- 8 Nisan 2016
- 612
- 292
- 18
- Konu Sahibi Nazar etme noluur
-
Nasıl. Davranicagmi blmiyorum hadi küçük sorun değilde büyük tuvaletnide yapıyor siz neler uyguladinizCnm tekrar baglamakla hata yapiosun eger ogretmiceksen tak bezi gitsin o zman hic ugrasma.
Bizim 23. Gunumuz bugun ve 3 gundur soyluyor 20 gun boyunca bi kere bile soylemedi ama bu surecte ne gunduz ne gece bez baglamadim hep sabirli davrandim. Isin garip tarafi kizim konusamiyor henuz cis kelimesini bildigi icin basladim egitime cok sukur basarili oluyoruz
Nebiliyim biz kardeşime öyle yapardik:)))bide ödül verirdik:)) valla çok zormuş ya buarada bezi hep dolu oluyo sabahları ve zaten hiç durmuyo devamli ya kaka ya cis mubarek:)))Tuvalet eğitimi zor ve yorucu bir süreçtir.
Önce annenin kararlı olması gerekir ki çocuk artık beze yapmayacagını anlasın.
Birde en önemlisi cocugunuz buna hazır mi ?
İşaret veriyor mu?
3-4 saat kuru kalabiliyor mu?
Sabah kuru kalkıyor mu?
Tuvaletinin geldiğini bilincinde mi?
Bunlari iyice dusunun emin olun cocugunuz hazırsa 3 günde cozersinz bu işi.
Ama hazır değilse o da zorlanır sizde.
Birde bezi cıkardıktan sonra bir daha asla takmiyacaksın.gecede gunduzde.
Çocuk anlayacak tuvalete gitmesinin gerekli olduğunu.
Pet şise falan demişsiniz çocuğun kafasına iyice katiştırmayın yoksa her çişi geldiginde pet şişe ararsınız
Bnmkisi degstrmk istemiyor kakayla geziyim diyor :)) zorla yatırıp temzliyorm bide hemen bana anne bici yok dmi diyo banyoyu da hiç sevmiyo beyefendimz:)Benim kizimda buay sonu tam 2 yasina giriyor
Bende bu hafta deniyelim dedim ama
benim kizimda bez cikinca yapmiyor rahat 3 saat bezsiz tuttugum bi an oldu surekli soruyorum kizim cis varmi yok diyo baktim olcak gibi degil bezi taktim takmamla yanima gelip anne cis cikar demesi bir oldu.
Rahat alisir diye dusunuyorum cunku kirli bezle dolasmayan bir bebek bizimki hemen gelir cekistirir uzanir cikarmam icin.
bakalim nasil olcak
konunuzu takipteyim
Bnmkisi degstrmk istemiyor kakayla geziyim diyor :)) zorla yatırıp temzliyorm bide hemen bana anne bici yok dmi diyo banyoyu da hiç sevmiyo beyefendimz:)
büyük tuvaletinde stres yapıyor biraz on kere kakassinin geldiğini söylüyor gidiyoruz ama stresten yapamiyor.Nasıl. Davranicagmi blmiyorum hadi küçük sorun değilde büyük tuvaletnide yapıyor siz neler uyguladiniz
hepsini denedim bende fayda etmedi sureklilik gosteremiyor ne yazikki.1 aydir hala cisini biraz kacirdiktan sonra söylüyor ins konu sahibi kolaylikla çözerKonuşan klozetler var tuvalet eğitimi içinçocuk yaptiktan sonra muzik çalıyor aferin basardin gibi farklı cümleler kuruyor motive etmek için. Kolayca öğretenler var bunun da yardimiyla. Tabi klozeti de yine ya tuvalete ya banyoya koymak lazım. Sabit bir yeri olsun ki tuvaleti gelince oraya gitmesi gerektigine de alıssin. Tabi bu surecte hep yaninda olun. Birine biraksaniz mesela süreklilik saglamayinca etkili olmayabilir bu surecte. Bi de tuvalet eğitimi de kimlik oluşumundaki etkenlerden biri. Sabirli ve tutarli olunması lazım.Pekistirec olarak ufak hediyeler de verilebilir ama her zaman degil arada yoksa etkisini kaybeder.
hepsini denedim bende fayda etmedi sureklilik gosteremiyor ne yazikki.1 aydir hala cisini biraz kacirdiktan sonra söylüyor ins konu sahibi kolaylikla çözer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?