uan ocuklarnz olmasayd,einizden boanmay dnrmydnz?

Nexsxe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2007
62
0
86
39
Ankara
BU SORUYU KENDİME SORARASAM YANITI EVET.neden diyeceksiniz ama çocuk olmasa tek başına olursun kimsenin sorumluluğu üstünde olmaz ve yapacağın istediğin herşeyi yapabilirsin.ama çocuk olunca engel oluyo için acıyo.ben şuan eşimi çok seviyorum ama bazen aramız okadar bozuk oluyorki ben sevdiğim halde alıp başımı gitmek istiyorum bu diyarlardan.sizede oluyomu aynı şeyler yoksa bir tek ben mi yaşıyorum bu durumu:uhm:

Çocuğum olmadığı için sorunuzun direk muhatabı değilim.
Ancak şunu söyleyebilirim ki, eşler arasında zaman zaman büyük gerginlikler, tartışmalar yaşanabilir.
O anki sinirle söylenmemesi gerekenler söylenebilir, çekip gitmek isteyebilir bile insan.
Ama bu durumlar genele yayılmıyor ve münferit olaylar sebebiyle nadiren gerçekleşiyorsa boşanmanın hiç de doğru bir yaklaşım olmadığına inanıyorum.
Evet hayat zor.
Hele 20-25 yaşına kadar birbirini tanımayan, çok farklı kültürlerden gelen, aile yapıları, terbiyeleri, hatta kimi zaman mezhepleri, dinleri, ırkları farklı insanlar aynı evde yaşamaya, hayatı paylaşmaya başlamalarının pek çok zorluğu da beraberinde getirmesi kaçınılmaz.
Ama pireye kızıp yorgan yakmak çözüm değil bence.
Eşimle aramızda kimi zaman ufak tefek tartışmalar yaşansa da ben hiçbir zaman ayrılmayı düşünmedim şahsen.
Sevgiler..

avikapıma katılıyorum bende düşünmedim..
ciddi anlamda yaşadık tartışmalar.
1 hafta bile küs kaldığımız oldu..
ama hiç düşünmedim..
Allah da düşündürmesin..
:tomato:

Mutlaka bütün evli ciftlerin evlilikleri boyu illaki aklindan ya bosanicam su adamdan veya kadinan düsüncesi gecmistir cocuk olsun olmasin.

Insaniz duygularimiz var sinirleniyoruz, üzülüyoruz, pismanliklar yasiyoruz bence bosanmayi gerektirecek bir durum kisiden kisiye degisir, mesela bazi kadinlar 5 tanede cocugu olsa bir kalemde esinin bir hatasinda herseyi bitirebilir fakat bazilarimizda 1 cocukla bile kendinde o cesareti bulamaz hepimiz farkli oldugmuz gibi hepimizinde tahamül edecegi seylerde farklidir evliliginde.

Bosanmak en son care olmali bence cünkü nasil o yuva kolay kurulmadiysa o evlilik acisiyla tatlisiyla sürüldüyse bosanmakta en ufak bir tartismada ilk adim olmamali.

Sevgiylea.s.

çocuğum olsada olmasada eşimi çok seviyorum..bu yüzden çok büyük sorunlar olmadığı sürece asla boşanmam canım koçişimden...

insanlar hayatta o kadar çok zorlukla karşılaşıyorki o zaman elindekilerden hemen vazgeçmeli mi??? tabiki hayır..evlilik belki bekarlık hayatı gibi olmuyor çünkü sorumluluklarınız artıyor,belli amaçlarınız oluyor,aile oluyorsunuz tabiki allah kısmet etmişse çocuğunuz oluyor...şahsen benim için eşim ve çocuğum bir yana dünya bir yana...çocuğum olmadan önce eşimle gezip tozuyorduk ama şimdi üçümüz geziyoruz istediğimiz yere gidiyoruz..bu mutluluğu allah isteyen herkese nasip etsin...tabiki her ailede oluyor tartışmalar belki boyutuda büyüyor ama bazılarını görmemezlikten geliyorsunuz bazılarını duymamazlıktan..çünkü ailenizi düşünüyorsunuz..o zaman her tartışan hadi boşansın..nerede bu aile kavramı,nerede bu sevgi,nerede bu mücadele..insan sahip olduklarını kolay kaybetmeyi göze alamaz hele onlar için hayati kararı boştan sebeplerle alamaz.eğer o karar alınmışsa gerçekten haklı sebepler olmalı..aksi halde allahım o günü göstermesin bana..ben böyle çok mutluyum ve allahta herkese ailesiyle mutluluk versin...

bizim çocuğumuz yok ama yinede boşanmayi aklımın ucundan bile geçirmedim. Allah korusun
Eşimden boşanacağim konular belli oda bunlari çok iyi biliyor. Ve çocuk olsun olmazsin gözümü kırpmadan yapacağimida iyi biliyor

Son düzenleme:
ASLAAAA bosanmamm kocamdan daha iyisini mi bulacammm ben??:asigim::asigim::asigim::asigim::asigim: Amaaa tartisma ihanet isee çoluk çocuk dinlemem :oklava:

Cocugum yok,esimlede cok ciddi problemler yasadik ve hala yasiyoruzda ama bosanmak hicde disaridan goruldugu kadar kolay birsey degil,cocuk olsada olmasada pek birsey farketmiyor bence,sonucta insanin hayati tamamen degisiyor,birde gozlemledigim birsey daha varki;cocugu olan kadinlar bosanmaya olmayanlardan daha cesur bakiyorlar(ekonomik ozgurlugu olanlardan bahsediyorum)insanina gore degisiyor tabii,bence bosanmak en son care olmali,her yolu deneyip ondan sonra karar vermeli diye dusunuyorum...

Bizim iki çocuğumuz var ama diyelim almasaydı boşanmazdım eşimden. Çünkü onunla çok mutluyum.
Bence evlilik çıkmaza girdiğinde, içinden çıkılamayacak kadar ciddi şeyler yaşanırsa bir yerden sonra
çocuklarda bağlayıcı olmuyor ve olmamalı. Binbir derdin içinde çocuk yetiştirmektense ayrı ama sakin
ortamda çocuk büyütmek daha mantıklı geliyor bana. Allah yinede göstermesin.

bilmiyorum...
bu aralar o kadar kendimi kötü hissediyorum ki...çocuklarım olmasına rağmen boşanmayı düşünüyorum...çocuklarım olmasaydı hiç durmaz boşanırdım...oooff kafam çok karışık bu aralar...

ama çok büyük bir sorun olmadıktan sonra boşanmam.Çok şükür şuan büyük bir sorun yok

neşe bütün açtığın konuları okudum tatlım bence siz bi evlilik terapistinden yardım alın çünkü tam birbirinizi tanımadan evlenmişsiniz ve sen duyğularından tam emin değilsin sanırım

tabiki evlilikler herzaman güllük gülistanlık değil..arada da olsa anlaşmazsızlıklar oluyor..fikir ayrılıkları çıkabiliyor..benim çocuğum yok bizde yaşıyoruz zamanı gelince tatsızlıklar her evlilikde olduğu gibi.. o an için aklımdan geçmiyor değil alıp başımı çekeyim diye..o anlık bişey işte..belki çok fazla büyük sorunlar yaşansa ozaman kesin karırımı verir akıllıca düşünür ozaman karırımı tam ve yerinde veririm..yinede Rabbim kötü olan hiçbir gunumuzu yaşatmasın inş..

bvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Son düzenleme:
Back
X