Üç çocukla boşanmak

Moral bozmak degil maksadim ama hazirlikli olun diye söylüyorum. Bu adam boşandıktan sonra uzerinize ev verip cocuklara bol bol nafaka verip sizi refah icinde yasatmaz. Ya evi alir anne babasinin uzerine size de gec kira vermeden otur olene kdr senin olsun ama evlenirsen cik der. Cocuklara da mahkemenin belirledigi 8 9 bisey verir gecer gider. Asgari ucretle nasil gecineceksiniz tam 4 kisi faturalar elektrik su yani bunlari da düşünün oyle adim atin
Eğer ev benim adıma olmayacaksa boşamam bende napim tek şartım bu

Yani en mantıklısi evi alıp dayayıp döşesin nafakamizi versin defolsun yapacak bişey yok tek başıma üç çocukla elimden geldiğince anne baba olacağım.tabiki en ufak sıkıntı da babaları da öğrenecek ve inşallah ilgilenir
En iyi yöntem bu gibi duruyor.
Hatta ev senin bile değil annenin üstüne falan olsun çünkü ev onun üstüne olursa yarın öbür gün cik evimden isine döner örneği çok

Adam yüzsüzlüğu iyice eline almış şimdi kadın zorluyor diye ayrilmaya çalışıyor yarin öbür gün evden ayrilir gider günlerce gelmez para da vermez çocuklarla faturalarla bas basa kalırsınız.
Allahindan bulsunlar o kadinda kocan olacak adamda
inşallah belalarını birbirinden bulurlar

Tamam da ev sizin adiniza da olsa sonra bosandiginizda ev 2 ye bolunecek. Evin yari tapusu sizin olacak heran satmak isteyebilir yari parasını verir gecer o para sizi yetmez ki
Peki oğlumun üstüne olursa 18 yaşına kadar vekili ben olsam ne onun benim üzerime otomatikmen 18 olunca onun üzerine geçer

Peki oğlumun üstüne olursa 18 yaşına kadar vekili ben olsam ne onun benim üzerime otomatikmen 18 olunca onun üzerine geçer
Yinede anne baba olarak ortak oluyorsunuz diye biliyorum oglunuza da alsa. Avukatlar daha iyi bilir tabiki. Yani siz bu isi ev uzerinden anlasmayin elden para versin size ev tutari kadar siz sonra istediginizi alin boşandıktan sonra

Bence doğru olanı yapıyorsunuz. Evi aldırın, iyi bir avukatla anlaşıp adamında suyuna giderek iyi bir nafaka miktarı belirleyin. Ailesiyle aranız iyiyse onlardan destek isteyin, torunları adına verebilecekleri mal, mülk, para vs. isteyin. Ben buradaki yorumlara katılamadım. Adam hızlıca boşanmak için ev gözden çıkarmış, siz durdukça zulmü artabilir. Bu ara çok fazla görüyoruz, bu tür ilişkilerine kavuşamayınca ailesine zarar veren erkekleri. Ayrıca sürekli bunları görmek çocuklarınızın psikolojisini-ahlakını olumsuz etkiler, sizi hasta eder. Bir çocuğunuz zaten ergen ve o dönemde ne yapacakları belli olmuyor, büyük olasılıkla en büyük o yarayı alacak gibi duruyor. Bana kalırsa, taşındığınızda da yeni hayatınıza odaklanın ve aranıza bir set çekin. Yeterince üzülmüşsünüz, travma bağınızı kesin. Benim gözlemlediğim, bir yerde babasını erken kaybeden yada görüşmeyenler az çok daha iyi atlatıyorlar çünkü sürekli aynı ve yeni travmalara maruz kalmıyorlar. Sevdiklerinizle olmanız belki size daha iyi gelir, iş bulmanıza yardım ederler. Allah yardımcınız olsun, güzel günleriniz için dua edeceğim.

Bence doğru olanı yapıyorsunuz. Evi aldırın, iyi bir avukatla anlaşıp adamında suyuna giderek iyi bir nafaka miktarı belirleyin. Ailesiyle aranız iyiyse onlardan destek isteyin, torunları adına verebilecekleri mal, mülk, para vs. isteyin. Ben buradaki yorumlara katılamadım. Adam hızlıca boşanmak için ev gözden çıkarmış, siz durdukça zulmü artabilir. Bu ara çok fazla görüyoruz, bu tür ilişkilerine kavuşamayınca ailesine zarar veren erkekleri. Ayrıca sürekli bunları görmek çocuklarınızın psikolojisini-ahlakını olumsuz etkiler, sizi hasta eder. Bir çocuğunuz zaten ergen ve o dönemde ne yapacakları belli olmuyor, büyük olasılıkla en büyük o yarayı alacak gibi duruyor. Bana kalırsa, taşındığınızda da yeni hayatınıza odaklanın ve aranıza bir set çekin. Yeterince üzülmüşsünüz, travma bağınızı kesin. Benim gözlemlediğim, bir yerde babasını erken kaybeden yada görüşmeyenler az çok daha iyi atlatıyorlar çünkü sürekli aynı ve yeni travmalara maruz kalmıyorlar. Sevdiklerinizle olmanız belki size daha iyi gelir, iş bulmanıza yardım ederler. Allah yardımcınız olsun, güzel günleriniz için dua edeceğim.
Biz aslinda evi alma demiyoruz ama evin alis sekli geldigi gibi adama geri donebilir kadinin elinde yine elde var sifir.

Merhaba hanımlar..üç çocuk annesiyim yaklaşık bir yıl önce eşimin beni evli bir kadınla aldattığını öğrendim.cekip gidemedim ailem destek çıkmadı ve çalışmıyorum da.12 8 ve 2 yaşında çocuklarim.neyse son bir yıldır zaten arkadaş gibi bile değiliz aynı evin içinde sadece bize maddi olarak destek oluyor.o kendi dünyasında ben ve çocuklarım kendi dünyamızda yaşıyoruz.sadece yemek yerken aynı yerde duruyoruz . boşanmak için de tek şartım ev almasiydi çünkü oturduğumuz ev kira ve galiba alacak inşallah yakında arsa fln satma mevzuları var ailesi ile.mutlu olmam gerekirken yakında bitecek çocuklarım la yeni bir hayata başlicam diyorum kendimi öyle motive ediyorum ama galiba korkuyorum 😞 üç çocukla nasıl başa çıkılır çünkü aynı şehirde olmayacagiz babalarından uzak yaşayacaklar .aynı yerden ev almak istedi ama ben istemedim çünkü aldattığı kadınla evleneceğinden eminim çünkü karşı taraf boşandı.onlarla aynı şehirde yaşamak istemiyorum çünkü bana yaşatmadigini cocuklarima vermediği ilgiyi diğerinin çocuğuna vereceğini görsem çok üzülürüm en azından uzak olursam görmem umursamam diye düşünüyorum..nerde istersen orda alırım dio . içimdeki hırs nefret bitmiyor onlara karşı İçten içe kendimi heba ettim sadece . nafakamizi da verse kira ödemeden geçiniriz en azından kızım büyüyüp kreş zamanına gelene kadar çalışırım.korkularim la nasıl başa çıkabilirim cocuklarimin düzeni bozulacak alışırlar mi geleceği düşünmekten helak oldum . şimdiden yorumlarınız için teşekkürler
Adamın yakınında ev alın, haftasonları o baksın diyenler olmuş. Evliyken babalık etmeyen adam boşanınca mı babalık yapacak? Birkaç ay bakar, evlenince kadın istemez. Bence en mantıklısını düşünmüşsünüz, uzak olmak en iyisi. İkisi de allahından bulsun. Zaten memleketinizmiş, yalnızlık çekmezsiniz. Çok geçmiş olsun, artık güzel insanlarla karşılaşırsınız umarım

Bir avukatla konuşsa açıklar zaten. Çocukların üstüne yapılması en iyi olur, adam belki evlenir diye ayak direyebilir.
Aynen özellikle adamin üstune olur bosanmada gerceklesirse o kadin araya nifak sokar biz kirada oturuyoruz kadin evde oturuyor diye ya kadin adina olup bosanma anlasmasina ev satilmayacak gibi bir seyler yazilacak ya cocuklardan birinin adina olsun.

Su durumda kadin bosanmasa ileride bosansa bile alacağı bu kadar nafaka olur. Devlet memuru adamdan 30 bin lira nafaka alamaz bu defa kira derdide olur.

ama bir de şu var
adam şu anda "taze suçlu" boşansın diye "ne istersen veririm" diyor. buna rağmen evde yiyor içiyor içkisini içip TV seyrediyor. öyle eve gelmiyor da değil. yüzsüz yani. kadın önüne yemek koyuyor.

2-3 sene sonra bi kere adam boşanmıyorum diyebilir, kadın 6 ay içinde dava etti etti etmedi tazminat vs. hakkı kalmıyor.

ya da adam gitti diğer kadına veya başka kadın buldu, başka eve çıktı, neyse.

bu eve kirayı da ödemedi. dava ne zaman açılırsa mahkeme ne veriyorsa onu öderim dedi. kadın karlı çıkmaz ki.

normalde şu anda adam ev almasa almaz. almak gibi bir zorunluluğu yok. zaten alacak parası da yok, arsa satılırsa alacak. x sene sonra adamın ailesi diyebilir ki "aldatıla aldatıla x sene yaşadın, yuttun, kır dizini otur sana neden ev alalım?" hadi buyrun...

bir de bilmiyorum evliysem evliyimdir ayrıysam ayrı, yani 12 yaşında ergen var evde bunlar karı-koca gibi yaşamayınca o çocuğun normal algısı ne olacak?
Bin türlü bahane ile o adam o evi almaz
Yedi sülalesi boşanmış biri olarak bu pisliğin her türlüsünü gördüm, hele bu devirde hem ev alacak hem yeterli nafaka ödeyecek hayal bunlar. Benim anlatmaya çalıştığım sürekli evli kalsınlar değil, en azından çocuk kreşe gidebilecek yaşa gelsin, anne de bir çalışmaya başlasın. Bakın benim annem 4 çocukla boşandı yaşadığı sefilliği anlatsam roman olur ki bu 40 sene evveldi, şimdi çocuk bakmak daha zor, evet psikoloji de çok önemli ama yokluk her türlü psikolojiyi ezip geçiyor. Konu sahibesinin daha sağlam bir plan yapması lazım, biraz kenarına para atması, çalışabilecek duruma gelmesi lazım. Hadi ev alındı diyelim bakın biz iki kişi yaşıyoruz hadi her şeyi kısalım kısalım da bu ev 50 binden aşağı dönmez , kiramız da yok. Bu annenin üç çocuğu var üç bu mesele ayaklarını çok sağlam basması gereken bir mesele, umarım kolaylıkla halleder

Adamın yakınında ev alın, haftasonları o baksın diyenler olmuş. Evliyken babalık etmeyen adam boşanınca mı babalık yapacak? Birkaç ay bakar, evlenince kadın istemez. Bence en mantıklısını düşünmüşsünüz, uzak olmak en iyisi. İkisi de allahından bulsun. Zaten memleketinizmiş, yalnızlık çekmezsiniz. Çok geçmiş olsun, artık güzel insanlarla karşılaşırsınız umarı
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun 🤲🏻❤️

Adamın yakınında ev alın, haftasonları o baksın diyenler olmuş. Evliyken babalık etmeyen adam boşanınca mı babalık yapacak? Birkaç ay bakar, evlenince kadın istemez. Bence en mantıklısını düşünmüşsünüz, uzak olmak en iyisi. İkisi de allahından bulsun. Zaten memleketinizmiş, yalnızlık çekmezsiniz. Çok geçmiş olsun, artık güzel insanlarla karşılaşırsınız umarı

3 çocukla bi kadını boşamak ahlaki değil,madem boşanmaya kararlı ev ve kira getirisi olan bir mülk vermeliler..sonra yaparız laflarına da asla inanma ..Boşanmıyorum dersin olur biter,kimse seni zorla boşayamaz..malların senin üzerine olması en doğrusu,çünkü 3 çocuğu babasız sen büyüteceksin..ya da mallar çocukların üzerine yapılır ama kullanım hakkı sende olur,böylece ölene kadar çocukların dahi seni çıkartamaz..kullanım hakkı için avukatla ilerle..herşey yasal,garantili olur

Bin türlü bahane ile o adam o evi almaz
Yedi sülalesi boşanmış biri olarak bu pisliğin her türlüsünü gördüm, hele bu devirde hem ev alacak hem yeterli nafaka ödeyecek hayal bunlar. Benim anlatmaya çalıştığım sürekli evli kalsınlar değil, en azından çocuk kreşe gidebilecek yaşa gelsin, anne de bir çalışmaya başlasın. Bakın benim annem 4 çocukla boşandı yaşadığı sefilliği anlatsam roman olur ki bu 40 sene evveldi, şimdi çocuk bakmak daha zor, evet psikoloji de çok önemli ama yokluk her türlü psikolojiyi ezip geçiyor. Konu sahibesinin daha sağlam bir plan yapması lazım, biraz kenarına para atması, çalışabilecek duruma gelmesi lazım. Hadi ev alındı diyelim bakın biz iki kişi yaşıyoruz hadi her şeyi kısalım kısalım da bu ev 50 binden aşağı dönmez , kiramız da yok. Bu annenin üç çocuğu var üç bu mesele ayaklarını çok sağlam basması gereken bir mesele, umarım kolaylıkla halleder
Aslında kısmen haklısınız ama adam 1-2 yil sonra boşanmaktan vazgeçerse ne olacak?
Biz eşimle anlaşarak boşanmaya karar vermiştik, sonrasında mal paylaşımında anlaşamadik. 'Yapacağım, vereceğim' dediği herşeyi tam tersine çevirdi. Biz bosanmadik ama o dönem boşanmış olsak ilk etapta bosanmadigim icin ekstra pişman olurdum. Erkekler vermeye raziyken uzatmanin anlami yok bence

Normalde konularda hukuki bilgi vermeyi sevmiyorum ama o kadar bilgi kirliliği olmuş ki dayanamıycam.

1- Konu sahibi bir kere ev alınmadan sakın boşanma. Şu an o kadın ona boşansın diye baskı yapıyodur, sen ne istersen kabul etmek zorunda. Evi almıyorsa kıyıda köşede fare gibi saklanmaya devam etsinler boşama.

2- Ev, evlilik birliği içinde alınsa bile anlaşmalı boşanma protokolünde ev sadece kadınındır, adam haklarından feragat etmiştir diye bir madde eklenmesi kafi. Ev yine sadece konu sahibinin olur.

3- Önce evi alsın öyle boşan. Evi almadan sadece boşanma protokolünde ev alınacaktır yazmasıyla boşanma. Sonra o protokolde yazanları icra ettirmek zor hatta bazen imkansız oluyor. Evi evlilik içinde üstüne yapsın, boşanırken de ev üzerindeki haklarından vazgeçsin protokolde.

4- Evi sakın çocukların üstüne yaptırma, kendi üstüne olsun. Yarın bir gün çocukların velayeti el değiştirirse ev de eşinize geçer. Ki erkekler sırf evi geri almak için eski eşine iftira atıp velayet davası bile açıyor. Ayrıca çocuklara da güven olmaz. Burda kumar borcu için annesinin oturduğu evi satan adamı bile okuduk. İleride ne olacağı hiç belli olmaz.

5- Hadi ille de çocukların üstüne evi yaptırıcam dediysen tapuda oturma hakkı koydurt. Böylece evde ölene kadar kira vermeden oturma hakkın olur. Hatta ev başkasına satılsa bile tapuya tescilli bir hak olduğundan kimse seni çıkaramaz.

Son düzenleme:
Back
X