Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Herkez büyük olunca daha cabuk ögrenir diyor ama bu ağlaması ile baş edemiyorum bir aydır devam ediyor denemek istiyorum ama kararsızim iste cok zorlanirmı diye
istemiyorsa sorun yok alisir cabucak.benim kizimda tuvalete gitmeyi asla istemiyordu bez bagla diye agliyordu

Bilmiyorum ama öbür türlüde çok yiprratici olur sanki gece yatak çarşaf üst baş değiştir
bi kerede kesmedim gece bezliyorum ama asla gunduzde sorun yasamadik.kis ayinda oldugumuz icin bi sure gece bezlemeye devam edicem.kizim hic islak uyanmadi ama ne olur ne olmaz

ıstıyorsa bezı bırakın
kızım 2 yasındaydı bez ıstemıyordu tuvaletını ne zaman yapacagı bellıydı bezı bıraktık 1 gunde ogrendı
o gece altını ıslattı uyandı agladı utandı çişler kakalar tuvalete yapılır dıye sarkı soyleye soyleye yıkadım ustunu gıydırdım çişin geldıgınde anneee babaaa de bız gelırız tuvaletı ıslattıkca tuvalet cok mutlu oluyor sifona basmayı kacırmak ıstemezsın degıl mı dedım

sırf sıfona basmak ıcın tuvalete gıttı 1 gunde ogrendı yanı

ama gece gunduz komple bezı kesın gunduz cıkarıp gece baglarsanız tutmayı ogrenemez

cocuk hazırsa hemen baslayın derım

Ne güzel insallah bizde çabuk öğreniriz :)

yalnız konu sahıbı cocukta ogrenme cocuktan cocuga degısır kımısı 1 gunde ogrenır kımısı 1 ayda
altına kacırdıgında asla kızmayacaksınız pes edıp gerı baglamayacaksınız yatagına alez acın cocuk onu gormesın alezı bılmesın uyumadan 1-2 saat once beslenme kesılmelı tuvalete gıdılıp oyle uykuya gecmelı

bırde her tuvaletını tuvalete yaptıgında bır stıcker bırsey yapıstırırsa veya sıfona basıp cıslere bay bay yapılırsa heveslenebılır

seslı kıtaplar var beze bay bay dıye tuvalet egıtımı kıtapları ben bezı bırakmadan 1 hafta once kızıma o kıtapları aldım oyle hazırladım

kulodunu da bırlıkte sectık heveslendırdım

Güzel fikir bende denecegım

Bir dönem öyle bez çıkarma sıkılma.egilimleri oluyor.
Ama daha çok küçük
Kaslarının geliştiğini zannetmiyorum..
Hiç olmazsa 1.5 yaşını yaza kadar bekleyin
Kızım 2.5 yaşında ogrendi

Ben tuvalet eğitimine başlayınca gece bağlamayi da kesmiştim. Uzun ve aşamalı bir süreç oldu. Kakanin arkasından el mi sallamadik öpücük mü atmadık neler neler... Öğrendi şükür. Şimdi 36 aylık. Tamamen öğrendiğinde 30 aylikti yaklaşık. Ben sabah kuru uyanmaya başlayınca eğitim verme kararı aldım. Kendisinin bezi bırakma talebi olmadı.

14 aylik bir bebek suan soylediklerinizin cogunu yeni yeni anlamaya basliyor.
Tuvalet egitimi icin cok ama cok erken bir donem..
Bezlenmek istememesi tuvalet egitimi icin hazir oldugunun belirtisi degildir..

O yaş donemlerde zaman zaman olur cocuklarda ...Sebebini ben sadece biraz rahatlamak istiyorlar diye dusunuyorum...

Şuan yapsa bile ilerde alt ıslatma problemi yaşarsınız bi kaç arkadaş da yazmış zaten. En erken başlayacağınız dönem 18 ay olmalı ki mesane kontrolünüde kendi sağlayabilmiş olsun.
Acele etmeyin.

Acaba bir sizi yanma yadiyor olmasin
Yasi cok kucuk.
Sltinda yatan bir saglik sorunu yoksa sayet
Ben erken vc egitiminin olumsuzluklarini cevremde gördüm
Alt islatma problemleri oluyor.

Tabii ki Harika hazır bir bebek MaşaAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…