Tuvalet eğitimi

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Iyi aksamlar hanımlar.
Kizim 2bucuk yaşında. Yaklaşık 4 ay önce tuvaleti ogrendi, geceyi de aynı anda kestik. Ilk ay daha dogrusu 3 hafta güzeldi ama sonrasında ic camasirinda,alt kıyafetlerinde filan ıslaklık görüyorum yani birazını kaçırıyor. Bu durum cok sık olmaya basladi.
Geceleri de yapıyor yatak değiştirme çilesi bir yana,hasta olacak korkusuyla geceleri tekrar beze döndüm. Uyuduktan sonra bağlayıp uyanmadan çıkarıyorum. Gece kaldırıp tuvalete götürmeyi denedim,kıyameti koparıyor. Acaba bu durum normal mi yani zamanla alışacak mi yoksa psikolojik bir sebebi olabilir mi?

Tuvalet egitimini daha yeni aldığı için normal diyorum yoksa aradan zaman geçmesi ne ragmen altına kaçırması normal değil psikolojik bir sıkıntının dışa vurumu derdim.
Yatmasina 1- 2 saat kala sıvı tüketimini azaltın birde en son yatmadan tuvalete götürün. Birde şimdi tam yaz kavun karpuz vermeyin akşamları. Birde böyle deneyin. Inşallah sorun cozulur

Normalde dert etmezdim ama ilk ay sorunsuz olması sonradan böyle olması acaba mi dedirtti. Bu aralar herşeye ağlıyor,ablasının peşinde çıldırıyor resmen veya başka delirecek şeyler buluyor. Ben de bizde mi sorun var acaba diye düşünmeye başladım.

Himmm , herşeye ağlaması ve verdiği tepkiler size de biraz fazla geliyorsa psikolojik olabilir. Tuvalet aliskanligindan ziyade bebisi bu kadar kızdıran şey ne once onu bulun bakalım.

Siz geçen gün dayiniz ile ilgili bir konu acmismiydiniz yoksa ben karıştırıyormuyim.
Bu çocuk o çocuk mu yani konuda geçen.

Dayınızın gelmesiyle kızınızın agresifleşmesi aynı tarihlere mi denk geliyor? Dayınız gelmeden önce başlamış mıydı agresiflik, altına kaçırma.

Kızınızın bir stresi var gibi. İmkanınız varsa bir pedagogla görüşün içiniz rahat etsin.

Yok iki konu bağımsız. Zaten dayım bize değil üst kata anneme gelmişti bikac gün önce ve büyük kızım konusunda rahatsız olmuştum. Bu küçük kızım. Altına kaçırma durumu bir kaç aydır var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…