Tuvalet eğitimi

Deminden beridir bütün yazıları okudum hemen hemen. Seninki de dert mi diyebilirsiniz. Dert de değil aslında ama Bi nevi deneyimli kişilerden yorum almak istiyorum.
Bir kaç konum var kısa kısa yazmaya çalışacağım.😊
Hamileyim ve 23 aylık bir oğlum var. herkes ısrarla emmeyi kes deyip duruyor ama hamile olup bebek emzirmede sıkıntı olmadığını okumuştum ve oğlum zaten neredeyse emmeyi kesti zor oldu ama başardım çok şükür Bi yandan bu. diğer yanda kaynanam a her gidişimde kaynanam ve kayınpederim ısrarla tuvalet eğitimine geç kaldığımı artık bezden ayırmam gerektiğini söylüyorlar. Hatta kayınpederim bir keresinde "kaynanan çocuklarını 1 yaşındayken tuvalet eğitimini bitirmişti" dedi yok artık dedim. Oğlum Bi yandan diş çıkarıyor ve çok zor geçiyor. Pişik oluyor ateşi çıkıyor vs. Şuan bile ateşli yatıyor kuzum. O bunları yaşarken tuvalet eğitimi için acele etmemem gerektiğini düşünüyorum. Lazımlığa oturtuyorum korkuyor. Bende zorlamıyorum fobi filan olmasın vakti vardır illaki diye ufak ufak gösteriyorum .kaynanam zoraki oturtacaksın öğrenecek böyle olmaz ki diyor.
Benimde artık sinirlerim bozuldu. Eşimde geç kaldın diyor yolda oğlumun yaşıtları olan anneler biz öğrettik diyorlar. Oğlumu soruyorlar. Ya her çocuk bir değil ki bence. Sanki çocuk yarıştırıyoruz mubarek. Ben mi rahatım yoksa onlar mı aceleci bilemedim. Oğlum şuan altına yaptığını bana söylüyor ama sadece söylüyor. Neden söylediğini bile bilmiyor ki garibim. Bunaldım paylaşmak istedim okuyanlara şimdiden teşekkürler 😊
30 aylikken basla egitime. Asla dinleme kimseyi herkes kendi cocugunu kendi tanir. Zorlamada hic cocugun icin iyi olmaz benm arkadasim zorladi cocugu kekeme oldu smdi onun tedavisiyle ugrasiyor allah korusun bisey ogreticem diye cocuklarin baska yetisi kayboluyo

Çocuğumuzun boku, çişi de mi dert oluyor şu insanlara gerçekten hayret ediyorum? Ha bi sene erken ha geç ne farkediyor? Kakalı popoyu temizleyen sen misin eyyy kaynana SANANEE!

Ya inanır mısın 2 yaş sendromu diyolar sanırım çok feci huyları var lazımlık aldım evın ortasına getırdı amacının dışında her işe kullandı :olamaz: kaldırmak zorunda kaldım ama sık sık wcyi götürüp gösteriyorum hoşuna gidiyor çocuğun bakalım nası olacak. Bide alışabilmesi için direk bezi çıkar diyolar öyle de nasıl olcak ya o_O çok bilgisizim off
Yazıyı ben yazdm sandım :KK45: benim kızım 23 aylık oda lazımlığı hertürlü işlerine alet ediyor en çokta tabure olarak kullanıyor hedefe ulaşmak için😂

Memeden kesmeyebilirdiniz.
İki taraf için çok yıpratıcı olmasındansa gücüm yetiyorsa emzirmeye devam ederdim.

Tuvalet erken, strese girecek hiçbir şey yok, ama kendinize güveniyorsanız ve size zamanı gibi geliyorsa deneyin.
Olmadı bezlersiniz tekrar.

Milleti duymayın, ne çok biliyorlar.
Siz kendinizi dinleyin.

Deminden beridir bütün yazıları okudum hemen hemen. Seninki de dert mi diyebilirsiniz. Dert de değil aslında ama Bi nevi deneyimli kişilerden yorum almak istiyorum.
Hamileyim ve 23 aylık bir oğlum var. herkes ısrarla emmeyi kes deyip duruyor ama hamile olup bebek emzirmede sıkıntı olmadığını okumuştum ve oğlum zaten neredeyse emmeyi kesti zor oldu ama başardım çok şükür Bi yandan bu. diğer yanda kaynanam a her gidişimde kaynanam ve kayınpederim ısrarla tuvalet eğitimine geç kaldığımı artık bezden ayırmam gerektiğini söylüyorlar. Hatta kayınpederim bir keresinde "kaynanan çocuklarını 1 yaşındayken tuvalet eğitimini bitirmişti" dedi yok artık dedim. Oğlum Bi yandan diş çıkarıyor ve çok zor geçiyor. Pişik oluyor ateşi çıkıyor vs. Şuan bile ateşli yatıyor kuzum. O bunları yaşarken tuvalet eğitimi için acele etmemem gerektiğini düşünüyorum. Lazımlığa oturtuyorum korkuyor. Bende zorlamıyorum fobi filan olmasın vakti vardır illaki diye ufak ufak gösteriyorum .kaynanam zoraki oturtacaksın öğrenecek böyle olmaz ki diyor.
Benimde artık sinirlerim bozuldu. Eşimde geç kaldın diyor yolda oğlumun yaşıtları olan anneler biz öğrettik diyorlar. Oğlumu soruyorlar. Ya her çocuk bir değil ki bence. Sanki çocuk yarıştırıyoruz mubarek. Ben mi rahatım yoksa onlar mı aceleci bilemedim. Oğlum şuan altına yaptığını bana söylüyor ama sadece söylüyor. Neden söylediğini bile bilmiyor ki garibim. Bunaldım paylaşmak istedim okuyanlara şimdiden teşekkürler 😊

kulaklarınızı cahil sohbetine kapatacaksınız duymayacaksınız. banada çok dediler umrumda olmadı 32 aylıkken 2 günde öğrendi. 2 yaşında öğretmeye kalksam 1 ay uğraşırdım çocuğuma da yazık banada. 2 yaş erken kalıyor en az 2.5 beklenmeli hiç acele etmeyin

Kendini ifade edebiliyor mu oğlunuz? Konuşuyor mu?
Öğlen ve gece uykusunda kuru uyanıyor mu?
Tavsiyem bebeğiniz doğmadan öğretmeniz.
Daha zor olur etraftan gördüğüm bu.

Biz başladık. hem kardeş hem kış gelmeden :)

Benim kızımda 27 aylık yaptıktan sonra söylüyor. çalışıyorum ben bayram tatilinde evde olacağım için öğreticem inşallah çünkü eylül de kreşe başlıcak

30 aylık ve bir hasta da öğrendi. 2.5 yaştan önce başlamayın. mesela sabah bezi kuru kalkıyormu, yaptığında rahatsız oluyormu. merdivenleri kendi inip çıkıyor mu, gibi belirtilere sahip mi? o bir yaşında eğitimi tamamladığını sanan anne babaların çocukları zaten hep altını büyük yaşlarda ıslatanlardır. tuvalet eğitimi çok önemli tüm hayatını etkileyecek. annesi sizsiniz kimene

Kesinlikle erken bence... Ben 2 küsür yaşında denedim çünkü geceleri hiç ıslatmıyordu kakasını da zaten tuvalete yapıyordu 1 yaşından beri ama 1 ay uğraştık çünkü yapabilir zannettik ama çocuk bu kadar + ya rağmen hazır değilmiş öğrenemedi. Sonra 3 yaşında denedik 3-4 gün sürdü her şey. Çok kolay oldu.

kv ler her zaman karisir.banada hep derdi alistir he der gecerdim.ama artik oglum 32 aylik olacak zamani geldi bende dusunuyorum nasil alistircaz diye.gidelim diyorum hayir diyor yapmak istemiyecek biliyorum.ve ayni yazin bile hastaliklardan firsat bulup deneyemedik.oglunuz daha kucuk yaz sonlarina dogru baslayabilirsiniz sizde.hastayken denemeyin hastaligi artabilir.

18 aylıkken kv baskısıyla başladım 6 ay uğraştım geri de dönemedim. çocuğuma da bana da yazık oldu. İkinciye asla dinlemem. kv de diyor sizin taraftan böyle sıkıntılı biri var demekki yoksa bizde böyle bir şey yok alışır hemen bizim çocuklar :kızgın: lanet,çok sinir harap eden bir şey. hamilesin de oluruna bırak zamanını ikiniz anlarsınız zaten...

Bunun için kritik dönem 3 yaş. Sakın ola o cahil kaynananızı ve gelsin o öğretsin diyenleri dinlemeyin. Baskıcı bi tutumla tuvalet eğitimi verirseniz dönülmez yollara girersiniz. Anal tutuculuk ya da anal bırakıcılık başlar. Anal tutucu; sıkı ve affedici olmayan bir tuvalet terbiyesi sonucunda geliştirilen bir eğilimken, obsesis - kompülsif bozuklukların kaynağında bu dönemdeki ana baba tutumlarının ve tuvalet eğitiminin etkili olduğu düşünülür. Bu kişiler aşırı titiz, kişisel eşyalarını başkalarıyla paylaşmak konusunda gönüllü olmayan, cimri ve bencil ve anksiyöz tiplerdir. Tam tersi durumda(anal bırakıcı), ebeveynler çocuğun tuvalet eğitimiyle gerektiği kadar ilgilenmemiş ve belirli kuralları çocuğa uygun usullerle öğretememişlerdir, bu durumda çocuğun pasaklı, kişisel eşyaları üzerinde hüküm sahibi olmayan, tutarsız ve dürtüsel davranış eğilimlerine sahip biri olacağı düşünülmektedir. Kaynananızı dinlemeyin daha yaşı gelmedi ben biliyorum okudum artık eskisi gibi değil hiç bir şey sizin zamanınızda cahillik varmış ben bilirim zamanını deyin ve susturun. Ne katı ne gevşek bi tutum izleyin. Demokratik olun çocuğunuzla konuşun, kimseyi dinlemeyin.

18 aylıkken kv baskısıyla başladım 6 ay uğraştım geri de dönemedim. çocuğuma da bana da yazık oldu. İkinciye asla dinlemem. kv de diyor sizin taraftan böyle sıkıntılı biri var demekki yoksa bizde böyle bir şey yok alışır hemen bizim çocuklar :kızgın: lanet,çok sinir harap eden bir şey. hamilesin de oluruna bırak zamanını ikiniz anlarsınız zaten...
Kaynananız cahil, siz ondan cahil... nasıl böyle bir şeyi araştırmadan etmeden kaynana lafıyla hareket ederek başlatırsınız? Çocuğunuza üzüldüm. 18 aylıkken anal kaslar bile tam olarak işlevini yerine getiricek olgunluğa erişmemiş oluyor, önce kasları olgunlaşıcak ki kritik dönem 3 yaştır ancak o zamanlarda bu eğitim verilebilir. Nasıl ki bir çocuğa 7 yaşından önce okuma yazma öğretemezsiniz , tuvalet eğitimini de 3 yaştan önce tam anlamıyla veremezsiniz. İstisnalar elbette vardır ama hangi şartlarda oluştuğunu incelemekte fayda var.

Nedense şu kayınvalidelerin çocukları zamanında hep bir mükemmel yetiştirilmiş....
Yok çok erken yürüdü çocuklarım, yok çok kiloluydu çocukluklarım, yok çişi hemen öğrendiler, yok hemen konuştular bla bla...
Oğlum 3 yaşını çoktan doldurdu yeni çıkardım bezden... Doktoruma kalsa erken çıkarmışım psikolojik hazır değilmiş... Bıraktığından beri kakasını yapmak istemiyor Tuta tuta kabız oldu, son dışkısında daha da zorlandı yara oldu kanadı =(
Resmen anal tutuculuk yapıyor. Hazır olmadığı için kakasını vücudundan bir organ gibi düşünüyor ve ondan ayrılmak istemiyor. Bence acilen bir pedagoga gidin kişiliğini çok olumsuz etkiler.

benim oğlum 3 yaşına yakın söyledi hatta ben acele edecek gibi oldum bu konuda kendi annem asla acele ettirmedi bir çocuk 3 yaşına girmeden söylemez dedi ve dediğide oldu erken öğrenenlerede nazar değer derler ne kadar doğru bilemem

Her çocuk bir değil kızım tam 3yasinda öğrendi ama tam öğrendi çok sukur.
Eğer çocuk rahatsız oluyorsa bence erteleyin çünkü ben 3 yaş olmasına rağmen ozelikle büyük tuvaletinde çok zorlanmıştım birde çocuğunuzu başka çocuklar ile kiyaslamalarina izin vermeyin Allah kolaylık versin bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza inşallah.
Zorluktan kastiniz nedir kaka olayini ne kadar surede ve nasil cozdunuz? Biz 1 aydir kaka sorununu cozemedik eskisi gibi aglamiyor korktugunu da dusunmuyorum ama tutma huyundan vazgecemedi 2 3 gunde bir artik son raddede yapmak zorunda kaldigi icin yapiyor.

Büyükler , gençlerle aşık atmayı,
torunlarıyla koca koca adamlar olmuş çocuklarını kıyas yapmayı çok severler..
Benim bir arkadaşımın annesi de , benim çocuğum 9 aylıkken gidip tuvalete yapardı demişti :işsiz: bebek yürümeyi bile bilemezken nasıl olduysa artık:KK45:
Velhasıl , takmayın boşverin..

Benim oğlumda 25 aylık , 2 aydır tuvalet eğitimi durumundayız ben yaz günü bu sıcakta o poposunun kalmasını istemediğimden başladım oda dünden razıymış 1 aydır gece, gündüz bez yok hayatımız da !! bir bebek merdiven çıkmaya başarıyorsa kaslarını kontrol altında tutabiliyor demekmiş ... buda tuvalet eğitimi alabilir demek oluyormuş ... çocuğunuzu gözlemleyin , üzerine baskıda yapmayın, korkutmayın kaçırırsa kızmayın , olabilir diyin !! bir çok kez kaçırdı bizimki asla sesim yükselmedi sadece ama sen tuvalete yapabiliyordun neden yaptın buraya , evimiz çok pis kokar gibi şeyler söyledim... yazı değerlendirin bence ikinci çocuk olunca ona özenmeler başlayacak ve daha fazla uzayacak alışması ,sizin içinde iki çocuğun alt değiştirmesi, bez parası daha zor gelecek .

Zorluktan kastiniz nedir kaka olayini ne kadar surede ve nasil cozdunuz? Biz 1 aydir kaka sorununu cozemedik eskisi gibi aglamiyor korktugunu da dusunmuyorum ama tutma huyundan vazgecemedi 2 3 gunde bir artik son raddede yapmak zorunda kaldigi icin yapiyor.
Günde en az 5camasiir değiştirdik lazimliga yapmayıp banyo yaptığı zamanlar dusakabine bile yaptığı olmuştu. Her gün banyo yapması çamaşır yıkaması üstelik hamileydim.

En son stiker almıştık bir kartona yapıştırdım her tuvalete gidip ellerini yıkadığı zaman buda biraz işe yaradı ama yinede zorlanıyordu tuvalete giderken.

Sonra bir kitapta okumuştum bazı çocuklar kakasindan korkarmis bazıları ise onları kendinden bir parça görüp ayrılmak istemezmis. Ertesi gün yine tuvalette hadi bakalım kakanı yap ki onları ailesinin yanına gönderelim dedim🤦 Sifona basınca gideceklerini söyledim şu an 4 yaşında hala arada der anne hadi ailesine kavuşsun diye😄 bu süreç tam 2 ay sürdü.

Back
X