Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Dr. Aidin Salih çocuklarınıza 2 aylıkken tuvalet eğitimi vermeye başlayın diyor. Hem bez kullanmak sağlığa zararlı hem de daha erken adapte olurlar diyor. Çok haklı...

Benim de kızım 16 aylık ben de versem mi diye düşünmüyor değilim.bana haber veriyor kaka çiş yaptığını kafa sallayarak ve gerçekten de yapmış oluyor.ustune de gitmek istemiyorum..sadece haber vermesi yeterli mi tuvalet eğitimi için
Bence başla derim ...

Dr. Aidin Salih çocuklarınıza 2 aylıkken tuvalet eğitimi vermeye başlayın diyor. Hem bez kullanmak sağlığa zararlı hem de daha erken adapte olurlar diyor. Çok haklı...
Evet bende 8 aylıktı başladım her bez değiştirmede tuvalete oturttum çok faydasını gördüm..

bir de ben lazımlıktan çok tiksinirim.
böyle bir şey aldım. tavsiye ederim.
tuvalet sonrası sifona basmak, ellerini yıkamak falan biraz oyun olmuştu.
renkli küçük sabunlar almıştım ben
hadi bak şimdi önce oturalım tuvalete sonraki değişik bir sabunla ellerini yıkayacağız vs diye gaza getiriyordum
zor kısmı çocuğu oturmaya ikna etmek.
Eki Görüntüle 2276654
Lazimlik ile aynı anda bu merdivenli adaptörü almıştık çok işe yaradı. Büyük oğlumda biraz daha uzun sürmüştü ama küçük oglumda maasallah 4 günde tuvalet egitimini tamamladık ve lazımlıktan kurtulduk. 2 yıl bitti hala kullanıyoruz adaptörü artık 2 yil daha gider küçük oglumla

Ben de bu ara alıştırmayı düşünüyorum. Ama öyle pat diye bezi atıp hadi başladık demeyeceğim. Onun yerine oğlumun istediği yönde hareket edeyim diyorum. Dün ikeadan lazımlık aldık, sadece bir kez çişini ve kakanı buraya yapacaksın dedik. O andan itibaren de lazımlığını gösterip söylemeye başladı. :) bir de pepeenin çişimiz tuvalete şarkısını söylüyoruz arada. Bezini de sabah takmadık, alıştırma külotuna yaptı hep. Zamanla düzen oluştururuz diye düşünüyorum.

Oğluma uyku eğitimini de ona uyarlayarak vermiştim, tuvalet eğitimini de öyle yapabilirim umarım. 🙏🏻 Aklımdaki tek soru işareti gece çok çiş yapması (yatarken çok su içiyor). O yüzden (bir ara çişini ve kakasını yapmadan söylüyordu) hazır olmadığını düşünmüştüm hep. Ama bakalım nasıl olacak.
Oğlunuz o zaman konuşyr muydu ve öğrendi mi şimdi

merhaba kizlar bende 4 gundur tuvalet ogretmeye çalışıyorum bugun artik delirme noktasina geldim yardim edin lutfen 4 gundur surekli ben goturuyorum kucuk tuvaletini yapiyor ama benim götürdüğümün dusinda 6-7 kez de altina küçüğünü yapiyor 1-2 kez büyüğünü altina yapiyor yani hic bi ilerleme olmadi ilk baslarda kucugunu yaptiginda islakliktan rahatsiz olurdu anne degistir derdi ama artik oda rahatsiz etmiyor işiyor hep altina sizce pes edip ara mi veriyim yardim edin bana geceleri sorun yok uzun zamandir kuru kalkiyoruz ama gun icinde cok zorlaniyorum bu sekilde daha ne kadar surmeli 10 gun 20 gun mu 30 gun mu
O zaman konuşyr muydu ve alıştı mı wc şuan..

Oğlunuz o zaman konuşyr muydu ve öğrendi mi şimdi

Oğlumun hazır olmadığını düşündüğüm için askıya aldım ne yazık ki. Çünkü aynı döneme meme bırakma denk geldi. Sütüm kalmadığı için mecbur bıraktık artık memeyi (25 ay kadar emdi), bu da biraz zorlayıcı oldu onun açısından...

O zaman konuşyr muydu ve alıştı mı wc şuan..
Maalesef biz uc aydir ugrasiyoruz bez baglamiyorum ama surekli ben goturuyorum kendisi bir kez olsun soylemedi ben goturdukce yapiyor eger ben goturmezsen altina yapiyor bez bağlıyorum bu seferde bezi istemiyor o zaman sende soyle cisin gelince yavrum diyorum ama yok hala ayni yerde sayiyoruz herseyinbi zamani var demekki o zaman bizim icin gelme ben sanirim erken basladim ben cocugu zorladim bu konuda suan 27 aylik

Back
X