Tuvalet egitimi 😔

Cok tesekkur ederim harika yazmissiniz. Aynen oyle yapicam. Son kez denicem egitici lazimlik siparis verdi esim klozet seklinde muzikli bakalim o da olmazsa dedigjniz gibi yaparim

Bez işi biraz istikrar işi. Birkaç gün sabrederseniz mutlaka ilerleme kaydedecektir. Ben şöyle yapmıştım. Fisher Price müzikli klozet aldım oğlum hiç sevmedi. O oyuncak gibi oturma odasında durdu 15-20 gün. Üzerine ayılarını falan koyuyordu kendisine otur demeyelim diye.
neyse artık zaman geçip biz zorlamayınca bir akşam kendi kendini tuvaletim geldi ama oraya yapmak istiyorum dedi. Biz de hiç uğraşmadan öğrendiğini düşünüp sevinç çığlıkları attık ama ertesi gün oturmak istemediğini söyledi. Birkaç gün yine bezle devam etti. Yaz ayıydı bir sabah bez takmadım saatlerce tuttu dayanamayınca mecbur oturdu. Böyle tutup tutup en son anda yetişti. Bezsizlik rahat gelince de iyi olduğunu anladı ve direnmedi. Gece de bezlemedim çünkü sabah kuru uyanmaya başlamıştı. Bezinin kuru olması da kaslarının hazır olduğunun göstergesi kabul ediliyor. Benim bu süreçten çıkardığım tek sonuç var o da rahat bırakmak, üzerine gitmemek. Bir de süreç öncesinde tuvalet eğitimi ile ilgili resimli kitap okumakta fayda var. Olayın doğal bir şey olduğunu, herkesin tuvaletini yaptığını sezmesini sağlayabilirsiniz. Tavsiye edebileceğim kitaplar: Kafasına Edeni Bulmaya Çalışan Küçük Köstebeğin Hikayesi
Kaka Hakkında Bildiğim Her Şey.

benimki de 3 yaşına geliyo. tuvalet aliskanligi yok ,beze devam. nasılsa öğrenirler çocuğu kendimi strese sokmak istemem, kime ne. temizleyen benim yavrumu. kimse karışamaz bana ve kuzuma

anlıyorum sizi. o yetersizlik duygusu cokm kotu. ben de lohusayken yasadım ilk cocuktu ama gece gunduz durmaz uyku nedir bilmez 2 saat kesintisiz sebepsiz yere ağlar. herkes neden bu cocuk bu kadarr aģliyor der kimi doymuyor mama ver der kimi burnu tikanik ac der kimi el kadar bebege ağrısi vardir calpol ver uyusun der.

Siz yetersiz bir anne değilsiniz inanin iki tane cocuk ve araları az. Hıc cekinmeyin diyin anne sizde alistiralim iste cıkartin bezini nasıl kayinvalideniz korkuyor ev cis olacak diye. Soyleyin derdinizi anne iki cocuga zor yetiyorum siz alistirin o zaman hic hayir demem diyin. yanasmazlarsa bile iyi cevap olur onlara.

Her çocuğun zamanı var inanın kendini hazır hissetmesi lazım bezden rahatsız olması lazım. Bezi çıkarınca rahatlık hissetmesi o halin hoşuna gitmesi lazım o zaman çok çabuk alisiyorlar. Yoksa sizde oda çok yipranirsjniz. İlk zamanlar söylemiyorlar hiç sürekli sizin götürmeniz gerekiyor ama yasadiklarinizla bunu yapmaniz zor. Bence daha uygun bir zaman da yapın yormayın kendinizide çocuklarıda

Benimki her şeyi geç yapıyor. Kesin buna da geç hazır olacak. Ve milletin çenesini ben çekeceğim. Acınızı tüm kalbimle paylaşıyorum.

bence sizinki normal bir tuvalet egitimi degil destek alabilirsiniz.
belki bebek dogmadan alistirsaydiniz daha kolay olabilirdi.
simdi bebegi bezli goruyor altina yaptigini temizlediginizi goruyor o da ayni ilgiyi istiyor.
cocuklar icin bizim sandigimizdan daha kuvvetli bir bag sekli aslinda bu bez olayi.
kesinlikle kendinizi yipratmayin bir uzmanla gorusun.

yazdim yazdim sildim birsey demeyeyim diyorum da dayanamiyorum.
kendiniz yazmissiniz halilari kaldirip eve isettim diye normal olarak surec onceden baslamis zaten cocuk deneyimlemis altina isemeyi.
Yani sayma ozurlu degilsek 1 gunde olmuyor ogrenmesi.
kadin zaten yetersizlik yasiyor bir de siz 2 bucuk yasinda minnakim 1 gunde ogrendi yazip duruyorsunuz.
madalya mi takalm napalim yani

Geçmiş sayfaları okumadım belki tavsiye veren olmuştur. Instagramda akademisyenanne geçtiğimiz hafta tuvalet eğitimi ile ilgili bir video paylaştı izlemediyseniz tavsiye ederim.

Bizde bugün 2 Gündür çişe başladık ama öncelikle sizin hazır olmanız ve sabırlı olmanız lazım bu bir görev değil çocuğa bağırarak korkutarak yaptiramazsiniz. Bez takmayın bitti kalmamış deyin..benim oğlumda şuan 32 aylık Cat pat konuşuyor ama iki gündür banyoya gidiyoruz ciss cisss deyince çişini yapıyor azda olsa . Evet altına kaçırdığı da oldu oda benim dikkatsizliğimden . Siz yarım saat yada 20 dakikada bir tuvalate götürün lütfen ama bağırıp kizmadan korkmasın.. gecede alarm kurun bir saatte bir kaldırıp götürün önce yatağına bı muşamba tarzı bişey serin islanmasin. Gece de sık sık uyandırıp götürün.
Bende bı hafta sonra öyle alsiitiricam bakalım nasıl yapicaz . Önce gündüz çise iyice adapte olsunda. Bende kaka olayını düşünüyorum onu nasıl yapicaz daha konusamiyor sorduğumda varmı diye Iıı diyor. Öyle diyor ama tuvalete gidince de yapiyor beyefendi . Yani on gununuzu alır bu olay aczik sabır . İki çocukla zor ama yapicak bişey yok

Sabahları kuru kalkıyor mu? Tuvalet eğitimi cok önemli çocuğun kişiliğini etkiliyor diyorlar. Yalniz başladığınızda bırakmamayı tavsiye ediyorlar.benim oğlumda 3 yaşına gelince başlamıştık ,sabahları kuru kalkmaya başladı. Aksam bezi bağlarken son bezimiz dedik. Sabah külot giydirdim çişin gelince söyle dedim 30 dk ya bir sordum otur dedim , birde evde halilari kaldırmıştım. Olurda yaparsa istemsizde olsa kızmayım diye. Koltuklara alt açma örtüsü serdim üzerine örtü örttüm. Kendimide hazırladım bir nevi. Ilk olarak lazimlik kullandık kendisi alirken seçti ama onu ilk aşamada wc de kullanmadik oturma odasına koydum. Çişi gelse de gelmesede oturdu. Ilk gün hep oraya yaptı, birkaç kez altina yapti,sticker yapıştırdık birlikte wcye döktük ve sonra sende buraya oturacaksin dedim. Kakasini yaptı genelde çocuklar kakalarini görünce korkarlarmis ama onda sıkıntı olmadı. Mesela ilk gün cok güzel Yapıyorken ikinci gün hep altina yaptı. 1 hafta inişli çıkışlı ilerledik sonunda alıştı. Çiş neysede oyuncak ati vardı onun üstünde otururken kakasini yaptı onada bulaştı o baya beni mahvetmisti :) evden cok dışarı cikmamak gerek,ortam değiştirmemek her istediği zaman wc ye ulaşabilmeli . Sakin olun altını geri bezlemeyin öğrenemeyen cocuk olmamış kimi zor kimi kolay atlatti bu durumu , yeniden bez bağlarsanız çocuk bunu kullanır. Ben gece bez bağlamadım ,geceleri yapmadı ama saat başı kalkıp altını kontrol ettim. hiç sıkılmayın hallederseniz ama en az 2 hafta sinirlerinizi sakin tutmalısınız. Daha sonra wc icin basamaklı renkli wc aparatı aldik .Kızmayın, kesinlikle korkmasın

Bizde 4.gundeyiz tuvet eğitiminde şimdiye kadar düşündüğümden iyi gidiyordu ama bugün çok zorladı beni 5 6 defa üstünü değiştirmek zorunda kaldım bazen pes mi etsem diye düşünüyorum ama bu süreçleri illa yaşıyacağız galiba ne kadar ertelesekte tutamayıp yapacak yine halıların üstüne ben bi on gün daha böyle devam eder diye düşünüyorum sonra bütün evin halilarını yıkamaya vericem suan onu dert etmiyorum ama benimde iki bebeğim var bazen tükenmiş hissediyo insan kendini bol bol sabır gerekiyor annelik zor benim kv ve annem de ikide bir alıştır artik diye baskı kuruyor hele kv daha 1 yaşında başladı biraktir bezi artık diye Allahtan uzakta müdahale edemiyor sizede tavsiyem isterse gün boyu altını ıslatsin illa alışacak yaşıda gelmiş 3 gün en zor günler olacak sonra oda sende rahat edeceksin kolay gelsin hepimize

Kararlı olmalısınız. Bezi taK çıkar olmaz ki o da alışmış gidip bezi getiriyor bide. Evde 4 tane bez bırakın, her takmada anlatın bak 4 tane 3 tane 2 tane kaldı onlar bitince bitti başka yok deyin artık WC ye yapacağız deyin ve tuvalet sakrilari açıp YouTube dan birlikte söyleyin birkaç gün yerlere yapar sonra alisir. 3.5 yaş artık hazır demektir o hazır olma meselesi 2.5 yaş da söyleniyor çok erken başlamasınlar diye

Sakın olun strese girmeyin çocukta hazır olduğunda bırakır.Her çocuk farklı oluyor oğlum 1 yaşından sonra büyük tuvaletini beze yapmadı.Kendisi bezi çıkartıp atıp lağzımlığa yaptı.Hatta Odaya getirip orda yaptı..Bezide 1.5 yaşında bıraktı.. .Ama geceleri bağladım belki kaçırır diye genelde kaçırmıyordu. Gece bağlamayim bezi gece 3 te kaldırıyıp çiş yaptırmaya kalktım yapmadı kesinlikle ağladı feryat figan apartmanı ayağa kaldırdı.Babasi bile uykudan uyanıp ne ağlatiyorsun uyuyan çocuğu diye bana kızdı.Bende baktım gece hazır deyil uyanmıyor çiş yapmıyor gece tuvalete bez taktım.Ama genelde kuru çıkıyordu bezleri.Hiç kızmadım ısrar etmedim.Erkek çocukların da bu tuvalet olayı travmaya neden oluyormuş sonrasında. Bezi kuru çıkınca alkış kıyamet anne kuru çıktım diye bezini kendi çıkartıp atardı sevinçle.Sonrasın da kendi istemedi zaten hayır bez bağlama kuru çıkıyorum dedi.Bende bağlamadim .

Kızımda 2.5 yaşında bezi bıraktık hiç oraya buraya işemedi kaçırmadı ama büyük tuvaletini bezine yapmak istedi çoğunda da òyle yaptı.Bezi bağlamasam ne wc ye ne lağzımlığa yapmıyor.Ağlıyor.2 haftadır wc ye yapiyor. Gel sen otur diyorum bende karşısına oturuyorum konuşalım diyorum konuşurken birseyler anlatırken yapiyor.Artık elimden tutup wc ye gel konuşalım diye götürüyor beni.Sakin kalın

merhaba instagramda kozmikbakimblog u takip ediyor musunuz ay takvimine gore birseylere baslamanin kolaylastirici ya da verimini arttirici etkisi varmis, ona gore tarihler veriyor , mutlaka inceleyin mesela ben de yeni baslayacagim tuvalet egitimine 29 Mayista basliycam onun verdigi takvime gore ve bu sekilde baslayanlarda super yorumlar var. hikayesindeki linkler yonlerdiriyor sizi

Bu arada bir şey daha ekleyeyim önceki yazdığıma, ayicigina da arada çiş kaka yaptırabilirsiniz biz öyle de yapmıştık.Ne kadar oyun o kadar iyi...bez de hep açık olsun bir takip bir çıkarırsanız kafası karışır

Haklısınız insanlar bazen tuhaf yani sizi yargılamaya yada bunu konuşmaya gerek yok. Ama tuvalet eğitimi süreklilik ister vazgeçmemelisiniz evet çok zor bir süreç ama siz çocuğunuza bugün başladım çişini yapmadı bez getirdi bezledim yaparsanız üzgünüm ama alışamaz.( biraz tuvalete oturttuğunuzda beklemeniz gerekebilir. Ben oğlumda inanın 15 20 dk beklediğimi biliyorum. İlk başlarda söylemeye bilir o yüzden 15 dk da bir tuvalete götürün daha sonrasında bir kaç gün gibi bu süreyi arttırın ve sürekli oğlum çiş geldimi söyle bana diye söyleyin alışacaktır. Kendinizi yıpratmayın çevrenizi duymayın konuşsunlar. Evinizdeki halılarınızı da kaldırın bu arada pislenmeler olabilir. Kesinlikle tuvalet alıştırma külodu almayın onlarlada alışmıyorlar bir süre sonda bez niyetine ona yapıyorlar ben denedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…