karapisso
canını sıkma, yalnız değilsin. Şu pandemi döneminde hangi çocuk asosyallesmedi, hangisi hırçınlaşmadı, huy değiştirmedi..hic duymadım. Çocukların doğasına aykırı kısıtlı alan, kısıtlı hayat. Çocuklar, tıpkı arılar gibi istekleti hemen simdi yerine getirilsin isterken en güçlü ihtiyaçları oyun ve arkadaştan hayal edemeyecekleri kadar uzak kaldılar. Bu onlar için onkadar zor ki tarif edemeyiz. Kaldi ki her türlü nornal sartlar altinda çocuklar görünenden daha farkli bir dünya hayal dünyasında yasiyorlar bize bunun cok azını yansıtıyorlar. Bir pedagogtan yardım alabilirsiniz. Ben de 2 yeni kardes ve pandemi cenderesinde hareketli bir 1. sınıf çocuğuyla dip dibe 1.5 yil geçirdim. Değişimi görüyorum, tahammül etmek, anlamak, yoljna koyabilmek inan çok zor. Yazin yapilacak telafi programına katılsın. Farklı bir öğretmen olabilir, etkinlikler arkadas çevresi de değişirse ona belki de ilaç gibi gelir. Duygusal acidan desteklemek gerek, illa ki okumayi hızlandırır, toplama çıkarmayı zihinden de yapar vakti gelince ama icini bosaltsin hele bir rahatlasin cocuklar, gerisi gelir.