Ben ailesinde ve çevresinde kronik hastalıklara sahip tanıdığı çok olan biriyim, çektiklerini görerek büyüdüm, sağlığına dikkat edenler ve etmeyenler arasındaki hayat kalitesi ve ömür farkını da gördüm, bu yüzden yediklerime, alışkanlıklarıma dikkat ediyorum. Etrafında biraz yaş almış insanlara bakarsan bir ömür boyu kötü beslenmenin etkilerini görebilirsin.
Benim evimde tuz, tuzluk, şeker, abur cubur yok, el altında olunca insan kullanıyor, tüketiyor. Alışveriş listemi önceden yaparım, abur cubur reyonuna gitmem, aç kalmam, düzenli yerim. Aç kalınca insanın aşırı tuzlu tatlı şeylere karşı isteği daha çok oluyor, dışardan yemek mecbur kalırsam isterim, onlar da tuz dolu, tadını örtmek için. Birden mi oldu bu alışkanlığı edinmem, hayır, hiç mi kaçırmıyorum, tabi ki kaçırıyorum, insanım ne de olsa. Yavaş yavaş ağız tadını eğiteceksin, bir süre sonra sen de farkedeceksin, yemeğin gerçek tadını almaya başladığını, aslında tuzun tatları örttüğünü, yediklerin sana tuzlu gelmeye başlayacak, sen tercih etmeyeceksin.
Ayrıca farkında olmadan yediğimiz birçok şeyde günlük tuz ihtiyacımızın fazlasını alıyoruz zaten. Salça, peynir, zeytin gibi günlük tükettiğimiz şeylerde fazlasıyla tuz var.