Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi yardiiiiiiiim

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Nazar etme noluur

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2016
612
292
18
Iyigeceler herkese 2bucuk yaşında oğlum var artık tuvalet eğitimi zamanı geldi diye düşünüyorum ama.onu çok. Bunaltmakta istemiyorum şuan koydeyiz esimin işinden dolayı ciftci olduğu için yazın 2ay köy sonra şehire dönüyoruz burdayken ogretiyim diyorum dün bezini çıkarttm bana çişin gelince soylr tamam mı ddm tamam ddi tabi haber vermedi bu gayet normal üstünu degstrdm tekrardan bana söyle tamam mı ddm bide Pet şişe aldm buna yapalm tamam mı ddm tamam ddi tekrardan yaptı altına yine dgstrdm bu sefer büyük tuvaletni yaptı ama.hiç tinlamiyo :)) yani rahatsz olmuyo neyse banyoya soktum falan bezi taktm tabi dedm böyle daha rahat:) sonra ben tuvalete grmstm klozete yapmak istedgni söyledi sevndm oturttm baya bekledik yapmadi bezini gösterdi oraya yapmak istedgni söyledi :) nasıl ogreticem bilmiyorum bana yardım edermisiniz yoksa daha erkenmi diyorum bezde rahatıma geliyo buarada:))

Canim bende ayni durumdan dertliyim.. Oğlum suan 3 yaşinda ve kesinlikle çişini altina yapmaz gün boyu alti açik hemen tuvalete koşar ama gel gelelim ki büyük tuvaltni yapmiyor kac defa klozete oturttum ağlayarak kalkti anne aciyo diyo ama çaresizce nasil agliyo icim parçalandi bende artik oturtmam klozete dedim bütün gün alti acik olsun büyük tuvaletni tutuyo bazen deniyorum oğlum gek bez takiyim bezi takinca hemen ikinmaya başliyor yani bez takmadigim surece kendini tutuyor. Şimdi alışmış büyük tuvaleti gelince anne bez tak kaka yapcam diyor.. Nasil kurtuluo bu korkuyu yenecez bende bilmiyorm.

Cnm tekrar baglamakla hata yapiosun eger ogretmiceksen tak bezi gitsin o zman hic ugrasma.
Bizim 23. Gunumuz bugun ve 3 gundur soyluyor 20 gun boyunca bi kere bile soylemedi ama bu surecte ne gunduz ne gece bez baglamadim hep sabirli davrandim. Isin garip tarafi kizim konusamiyor henuz cis kelimesini bildigi icin basladim egitime cok sukur basarili oluyoruz

Valla denemediğim yol kalmadı.. bu arada 3.5 yaşını 2 ay geçiyo. ramazandan sonra cıscıbıl soyucam halıları kaldırıcam. çiş mi var mı diye gözüm sürekli üstünde olucak.. çünkü altında bez veya çiş kilodu olunca ona güveniyo.. kuzenim böyle öğretti benim de son çarem bu kaldı.. artık yine inat ederse üzülme annem askeriyeye de paket paket bez yolkarız diyorum :)))

Nasıl. Davranicagmi blmiyorum hadi küçük sorun değilde büyük tuvaletnide yapıyor siz neler uyguladiniz

Tuvalet eğitimi zor ve yorucu bir süreçtir.
Önce annenin kararlı olması gerekir ki çocuk artık beze yapmayacagını anlasın.

Birde en önemlisi cocugunuz buna hazır mi ?
İşaret veriyor mu?
3-4 saat kuru kalabiliyor mu?
Sabah kuru kalkıyor mu?
Tuvaletinin geldiğini bilincinde mi?

Bunlari iyice dusunun emin olun cocugunuz hazırsa 3 günde cozersinz bu işi.

Ama hazır değilse o da zorlanır sizde.

Birde bezi cıkardıktan sonra bir daha asla takmiyacaksın.gecede gunduzde.

Çocuk anlayacak tuvalete gitmesinin gerekli olduğunu.
Pet şise falan demişsiniz çocuğun kafasına iyice katiştırmayın yoksa her çişi geldiginde pet şişe ararsınız

Benim kizimda buay sonu tam 2 yasina giriyor
Bende bu hafta deniyelim dedim ama
benim kizimda bez cikinca yapmiyor rahat 3 saat bezsiz tuttugum bi an oldu surekli soruyorum kizim cis varmi yok diyo baktim olcak gibi degil bezi taktim takmamla yanima gelip anne cis cikar demesi bir oldu.
Rahat alisir diye dusunuyorum cunku kirli bezle dolasmayan bir bebek bizimki hemen gelir cekistirir uzanir cikarmam icin.
bakalim nasil olcak
konunuzu takipteyim

Nebiliyim biz kardeşime öyle yapardik:)))bide ödül verirdik:)) valla çok zormuş ya buarada bezi hep dolu oluyo sabahları ve zaten hiç durmuyo devamli ya kaka ya cis mubarek:)))

Bnmkisi degstrmk istemiyor kakayla geziyim diyor :)) zorla yatırıp temzliyorm bide hemen bana anne bici yok dmi diyo banyoyu da hiç sevmiyo beyefendimz:)

Bnmkisi degstrmk istemiyor kakayla geziyim diyor :)) zorla yatırıp temzliyorm bide hemen bana anne bici yok dmi diyo banyoyu da hiç sevmiyo beyefendimz:)

Oy kucuk bey yorcak sizi bi deneyin ama cok zorlamayin yavrunuzun ic sesini dinleyin o size yon verir zaten.
Bizim kucuk hanim yikansin ciksin 1 saat sonra anniii cibi bici diyip tokasini cikartiyo.
Her bebek bi cesit iste
Allah saglik sihaat versin insallah

Konuşan klozetler var tuvalet eğitimi için çocuk yaptiktan sonra muzik çalıyor aferin basardin gibi farklı cümleler kuruyor motive etmek için. Kolayca öğretenler var bunun da yardimiyla. Tabi klozeti de yine ya tuvalete ya banyoya koymak lazım. Sabit bir yeri olsun ki tuvaleti gelince oraya gitmesi gerektigine de alıssin. Tabi bu surecte hep yaninda olun. Birine biraksaniz mesela süreklilik saglamayinca etkili olmayabilir bu surecte. Bi de tuvalet eğitimi de kimlik oluşumundaki etkenlerden biri. Sabirli ve tutarli olunması lazım.Pekistirec olarak ufak hediyeler de verilebilir ama her zaman degil arada yoksa etkisini kaybeder.

Nasıl. Davranicagmi blmiyorum hadi küçük sorun değilde büyük tuvaletnide yapıyor siz neler uyguladiniz
büyük tuvaletinde stres yapıyor biraz on kere kakassinin geldiğini söylüyor gidiyoruz ama stresten yapamiyor.
zamana birakiyorum kakayi daha gec ogreniyorlar 1 2ay gibi bi zamn sonra. sabirli davranin lutfen siz hemen kaka yapti diye hemen bez baglamissiniz cocugun kafasi karisir ben simdi bezemi yapayim yoksa soyliyim mi diye dusunur ilk gunden mucize beklemeyin bi kere 15 2o gunu gozden cikarin. kararli olursaniz basarirsiniz ben kac kere pes etme nojtasina geldim ama vazgecmedim hatta konu actim bakabilirsiniz gunluk tuttum ilk gun 15 kere cis yapti

Arkadaşlar pedagoglar once gündüz , bundan sonra gece egitimi verilmesi gerektigini söylüyor.ilk once kakasını soracaksınız
Cunku makat kasları daha once gelisiyormus.
Bence once bir arastirin,oğlunuz da cok hazir gibi durmuyor, bu surecte de bilgi toplarsiniz

Ah tam da bu konuda kafayi yemis biri olarak bu aksam iyi denk geldi bu konu.Oğlum 3 yasini gecti 1 aydir ogretmeye calisiyorum ama sinir krizi geçiriyorum inan..Surekli başa donuyoruz bi bakiyorum soyluyor oh diyorum ogrendi artik 2 gun sonra bi bakiyorum altina yapmis.Bezi tamamen cikardim hic takmiyorum.Surekli çişini altina kaciriyor ondan sonra söylüyor.1 aydir yol katedemedik.Bugun de kakasini inatla altina yapti delirdim sinirden artık..Gece altina kacirmiyor masallah ama bu cisini surekli biraz kacirdiktan sonra soylemesi normal mi bilen varsa beni rahatlatsin..

hepsini denedim bende fayda etmedi sureklilik gosteremiyor ne yazikki.1 aydir hala cisini biraz kacirdiktan sonra söylüyor ins konu sahibi kolaylikla çözer

Benimde 27 aylık oğlum.Tuvalete ve bizim yaptıklarımızı taklit etmeye çok meraklı bu yüzden ben sıkıntı yaşamadım pek.bir ay önce havalar ısınınca altını tamamen açık bıraktım ve çişi geldiğinde söylemesini istedim.ilk gün 2 kez kaçırdı ama telaşlandı tutamadı sanırım.sonraki gün çişinin geldiğini söylemeye başladı.sonra akşamda kuru kalabildiğini gördüm ve iki gün sonra yatarken de bez bağlamayı bıraktım.kaka konusunda ilk iki gün korktu.yapmak istemedi.bende sizin yaptığınız gibi bez bağladım ama beze yapmanı istemiyorum dediğim için mi bilmiyorum beze de yapamadı biraz ağladı.tuvalete götürdüm ve yaptı.her çocuğun hazır olduğu dönem farklı oluyor yalnız.sabah bezini açtığınızda kuru bir bezle karşılaşıyorsanız hazır demektir.ben öyle anlamıştım hazır olduğunu.biraz takip edin isterseniz sizde.birde altını çıplak bırakın ve her tuvalete gittiğinizde söyleyin ben çişe gidiyorum çişim geldi senin de geldi mi filan diye sorun.ama kesinlikle eğitime başladıktan sonra bir daha gündüz bez takmayın çünkü çocuk bunu farklı algılayabilir.siz kararlı olun öncelikle.

hepsini denedim bende fayda etmedi sureklilik gosteremiyor ne yazikki.1 aydir hala cisini biraz kacirdiktan sonra söylüyor ins konu sahibi kolaylikla çözer

Olsun bak yine biraz kacirdiktan sonra söylüyormus :)) her çocuk farkli sonuçta iki üç haftada ogrenen de var iki ayda ogrenen de. Önemli olan tuvalet eğitimi döneminde kendini kasmamasi, kötü hissetmemesi. Zamanla alışır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…