çişin- kakanın olduğunu - nereye yapılması gerektiğini öğrenmesi lazım gibi düşünüyorum. sürekli söyle, yılmadan devamlı wc ye götür oturt ve tekrar etmesini iste.Öncelikle merhaba kızlar. Benim 2.5 yaşında bi oğlum var nasipse ikinciye hamileyim diğeri gelene kadar oğluma tuvalet eğitimini vermek istedim havalar da Düzelmisken. Oğlum tuvalete hevesli 1 saatte bi götürüyorum tuvalete idrarini yapıyor bugün 4.gun başlayalı tuvalete yapiyor ama geldiğinde söylemiyor ben götürünce yapıyor. Tecrübeli annelerden yardım bekliyorum sizce söyler mi ilerleyen günlerde vs ne yapmam lazım tam olarak şimdiden çok teşekkür ediyorum :)
Surekli cisin var mi diye sor cnm unutmasina musade etmeÖncelikle merhaba kızlar. Benim 2.5 yaşında bi oğlum var nasipse ikinciye hamileyim diğeri gelene kadar oğluma tuvalet eğitimini vermek istedim havalar da Düzelmisken. Oğlum tuvalete hevesli 1 saatte bi götürüyorum tuvalete idrarini yapıyor bugün 4.gun başlayalı tuvalete yapiyor ama geldiğinde söylemiyor ben götürünce yapıyor. Tecrübeli annelerden yardım bekliyorum sizce söyler mi ilerleyen günlerde vs ne yapmam lazım tam olarak şimdiden çok teşekkür ediyorum :)
Soyler soyler pes etme kararli oldugunu gorsunYa söylüyorum 4 gündür yılmadan ama sadece ben götürünce yapıyor yoksa söylemiyor inş söyler
Çocuğa söyleme fırsatı verin
Götürmeyin ilk günlerde altına yapacak ki yapmamayı öğrensin
Siz götürürseniz onun değil sizin sorumluluğunuz olur
Her saat gelmez de bir dolsun çiş gelme hissi oluşsun
Oğlum 21-22 aylıktı bir hafta açtım altını ama götürmedim tuvalete yaptı yere sonra gittik ve bir hafta sonra kendi söyledi ve arada vs de kaçırmadı zira ben rakip etmedim o takip etti
Geceli gündüzü bıraktı
Bakın bu konuşa iki görüş varZaten girince suyla oynamak istiyor zorlynca yapıyor cisini altına kacirinca da korkuyor ve geri tutuyor sizin dediğinizi de deneyeyim bir sonuçta akıl akıldan üstündür sağolun o zaman 2 saate mi cikarayim
Zaten girince suyla oynamak istiyor zorlynca yapıyor cisini altına kacirinca da korkuyor ve geri tutuyor sizin dediğinizi de deneyeyim bir sonuçta akıl akıldan üstündür sağolun o zaman 2 saate mi cikarayim
Bakın bu konuşa iki görüş var
Ben hatırlatmayın diyen taraftım
Oğlum konuşmuyordu bile
Ilk yere yaptığında suuu dedi hatta su da değil suya esss diyordu öyle dedi yok o çiş dedim
Hiç hatırlatmadım sadece dışarı çıkarken uyurken vs çiş yapmalıyız deyip yaptırdım uykudan kalkınca da çişin gelmiştir dedim yaptırdım
Kakayı da gelince yap vs dedim uykudan kalkınca yaptı ilk defa
Gün içinde çişin geldi mi demedim ilk günlerde yaptı sonra da kendisi çiş dedi
20 gün sonra da tatile gittik Deniz'de bile çiş dedi dışarda kakasını vs söyledi normal tuvalete yaptı
Bizim evimizde çiş tabu değildi ama anne baba da çişi gelince gider tuvalete yapar bunu söylerdi
Etrafa yapınca da sildim ıslak mendil ile oldu bitti ben çooooook titiz vs değilimm
Diğer görüş hatırlatın, gece çişe kaldırın, saat ile yaptırın vs diyor ben onu uygulamadım ama her saat yaparsa cidden gelmez çişi o duyguyu bilmezse nasıl söyleyecek
Önce bir idrar torbası kapasitesini öğrenmesi ne zaman yapması gerektiğini anlamalı
Ben gece de kaldırmadım ama sabah kalkınca hemen tuvalete koştu
Altını kaçırınca neden korkuyor
Birisi kızdı mı pis mi dedi
Beze yapan çocuk altına yapınca korkmaz ki
Bu konuda nette pedagog makaleleri vs de var araştırın isterseniz
Öyle yapacak sonra kontrolü öğrenecekBana göre de hiç hatrltmsm nereye denk gelirse oraya yapa gibi hissediyorum
Siz kzmamışsınızdır da çevre susmazYok ben altına kacirdiginda da asla kızmadim bişey olmaz annecim korkma dedim kendini rahatsız hissediyo galiba sonuçta hep beze yapıyordu v görmüyordu şimdi bi islaklik görünce suçlu gibi hissetmis olabilir bilemiyorum ama kacirdiginda da tepki verip kızmadim hiç nie yaptın vs gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?