- 4 Ekim 2012
- 16.936
- 33.452
- 798
- Konu Sahibi Mugevolkan
Lazımlık pratik değil ki zaten. Restorana lazımlık mı tşıyacaksınız mesela?Sizin bende onu alsam işe yarar mı ki çünkü lazımlığa oturmak istemiyor

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Lazımlık pratik değil ki zaten. Restorana lazımlık mı tşıyacaksınız mesela?Sizin bende onu alsam işe yarar mı ki çünkü lazımlığa oturmak istemiyor
Egitime baslamadan once ona anlattiniz mi? Bezi birakmak istiyor mu?Bugün ikinci günüm benim de daha hiç lazımlığa oturmadı hep dışarı evin içine yaptı hiçbir şekilde kızmadım da ama yapınca da yaptım diyor ama oturak lazımlık istemiyor
Hocam benim kizda bunlarin hepsi var ama ruhen hazir degil , akli cikiyor bezi cikacak diyeÇocukların tuvalet eğitimine hazır olup olmadığını fizyolojik ve zihinsel anlamda,
ayrı ayrı incelemek gerekir.
FİZYOLOJİK İŞARETLER
-Çocuğun tuvaletinin geldiğini veya altına yaptığını beden dilinden veya yüz ifadelerinden anlıyorsanız,(saklanma,kapı arkasına geçme,bezini gösterme,çişini mi yaptın sorusuna başını sallaması vb.)
-Çocuğun bezi üç saatten fazla kuru kalıyorsa
ZİHİNSEL İŞARETLER
-Çocuk bazı işleri kendi başına yapabiliyor mu?
-Yüzündeki organları gösterebiliyor mu?
-Verilen yönergeleri anlayıp yerine getirebiliyor mu?
-Tuvaletini kontrol etme konusunda istekli mi?
Bu saydığım işaretleri gözlemliyorsanız çocuğunuz tuvalet eğitimine hazırdır.
Psikolojik anlamda hazır değil demek ki.Hocam benim kizda bunlarin hepsi var ama ruhen hazir degil , akli cikiyor bezi cikacak diye
Bazen havalansin diye bezi baglamiyim diyorum kiyamet kopuyor illa baglanacak bez![]()
Lazımlık oturmak istemiyor işte
lazımlık hem hıjyenık degıl hemde ne bıleyım bırde lazımlıktan sonra klozete alıstırmak var surecı uzatmak bana goreLazımlık oturmak istemiyor işte
Valla çok ciddiyim çevremde 11 aylık bile alışan var çocuk hazırsa ayın yaşın ne önemi varciddi misiniz?
16 aylık?
Fiziksel olarak 18 aydan önce çocuğun hazır olmadığını söylüyor doktorlar.Valla çok ciddiyim çevremde 11 aylık bile alışan var çocuk hazırsa ayın yaşın ne önemi var
Valla çok ciddiyim çevremde 11 aylık bile alışan var çocuk hazırsa ayın yaşın ne önemi var
Hocam benim kizda bunlarin hepsi var ama ruhen hazir degil , akli cikiyor bezi cikacak diye
Bazen havalansin diye bezi baglamiyim diyorum kiyamet kopuyor illa baglanacak bez![]()
Seninki akilliymis kuzum , bizim kiz da surekli pisik oluyor ama umurunda degil , aciyo deyip agliyo havalansin biraz aci gececek diyorum noooo diyoya yerim ben onuuu ❤
kendi rahatsız olmadan zor.
benim oğlan kolay ikna oldu çünkü çok sık pişik oluyordu.
salatalık, domates, badem, çilek, karpuz, çikolata.
çocuğun sevdiği her şey pişik yapıyordu
o eziyete kendi daha fazla dayanamadı bence![]()
1.5 - 3yaş arasında verillmesi gerekiyor. Eğer haber veriyorsa klozete haber verdiğinde götürebilirsiniz. Kendi haber verdiği için sorun yok. Her söylediğinde götürün, çocuğunuzun durumuna göre bir müddet sonra bezini de çıkarırsınız.Benim de kızım 16 aylık ben de versem mi diye düşünmüyor değilim.bana haber veriyor kaka çiş yaptığını kafa sallayarak ve gerçekten de yapmış oluyor.ustune de gitmek istemiyorum..sadece haber vermesi yeterli mi tuvalet eğitimi için
Merhabalar aynı durumdayız kızım 31 aylık. Tuvaletini bezde ikent akip ettiğimde 2 3 saatte bir çişini yapıyor 1 kezde genellikle b.k yapıyor. Bir süredir evin içinde lazımlık duruyor oyun olsun diye oturup kalkıyor. Arada çişim geldi diyip klozete 10 15 dkka oturuyordu birşey yapmasana. Dün bezini çıkartırken sen artık büyüdün çişini bezine yaptığında terden isilil diliyorsun diye bezin lastik kısımlarını gösterdim bana külot giydir bez istemiyorum dedi sonraüstüne çiş yaptı değiştirdim bahçede oynamaya çıkmadan lazımlıpa oturttu yapmadı dışarı çıktı yaptı derken gün boyu Üzerine yaptı gece uyanıp kaldırdım yapmadı 10 dk sonra baktm yatakta çiş olmuş değiştim üstünü sabah kalktık kızım lazımlığa oturmayı hiç kabul etmedi beni tuvalete götürür üstün dediğimde geldi lazımlığımı buraya koy dedi o ara anlamadan biraz çiş yaptı aa burası ıslandı diyip kalktı bende bitti sanıp zorlamadım sonra gene sağa sola çiş devam tuvalette oturmuyor lazomlığın l sini duyunca kaçıyor ama ben bezi i attım okula gidecem diye dolaşıyor ortalıkta. Siz yol katedebildiniz miArkadaşlar çocuğuma tuvalet eğitimi vermeye başladım dün ikinci gün bugun lazımlık var ama oturmak istemiyor çişim geldi demiyor anında yapıyor yapınca da yaptını gösteriyor sizce oğlum hazır mı