tuvalet sorunsalı :(

Hayat02

Benden Yana Olan Kalsın Yanına. ..
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2014
370
72
123
31
Öncelikle merhaba kızlar. Benim 2.5 yaşında bi oğlum var nasipse ikinciye hamileyim diğeri gelene kadar oğluma tuvalet eğitimini vermek istedim havalar da Düzelmisken. Oğlum tuvalete hevesli 1 saatte bi götürüyorum tuvalete idrarini yapıyor bugün 4.gun başlayalı tuvalete yapiyor ama geldiğinde söylemiyor ben götürünce yapıyor. Tecrübeli annelerden yardım bekliyorum sizce söyler mi ilerleyen günlerde vs ne yapmam lazım tam olarak şimdiden çok teşekkür ediyorum :)

çişin- kakanın olduğunu - nereye yapılması gerektiğini öğrenmesi lazım gibi düşünüyorum. sürekli söyle, yılmadan devamlı wc ye götür oturt ve tekrar etmesini iste.
ne diyecek mişizzzz " çişim geldi - kakam geldi " sonunda da anneee bitttiiiiii

Surekli cisin var mi diye sor cnm unutmasina musade etme

Ya söylüyorum 4 gündür yılmadan ama sadece ben götürünce yapıyor yoksa söylemiyor inş söyler

Saat başı tuvalete götürürseniz çişi gelmez ki. Biraz bekleyin söylemesini, gelince belli eder zaten. Çiş var mı diye sorun sık sık.

Çocuğa söyleme fırsatı verin

Götürmeyin ilk günlerde altına yapacak ki yapmamayı öğrensin

Siz götürürseniz onun değil sizin sorumluluğunuz olur

Her saat gelmez de bir dolsun çiş gelme hissi oluşsun

Oğlum 21-22 aylıktı bir hafta açtım altını ama götürmedim tuvalete yaptı yere sonra gittik ve bir hafta sonra kendi söyledi ve arada vs de kaçırmadı zira ben rakip etmedim o takip etti

Geceli gündüzü bıraktı

Zaten girince suyla oynamak istiyor zorlynca yapıyor cisini altına kacirinca da korkuyor ve geri tutuyor sizin dediğinizi de deneyeyim bir sonuçta akıl akıldan üstündür sağolun o zaman 2 saate mi cikarayim

Zaten girince suyla oynamak istiyor zorlynca yapıyor cisini altına kacirinca da korkuyor ve geri tutuyor sizin dediğinizi de deneyeyim bir sonuçta akıl akıldan üstündür sağolun o zaman 2 saate mi cikarayim
Bakın bu konuşa iki görüş var

Ben hatırlatmayın diyen taraftım

Oğlum konuşmuyordu bile

Ilk yere yaptığında suuu dedi hatta su da değil suya esss diyordu öyle dedi yok o çiş dedim

Hiç hatırlatmadım sadece dışarı çıkarken uyurken vs çiş yapmalıyız deyip yaptırdım uykudan kalkınca da çişin gelmiştir dedim yaptırdım

Kakayı da gelince yap vs dedim uykudan kalkınca yaptı ilk defa

Gün içinde çişin geldi mi demedim ilk günlerde yaptı sonra da kendisi çiş dedi

20 gün sonra da tatile gittik Deniz'de bile çiş dedi dışarda kakasını vs söyledi normal tuvalete yaptı

Bizim evimizde çiş tabu değildi ama anne baba da çişi gelince gider tuvalete yapar bunu söylerdi

Etrafa yapınca da sildim ıslak mendil ile oldu bitti ben çooooook titiz vs değilimm

Diğer görüş hatırlatın, gece çişe kaldırın, saat ile yaptırın vs diyor ben onu uygulamadım ama her saat yaparsa cidden gelmez çişi o duyguyu bilmezse nasıl söyleyecek

Önce bir idrar torbası kapasitesini öğrenmesi ne zaman yapması gerektiğini anlamalı

Ben gece de kaldırmadım ama sabah kalkınca hemen tuvalete koştu

Altını kaçırınca neden korkuyor

Birisi kızdı mı pis mi dedi

Beze yapan çocuk altına yapınca korkmaz ki

Bu konuda nette pedagog makaleleri vs de var araştırın isterseniz

Bana göre de hiç hatrltmsm nereye denk gelirse oraya yapa gibi hissediyorum

Altını kaçırınca neden korkuyor

Birisi kızdı mı pis mi dedi

Beze yapan çocuk altına yapınca korkmaz ki

Bu konuda nette pedagog makaleleri vs de var araştırın isterseniz

Yok ben altına kacirdiginda da asla kızmadim bişey olmaz annecim korkma dedim kendini rahatsız hissediyo galiba sonuçta hep beze yapıyordu v görmüyordu şimdi bi islaklik görünce suçlu gibi hissetmis olabilir bilemiyorum ama kacirdiginda da tepki verip kızmadim hiç nie yaptın vs gibi

Siz kzmamışsınızdır da çevre susmaz

Yani pis vs diye daha önce duymuş olabilir

Islak olunca hoşlanmaz tabii ki ama korkması garip sonuçta su işte

Ha üstüne su dökülmüş ha çiş

Etrafa yapar diye tedirgin olduğunuzun farkında demek ki rahatsız olması da ondan

Azıcık rahat olun bir hafta etrafa yapsa bir şey olmaz ömür boyu rahat edeceksiniz

Inşallah öğrenir bu halimle ne kadar sabredebilirim bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…