Tuvalet egitimi 😔

Baslarda hemen bezi cikartip atmayın. daha bezliyken onunla tuvalete girin ve tanitin bak annecim burasi tuvalet buyukler buraya yapıyor cisini hatta oturun klozete görsun sizi (tabi ustunuzle oturun)
Muhalefet olmak için yazmıyorum yazdıklarınızın hepsine katıldım da buraya takıldım

üstümüzle neden oturuyoruz

yani klozete kıyafetle oturulmaz bilgisini vermeliyiz çocuğa, aksi halde annem de bezine yapıyor diye düşünmez mi

yani klozette oturan bir kadının zaten bacakları görünür en fazla

bu mahremiyet eğitimi derken hayatın gerçeklerinden çocukları uzaklaştırıyoruz gibi geliyor

geçen birisi konu açmıştı çamaşırımla yıkanıyorum vs diye

bu tarz travmaların sebepleri de hep küçüklükten geliyor

çişe gitmenin şekli bellidir, üstümüzdeki kıyafet ve külot indirilip yapılır, aksi bir imaj çizmek çocuğa tuvalet eğitiminde iyice bocalama yaratmaz mı

Haklisıniz o konuda hani mahremiyet diye dusundum ama uzerimizde hafif uzun bir bulu olunca hicbir sey gorunmuyor.

Duzeltmeniz icin sağolun cocukta kavram yanilgisina sebep olabilir annem pantolonuyla oturdu diye.

Evde bezli kardeş olunca bırakmaması çok absürd gelmedi bana :)
Bence kreşe verin, biraz büyüdüğünü hissetsin, kreşler ortak bırakmak kolay oluyor.

oğlum 28 ayını doldurdu aslında bezi bırakma belirtileri de gösteriyor ama bende cesaret yok nedense. yaz gelsin diye dedim hep geldi bakalım nasıl olacak =) çocuk 5 yaşındaymış gibi hala bezli mi diye tepkiler alıyorum oysa bence erken bile. elalemin ne dediğine takılmayın ancak herkesin de çocuğun poposunu ellemesine izin vermeyin lütfen. çocuklar cin gibi, sürekli bez tuvalet konuşulunca geri tepiyordur muhtemelen tepki olarak bile bırakmak istemeyebilir. onun dışında çok güzel tavsiyeler gelmiş ben de uygulamaya çalışacağım.

Merhaba. Oğlum iki buçuk yaşına doğru gelirken, e bebekten aldığım dörtlü alıştırma kulodu ile, maşallah bir günde alıştı ki zaten gece de altını islatmiyordu. Keşke daha önce akistirsaymisim. Sadece gündüz yapıyordu minnakim, onu da bir günde bıraktı. Alıştırma kilodu olmasa ne yapardım Allah bilir. Alıştırma kilosunun mantığı su: minnak altına çişini yapıyor ve kulot onu hapsediyor ama minnaklarin derisi o islaklikla tahriş olduğundan, rahatsızlık verdiğinden, anneler olarak bebislerimizin beynini güzel güzel işliyoruz :) tuvalete yaparsan, kulodun islanmaz, ıslaklık olmaz diye diye alışıyor yavrular. Alafiranga tuvalete, bebek kapağı ve ayakları hava da kalmasın diye de ayak sehpası da aldınız mı oh mis. İlk bir kaç gün, her kakadan ve cinsten sonra duvara bir sticker yapistiracaginizi söyleyin, daha istekli olur. Lütfen ama lütfen azarlamayin, bagirmayin, korkar yavrucak.

Öncelikle bir sakin olun. Benim oğlum 4 yaşında bıraktı . Biz bırakabildiysek siz hayli hayli bırakırsınız . Bazı cocuklar tuvalette güvenli hissetmiyor kendini. Lazımlik alıp salona oturtturun . Gerçi birde tam tersiydi , kesinlikle lazımlara oturmazdı sadece tuvalet... Hiç yılmadan sürekli denedik tam olmayacak destek almam gerekiyor derken bıraktı çok şükür . Artık büyük tuvaletini bile tuvalete yapıyor . Hatta kendisi tuvalete koşup kendi işini kendi hallediyor. Bence biraz daha sabredin .

Bende tam tersi alıştırma kilodunu tavsiye etmiyorum, hatta ilk mesajıma yazacaktım unutmuşum. Alıştırma kilodunun bezden bir farkı yok bence, çünkü sızdırmıyor çocuk bez gibi gördüğünden yadırgamıyor, rahatsız olmuyor. Ben bir kaç gün kullandım baktım hiç bir faydası yok, çıkarıp, normal kilot giydirdim. Bana göre çocuk altına yaptığının farkına varıp rahatsız olmalı ki tuvalete gitmek istesin. Yani ben memnun değildim ama siz memnun kalmışsınız. Demek ki kişiye, çocuğa göre değişebiliyor.

O zaman konu sahibi, her yöntemi deneyin, hangisi size uygunsa ona devam edersiniz.

Önce bir kafanızı toparlayın. Çocuğun hazır olması gerektiği kadar sizin de hazır olmanız lazım. Bu da pes etmemek ve sabırlı olmak demek. Halıları kaldırın. Bir köşeye de Vileda kovası hazır edin. 3-5 gün yaptıkça silin çocuğu yıkayın. Sabırla ona durumu anlatın. Bezleri ortadan kaldırın. Ama dediğim gibi bunu gücünüzü toplayarak yapın. Millet konuşsun dursun. Bir iki cevap hazırlayın ya da direk he he deyip geçin. Kolay gelsin.

Siz çok streslisiniz. Bez bırakmak önce sizin ve psikolojinizin hazır olması lazım. Yoksa durup durup denemeyin. Kararlı olmak lazım. Evde bebek olduğu için onda görüp sizi zorlayabilir. Eşinizin ve sizin 1 veya 2 haftalık tatili varsa o zaman deneyebilirsiniz. Beraber ilgilendiğinizde sizin için kolay olur. Tuvalet öğretme sürecinde sakin davranmalısınız.
Etraftan gördüğüm kadarıyla erkek çocuklar daha geç öğreniyor. Kızım 2 yaşında alıştı. Şimdi bebeğim erkek ona 2 yaşında denemem bile. 3 yaşı beklerim diye düşünüyorum. Bir arkadaşımın oğlu da 3bucuk 4 yaşında öğrenmişti.

Sızdırmıyor ama içinde olduğu gibi duruyor çiş. İçine çekmiyor. Islak ıslak geziyor ve çok rahatsız oluyor. Benim minnakim bir günde bıraktı, ben kendi adıma tavsiye ediyorum. Benim gibi yüzlerce anne bir gunde bıraktırdı benim zamanımda burada. :)

Ayrıca, o zaman bazı annelerin alistirma kulodunu tavsiye etmemesi üzerine, ilkin yani en başta halıları kaldırıp, çocuğumu eve isettim :) baktım her yer çiş oldu, dur bakayım, bir de bunu deneyeyim dedim ve bingo! Kendime eziyet etmişim. Bir günde alıştı :)

Evet sızdırmıyor zaten bence sorunda buydu, tıpkı bez gibi. Dediğim gibi aynı şeyler farklı kişilerde farklı sonuçlar verebilir. Siz bu şekilde çözmüşsünüz hayırlı olsun

Kaka yaparken sinyal vermiyor mu belli bir noktaya bakakalma,eğilme vs.Yakaldiginiz gibi WC ye göturseniz..bir de tuvalette su ile oynatsaniz ,kakaya çise bay bay yapalım gibi şeyler söyleseniz

Çocuk yetiştirme konusunda en zor bu süreç sanırım , kendim de bu süreci nasıl atlatırım diye düşünüyorum henüz bebeğim yok ama yorucu ve kararlılık gerektiriyor sanırım.

Verin kv 1 haftada alistirsinlar. Ben tahammülsüz biriyim kv yolladim 3 yaşını bitirince o öğretti. Küçük de 3 yaşına girince onu da yollayacağım ona da öğretsin.

Acele etmeyin ,her çocuk farklı zamanda öğreniyor demek ki hazır değil daha .Tuvalet eğitimini geç öğrenmesinde sorun yok ama hazır olmadan zorlanması sonucu ileride bir çok sorun yaşayabiliyor.

Kardesini cok seviyo. Hic kiskanmadi. Herseyini paylasiyo onunla. Her gece yatmadan once oper koklar sabah uyaninca da ayni sekilde.

Evet sızdırmıyor zaten bence sorunda buydu, tıpkı bez gibi. Dediğim gibi aynı şeyler farklı kişilerde farklı sonuçlar verebilir. Siz bu şekilde çözmüşsünüz hayırlı olsun
Sağolun :) herkeste aynı olmuyor işte. Denemek lazım bı

Rahat bırakın çocuğu üstüne gidince daha çok korkuyorlar .
Şu elalemin lafı sözü bitmez çok dert ediyorlarsa kafalarını çevirsinler

Isteyen istedigini desin, elaleme ne? Ayni seyleri yasadim. 37 aylıktı bir anda kendi birakti. Siz baskalarina kulak asmayin. Cocuk hazir olduğunda zaten birakir, kaldi ki konusuyor diyorsunuz. Akışına bırakın. Tuvalet eğitimi süreci hassastır. Ters tepmesin su ankinden daha cok uğraştırır. Üstüne düşmeyin. 4 yaşını bitirdikten sonra zaten bırakır. 6 aylik bebek 2 cocuk vs derken kendonize neden eziyet ediyorsunuz? Kardesi de varken,bezliyken onun tuvalete yönelmesi zaman alır. Benim küçüklerin de arası 15 ay. Büyük olan 25 aylık muhtemeln küçük birakinca o anca bırakır. Zorlamayın. Kolayı seçin bağlayın bezi keyfinize bakın. Cok laf edene de al sen alıştır vaktim yok deyin valla ya elalem de el alem.

Cok tesekkur ederim ne guzel tavsiyeler vermissiniz. Dogum yaptim cok zor sezaryen oldum 1 ay toparlanamadim. Ama ertesi hun hastaneden cikip eve gelip iki cocuguma da tek basima baktim. Kendi annem bile 1 gece olsun gelip kalmadi. Aglayarak yuruyodum. Yatinca kalkamiyodum. Kucagimda bebek emzirirken ayni zamanda buyuge de yemek yediriyorum. Kimse nasilsin kizim yardima ihtiyacin var mi demiyo ama her allahin gunu cocugu cise alistir diyo. Sadece esim destek oluyo. Bugun cok agladim demekki ben yapamiyorum anneligi dedim. Cunku herkes suclar gibi e annesi alistir artik soylesin cisini koca oglan artik vs diyo. Ya bayramin ilk gunu annemgil olsun kaynanamgil olsun bunu soyluyo sinir oldum. Ben 6 aydir soguk yemeknyiyorum. Bebegim huysuz tek elimle yemek yiyorum. Yemegi yarida birakip cocugu uyutmaya gidiyorum herkes sofradan kalkinca gidip ayakustu yemek yiyorum. Onlara konusmasi kolay. Esim de az once internetten egitici lazimlik siparis verdi. Hatta kaynanamlardaydik. Fiyatini duyunca kayinbabam surat asti. Sanki kendi verecek. Kaynanam da cok pahali ama neyse pesinden gelen kardesi var o da kullanir diyo. Yani kimsenin bi destegi yok sadece kostek oluyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…