teşekkür ederim canım çok şükür o krizi atlattım kendime geldim.ne kadar pişmanım bilsen kendimden nefret ediyorum böyle davrandığım için.dünden beri iyi kötü söylemeye başladılar çok şükür Allah ıma.çiş diyorlar koşuyoruz.dinozor varmış güya tuvalette suyu bitmiş yüzemiyormuş ona su veriyoruz.kakada da arabalar uçaklar var yapınca seviniyorlar.ama çok iyi çok şefkatli davrandım onlara.çok pişmandım ve anladım ki bu süreçte çok ama çok anlayışlı ve sabırlı olmak gerekiyor onlar daha ilk defa yaşıyorlar çünkü bunu.kimseyi de takmayacam artık ne derlerse desinler.ben ikiz büyüttüm evimi yemeğimi kendim halettim hala bana birşey yapmamışım gibi davranıyor.Allah biliyor gerisi boşCanım yaa...başkalarının dedikleri için sakın kendini üzme...adet olmuş o!
Çişini söylüyor mu??? ne olacaksa? sanki onları ilgilendiren bi durum! çocuk mutlu..ben mutlu..kime zararı varmış?
Hiç ısrar etme çocuklara...ama, güzel güzel sohbet eder gibi konuş...bak biz altımıza bez takmıyoruz...çok sıkıcı bişey...bez insanı rahatsız eder..en iyisi bizim gibi tuvalete yapmak...gibi tatlı sohbetler..ara ara.
Yani...ben böyle yaptım...sıkıldığın zaman bana haber ver dedim...ve sürekli beyni ni yıkadım heralde... :))
Bir gün bana söylemeden çıkarıp atmış...ve gidip halletmiş....bana da, sıkıldım artık bezden dedi.
Aman aman...sakın başkaları için çocuklarını azarlama bile..bende ilk çocuğumda yaptım bu hataları...ve yıllar yıllar geçmesine rağmen...VİCDAN AZABI çekerim.
Sakın,kimse çocuğuma kusur bulmasın düşüncesine kapılıp hiçbir konuda çocuğuna sert davranma canım.
.
bence deneyebilirsin kendini çok sıkıntıya sokmadan bakarsın olacak gibi devam edersin olmadı bezlersin.ben rahatladım çok şükür.yani ben ki artık hayatta olmayacak diye kendime dünyayı dar etmiştim.ne salakmışım a ahBenim kızım 20 ayını yeni bitirdi bundan 1 ay önce her çocuk gibi kaka yaparken belli ediyodu ve bitince gelip söylüyodu, çişini de aynı şekilde yapınca söylüyodu ben havaların ısınsın başlarım Tuvalet eğitimi başlarım diye düşündüm ama 2 gündür artık yapıncada söylemiyor. ben başlasam mı yoksa biraz beklesem mi diye düşünmeye başladım .
canım korkma..ben de çok korkuyordum geçen sene 26 aulıklardı denedim 3 ay olmadı.bu sene 37 aylıklarken 1 haftada oldu Allah ıma bin şükür.hiç kendinizi sıkmayın hem bebeklerimize hem bize yazık inan ki.dene olur inşallah.hepsi oyun çocuğu onların bu da bir oyun olsun onlara bi bakıyorsun kakam geldi demiş dünyalar senin oluyor.yeter ki çok sabırlı ol.olmazsa da üzülme seneye kalsın sağlık olsun nolacak.denemeni tavsiye ederim zamanı gelmiş gibioğlum 27 aylık benimde tek sıkıntım tuvalet eğitimi çocuğun tuvalet eğitimi psikolojisini aşırı etkiliyor o yüzden çok korkuyorum bugünlerde hadi başlayayım diyorum ama korkuyorum yaa(( hayırlısı olsun umarım bebişlerimiz çok güzel öğrenirler tuvaletlerini....
bence deneyebilirsin kendini çok sıkıntıya sokmadan bakarsın olacak gibi devam edersin olmadı bezlersin.ben rahatladım çok şükür.yani ben ki artık hayatta olmayacak diye kendime dünyayı dar etmiştim.ne salakmışım a ahsabır ve güleryüzle oluveriyormuş meğer çocuk hazırsa tabi.kolay gelsin canım kolay zaten
gelininizle aranız bozuksa siz nasıl öğreteceksiniz ki.annesi öğretebilir ancak.o da ilgilenmiyorsa çok zor yani.bu zaten psikolojik yönü çok ağır basan bir olay.yazık yeğeninize tabi keşke öyle şeyler söylemese ama....hanımlar merhaba
yiğenim 3 yasını doldurdu kız ama hala altına yapıyor bezi olmazsa tutuyor bezi oldugunda sakin bi yer buluyor lazımlıga yapar gibi yapıyor eger bezine yaparken görürsen utanıyor tatlı tatlı anlatıyoruz ama hala yapmaya devam ediyor. annesinden kaynaklanıyor cocugun psikolojisini bozdu
arası bozuk bizimle cocugu dolduruyor 3 yasında yaa arasıra bize gelince sizden nefret ediyorum diyor sarılırken ne demek oldugunu bilmediği bidünya kelime var agzında.... yardım edin cocugumuz için ne yapabiliriz cok pişik oluyor bu huyundan dolayı.....
annem sürekli bnm bez bırakma olayımı anlatır inatlaştığımda :)))
bi ara babamın sülalesi tarafından ev motel gibi kullanılmaya başlanmış. ben daha kaç yaşımdaymışım pek bilmem. annem yemek hazırlıyım vs. derken benle pek ilgilenememiş. sürekli çişim geldi diye ağlıyomuşum. annem tuvalete götürüyomuş yok yapmıycam diyomuşum herhalde utançtan . evdede bez yokmuş. tutturmuşum bez bağla diye. o aradada babam maaşını almamış daha. evde ordu var onların boğazlarına anca para yetişiyomuş. babam bakmış olacak gibi değil gitmiş bez almış bana. al babanın son parasıyla s*ç altına diye atmış bezi önüme. bende sinirlenmişim al sen bağla diye :) o gün hiç bez bağlatırmamışım geceleri bile. annemde o bezleri saklamış kardeşime kullanmışlar:122:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?