• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitimine nezaman başlanmalı?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
ben kızımı tuvalet adaptörüyle alıştırdım. 33 aylık...
oturmadan peçete veriyorum atıyor hadi annecim bunu ıslatalım diyorum.
kakası içinde pırt yap, peçeteyi kirletip sifona basalım gitsin diyorum öyle yapıyor.
deneyin isterseniz belki işe yarar...:12:

canım ne denemedim ki bugün yine üç gündür tutuyordu benim işim vardı odadaydım baktım ağlıyor ne oldu dedim kakam var dedi tamam dedim ir baktım altına yapmış
bundan üçgün öncede tuvalette ağlaya ağlaya yaptı acıyor die ama resmen ishal gibiydi dedim oğlum bunda korkacak bişey yok bak ne güzel yaptın die bu sefer ikinci kez yaptı ama 3 gün tuttu bugünde altına yapmış oda üzüldü ağladı bende sinir oldum
çişini 2 günde kaptı gece bile ıslatmıyor sabah yapıyor ama kakasını yapmıyor zor işim galiba neler demedim neler yapmadım olmuyor kakam var deyip koşuyor ama lazımlığa oturunca yapmıyor normal tuvalete oturttum yapmadı klozete oturttum olmadı artık kendi haline bırakacağım bakalım ne olacak

Benim oğlumda 30 aylık bende bu ay artık tuvalet eğitimine başlamak istiyorum ama havalar biraz daha ısınsın diye birazda yanlış adım atmamak adıma erteleyip duruyorum. Bizimki de hevesli gibi özellikle sifonu çekmeye bayılıyor. Kakasını beze yapınca fark etmezsem bezi kendi çıkartmaya çalışıyor. Bunlar hazır olduğunun sinyalleri sanırım ama kreş öğretmeni biraz daha bekleyin havalar iyice ısınsın diyor. Geçen akşam ben tuvaletteyken yanıma geldi. Kaka yapıyordu sende tuvalete yapmak istermisin dedim. Kafasını salladı oturttum çişini yaptı kakasınında kalanını az biraz yaptı. Sonra bez takmak istemedi. Eşimde kızdı şimdi sırasımı bunca zaman bekledin 2 ay daha bekleyemiyormusun diye. Şaşırdım kaldım beklesem mi başlasam mı ?

bence başlamalısın çocuk kakasından rahatsız oluyor demek ki hiç yoktan kakasını tuvalate yaptırmmaya alıştır benim gibi sonra uğraşırsın çişi zaten kolay öğreniyorlar kakasını önce öğret çişini 1 ay sonra başla bende öyle bekledim havalar ısınsın die ama geç bile kaldığımı düşünüyorum

Kararsızlık kabusum oldu benim bu konuda...
Geçen haftasonu klozetadaptörü aldık. arada bir alışsın diye oturtuyorum ama 1 dk dan fazla oturmuyor. Korkup inmek istiyor. Dün kakasını yaptığını fark ettim hadi annem tuvalete yapalım koş dedim geldi peşimden bezine hiç yapmamış oturttum klozete yaptı. Çok şaşırdım sonra ödül verdim jelibon eşimle birlikte sürekli övdük onu. Ama tabi yine bezledik sonra. Bu kadar gelişme varken neden kararsızsın diyeceksiniz.

Sanırım çok tembelim onun için. İlgilenemiyorum sürekli onu tuvalete götürmek gerekiyor boş bırakmamak lazım. Akşamdan akşam ben ilgilensem bile okulda öğretmen ilgilenmezse napcaz diye düşünüyorum. Bu eğitime başlayınca hiç bezlememek gerekiyor galiba ama biz zora gelince hopp hadi bezi takalım rahat edelim durumundayız.

Off bilmiyorum gece nasıl olcak dışarı çıkınca nasıl yapıcaz?? Birde hala söylemiyor. Bugün yine kakasını yapmış ve bezi çıkarmaya çalışırken her yere bulaştırmış.. Benim bu işi bir an önce çözmem lazım.

Deneyimli birisi süreci baştan sona anlatabilir mi? Ne yapmalı ne yapmamalı ??

bu çocuktan çocuğa değişir ama en erken 2,5 yaş iyi diye düşünüyorum
ben kızımı 2,5 yaşında tuvalet eğitimi vermek için çabaladım fakat olmadı kızım kakasından korkuyodu :9:
yaptığında kohğ (kaka) beni yer diyip çıklığlık çığlığa ağlıyodu :1:
anlatmaya çalıştım olmadı sonra daha hazır olmadığını anladım yaklaşık 6 ay sonra hiç zorlanmadan tuvalet eğitimini aldı
iki kızımda 3 yaşında öğrendi ne onlar nede ben zorlanmadım
en ideali 3 yaş kendilerini daha iyi ifade ediyolar ve her söyleneni daha iyi kavrıyolar :31:

evet yaa deneyimli bir anne tualet eğitiminin sürecini anlatabilir mi?kaç haftada alışırlar normalde?neler yapmak lazım?kaç dakkaya bir götürüyoruz wc ye?neleri kesinlikle yapmamalıyız gibi bişey??bide gece ile gündüzü birlilte mi öğretiyoruz yoksa gece bir süre daha bezliyo muzuz?vede gece bezlersek o uyuduktan sonra mı bezliyoruz(ki görmesin bezi aklı karışmasın diye)?

evet yaa deneyimli bir anne tualet eğitiminin sürecini anlatabilir mi?kaç haftada alışırlar normalde?neler yapmak lazım?kaç dakkaya bir götürüyoruz wc ye?neleri kesinlikle yapmamalıyız gibi bişey??bide gece ile gündüzü birlilte mi öğretiyoruz yoksa gece bir süre daha bezliyo muzuz?vede gece bezlersek o uyuduktan sonra mı bezliyoruz(ki görmesin bezi aklı karışmasın diye)?

İşte bu!! bende tam olarak bu soruların cevaplarını istiyorum.. Kararsızım çünkü nasıl yapacağımı ne yapacağımı hiç bilemiyorum...

Kararsızlık kabusum oldu benim bu konuda...
Geçen haftasonu klozetadaptörü aldık. arada bir alışsın diye oturtuyorum ama 1 dk dan fazla oturmuyor. Korkup inmek istiyor. Dün kakasını yaptığını fark ettim hadi annem tuvalete yapalım koş dedim geldi peşimden bezine hiç yapmamış oturttum klozete yaptı. Çok şaşırdım sonra ödül verdim jelibon eşimle birlikte sürekli övdük onu. Ama tabi yine bezledik sonra. Bu kadar gelişme varken neden kararsızsın diyeceksiniz.

Sanırım çok tembelim onun için. İlgilenemiyorum sürekli onu tuvalete götürmek gerekiyor boş bırakmamak lazım. Akşamdan akşam ben ilgilensem bile okulda öğretmen ilgilenmezse napcaz diye düşünüyorum. Bu eğitime başlayınca hiç bezlememek gerekiyor galiba ama biz zora gelince hopp hadi bezi takalım rahat edelim durumundayız.

Off bilmiyorum gece nasıl olcak dışarı çıkınca nasıl yapıcaz?? Birde hala söylemiyor. Bugün yine kakasını yapmış ve bezi çıkarmaya çalışırken her yere bulaştırmış.. Benim bu işi bir an önce çözmem lazım.

Deneyimli birisi süreci baştan sona anlatabilir mi? Ne yapmalı ne yapmamalı ??

madem çocuğunuz bezden rahatsız oluyo takmayın öğretmenleri kendilerini düşündüğü için erteliyo bence çalışıyosunuz galiba bu işinizi biraz zorlar ama merak etmeyin en fazla 15 20 güne belki o kadar bile uzamaz alışır azcık dişinizi sıkın ben ilk zamanlarda geceleri ve dışarı çıktığımızda altını bezledim ama yapmaması için sürekli uyardım kendiside zaten bezini kirletmemek için çaba sarfetti gece bağladığım bez ne zaman kuru olmaya başladıysa işte o zaman gece de altını bezlemedim tedbir amaçlı yatağına hasta bezleri oluyo ya onların büyük boylarından aldım yatağına seriyodum çiş yaparsa bana zorluk olmasın diye işimi de gördü en fazla 5 tane kullanmışımdır zamanla onu da bıraktık şimdi 4 yaşında geçen gün ablasıyla oynarken altına kaçırmış benden özür diliyo aşkım çok nadir kaçırdığı oluyo seneye okula başlayacak bide :52:

ya kızlar siz bi girişimde bulunun zaten çocuğunuz zorlanıyo sizide zorluyosa daha zamanı gelmemiştir ben 2.5 yaşında iken kızımı alıştırmak istedim bezini çıkardığımda ağlıyodu takmamı istiyodu birde kakasını tuvalette gördükçe bağırıyodu 6 ay sonra tekrardan denedim hiçde zorlanmadım

madem çocuğunuz bezden rahatsız oluyo takmayın öğretmenleri kendilerini düşündüğü için erteliyo bence çalışıyosunuz galiba bu işinizi biraz zorlar ama merak etmeyin en fazla 15 20 güne belki o kadar bile uzamaz alışır azcık dişinizi sıkın ben ilk zamanlarda geceleri ve dışarı çıktığımızda altını bezledim ama yapmaması için sürekli uyardım kendiside zaten bezini kirletmemek için çaba sarfetti gece bağladığım bez ne zaman kuru olmaya başladıysa işte o zaman gece de altını bezlemedim tedbir amaçlı yatağına hasta bezleri oluyo ya onların büyük boylarından aldım yatağına seriyodum çiş yaparsa bana zorluk olmasın diye işimi de gördü en fazla 5 tane kullanmışımdır zamanla onu da bıraktık şimdi 4 yaşında geçen gün ablasıyla oynarken altına kaçırmış benden özür diliyo aşkım çok nadir kaçırdığı oluyo seneye okula başlayacak bide :52:

Yarından itibaren başlamak istiyorum ama okulda ne yapar ne eder bilmiyorum.. Annem bezi bir kez çıkartınca bir daha takmayacaksın kafasını karıştırma diyor. Bana da doğru gibi geldi.Çok kendini anlatan bir çokcuk değil benim oğlum anlasada belli etmiyor o yüzden emin olamıyorum. Bu akşam ki kaka vakasından sonra bir güzel yıkadım pakladım alıştırma donunu giydirdim. Arada ilacıydı sütüydü derken çiş tutmayı unutmuşum altını ıslatmış yine. Değiştirdim yine üstünü bezledim uyuttum. Kendi kendime sinir oldum ya başla ya başlama ne bu böyle iki ara bir dere..

Acaba ilk önce akşamları evde olduğu saatler bezi çıkartsam 3-5 gün öyle devam etsek sonra okula söylesem gündüz de bez takmasalar.. En son da gece bezlemeyi mi kessek ? yokda birden bire hadi bakalım bez bitti artık deyip bezi hayatımızdan bir kalemde söküp atsak mı? acaba hangisi doru ?

Yarından itibaren başlamak istiyorum ama okulda ne yapar ne eder bilmiyorum.. Annem bezi bir kez çıkartınca bir daha takmayacaksın kafasını karıştırma diyor. Bana da doğru gibi geldi.Çok kendini anlatan bir çokcuk değil benim oğlum anlasada belli etmiyor o yüzden emin olamıyorum. Bu akşam ki kaka vakasından sonra bir güzel yıkadım pakladım alıştırma donunu giydirdim. Arada ilacıydı sütüydü derken çiş tutmayı unutmuşum altını ıslatmış yine. Değiştirdim yine üstünü bezledim uyuttum. Kendi kendime sinir oldum ya başla ya başlama ne bu böyle iki ara bir dere..

Acaba ilk önce akşamları evde olduğu saatler bezi çıkartsam 3-5 gün öyle devam etsek sonra okula söylesem gündüz de bez takmasalar.. En son da gece bezlemeyi mi kessek ? yokda birden bire hadi bakalım bez bitti artık deyip bezi hayatımızdan bir kalemde söküp atsak mı? acaba hangisi doru ?

asıl önemli olan çocuğunuzun kendini ifade ededbilmesi ve sizi anlaması
hafta sonu bi dene bütün gün takma bezi eğer haber vericek gibiyse okuldakilerede söyle tuvalet eğitimine başladığını gece bağla bence sorun olmaz ben her iki kızımda da bağladım bi sorun olmadı bende senin gibi gece bağlasam kafası karışır mı diye düşündüm ama öyle bişey olmadı gecede uyandıkça çişe götürürsün zamanla bezine yapmaz merak etme
yada gecede bağlamak istemiyosan yatağına bişey ser yatağı kirlenmesin diye ama şöyle bişey var diyelim gece altına kaçırdı ki büyük ihtimalle kaçıracak kıyafetlerini değiştirmek için sürekli onu uyandıracaksın buda çocuğu da rahatsız edecek
dediğim gibi denemeden sonuca ulaşamıyacaksın deneyerek hatalarını farkedip ona göre yeni yöntemler deniyeceksin
çalışıyosanız yaz tatilinde öğretseniz daha iyi olurdu sürekli ilgilenirdiniz tek bir kişinin ilgilenmesi daha iyi olur diye düşünüyorum
kolay gelsin

asıl önemli olan çocuğunuzun kendini ifade ededbilmesi ve sizi anlaması
hafta sonu bi dene bütün gün takma bezi eğer haber vericek gibiyse okuldakilerede söyle tuvalet eğitimine başladığını gece bağla bence sorun olmaz ben her iki kızımda da bağladım bi sorun olmadı bende senin gibi gece bağlasam kafası karışır mı diye düşündüm ama öyle bişey olmadı gecede uyandıkça çişe götürürsün zamanla bezine yapmaz merak etme
yada gecede bağlamak istemiyosan yatağına bişey ser yatağı kirlenmesin diye ama şöyle bişey var diyelim gece altına kaçırdı ki büyük ihtimalle kaçıracak kıyafetlerini değiştirmek için sürekli onu uyandıracaksın buda çocuğu da rahatsız edecek
dediğim gibi denemeden sonuca ulaşamıyacaksın deneyerek hatalarını farkedip ona göre yeni yöntemler deniyeceksin
çalışıyosanız yaz tatilinde öğretseniz daha iyi olurdu sürekli ilgilenirdiniz tek bir kişinin ilgilenmesi daha iyi olur diye düşünüyorum
kolay gelsin

en iyisi denemek galba denemeden bilemeyeceğim, gece ıslak kalmasındansa bez daha iyi gibi sanki.. şimdiye kadar hiç iki gün üst iste denemedim ve açıkçası çok üstünde durmadım karar veremediğim için. hafta sonu bir deneyelim bakalım nolcak. Ben çalışıyorum ve yıllık izmin agustosta 1 hafta falan. Şimdi bir deneyelim başaramazsak o zamana kadar bekliycem. Ama o zaman denersem ve olmazsa kışa kalcak ve oğlum kasımda 3 yaşını bitircek çok geç kalmakta istemiyorum. Bu yaz bu işi bitirmeliyiz ..

en iyisi denemek galba denemeden bilemeyeceğim, gece ıslak kalmasındansa bez daha iyi gibi sanki.. şimdiye kadar hiç iki gün üst iste denemedim ve açıkçası çok üstünde durmadım karar veremediğim için. hafta sonu bir deneyelim bakalım nolcak. Ben çalışıyorum ve yıllık izmin agustosta 1 hafta falan. Şimdi bir deneyelim başaramazsak o zamana kadar bekliycem. Ama o zaman denersem ve olmazsa kışa kalcak ve oğlum kasımda 3 yaşını bitircek çok geç kalmakta istemiyorum. Bu yaz bu işi bitirmeliyiz ..

denemekte yarar var tabi baktın olmuyo biraz daha bekle bu seferde öğrenemesede bi dahaki sefere öğrenecektir merak eteme bende gözümde çok büyütmüştüm her iki kızımda da aynı endişeleri yaşadım önemli olan çocuğunuzun hazır olması hazır olmazsa çok zor oluyo öğrenmesi hem sizi hemde çocuğu yıpratıyo acı bi tecrübem var malesef ne kadar zorlamıştım küçük kızımı öğrensin diye eşim bırak zorlama zamanı geldiğinde öğrenir demeseydi daha yıpranacaktık :37:
gerçekten de öyle oldu meyerse kızım hazır değilmiş ikinci denememde o kadar zorlanmadım en azından kakasından korkmadı bu bile büyük gelişmeydi bizim için kohğ (kaka) beni yiyecek diyip az bağırmadı yazık :1:

dün öğlen işten geldikten sonra bezi çıkarttık attık.. bismillah deyip başladık ama hiç bir sonuç yok..
ilk gün diye 15 dk da bir wc ye götürdüm, 3-5 dk oturdu oyalayacak birşeyler buldum ama hiç yapmadan kalktı sonra gitti yine pantolonuna yaptı. şimdiye kadar 1 kez bile başarılı bir şekilde tuvalete yapmadık.. Gece o uyuduktan sonra bezledim sabah benden önce uyanmıştı hadi tuvalete gidelim dedim çıkarttım bezi sonra takmadım ama cıkkss yine faaliyet yok. Çok fazla oturmak istemiyorda.. Kahvaltıdan 15-20 dk sonra tekrar götürdüm yapacak sandım kaka öncesi moduna geçmişti. Ama yine yok neyse dedim bi 10 dk sonra tekrar denerim o ara çamaşır sermeye çıktım eşim geldi altına yapmış diye hem kaka hem çiş yapmış. Konuştum 2 saat dil döktüm temizledim yine bağlamadım bez.
Yarın okulda nolcak bakalım merak ediyorum.

Eşim bana kızıyor hala yanlış yapıyorsun diye içim hiç rahat değil başaramayacakmışım gibi geliyor.. Normal mi böyle olması.. Acaba hazır değilmi diyorum ama hazır olmasa neden kakasından rahatsız olsun..

Benimki 3 yasina 4 ay sonra girecek, etrafimdakiler çiş e geciktigimi söyleyip duruyor.taktılar iyice.
Oysa ben kafamda olmakla beraber aceleci davranmiyordum. Anne evlat arasi his vardır ya, o his ile bekliyordum...
Ya sizce?

Back
X