• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitimi alan oğlum bunu unuttu ve sürekli altına yapıyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

huzurunmeraklisi

'Şişko değilim ben, pofuduğum.' -Buz Devri
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2015
5.372
15.157
248
29 aylık bir oğlum var
tuvalet eğitimine başladık
ilk 2 gün her yer çiş ve kaka 3 cü gün saatleri çözdük ve 4 -5 cü gün yine o şekilde
6 cı gün oğlum çişini geldiğini söylemeye başladı
2 gün tam alıştı derken acil işim çıktı 1 gece onu köye kv ye yolladım
amcalarını çok seviyor onlarla bol bol vakit geçirir diye , gittiğim gün arefeydi
bayramın birinci günü yoğun geçti hepimiz için 2 gün daha köyde kalıp evimize döndük
ve bayramdan bu yana sanki o çiş eğitimini alan o değilmiş gibi
sanki hiç öğrenmemiş gibi sürekli altına yapıyor

1 ay oldu sabırla direniyorum ama o . ısrarla söylemiyor
ödüller şartlar tatlı konuşmalar etkili olmuyor

pazartesi kreşe başlayacak biz napacağız bilmiyorum

nerden yaklaşmalıyım, zamana mı bırakıyım
yoksa beze dönüp uzun bi aradan sonra yeniden mi denemeliyim

tuvalet alıskanlıgını ogrettıgınız donemde asla ortam degısıklıgıne gırmemelısınız
tasınma tatıle cıkma evde bırının yoklugu hastalık gıbı durumlarda cocuk aynen bu sekılde davranır

sıfırdan baslayacaksınız ve bu surecte bı yerlere yatılı gıtmek veya yollamak olmamalı. ben sırf bu yuzden bayramın 3. gunu baslamıstım tatılle bırlıkte 1 haftamız vardı babası ben kendısı evden dısarı cıkmadık 1 hafta ılk ıkı gun gezme ısımızı bıtırdık 3. gun alısverıse cıktık eve geldık aksam yıkandık o gece bezı takmadım
bak sana kulot aldım nasıl guzel mı dedım tam kendısının sevecegı tarz
bayıldı
bezı takmayalım dıyorum artık kulot daha cok yakısır sana ne dersın dedım
yasasıınnn dedı
buyudun abla oldun sen dedım ve ona yenı aldıgım oyuncagı verdım. bu bezı bırakan buyuyup abla olan çişini kakasını tuvalete yapan ablaların oyuncagı dedım ogun basladık
gece sabaha kadar yataga yaptı cısını (alez vardı)
ertesı gun heryere yaptı ama utanarak tutmaya calısarak
ertesı gun ogrendı
ama ben kendısıne aıt olan banyoya kres tuvaletı yanı kucuk cocuk klozetı yaptırdım :D benım oyle bır sansım vardı. oyuzden cabuk oldu
sız soyle bırsey alabılırsınız tuvalet seklınde lazımlıık. kendı kendıne oturması kalkması kolay olsun
smDOL-7051-NC_1.webp

ıcıne kullan at emıcı posetler acarsınız habıre dezenfekte etmek zorundada kalmazsınız
potette-portatif-lazimlik-icin-10-adet-yedek-poset-x.webp

seyahatde gıttıgınız yerde tasıyabılırsınız

belkı buna heveslenır

tuvalet alıskanlıgını ogrettıgınız donemde asla ortam degısıklıgıne gırmemelısınız
tasınma tatıle cıkma evde bırının yoklugu hastalık gıbı durumlarda cocuk aynen bu sekılde davranır

sıfırdan baslayacaksınız ve bu surecte bı yerlere yatılı gıtmek veya yollamak olmamalı. ben sırf bu yuzden bayramın 3. gunu baslamıstım tatılle bırlıkte 1 haftamız vardı babası ben kendısı evden dısarı cıkmadık 1 hafta ılk ıkı gun gezme ısımızı bıtırdık 3. gun alısverıse cıktık eve geldık aksam yıkandık o gece bezı takmadım
bak sana kulot aldım nasıl guzel mı dedım tam kendısının sevecegı tarz
bayıldı
bezı takmayalım dıyorum artık kulot daha cok yakısır sana ne dersın dedım
yasasıınnn dedı
buyudun abla oldun sen dedım ve ona yenı aldıgım oyuncagı verdım. bu bezı bırakan buyuyup abla olan çişini kakasını tuvalete yapan ablaların oyuncagı dedım ogun basladık
gece sabaha kadar yataga yaptı cısını (alez vardı)
ertesı gun heryere yaptı ama utanarak tutmaya calısarak
ertesı gun ogrendı
ama ben kendısıne aıt olan banyoya kres tuvaletı yanı kucuk cocuk klozetı yaptırdım :KK70: benım oyle bır sansım vardı. oyuzden cabuk oldu
sız soyle bırsey alabılırsınız tuvalet seklınde lazımlıık. kendı kendıne oturması kalkması kolay olsun
Eki Görüntüle 2189333
ıcıne kullan at emıcı posetler acarsınız habıre dezenfekte etmek zorundada kalmazsınız
Eki Görüntüle 2189334
seyahatde gıttıgınız yerde tasıyabılırsınız

belkı buna heveslenır

oğlumun da müzikli lazımlığı var ve bez bağlamamı istemiyor
ama haber de vermiyor en başa döndük ama 1 ay olacak o günden beri
1 yaşındakiler gibi davranıyor ve inadına yapıyor

sen artık büyüdün bak bu annenin tuvaleti bu da senin herkes kendi tuvaletinde yapmalı
sen kreşe başlıyorsun ve okul çok güzel orda herkes tuvalete yapıyor
seninde geldiği zaman öğretmenine söylemen gerekiyor yoksa çiş kokarsın
çiş kokusu kötü bişy değil mi . diyorum

anlaşıyoruz konuşuyor ama herşey olmamış gibi yine çiş yapıyor

oğlumun da müzikli lazımlığı var ve bez bağlamamı istemiyor
ama haber de vermiyor en başa döndük ama 1 ay olacak o günden beri
1 yaşındakiler gibi davranıyor ve inadına yapıyor

sen artık büyüdün bak bu annenin tuvaleti bu da senin herkes kendi tuvaletinde yapmalı
sen kreşe başlıyorsun ve okul çok güzel orda herkes tuvalete yapıyor
seninde geldiği zaman öğretmenine söylemen gerekiyor yoksa çiş kokarsın
çiş kokusu kötü bişy değil mi . diyorum

anlaşıyoruz konuşuyor ama herşey olmamış gibi yine çiş yapıyor

ah canım benım kıyamam ömurlu olsunlar ınsallah ellerınden kurtulmayalım emı :)
bu gercekten cok zorlu bır surec ınsanı sınır krızıne sokabılecek bır asama ama sabredın kendılıgınden gececek duzelecek
sız bu sekılde devam edın dogru gıdıyorsunuz
kacırdıgında hıc bırsey yokmus gıbı davranın cısınde kalsın rahatsız olana kadar halıları toplayın kesınlıkle
cısınde dursun sıl dıyene kadar dokunmayın
bılıyorum cok sınır bozucu cok zor dayanmak ama boyle yapmak gerekıyor
gormemezlıkten gelın
annneee sıl dıye seslensın
bırdaha cısın geldıgınde haber ver olur mu tatlım deyın baska hıc bırsey demeyın
boyle gerekırse 1 ay sabredın
duzelıcek

hayatımdaki en anlayışlı yumuşak ama en zorlu süreç şu an
kaç ay oldu hala aynı

kreşte öğretmenleri bir kaç kez söylüyor bi kaç kez onlar sormadan götürüyor
o yüzden kaçamaksız geliyor

evde sık sık götürüyorum ama ben söylemeden asla haber vermiyor :(

hayatımdaki en anlayışlı yumuşak ama en zorlu süreç şu an
kaç ay oldu hala aynı

kreşte öğretmenleri bir kaç kez söylüyor bi kaç kez onlar sormadan götürüyor
o yüzden kaçamaksız geliyor

evde sık sık götürüyorum ama ben söylemeden asla haber vermiyor :KK43:

cnm benim oğlum da 25 aylık tuvalet eğitimi aldı. şu anda 28 aylık bir aydır kreşe gidiyor. ilk hafta bilerek altına kreşte çiş yaptı. her gün 4 5 tane ıslak don geliyordu eve. artık yapmıyor. bu arada oğlum konuşamıyor 8-9 kelime dışında.
ofof deyip söylüyor pipisini veya poposunu tutarak. öğretmenlerini ve bizi pes ettirmek için yaptı. artık bir tane bile ıslak don eve gelmiyor.
benim oğlum geceleri arada altına yapıyor. gece bir kez kaldırıyorum. en son 8 gün önce yapmıştı. 8 gün sonra bu gece de yaptı. normalde kaldırıyorum geceleri ve itiraz ediyo zorla yaptırıyorum. 8 gün geçti ve bu gece yaptı işte. neredeyse saat başı kontrol ediyorum kalkıp ve sabah 5 gibi yaptığını tahmin ediyorum. bir önceki de ezan esnasında olmuştu yani sabah. doktorumuz erkeklerde pipide sertleşmeyle kalkma olur sabaha doğru, büyük ihtimalle yüz üstü yatıyor ve pipisi sıkışıyor. rahatlamayla birlikte salıyordur önemli değil. yüz üstü yattıkça düzeltin yatmasın sıkışmasın dedi. 4 yaşına kadar normal sakın kızıp korkutmayın dedi. ben zaten hiç kızmıyorum aa annem niye çiş yaptın gece altına diyorum ofof diyo kafasını tutup. bi daha yapmıyoruz tamam mı annem diyorum edet diyo hemen. oyun oynamaya dalıyor. eli sürekli pipide. çiş mi var diyorum kafasını sallayıp ıııh diyo (hayır) elliyorsa muhakkak vardır. ben de hemen alıp tuvalete götürüyorum o kadar çok çiş yapıyor ki oyun yarıda kalacak diye söylemiyor. son raddeye gelince çığlık atarak kendisi koşuyo tuvalete. söylemeyebiliyorlar yani cnm oyun uyku vs herşey şu anda ön planda olduğu için unutabiliyorlar. çok küçük diyor öğretmeni de. erkek çocuklarının 4 yaşına kadar tuvalet konusu ancak oturuyormuş zihinlerinde. genel olarak böyle. he illa ki her erkek çocuk böyle değil ama geneli böyledir sıkma canını yani. erkekler kızlardan daha geç kavrıyor her şeyi. kızların motor gelişimi de erkeklerden öndedir mesela.

Back
X