffffffff :18: :50: :43:

Valla arkadaşlar aynı sorun beldede var kızım 2 yaş 9 aylık bende 3 kere denedim olmadı kızım tuvalete asla yapmıyor gerekirse tutuyor ama yinede yapmıyor bilmiyorum ne yapacak çalışışığında sınıf öğrt ne yapacağımı bilemiyorum Allah herkese kolaylık versin...

Ara sıra gelip yazdıklarınızı okuyorum arkadaşlar , inanın yazdıklarınız konunun başında yazdıklarımı okursanız benim yaşadığım süreçten çok daha atlatılabilir.

Pes etmeyin ama pes etmeyeceğim derken de çocuğunuzu zorlamayın .

Her çocuk için doğru zaman değişiyor .

Ben asla öğrenemeyecek dediğim oğluma büyük haksızlık yapmışım . Kulak tıkayın hala bezli mi diyenlere , bıraktığınızda da tam bırakın , ufak kazalara katlanarak tabii:34:

Back
X