Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi 3 yaş

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
merhaba :)

oğlunuz tam olarak ne zaman öğrendi? ya da hala öğrenme aşamasında mısınız? bu konudan çok çok dertliyim..

Bu konuya bakmayalı çok olmuş.

Unutmak istediğim anılar olduğu için devamı gelmemiş :34:

Yok henüz başaramadık , zaten bu yazdığım çalışmalardan bir kaç gün sonra pes dedim.

Şuanda 3 yaş 3 ayında...Hala isterse yaptıktan sonra söylüyor . Günde 10 kez banyoya sokmak zorunda kaldığım için bıraktım birazda , yaza kalacak gibi hemen hemen 3,5 yaşına yani.

Çok dertlenmek istemiyorum , çevremde bazı örnekler var 4 yaşına kadar kök söktürüp birden bırakan ama zor işte.Koca çocuk popoda bez hala.

Siz hangi aşamadasınız , kaç yaşında ?

Bu konuya bakmayalı çok olmuş.

Unutmak istediğim anılar olduğu için devamı gelmemiş :34:

Yok henüz başaramadık , zaten bu yazdığım çalışmalardan bir kaç gün sonra pes dedim.

Şuanda 3 yaş 3 ayında...Hala isterse yaptıktan sonra söylüyor . Günde 10 kez banyoya sokmak zorunda kaldığım için bıraktım birazda , yaza kalacak gibi hemen hemen 3,5 yaşına yani.

Çok dertlenmek istemiyorum , çevremde bazı örnekler var 4 yaşına kadar kök söktürüp birden bırakan ama zor işte.Koca çocuk popoda bez hala.

Siz hangi aşamadasınız , kaç yaşında ?

of of inanın söylerken bile utanıyorum ama 3.5 yaşında.. hangi psikologa sorsam, kesinlikle zorlama, 10 yaşında bez bağlayan çocuk gördün mü? nasıl olsa bırakacak, ama psikolojisi çok önemli diyorlar ama kocaman çocuğun altını değiştirmek çok kötü. özellikle dışarıda isek ve bez değiştirmek için hazırlık yapmaya başlasam o kadar çok şey söylüyor ki çevredekiler inanın psikolojim bozuldu. benim oğlumun tuvalet fobisi var. içine düşerim, kayıp gidersem beni nasıl bulacaksın deyip duruyor :) lazımlığı denedim, ben buraya sığmıyorum dedi. tamamen çaresiz kaldım. en geç bu yaza kadar öğrenmesi lazım, ama nasıl hiç bilmiyorum.

of of inanın söylerken bile utanıyorum ama 3.5 yaşında.. hangi psikologa sorsam, kesinlikle zorlama, 10 yaşında bez bağlayan çocuk gördün mü? nasıl olsa bırakacak, ama psikolojisi çok önemli diyorlar ama kocaman çocuğun altını değiştirmek çok kötü. özellikle dışarıda isek ve bez değiştirmek için hazırlık yapmaya başlasam o kadar çok şey söylüyor ki çevredekiler inanın psikolojim bozuldu. benim oğlumun tuvalet fobisi var. içine düşerim, kayıp gidersem beni nasıl bulacaksın deyip duruyor :) lazımlığı denedim, ben buraya sığmıyorum dedi. tamamen çaresiz kaldım. en geç bu yaza kadar öğrenmesi lazım, ama nasıl hiç bilmiyorum.

Ya işte bende dr. muzun zorlamayın telkinlerini duyuyorum da öyle olmuyor .

Açıkcası bizde konuşmada şakır şakır olmadığı için bu da etkiliyor .

Sizinkine ne yalan söyleyeyim okurken gülümsedim . Ben bunun içine düşersem beni bulamazsınız diyecek kadar bilmiş ama popoda bez .:55::55:

Ne yapalım , zorlayarak psikolojilerini bozmak yerine doğru zaman geldiğinde belki de bir günde bırakacakları anı bekleyeceğiz.

Hoş benim oğlumda zorlamada yok , bir saat oturmuşluğu var klozette , ama inatla yapmıyor işte .

benim kızımda 4 yaşında kakasını tuvalete yapmaya başladı. 2 yaşlarında iken kaynanam wc ye götürmüş kakasını yapmış ama nasıl ağlıyor yavrum anlatamam. canımı yandı, kakadan mı korktu bilemiyorum ama ondan sonra birdaha yaptıramadım. sonra 4 yaşına girdiği sene yazın inat ettim. bez bağlamadım, ya tuvalete gideceksin yada lazımlığa yapacaksın bez artık yok dedim. gece 3 olmuştu hala tutup yapmamıştı. bezimi bağla diye yalvardı ama nafile bağlamadım:19:. sabaha kadar tuttu kakasını. sonra öğle saatleriydi annem aradı. ben onla konuşurken oturmuş lazımlığa yapmış. aman bir sevindim anlatamam:1::1:.hadi kızım bunları tuvalete atayım sende su dök gitsinler kurtulalım bunlardan falan dedim. su döktü güle güle dedi arkalarından:60: sonra yapmaya başladı. bir sürede elinden tuttum girdiğinde düşerim korkusu vardı. sonra sen büyüdün artık çeşmeden tutunda yap falan dedim. bikaç gün tedirgin oldu ama alıştı. inat edip taviz vermeyin. daha önce çok taviz verdiğim için 4 yaşına kadar durduk. hiç bir çaresi kalmadığını anlayınca bal gibide yapıyorlar.şimdi 6 yaşında, poposunu kendi siler wcyi fırçalar tertemiz çıkar. darısı sizlere olsun, kolay gelsin uğraşanlar. biran önce mutlu sona ulaşırsınız inşallah

Ya işte bende dr. muzun zorlamayın telkinlerini duyuyorum da öyle olmuyor .

Açıkcası bizde konuşmada şakır şakır olmadığı için bu da etkiliyor .

Sizinkine ne yalan söyleyeyim okurken gülümsedim . Ben bunun içine düşersem beni bulamazsınız diyecek kadar bilmiş ama popoda bez .:55::55:

Ne yapalım , zorlayarak psikolojilerini bozmak yerine doğru zaman geldiğinde belki de bir günde bırakacakları anı bekleyeceğiz.

Hoş benim oğlumda zorlamada yok , bir saat oturmuşluğu var klozette , ama inatla yapmıyor işte .

işte aynen bizde de böyle, 1 saat oturuyor ama daha ayağa kalkar kalkmaz çiş yapıyor. o kadar telkin edici konuşuyorum, hatta tehdit ediyorum ama hiç etkilemiyor.
belki bana kızacaksınız ama yalnız olmadığımı bilmek bile rahatlattı beni. dediğiniz gibi en doğru zaman herhalde kendilerinin uygun gördüğü zaman olacak :)

tüm yazılanları okudum..benimkiler 2,5 yaşındalar..2 yaşında bıraktılar bezi..hiç zorlamadım hatta ben 3 yaşa kadar beklemeyi düşündüm hep..çünkü prematüre doğmuşlardı.erken başlamak istemedim.

birgün oğlumun biri anne çiş var dedi,yap oğlum dedim hayır tuvalete dedi ve inanır msnız o gün bıraktı bezi..

diğer oğlum yaklaşık olarak ondan 10 gün sonra çişini söylemeye başladı..

yani bu eğitim zorlamayla,baskıyla olacak şey değil.hatta o zaman ters tepiyor bence.her çocuğun hazır olma zamanı farklı..biz annelere de sabırla beklemek düşüyor.

Benim oğlumda 3 yaş 1 aylık
ama hala altına yapıyo, of koca eşek oldu, altını almak zor oluyo artık
arkadaşlarımın kızları hepsi kendileri tuvalete gidip yapıp temizleyip çıkıyolar
onlar baya ilerde bize göre
bizde daha tık yok

benim kızımda 4 yaşında kakasını tuvalete yapmaya başladı. 2 yaşlarında iken kaynanam wc ye götürmüş kakasını yapmış ama nasıl ağlıyor yavrum anlatamam. canımı yandı, kakadan mı korktu bilemiyorum ama ondan sonra birdaha yaptıramadım. sonra 4 yaşına girdiği sene yazın inat ettim. bez bağlamadım, ya tuvalete gideceksin yada lazımlığa yapacaksın bez artık yok dedim. gece 3 olmuştu hala tutup yapmamıştı. bezimi bağla diye yalvardı ama nafile bağlamadım:19:. sabaha kadar tuttu kakasını. sonra öğle saatleriydi annem aradı. ben onla konuşurken oturmuş lazımlığa yapmış. aman bir sevindim anlatamam:1::1:.hadi kızım bunları tuvalete atayım sende su dök gitsinler kurtulalım bunlardan falan dedim. su döktü güle güle dedi arkalarından:60: sonra yapmaya başladı. bir sürede elinden tuttum girdiğinde düşerim korkusu vardı. sonra sen büyüdün artık çeşmeden tutunda yap falan dedim. bikaç gün tedirgin oldu ama alıştı. inat edip taviz vermeyin. daha önce çok taviz verdiğim için 4 yaşına kadar durduk. hiç bir çaresi kalmadığını anlayınca bal gibide yapıyorlar.şimdi 6 yaşında, poposunu kendi siler wcyi fırçalar tertemiz çıkar. darısı sizlere olsun, kolay gelsin uğraşanlar. biran önce mutlu sona ulaşırsınız inşallah

Bu süreci bana örnek olsun diye , açıp açıp okuyayım.En azından 4 yaşa 9 ayımız var, moral olsun :34:

işte aynen bizde de böyle, 1 saat oturuyor ama daha ayağa kalkar kalkmaz çiş yapıyor. o kadar telkin edici konuşuyorum, hatta tehdit ediyorum ama hiç etkilemiyor.
belki bana kızacaksınız ama yalnız olmadığımı bilmek bile rahatlattı beni. dediğiniz gibi en doğru zaman herhalde kendilerinin uygun gördüğü zaman olacak :)

Yok yok ben çok iyi anlıyorum seni.Bende birinden bizde geç başladık duyunca , içten içe bir ohh diyorum ne yalan söyleyeyim.
Başlarsan paylaş bu arada.

tüm yazılanları okudum..benimkiler 2,5 yaşındalar..2 yaşında bıraktılar bezi..hiç zorlamadım hatta ben 3 yaşa kadar beklemeyi düşündüm hep..çünkü prematüre doğmuşlardı.erken başlamak istemedim.

birgün oğlumun biri anne çiş var dedi,yap oğlum dedim hayır tuvalete dedi ve inanır msnız o gün bıraktı bezi..

diğer oğlum yaklaşık olarak ondan 10 gün sonra çişini söylemeye başladı..

yani bu eğitim zorlamayla,baskıyla olacak şey değil.hatta o zaman ters tepiyor bence.her çocuğun hazır olma zamanı farklı..biz annelere de sabırla beklemek düşüyor.

Sabır aşamasındayız bizde kadesa.

Hatta ya sabır aşamasındayız :52:

Benim oğlumda 3 yaş 1 aylık
ama hala altına yapıyo, of koca eşek oldu, altını almak zor oluyo artık
arkadaşlarımın kızları hepsi kendileri tuvalete gidip yapıp temizleyip çıkıyolar
onlar baya ilerde bize göre
bizde daha tık yok

Zor olmaz olur mu ?
Yatıyor önüme ;
Annecim , bak böyle çok pis olmuyor mu ? Bizim gibi tuvalete gidelim mi senle diyorum ?
Eveet anne , harika fikir diyor :9::9:
Ama bu harikalığın sonu harika olmuyor tabii

Ofisim benim oğlanda 3,5 yaşında alıştı, çevreden gelen konuşmalar beni de gererdi. En çok k.valide delirtirdi bu konuda, onlara gittiğimizde daha kapıdan girer girmez başlardı bez muhabbetine :19:

Ben 2,5 yaşındayken doğru sinyaller aldığımı zannedip kısa bir deneme yapmıştım. Psikolojik olarak hazır değilmiş sonucunda kabızlık illeti ile tanıştık. 1 yılda çocuk cerrahlarında gezdim. Bezi bıraktıktan sonra büyük tuvaletine zor alıştı diyebilirim. Hep beze yapmak isterdi günlerce tutardı falan... Zor atlatmıştık bizde o süreci. Tuvalet işini halletmemiz kabızlık durumunu da düzeltti.

Senin oğlun fobisini kendi yenecek. Siz ailecek tuvaleti öven mesajlar verin, onun için önemli büyük bir ödül vaat edin, tuvalete giderse alacağınızı söyleyin. Abisi ile tuvalete göndermeyi denedin mi? belki abisi teşvik eder onu.

Çok da bilmiş kayıp gidersem beni nasıl bulacaksın diyor ha :1: yerim onu ben, sende deseydin merak etme ben seni bulurum :)

Son düzenleme:
Ofisim benim oğlanda 3,5 yaşında alıştı, çevreden gelen konuşmalar beni de gererdi. En çok k.valide delirtirdi bu konuda, onlara gittiğimizde daha kapıdan girer girmez başlardı bez muhabbetine :19:

Ben 2,5 yaşındayken doğru sinyaller aldığımı zannedip kısa bir deneme yapmıştım. Psikolojik olarak hazır değilmiş sonucunda kabızlık illeti ile tanıştık. 1 yılda çocuk cerrahlarında gezdim. Bezi bıraktıktan sonra büyük tuvaletine zor alıştı diyebilirim. Hep beze yapmak isterdi günlerce tutardı falan... Zor atlatmıştık bizde o süreci. Tuvalet işini halletmemiz kabızlık durumunu da düzeltti.

Senin oğlun fobisini kendi yenecek. Siz ailecek tuvaleti öven mesajlar verin, onun için önemli büyük bir ödül vaat edin, tuvalete giderse alacağınızı söyleyin. Abisi ile tuvalete göndermeyi denedin mi? belki abisi teşvik eder onu.

Çok da bilmiş kayıp gidersem beni nasıl bulacaksın diyor ha :1: yerim onu ben, sende deseydin merak etme ben seni bulurum :)

ayyyy evet evet depresifim, o çevre beni mahvedecek.. allah için k.validem birşey demiyor da onun çevresi ne zaman gitsek mahvediyor beni. ne ilgisizliğim kaldı, ne sevgisizliğim, ne de tembelliğim :D allahtan çok laf takmayan biriyim de germiyorum kendimi, en olmadı "isterseniz çocukları sizin üstünüze geçirelim, tuvaleti öğretince geri alırız" diyorum bakıyorlar ki karşıdaki çok normal değil cevap vermiyorlar :D bende kabızlık olayından çok korkuyorum, kimden duysam bunu yaşamışlar çünkü.zorlamamaya çalışıyorum inşallah sorunsuz atlatırız :)

abimiz ayrı bir olay zaten, küçük ne zaman tuvalete otursa "ha ha ha bak nasıl düşücen şimdi, bittin oğlum sen" deyip duruyor :D ev, ev değil tiyatro :D bu sefer küçük kalkıcam diye bağırıyor, ben büyüğe bağırıyorum, kim kime belli değil :D ay yazarken bunaldım hahahah :D küçüğümüzün en büyük fobisi düşmek bakalım nasıl yeneceğiz :37:

arkadaslar benimde kizim 2 yasinda bende cok istiyorumki artik kakasini tuvalete yapsin ama o tam tersi sanki inat yapiyor bana biliyorum kakasinin oldugunu tuvalete goturuyorum yapmiyor sonra bi bakiyorum baska biyere yapmis sonra benim yanimaa geliyor kaka diyor o an o kadar sinir geliyoki hayir bu inat niye anlamiyorum bazen kiziyorum ama bazen cok guzel bi sekilde anlatiyorum boyle yaparsan pis olur diyorum biz cici olalim diyorum ama deliricem artik herseyi anliyor herseyi biliyor bende burda belki bi cevap bulurum diye yazdim arkadaslar siz nasil ogrettiniz merak ediyorum bana yardimci olursaniz sevinirim baska hangi yollari deniyebilirim?

Oğlum 2 haftadır çişini klozete yapmaya başladı
kakasını da 2 gündür klozete yapıyo
çok mutluyum, hiç uğraşmadım bu sefer
demek ki zamanı gelmiş artık

benim 1 yaşında bi tane daha oğlum var
ona hamileyken başlamıştım oğluma tuvalet eğitimi vermeye, yani oğlum 2-2,5 yaşındayken falan
çok uğraşmıştım, oğlum ısrarla oraya buraya işedi
inatla altına yaptı, çok sinirlerim bozuluyodu, kendimi boşuna harab etmişim
onlar zamanı geldiğinde kolayca öğreniyolar
herşeyin farkındalar

şu anda tam 37 aylık, yani 3 yaşını 1 ay geçti
o da bezsiz olmanın keyfini sürüyo, bende bezler hemen bitmediği için çok seviniyorum
kardeşi de olduğu için bezler 1 haftada bitiyodu, her hafta bez alıyoduk
şimdi sıra kardeşinde ama o daha küçük, o daha önce öğrenir gibi geliyo, ağbisinden göre göre o da tuvalete yapmak isteyebilir

benim oğlum 2,5 yaşında ben de düşünüyorum tuvalet eğitimini ama henüz başlamadım lazımlık şimdi işe yarar mı benim oğlum hareketli yerinde pek durmuyor çünkü .

benim oğlum 2,5 yaşında ben de düşünüyorum tuvalet eğitimini ama henüz başlamadım lazımlık şimdi işe yarar mı benim oğlum hareketli yerinde pek durmuyor çünkü .

Maalesef ben bu eğitim konusunda sınıfta kalan annelerdenim .Şİmdide havaların ısınmasını bekliyorum :26:

Kimi çocuk lazımlık seviyor ,kimisi direk tuvalete oturmak istiyor ,o zaman wc aparatlarından alabilirsiniz.

Hoş bizde hepsi var da ne işe yarıyor ki ?

Office yoldaşım sen ne yaptın bu arada ?

Maalesef ben bu eğitim konusunda sınıfta kalan annelerdenim .Şİmdide havaların ısınmasını bekliyorum :26:

Kimi çocuk lazımlık seviyor ,kimisi direk tuvalete oturmak istiyor ,o zaman wc aparatlarından alabilirsiniz.

Hoş bizde hepsi var da ne işe yarıyor ki ?

Office yoldaşım sen ne yaptın bu arada ?

sorma, biz hala soru-cevaplı mülakat aşamasındayız :1: -oğlum yine mi bezine yaptın? -Hayır! ama sen gene de değiştir :37:

Her bez değiştirmem de bir daha tuvalete yapalım, sana istediğin bir hediye alacağım diyorum, ama hiç etkilemiyor, tok gözlü çocuk :27: şimdilik Mayısa kadar konuşma şeklinde etkilemeye çalışacağım, ama Mayısta bitecek bu bez işi yoksa yandım ben :26:

siz de durumlar nasıl? biraz gönlü oldu mu tuvalet için?

benimde çocuğum 3 yaşında öğrendi böbreklerinde reflü var çok ısrar etmemiştim öğrenmesi için bi gün bezini çıkarmaya çalışıyordu daha öncede denemem olmustu birkaç kez ama bir damla bile yapmamıştı öğrenmeye başladığımız iki gün eve yaptı hep :) 3 gün kaka yapmadı sonra altına yaptı bende yıkadım tamammen banyo yaptırdım ynı gün gene yaptı gene banyo yaptırdım baktı olmayacak ertesi günki banyodan sonra sölemeye başladı Ç:)

birdde yaşı büyüyen çocuğunuza etraftaki insanlar daha mı altına yapacaksın öğrensene falan deyip sana laf atmalarına sinir oluyordum. kime neyse :)

sorma, biz hala soru-cevaplı mülakat aşamasındayız :1: -oğlum yine mi bezine yaptın? -Hayır! ama sen gene de değiştir :37:

Her bez değiştirmem de bir daha tuvalete yapalım, sana istediğin bir hediye alacağım diyorum, ama hiç etkilemiyor, tok gözlü çocuk :27: şimdilik Mayısa kadar konuşma şeklinde etkilemeye çalışacağım, ama Mayısta bitecek bu bez işi yoksa yandım ben :26:

siz de durumlar nasıl? biraz gönlü oldu mu tuvalet için?

Hiiiç yol kattetmedik desem :26:

Geçen gün sordum , anneciğim artık ne zaman bırakalım bezi diye ?

Gelen cevap ;

Henüz değil anne :52:

Offf normalleştirdi beynim bu süreci ama 3,5 yaşında olacak neredeyse .Ya inanır mısın geçen gün bıraktım altını dolu dolu , rahatsız olup söyler belki diye , umrunda olmadı 2 saat . Annem kaka mı yaptın sen dedim , eveeeeeeeeet anne
:52:

Hiiiç yol kattetmedik desem :26:

Geçen gün sordum , anneciğim artık ne zaman bırakalım bezi diye ?

Gelen cevap ;

Henüz değil anne :52:

Offf normalleştirdi beynim bu süreci ama 3,5 yaşında olacak neredeyse .Ya inanır mısın geçen gün bıraktım altını dolu dolu , rahatsız olup söyler belki diye , umrunda olmadı 2 saat . Annem kaka mı yaptın sen dedim , eveeeeeeeeet anne
:52:

hiç bekleme söylemiyorlar çünkü söylerlerse biz yine başlayacağız "artık tuvalete yapmalıyız" demeye.. onlar da bunu bildikleri için rahatsız da olsalar söylemiyorlar, senin minik ile benim minik aynı kafadan :37: dediğin gibi benim için de normal gelmeye başladı, 5 aylık bebek gibi marketten bez ve ıslak mendil alıyorum :) ama tek sorunumuz kocaman çocuğun altını değiştirirken bel fıtığı olacağım diye korkmaya başladım artık :26:

kolay gelsin kızlar:34:

bana göre tuvalet eğitimi 2 yaş öncesiolmalı.çünkü 2 yaşından sonra çocuklarda inatlaşma fazlalaşıyor.büyük oğlum 1 yaşını 1 ay geçe öğrendi.küçüğümde 1 yaşını 3 ay geçe öğrendi.sonrasında da bir sorun yaşamadık.gece problemimiz de olmadı:34::34:

Back
X