Tuvalet Eğitimi Konusu Bir de Benden

albatroza

elbet roza elbette
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2022
6.466
11.883
178
Hanımlar, bugün oğlumun bezini çıkardım. Artık tuvalete yapması için uğraşacağım. Bu konuda tavsiyeleriniz veya 'asla yapma'larınız nelerdir? Akşam da dışarı çıkacağız. İlk günden dışarı çıkmanın avantajı/dezavantajı olur mu sizce?

Her cocugun sureci farkli. Kimi 2 3 gunde kapiyor. Kiminde kaka problem oluyor. Tek tavsiyem olabildigince sakin olun ve hep konusun anlatin. Siz tualete gideceginiz zaman ona da soyleyin. Kolayliklar diliyorum.

Her cocugun sureci farkli. Kimi 2 3 gunde kapiyor. Kiminde kaka problem oluyor. Tek tavsiyem olabildigince sakin olun ve hep konusun anlatin. Siz tualete gideceginiz zaman ona da soyleyin. Kolayliklar diliyorum.
Çok teşekkür ederim, umarım hızlıca hallederiz

Bol sabır diliyorum öncelikle canım
İlk zamanlar çok zorlayıcı ve Can sıkıcı geçiyor sanki hiç alismayacak gibi.
Ben ilk bir hafta gündüz bezi çıkardım öncesinde de hep kendimle tuvalete götürüp getirdigim için kavramları biliyordu.
Herk3s bana öyle olmaz bi kere de bezi hayatında çıkar dedi en korktuğum geceydi bide 2 3 saatte bir uyandır tuvalete götür dediler kizimm aşırı uykucu uykusu bölünsn kıyameti koparır bu beni korkutuyordu.
1 hafta sonrasında gece de bezi çıkardım ilk gece 3 saat yatınca bi kaldiraym dedim kaldrimaz olaydım koptu kıyamet tabi. Zar Zor yatırdım ve bir daha kaldırmam dedim çok şükür ki kuru kalktı. O günden sonra bez tamamıyla çıktı. Geceleri bezsiz yatıyor Kuru kalkıyor hiç uyandırmiyorum da.
Sabah ilk çiş zor oluyor bi ona inat edip gitmiyor ve bu kaç oldu kaçırıyor diğer vakitler nadiren kaçırır kendi tuvalete koşuyor.
Lazimlk fln almadım bizde tuvalet alaturka taşın yanına oturur direk.
Gezmeye gidince çarşıya çıkınca işim ufaksa bağlamam uzun sürecekse bağlarım tuvalet bulamam diye.

Ohh maşallah çok iyi halletmişsin canım. Umarım biz de kolay geçeriz

Ben de Allah kısmet ederse yarın maceraya başlıyorum, bugun halılar kalktı evde. Sizi de takipteyim. Nasil gidiyor acaba? Sizin tavsiyeniz var mi?

Cok zor diyorlar Allah yardımcımız olsun. Ben de tablonun benzer olacağını düşünüyorum, cunku öncesinde de lazimliga pek oturmak istemedi. Sanirim inatlasmadan sabırla devam etmek lazım. Korkutuyor beni de süreç, bir de geri dönmeyin yoksa daha zor olur diyorlar.

Hayırlı olsun canm bizde o sürecteyiz bende kaç gündür başladım ilk iki gün imkansız diyordum şimdi şükür daha iyi arada kacirmalar elbette oluyor ve gece bağlıyorum çünkü sabaha bezi dolu uyanıyor büyük tuvaleti zaten sıkıntı kabız bir çocuk yani o yüzden sana ne onerebilirm sabırla ve sakin olarak başka güzel cümleler ile anlat süreci baskıcı olma altına yapinca kızma anlat açıkla ilk günden dışarı çıkmak bence iyi değil şahsen ben 10 gün evde olmayı düşünüyorum iyice alışsın diye bide erkek zormuş yaa kızımda daha kolay geçirdik sureci

Aslında oğlumdan çok ümitliydim, 3 günde hallederiz diye düşünüyordum. Kendimi de sabırlı bilirim. Ama bugün zorlandım baya. Bi de bu aralar hasta kabız. Zamanlaması çok uymadı sanırım

Umarım biz de rahat atlatırız süreci.

Bir kere bez çıktıysa bir daha bağlanmamalı bence bol bol sabır bazı çocuk 1 haftada bazı çocuk 2 ayda öğreniyor ben ilk günden itibaren hep çıkardım dışarı bol yedek kıyafetle bir sorun yaşamadık hatta bence dışarıda iken çişini tutmayı çok çok kolay öğrendi bu sayede

Bizim de evde bez bitti, bağlamıyorum bakalım ama bol bol çamaşır yıkıyorum

Bugün 1. Gün lazimliga oturuyor ama hiç çiş yapmadi lazimliga. Bu saate kadar 1 kere altını ıslattı. Bakalım ha gayret

Güncelleme öğleden sonra 4 5 kere çiş yaptı 1 tane hariç hepsi dışarıya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…