Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynı dert bende de varBenim oğlum 2 ay sonra 3 bitecek hala bezle geziyor 2 hafta önce 1 gün 2-3 e kadar denedim ölüyorum sandım
Birkez bile tuvalete yapmadı
Biraz daha bekleyeyim diyorum ama bu yaz mutlaka alışmalı
Yoksa 7 numara bezi nerden buluruz
![]()
İlla ki başıma gelecek ama sancılı olmasın çok da yahu
Teşekkür ederim, klozette son bulan bol tuvaletli günler dilerim size.![]()
Auscum 7 numara bez olayina koptum))
Bizde hallettik bez olayini geceleri ara ara yapiyor.babaannemiz ve ogretmeni sagolsun o donemde ben ise basladigim icin onlar el atti olaya.Benimle zaten civitiyordu.Yapamiyorduk.
Aynı dert bende de varBenim oğlum 2 ay sonra 3 bitecek hala bezle geziyor 2 hafta önce 1 gün 2-3 e kadar denedim ölüyorum sandım
Birkez bile tuvalete yapmadı
Biraz daha bekleyeyim diyorum ama bu yaz mutlaka alışmalı
Yoksa 7 numara bezi nerden buluruz
![]()
nevrestecim hani hasta bezleri varya kocamaaan oluyor :) olmadı onlardan alır bezleriz :)
bizimde bugün 4. günümüzdü çoğunu üzerine yaptı ama az biraz yol aldık sayılır...benimkide temmuzda 4 e girecek....
bizim küçük sıpacıklar, eşşekcik oldular ama hala totoları bezli :)
mecbur alıştırmaya çalıştırıyorum bu yaz, yoksa ausun yedi numara bezinden i sipariş edicez bu gidişle :)
Ben de okullar kapandı memlekete gideceğim yoksa uğraşmayı düşünüyordumnevrestecim hani hasta bezleri varya kocamaaan oluyor :) olmadı onlardan alır bezleriz :)
bizimde bugün 4. günümüzdü çoğunu üzerine yaptı ama az biraz yol aldık sayılır...benimkide temmuzda 4 e girecek....
bizim küçük sıpacıklar, eşşekcik oldular ama hala totoları bezli :)
mecbur alıştırmaya çalıştırıyorum bu yaz, yoksa ausun yedi numara bezinden i sipariş edicez bu gidişle :)
Hay ağzın bal yesin .Bize bundan ala temenni olmazdı
Sen nerelerdesin yahuuu
İş kadını oldun , yüzünü göremez olduk.
Ohhh yakışıklım kurtulmuş , darısı bizim başımıza .Acep bende babaanne otoritesinin eline mi bıraksam yusufu
Sende mi nevreste
Bu yaz hepimize milat olacak anlaşıldı.
Patiskaları alayaım, dikmeye başlayayım ben gazelim
Oyy oyyy en iyisi güzel haberlerle glene kadar kapatayım bu konuyu ben kendi adıma.
.....gözünaydın aus.....darısı gazele... ve tüm diğer annelere
ausenica fikir vereyim istedim belki öncesinde söylenmiştir bilemiyorum ; bezi bi kere çıkartmışsan bi daha takmamalısın zaten 3 yaşını doldurmuş oğlun bir çok şeyi anlıyordur, bezi bazen (uyuyacağı zaman veya dışarı çıkacağınız zaman) takıp bazen çıkarmak çocuğun olayı anlamasını zorlaştırıyor.
biz bıraktığımızdan beri hiç takmadık (uçak yolculuğu hariç) geceleri de bezlemedim
sonrasında küçük kazalar hariç pek de problem yaşamadık
illa ki takılacaksa çocuğa farkettirmeden takılmalı mesela uyurken
şimdilik gece sen uyanıp onu çişe tutacaksın en azından bi 15 gün gerekli bu , sonrasında kendisi alışacak zaten çişi geldiğinde uyanmaya. uykusunu açmadan çişe tutsan bile yeterli ama acele et yolda salabilir üstüne :)Teşekkür ederim çok .
Evet bunu sıklıkla duyuyorum , dışarıda herşeyi göze alacağım alışana kadar buna karar verdim zaten . Ama gece uykusu muamma kafamda.
Ya saat kurup kaldıracağım ya da... Çünkü sabaha çok dolu bir bezle uyanır hep , su , süt ve sonuçları.
Uyurken takmak mantıklı geldi şimdi, sağol .
şimdilik gece sen uyanıp onu çişe tutacaksın en azından bi 15 gün gerekli bu , sonrasında kendisi alışacak zaten çişi geldiğinde uyanmaya. uykusunu açmadan çişe tutsan bile yeterli ama acele et yolda salabilir üstüne :)
haaa birde çocuklar uykuda yapmıyorlar çişlerini mutlaka uyanıyorlar ,uyanıp bezli olduğunu görünce beze güvenip ona yapabilir
bu da uzun vadede gece bezlenen yada bezlenmediği her seferinde altına kaçıran bir çocuğa işarettir.
rica ederim kolay gelsinTamamdır , hepsini not aldım . Deneye deneye artık
Tekrar teşekkürer.
aus...
ben de denize ne zaman başladık wc eğitimine bir daha hiç bağlamadım.gece de...ben yaklaşık bir hafta 10 gün her gece alarm kurd...um.çişi olsun olmasın hadi çiş yapalım dedim.gece de 8 kere kalktığımı bilirim.çiş saatlerini anlamak için.inan sonra sonra o ayarlıyor kendini...dışarı çıkarken de annecim dışarıda tutacağız(tabii kısa mesafede en fazla 1-2 saat gibi)gelince yapacağız.ya da istersen bezini bağlayalım dışarıda bezli gez demiştim ilk çıktığımızda.o istemedi bezi.ara da araba arkası ,çıkmaz sokak ya da kuytu kaçamaklarımız oldu birkaç kereyalnız bunu doğru olamdığını biliyorum.acemilik işte yaptık.çünkü sonra kolaya kaçıyor şurda yapıyiiim anne oluyor:))
ay yazsam ne çok yazarım...ama vakit....neyse...başalmış ya...gerisi gelir..![]()
Bugün 5. gün ...
Geceleri bez bağlamıyorum.Alıştırma kilotlarından kullanıyorum primanın . 2 kez uyandırıyorum saat kurup , bazen yapıyor bazen yapmıyor.Gece bez bağlarsam o rahatsızlık hissini hiç hissetmez diye bağlamıyorum , yatak yorgan yıkamayı göze aldım .
Dün gece bir kez uyandırdığım da çişini yaptı ve hemen uyudu. Sabaha kilodu kuru uyandı . Sabahta yüzümüzü yıkar yıkamaz oturttum lazımlığa , 2 dakika sonra yaşasınnnn çığlıkları ile çişini yaptı.
Kahvaltıya oturacaktık ki tam ''anneeee başka çiş geldi başka çişşş '' dedi poposunu tuta tuta.Hemen koştuk , pırt gelmiiş meğersem .Onu da wc. ye yapacak sanmış yavrum
Kahvaltıdan sonra da basketbol oynuyorduk , birden tuvalete koştu lazımlığa oturdu ama kilodunu indirmeden
Kakam geldi dedi , hemen gerekli telkinleri verdim , aferin anneciğim ama hemen kilodumuzu da indirilelim diye .
Bu kadar ayrıntıları ile yazmamın sebebi , yusuf gerçekten zerre yol almayacak sandığım bir çocuktu . Bunlar büyük çok büyük gelişme bizim için.
Bu yolda kimse umutsuzluğa kapılmasın diye yazıyorum . Her çocuk vakti gelince öğreniyor sanırım , bunu aaaa benimki 3 oldu 4 oldu diye sınırlamamak lazım .
Neyse bugünlük şimdilik gelişmeler bunlar ...Eminim gün içinde bir dolu kaçırma hadisemiz olacak .Birazdan denize gidecek babası ile .Bakalım ne gibi maceraları olacak![]()
slm..kolay gelsin öncelikle...
siz baya yol almışsınız maşllah hatta bitmiş bu iş
benim oğlumda eylülde 3 yaşını dolduracak,1 aya kayındır çiş eğitimine başladık,pek ilerleme yok bizde
ben götürürsem yapıyo çişini yoksa altına yapıyo ve yaptıkdan sonra üstünü çıkarıp lazımlığa gidiyo..
dün dışarı çıktık 3 sat kaldık,bir kere çişe tuttum ondan sonra hiç yapmadı eve gelince bol çiş yaptı,iyiydi yani...
böle yazarsanız bizede moral olur
tekrar kolay gelsin...