Sakin kalmaya çalışıyorum ama sanırım gerginliğimi anlıyor kızmıyorum suyla oynamak istiyor hayır diyorum hemen ben gideceğim diyorÇocukdan çocuga degişiyor öğrenmeleri
Tuvalete gittiginde ödül verin
Tuvaletini yaptıgında yine ödüllendirin
Zaten bir kere yapınca arkası geliyor
Ama sakin kalın korkmasın
Aaa hiç bilmiyordum onuAslında bırakmak için ay takvimine göre zamanlar var. O günlerde deneseniz belki faydası olur.
Yazın hiç hazır değildi o sebeple bıraktım artık düşünmüyorum ama ne yaparım onu da bilmiyorum stiker deneyeyim bakalim ama öyle şeylerle sadece anlık ilgileniyorBiz tuvaleti eğlenceli bir hale getirmiştik. Beraber stikerlarla klozetin üzerindeki duvarı süslemiştik. Eğlenceli bir şekilde şarkı söyleyerek tuvalete giriyorduk. Bir de başlayınca tekrar bez takmamak lazım.
Klozete değil lazimliga oturuyor sifonu bilmiyor klozeti de gösterdim ama.istemediOğlum sifonun sesini çok sevdiği için o bası yordu. Birde artık abi oldun, abiler buraya yapar demiştim,. Başlangıç herkes için zor olur, zamanla alışır
Işe yarayacağından emin olsam alacağımRenkli klozetler var belki işe yarar
Her tuvalette ödül sevdiği birşey de işe yarayabilir.
Ama o dönem zor oluyor 2 günde düzene girer umarım .
Bir defa ara verdim bir daha verirsem daha da zor olacak o yüzden ara vermiyorum ama pişman da oldum keşke üç yaşını bekleseydim diyorumÖncelikle rahat olun. Unutmayın ki öğrenemeyen çocuk yok. Her çocuğun mizacı farklı. Kimi daha asi kimi daha uysal olabilir. Çok dirençli ise ara verip bir kaç hafta sonra tekrar deneyebilirsiniz
Kitap okumadım çok yazi okudumKonu ile ilgili kitapları okuyun öncelikle okumadı iseniz.
Tuvalet eğitimi çok zor bi süreç.
Çok da önemli bir evre çocuğun kişilik gelişiminde.
Tuvelet becerisi kazanana çocuklar bir anda konuşmada ve diğer öz bakım becerilerinde ustalaşmaya başlar.
Özgüven kazanır.
Dün yaptı aslında bugün yapmıyor gitmek bile istemiyor ilerleme değil gerileme var şu an anlamıyorumBen büyük kizimda tuvalet eğitimine hazır olduğuna dair hiç bir belirti görmediğim için 33 aya kadar beklemiştim.Yaz tatiline denk getirince tuvalet adaptörü ile başlamıştım.İlk zamanlar tuvalete oturttugumda " çiş yok" diyor..tuvalet kapısından kolidora ciktigimiz an ise çisi bacaklarının arasından süzülüyordu.Gunde 12 kilot yikadigim oluyordu.3/5 gün baktım olmuyor...Aslinda doğru bir davranış değil ama tuvalete oturunca özel bölgesine çok az degdirerek çiş yapıyorsun diyip az az su döktüm.Cisini o arada bıraktı.."afferin sen çişini yaptın " diyerek yureklendirdim .Birkaç günün sonunda bu eyleme gerek kalmadan kendisi çişini bırakmaya başladı tuvalete oturunca.Cocuklar bazen tuvaletini tutmayı biliyor ama kontrollü ,istendik şartlarda bırakmayı bilmiyor ...biraz yureklendirme ve çok sabır gerekiyor bu dönem.
Darısı başına diyeyim bari34 aylıkken alıştı.
1 hafta hiç ilerleme olmadı, hep altına yaptı.
Sonra düzeldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?