Arkadaşım madem okumuşsun bizim tuvalet maceralarımızı ya da daha doğrusu çıldırmalarımızı , o zaman inan bana vakti gelince seni şaşırtacak derecede hızla öğrenecek.
Ben bu konuyu Yusuf tam 36 aylıkken açmıştım , yazdım işte kafayı sıyaracaktım , yok dedim bu çocuk öğrenemeyecek bu işi. Bıraktım .
2. kez başladığımızda 3,5 yaşında idi . Çok kısa sürede öğrendik .
Sakın vurma , bu benim nacizane tavisyem .
Tuvalet eğitimi aklında kötü bir anı olarak kalırsa daha da inatlaşır seninle , yapmaktan korkar , yapamazsa poposuna şaplak gelecek diye daha da stres olur .
Sabret , eğer hiç ilerleme yok ise biraz zaman geçsin yeniden dene , 42 ayını doldurmuştu yusuf bıraktığında .Tabii sinir bozucu olan kısım , insanların tepkileri .''Aaaaaa , sen hala bezli misin ? '' dedikten sonra çocuğa sana dönüp akıl vermelri , kendi bez bırakma hikayelerinin 2 yaşında olduğunu anlatmaları falan .
Ama her çocuk kendi hikayesini yazar.
Sabırlı ol arkadaşım , lazımlığı odaya getirme bence . Tuvaleti tuvalette yapmayı bilsin , ister lazımlığa ister tuvalete otursun ama orada olacağını bilsin .
Sıkılıp , bunaldıkça gelip yaz , ben buralarda oldukça yardımcı olmaya çalışırım sana .
allah razı olsun cnm evet en çok etraftakiler bunaltıyo er yada geç öğrenicek kendi sıkılıp söyliycek belkide bak hala bu saat oldu ne çiş yaptı ne kaka bezlemedim alıştırma kilodu üzerine şort ve üzerien eşortman giydirdim çünkü alıştırma kilodundan geçiyo sızdırıyo malesef şimdi çorba besledim su içirdim beklemedeyim ağzım ağrıdı sormaktan annecim çiş varmı diyorum ehe yok diyo,öylemi diyosn lazımlığı götüreyim madem banyoya ama gelirse altına kaçırmadan hemen yaparız diye getirdim 1,2kez yapsa lazımlığa nerde olursa lazımlık yine yapar diye düşündüm ama yok bugünde böyle biticeğe benziyo ne üstüne ne lazımlığa yapmadı henüz