Üç çocukla boşanmak

Sizin yerinizde olsam ailemin yanında ev aldırır ve hemen iş bulurum. Çalışırsanız kafanız dağılır, kendinize güveniniz gelir vs..Evliyken işi pişiren insanlar çocuk mu bakacak sanki, ben güvenmezdim böyle bir ikiliye, çocuklarımı göndermek istemezdim. Eşiniz memurmuş zaten, verebileceği nafaka miktarı da belli. Zavallı çocuklar kim bilir ne kadar bunamış strese girmişlerdir o saçma ortamda, boşanma medeniyettir, bir an önce kendi hayatınızı kurup toksik eşinizi defedin başınızdan.

Esim anlasmali bosanma sozlesmesini onume koydugunda, maddelerden biri evin ve benim kullandigim arabadaki tum haklarindan vazgectigi, hic bir hak istemeyecegi, ortak aldigimiz ikinci evdeki haklarindan vazgecmedigi ev satilmadigi surece ise herhangi bir kira geliri istemedigi, tum gelir ve olusacak vergilerin benim tarafimdan halledilmesi yonunde madde vardi.
Avukata danistigimda bunlarin gayet yeterli oldugu herhangi bir sorun olmayacagi dava dilekcesine arac ruhsatlari, tapu kayitlarini da net olarak belirterek, kopyalarini da eklememiz gerektigi olmustu.

Avukat degilim ama fikir verecektir.

Yaptım aynı iş yerindeler ztn o inat yaptı duyurdum diye müdürlerine fln ama yinede utanmıyorlar
Allah belalarını versin tez zamanda.Çok sinir oldum.Sizin de Allah yardımcınız olsun.Tavsiyem senelerce süren çekişmeli boşanmak yerine en az hasarla anlaşmalı boşanın defolsun gitsin.Rabbim çocuklarınızdan yüzünüzü güldürsün inşallah.

Yanlış düşünüyorsunuz bence
3 çocukla boşanmanız hata
Madem arkadaş gibi yaşıyorsunuz öyle devam edin
Boşanıp hem hayat kalitenizi düşürüp hem de o pisliği rahat ettirmeyin
Gerçekçi olalım boşanınca sorumluluk almaycak
Eviniz olsa da üç kuruş nafakayla yaşam mücadelesi vereceksiniz
Çalışacak duruma gelene dek kendisine el açtıracak size
Boşanmayın , şu an sizin için avantajlı değil boşanmak
Bu durum geçen bir arkadaşla sohbet ediyorduk aynı muhabbeti yaptık. boşanmak demek erkeği rahat ettirmek demek aslında çocukları küçük olan kadınlar için. Hele bir de geliri yoksa. Kadın evlatları büyüteceğim diye kendini paralıyor. Boşanan Erkek çocuksuz bekar biri gibi yeni aşklara yelken açıyor yeni başlangıçlar yapıyor.Adamlara özgürlük veriliyor resmen.. e ama doğrusu ne bu durumda? Hiçbir sorun yok gibi aynı evin içinde yaşamak mı? Sevmediğin bir adamla hatta belki de nefret etttiğün bir adamla aynı evde yaşamak işkence olmaz mı

Bu durum geçen bir arkadaşla sohbet ediyorduk aynı muhabbeti yaptık. boşanmak demek erkeği rahat ettirmek demek aslında çocukları küçük olan kadınlar için. Hele bir de geliri yoksa. Kadın evlatları büyüteceğim diye kendini paralıyor. Boşanan Erkek çocuksuz bekar biri gibi yeni aşklara yelken açıyor yeni başlangıçlar yapıyor.Adamlara özgürlük veriliyor resmen.. e ama doğrusu ne bu durumda? Hiçbir sorun yok gibi aynı evin içinde yaşamak mı? Sevmediğin bir adamla hatta belki de nefret etttiğün bir adamla aynı evde yaşamak işkence olmaz mı
Evet her bakımından düşünüyorum..o rahat olmasın diye çocuklarımın mutsuzluğunu görmeye dayanamıyorum eğer ki iyi bir baba olsaydı yemin ederim kendi mutluluğumu gençliğimi feda ederdim katlanır dim her türlü onlara canım feda şimdi bile onlar için gitmek istiyorum 😞

Yorumlara cok sasırdım
Cogu nikahını verme kafasında🫩
Cok eski kafalar bunlar arkadaslar,alsın evini,nafakasını ailesi de essek degilse yardım eder.
Bulur bi is,cocuklarıyla yasar mis gibi
Ne gerek var kaosa,aldırdı evi bosanmadı,karsı taraf aa tmm öyle yapalım mı dicek?
Bisürü sürtüsme arada kalan cocuklar ne gerek var?
Ayrıca kadının hayatı bosandı diye bitmedi
Belki o da yeniden yuva kuracak ilerde?
Aldır evini bak yoluna ,3 cocugunun annesini aldatan adama giden düsünsün.
Onu aldatmayacagını düsünüyosa elimde cok kelepir köprü var satarım🤣

Aynısını düşünüyorum hamileyken boşanmaya karar vermiştim tabii aldatma vs yok dedim ki kendi kendime ben bebek bakacağım adam bekar olacak istediğini yapacak ona mı ödül bana mı ceza

Kolay değil tabi ama çocuklarla sefil olmaktansa bir iki yıl dişini sıkıp hayatını yoluna koymak bana daha mantıklı geliyor. Zor tecrübeler yaşadık biz ailece, annem gözünü karartıp boşandı 4 çocukla, hiç bir mutsuzluk, hiç bir psikoloji yokluğa benzemiyor. Özellikle büyük çocuklar çok hırpalanıyor, anne mücadele verirken büyük çocuklar birden yetişkin oluveriyor. En basiti ben ve ablam üniversiteye gidemedik, anneme işinde yardım ettik, kardeşlerimizi baktık, evin sorumluluğunu üstlendik en basiti bu. Ben 16 yaşımda başladım dışarıda çalışmaya , gündüz işe gittim, gece anneme yardım ettim. İki küçük üniversite okudular o zamana annem işlerini oturtmuştu. Dördümüzde annemizden mahrum kaldık çünkü o bizi dikiş dikerek büyüttü hiç boşluğu yoktu, tatil bilmedik, gezme bilmedik neler neler anlatması çok zor, garibim 50 yaşında hastalandı 59 da öldü zaten, tek gün rahat etmedi bu dünyada. Doğruları yanlışları olmuş ama bu dünyada tanıdığım içimi en sızlatan kadındır annem, bunun başka bir türlüsünü ablam yaşadı, bir değişiğini kardeşim yaşadı. O yüzden hiç bir kadın bu cenderelere girsin istemem, sonu gelmiyor çünkü çok uzun yıllar sürüyor. Bir iki yıl şartları olgunlaştırmak ömür boyu sürecek bir sıkıntıyı önleyebilir. Kadın ayaklarını sağlam basmadan düzenini bozmamalı, belki ben yanlış düşünüyorum bilemiyorum ama tecrübelerim bu yönde, Rabbim kimseyi böyle darda bırakmasın, çoluğunu çocuğunu bu durumlara düşüren erkek müsveddelerini Allaha havale ediyorum

Kolay değil tabi ama çocuklarla sefil olmaktansa bir iki yıl dişini sıkıp hayatını yoluna koymak bana daha mantıklı geliyor. Zor tecrübeler yaşadık biz ailece, annem gözünü karartıp boşandı 4 çocukla, hiç bir mutsuzluk, hiç bir psikoloji yokluğa benzemiyor. Özellikle büyük çocuklar çok hırpalanıyor, anne mücadele verirken büyük çocuklar birden yetişkin oluveriyor. En basiti ben ve ablam üniversiteye gidemedik, anneme işinde yardım ettik, kardeşlerimizi baktık, evin sorumluluğunu üstlendik en basiti bu. Ben 16 yaşımda başladım dışarıda çalışmaya , gündüz işe gittim, gece anneme yardım ettim. İki küçük üniversite okudular o zamana annem işlerini oturtmuştu. Dördümüzde annemizden mahrum kaldık çünkü o bizi dikiş dikerek büyüttü hiç boşluğu yoktu, tatil bilmedik, gezme bilmedik neler neler anlatması çok zor, garibim 50 yaşında hastalandı 59 da öldü zaten, tek gün rahat etmedi bu dünyada. Doğruları yanlışları olmuş ama bu dünyada tanıdığım içimi en sızlatan kadındır annem, bunun başka bir türlüsünü ablam yaşadı, bir değişiğini kardeşim yaşadı. O yüzden hiç bir kadın bu cenderelere girsin istemem, sonu gelmiyor çünkü çok uzun yıllar sürüyor. Bir iki yıl şartları olgunlaştırmak ömür boyu sürecek bir sıkıntıyı önleyebilir. Kadın ayaklarını sağlam basmadan düzenini bozmamalı, belki ben yanlış düşünüyorum bilemiyorum ama tecrübelerim bu yönde, Rabbim kimseyi böyle darda bırakmasın, çoluğunu çocuğunu bu durumlara düşüren erkek müsveddelerini Allaha havale ediyorum
Of çok üzüldüm annenize mekanı cennet olsun 😞 ama böyle de çok zor ne yapacağımı bilmiyorum çaresizim 😞

Amin.. Kadın olmak ne zor ya her anlamda yük kadının üstünde.. annenizin mekanı cennet olsun

Peki oğlumun üstüne olursa 18 yaşına kadar vekili ben olsam ne onun benim üzerime otomatikmen 18 olunca onun üzerine geçer
Bir avukata danışmanızda fayda var belki boşanma protokolü vs yapıldığında kendi üzerinize olunca bölünmez. Kesin bilgiyi öğrenmeniz lazım. Oğlunuzun üzerine de yapmayın. Deli çağları kafasına göre satarsa ne yapacaksınız.

Back
X