Evet kendi çok istiyor diye bende düsünmeye başladım kendime kalsa 2 yaşından sonra düsünuyordumŞahsi fikrim, çocuğun bezden kurtulmak istediği dönemi kaçırmamak gerekiyor... sonra çok uzuyor çünkü.. bence kendisi de istiyorsa başlamalısınız...
Çocuğun kendini hazır hissettiğini belirtiyor sana. Alıştır kendini hazırlamışken yoksa o beze muhtaç olduğunu sanır. Genelde hazir hissettiğinde böyle yapıyor çocuklar büyük oğlum 2bucuk yasinda küçük oğlum 3 bucuk yasinda bıraktı zorlamadım kendini hazır hissettiğinde bıraksın diye. Ne güzel seninki daha cabuk bırakmak istiyor. Kolay gelsin sanaBir dert değil fikirlerinizi sormak istediğim bir konu var.
Benim 14 aylık bir oğlum var son bir aydır bezlenmek hiç istemiyor. Sürekli ağlayıp çıkarmak istiyor. Bende tuvalet eğitimine başlasam mı diye düşünüyorum ama tuvalet eğitimi için küçük mü ?
Kafam çok karışık ne yapsam bilemedim
Tuvalet eğitiminde neler yaptınız tecrübelerinizi bende paylaşırsanız sevinirim.
Not: Bugün dikkat ettim iki saatte bir tuvaletini yapıyor ve belli ediyor yaptıgını
Size kalmasın o zaman :) hemen başlayın, hazır istiyorken...Evet kendi çok istiyor diye bende düsünmeye başladım kendime kalsa 2 yaşından sonra düsünuyordum
Herkez büyük olunca daha cabuk ögrenir diyor ama bu ağlaması ile baş edemiyorum bir aydır devam ediyor denemek istiyorum ama kararsızim iste cok zorlanirmı diyekizimi 32 aylikken alistirdim daha once denedik alisamadi.somestrde 3 gunde alisti ve masallah hic kacirmasi olmadi.ben asla kizim alismaz diyordum o kadar ki umutsuzdum ama hemen ogrendi.gecen seferki denememizde odul yontemi falan hepsini denedik sonuc alamadik.bu sefer hic bisey yapmadim zaten buyuk oldugu icin cabucak alisti.
Tabiki başlayin.günndüz çişini tutmayi öğrendikten sonra gecede tuvaletini tutmaya başliyor.bizimkileer 1 yaşinnda tuvalet eğitimi verdiler yeğenlerime çünkü o zaman hazir bez yoktu.bende 28ayylikti başladim hic niyeti yoktu tuvalete gitmeye ama 1 haftada öğrendi.
Tuvalet eğitimde cimri yada cömert bir insan olacağı belirleniyor o yüzden çok sıkmayın ve azarlamayın olur mu yani netten bilgiler bulabilirsiniz cömert olur inşallah büyüyünce:)
Gece bezlliiyordum.Bezi kuru uyanmaya başlayincada önlem olarak alez serdim çarşafinin altina bazen sabaha dogru kaçiriyorduIlk zaman gece bezliyormuydunuz ? Yoksa hep gunduz hem gece mi bıraktırdınız ?
Benim henüz çocuğum yok ama yeğenim var çok okudum çok araştırdım ve yeğenim de o dönemlerde ve yazın bezlenme konusunda çok sorun yapıyodu ve ilerde sık sık kendi çıkarıyordu bezini. 31. Hafta ve sonrası daha uygunBir dert değil fikirlerinizi sormak istediğim bir konu var.
Benim 14 aylık bir oğlum var son bir aydır bezlenmek hiç istemiyor. Sürekli ağlayıp çıkarmak istiyor. Bende tuvalet eğitimine başlasam mı diye düşünüyorum ama tuvalet eğitimi için küçük mü ?
Kafam çok karışık ne yapsam bilemedim
Tuvalet eğitiminde neler yaptınız tecrübelerinizi bende paylaşırsanız sevinirim.
Not: Bugün dikkat ettim iki saatte bir tuvaletini yapıyor ve belli ediyor yaptıgını
Çocuğun kendini hazır hissettiğini belirtiyor sana. Alıştır kendini hazırlamışken yoksa o beze muhtaç olduğunu sanır. Genelde hazir hissettiğinde böyle yapıyor çocuklar büyük oğlum 2bucuk yasinda küçük oğlum 3 bucuk yasinda bıraktı zorlamadım kendini hazır hissettiğinde bıraksın diye. Ne güzel seninki daha cabuk bırakmak istiyor. Kolay gelsin sana
Internette gunduz benzenmeyip gece bezlenirse daha zor öğrenir diye yazıyor öyle mi oluyor gerçekten ?Gece bezlliiyordum.Bezi kuru uyanmaya başlayincada önlem olarak alez serdim çarşafinin altina bazen sabaha dogru kaçiriyordu
Beraber tuvalete gidin. Tuvaletini yapınca sevinin aa artik tuvalete yapıyorsun büyümüş benim bebeğim,aşkım ne diyorsanız artik. Hatta beraber temizleyin tuvaletini yapınca. Benimkiler bir gitti iki gitti sonra sadece anne cis yani ışığı yak demek istiyor ışığı yaktığımda kendi yapip temizlediler. Hatta küçük birde titiz elini ayağını iyice yıkar çıkar.Çok sağolun peki ne gibi şeyler yapmalıyım tavsiyeniz var mı ?
Bilmiyorum ama öbür türlüde çok yiprratici olur sanki gece yatak çarşaf üst baş değiştirInternette gunduz benzenmeyip gece bezlenirse daha zor öğrenir diye yazıyor öyle mi oluyor gerçekten ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?