Tuvalet eğitimi böyle mi geçiyor?

Bende bayramdan önce 1 hafta denedim ama olmadı. Lazımlığa oturmak istemiyor çişini yaptıktan sonra söylüyor. Kızım 34 aylık. Daha erken bıraktıranlar var. Ben biraz büyüsün bilinçlensin istedim belki daha kolay olur diye düşündüm. Öyle olmuyormuş
Herkesin deneyimi farklıdır tabii ama ben birkaç tane 3 yaşı geçmiş çocukta olayların daha zor ilerlediğine şahit oldum çevremde. Bez artık onların bir parçası gibi olmuştu o yüzden de o yaşlara kalsın istemedim inşallah sizin de kısa sürede çözülür sorun

Benim en büyük sınavımdı tuvalet eğitimi.
Çişi üç gün her yere yapmıştı. Herhalde erken başladım demiştim o derece çiş oldu her yerim. Ama kakada tam tersi asla yapmadı. Klozete yapmıyor bezimi bağla diye ağlıyordu. Bir gün git duşakabine yaptı. Bir süre orada devam edecek oldu ama ben bir gün yine duşa kabinden kakayı alıp çamaşır suyuyla temizlerken ağlarken gördü beni. Bu sefer kaka tutma başladı. İki gün kaka yapmadı. Geliyor belli ama klozete yada lazımlığa oturmamak için yapmıyordu
Cidden çok zordu ya.
Allah kolaylık versin
Halledebildiniz mi, bizimki de inatla altına yapıyor, güzellikle de anlatsam tepki de versem aynı...

Benim de oğlum 34 aylık, çiş yaptıktan sonra söylemiyordu ama kaka yaptıktan sonra hemen bezini değiştirmek istiyordu. Aynı zamanda yarım gün kreşe gidiyor, öğretmeni isterseniz bezi bırakmayı deneyelim bu aylar uygun diyince haftasonu bırakmayı denedik. İlk denediğimizde bir heves kakasını yaptı sonra yok. İki gün tek bir kere bile yetişemedik. Çiş geldi diye beni alıyor gidip oturuyor ama çişini yapmıyor. Sonra kalkıp 5 10 dakika sonra altına yapıyor. Şarkıyla oyunla biraz daha uzun oturtayım gittiğinde tuvalete yapsın dedim, bu sefer de inatlaşıp kaçıyor. Okulda öğretmeni tuvalete gidelim mi diyince de aynısını yapmış, hayıır diyip kaçıyormuş. İsterseniz çok zorlamayalım daha sonra tekrar deneyelim inatlaşmaya dönmesin dedi öğretmen, ama bir kere çıkardık bezi tekrar dönersek sonra eğitimi daha zor olur mu diye de endişeleniyorum ama üç günde 0 yol kat ettik yani, gerçekten hazır değil sanırım. 3 yaşına girecek artık, konuşması çok çok gelişmiş değil ama cümle kurup her derdini anlatacak kadar konuşuyor. Sıcaklarda pişik de oldu bezi bıraksa rahat edecek aslında, ama inadından bırakamıyor.

Benim kızımda aynı durumda ,ne durumdasınız siz acaba
Merhaba, 2 aydır uğraşıyorum pek bir ilerleme yok maalesef,denk getirirsem ayda yılda bir yapıyoruz ama yapacağını anlayınca -ki ben de anlıyorum-saklanıp yapıyor, zor bir süreç ama artık oluruna bıraktım...siz ne kadardır bu durumdasıniz, nasıl geçiyor sizin açınızdan?

Merhaba, 2 aydır uğraşıyorum pek bir ilerleme yok maalesef,denk getirirsem ayda yılda bir yapıyoruz ama yapacağını anlayınca -ki ben de anlıyorum-saklanıp yapıyor, zor bir süreç ama artık oluruna bıraktım...siz ne kadardır bu durumdasıniz, nasıl geçiyor sizin açınızdan?
1 ay oldu bizimde zorla kandırarak oturtursam ne ala yoksa kendisi yapmıyor hiç başlarda daha iyiydi kendi yapıyordu bir kere de olsa ,sizide okuyunca iyice ümidimi kaybettim

Oğlumu 3 yaşında lazimliga alistirdim. Su ile oynama bahanesiyle sık sık gittik 3 gün boyunca. Gece de gündüz de bezlemedim hiç. Sonrasında kendi söyledi hep. Beni hiç yormadi. Birkaç ay sonrasında klozete de alistirdim. 1 yıldır rahatim. Kızım 26 aylık, geçen hafta 2 gün denedim , baktım olmuyor , tekrar bezledim. 1-2 ay sonra tekrar deneyeceğim . Kızım bez istiyor , onun rahatlığı var hâlâ . Tamamen çocuğun hazır olması ile alakalı bir durum. Geç kaldığımı söyleyenlere çevremde hala bez bağlayıp altına yapan yetişkin olmadığını söylüyorum susuyorlar

1 ay oldu bizimde zorla kandırarak oturtursam ne ala yoksa kendisi yapmıyor hiç başlarda daha iyiydi kendi yapıyordu bir kere de olsa ,sizide okuyunca iyice ümidimi kaybettim
Ümidi kaybetmeyin bence sonuçta karar verecek olan yine çocuk, elbet normale dönecek, bana da arada hafakanlar basıyor bu sıcak havalarda bir de külot yıkıyorum habire, ama kendimizi yirtsak da yine onlar hazir olunca mutlu sona erişiyoruz...inşallah en yakın sürede geride bırakırız bu zor süreci de...

Halledebildiniz mi, bizimki de inatla altına yapıyor, güzellikle de anlatsam tepki de versem aynı...
Bizim şu an çok daha iyi. En azından kakayı 3-4 gündür sadece tuvalete yapıyor, hiç altına yapmadı. Ama çişi arada kaçırabiliyor. Saat kuruyoruz biz. Saat alarmı duyunca koşup lazımlığa oturuyor

ilk çocuğum da travma yaşadım bez olayıyla ilgili,kayınvalidem ile oturuyordum o dönem de oğlum iki yaşına girince bezden çıkıcak diye tutturunca aylarca yerden ve donundan kaka temizledim,çocuk daha konuşmayı öğrenemeden bez olayına girmiştik,az aklım başımda olsaydı da ikimize de eziyet etmeseydim keşke..velhasıl bu süreç her çocuk için farklılık gösteriyor,kendini hazır hissetmesi gerekiyor diyen anneler çok haklı,var olan bir alışkanlığı onlara bıraktırıyoruz sonuçta aşırı empatiye ihtiyacımız var bu konuda,ikinci bebeğim de 2 yaşında çıkardım bezi bir hafta içinde öğrendi aktif kendini ifade edebilen herşeye kolay adapte olabilen bir çocuktu,gece de bağlamadım ikisinde de,neredeyse hiç çiş yapmadılar yatağa,yatmadan en az bir saat önce su içirmiyordum,akşam üzerine doğru da meyve suyu gibi sıvıları vermiyordum,bunlara dikkat etmediğimiz gece yatak ıslanıyordu.

Hanımlar aranızda Yükselen Zeka'nın eğitim setlerini kullanıp da sonuç alan var mı, sizce bu şekilde sonuç alabilir miyim...?

Back
X