üç haftadır sevmediğimi söylediğim halde yapılan şaka

Ben sizi tebrik ediyorum ya çok güzel bir tepkide bulunmuşsunuz.Direk olsaydı belki kötü olurdu ama siz önce uyarınızı yapmışsınız.Onlar sizi tınlamadan aynı şakayı tekrarlayınca tepkinizde sabit olmanızda güzel.Ağlasınlar bırakın timsah gözyaşları.Sabi sübyanların üzerinde bu tarz konuşmalar hoş değil.Eşiniz tepki göstermiyor sizde göstermeseniz bir bakmışsınız tepenizdeler.Söylemeye dilim varmıyor ama yarın birgün kızınız cinsel istismara uğrarsa eşiniz bunada gülüp geçecekmi acaba küçücük çocuk beyinleriyle evliliğin ne manaya geldiğini idrak edebilecekler mi bu çocuklar hadi evcilik oynayalımmı diyecekler bence eşinizle bunları konuşun sonuçta olmayan şeyler değil bunlar. Onların yanına bırakırken güven duyarak bırakmak var birde hep gözünüzün arkada kalması....Hiçbir çocuk kolay doğmuyor ve yetişmiyor...

Off ne buyuk cehalet. Ustelik aglama krizleri falan ne kadar antipatik.

Siz kizlariniza simdiden kuzenleriyle kardes olduklarini belirterek ufak ufak beyinlerini isleyin bence.

Yolcu etmeye gitmezseniz iyice ustunuze gelebilirler. Siz onu gorev gibi dusunun birakin buyukluk sizde kalsin.

Tamda bunu söyleyecektim...
Sen şimdiden kızlarına anlatmaya başla kuzenleriyle kardeş gibi olduklarını...

Ne komik, cahil insanlar allahım yaa...

Uğurlamayada git bence.
Biz okadar üzerine gidiyoruz ama yinede bize değer veriyor, derler...

Bence çok haklı ve çok mantıklısınız. Hiç akraba evliliği olmayan, normal karşılanmayan bir ailede yapılsa bu şaka (!) ve bu kadar uzatılmasa gerçekten şaka olarak algılanabilir. Ama durum apaçık ortada, çocukları birbirine yakınlaştırmaya çalışıyorlar.
İzin vermeyin.
Çocukların bundan etkileneceği konusunda da çok doğru düşünüyorsunuz. Çocuk kuzenle evliliği, aşkı normalleştirmemeli. Bu onun doğrusu değil yanlışı olmalı.
Tepkinizi veriş şekliniz de çok sakin ve sağduyulu. Yapacak başka birşey yok. Devam ettikleri sürece siz aynı soğukkanlılıkla tepki vermeye devam edeceksiniz. Kim zırlarsa zırlasın. Bir de laf arasında masalla oyunşa çocuklarınıza kardeş olduklarını işleyin. Onlardna bahsederken "abi" deyin, "abisi kardeşini öpebilir, kardeşler öper birbirini" deyin. Lafın yeri geldikçe işte. Hayır bebek olanlar neyse de ötekiler çok küçük değil. 10 yaşındalarmış, 12 yaşında bir sürü çocuk ergenliğe giriyor zaten.

salla gitsin ben şuna inanıyorum etrafımda gevşek gereksiz benim hoşlanmadığım tavırlar gösteren insanları hayatımdan çıkartıyorum.görümce mörümce dinlemem herkes haddini bilir biraz. sen tepkini koymuşsun daha ne demeye b.... çıkartırlar anlamadım.haklısın sen. ağlayana da sinirli tavırlar gösterip kendini haklı çıkartanada uyuz oluyorum.

Ben bile daha şimididen cocuklarimla kuzenlerine sürekli
siz kardeşsiniz kavga etmeyin falan filan hep böyle konuşuyorum.
Bende akraba evliliğine karşıyım.

Ahh o tımsah gozyasları yokmu zaten ahhh

Bırakın yahu ne ugurlaması. Bende hıc haz etmem oyle durumlardan bıde sakası yapılacak. Uyardıgınız halde kac defa devam etmısler. En guzel cevabıda usturuplu sekılde vermıssınız. Onlarda lafı yıyıp oturunca mıdelerıne oturmus acısı gozlerıne vurmus. Aglasınlar hanımlar bosverın bakın keyfınıze..

Ben bile daha şimididen cocuklarimla kuzenlerine sürekli
siz kardeşsiniz kavga etmeyin falan filan hep böyle konuşuyorum.
Bende akraba evliliğine karşıyım.

öyle olması doğru zaten.beraber büyüyen kuzenlere nasıl böyle yakıştırma yaparlar anlamadım.ben kuzenlerime ne o gözle baktım nede kuzenlerim. kardeş gibi büyüdük.hiçbir kuzenim akraba evliliği yapmadı.büyüklerimizde hiç bu zamana kadar böyle yakıştırma yapmadı.bir kere bile böyle şakaları duymadım.hem hatta kuzenlerim benide diğer kuzenlerinide abi gibi kolladılar.

Herkes akraba evliliğine dokunmuş ama bence burada sorun akraba evliliği değil, komşu oğluna bile küçücük kızım yakıştırılasa şaka yapılsa bunada kızarım.
Burada konu çocuk yaştaki yavrulara bu tür durumların empoze edilmesi, istemeden, şaka yoluyla olsa dahi.

Herkes akraba evliliğine dokunmuş ama bence burada sorun akraba evliliği değil, komşu oğluna bile küçücük kızım yakıştırılasa şaka yapılsa bunada kızarım.
Burada konu çocuk yaştaki yavrulara bu tür durumların empoze edilmesi, istemeden, şaka yoluyla olsa dahi.

daha dışardan kimse cesaret edip böyle şaka yapmadı.ama her defasında senelerdir büyük kızımdan küçük kızıma doğru eşimin ailesinden bu şakaya maruz kalıyorum.bıktım bunaldım artık.

Son düzenleme:
Ahh o tımsah gozyasları yokmu zaten ahhh

Bırakın yahu ne ugurlaması. Bende hıc haz etmem oyle durumlardan bıde sakası yapılacak. Uyardıgınız halde kac defa devam etmısler. En guzel cevabıda usturuplu sekılde vermıssınız. Onlarda lafı yıyıp oturunca mıdelerıne oturmus acısı gozlerıne vurmus. Aglasınlar hanımlar bosverın bakın keyfınıze..

aynen timsah gözyaşları.ilk lafı atan onlar ağlayan onlar.ben, böyle şakalar yapmayın,çocukların aklına sokmayın,neden diğer yiyeğlerinize değilde benim kızlarıma bu şakaları yapıyorsunuz diyince zorlarına gitti.görümcem benim o lafımdan sonra.sinirli bir şekilde kocaya kaçarsa kızın görürsün dedi hemde davulcuya.bende kaçmaz kaçmaz abla dedim.sonra ağlamalar,surat asmalar.

bence gitme anlasınlar ciddi olduğunu
eğer eşin gidelim dersede millet beni ğzerken kimse neyin var bile demiyor şakalarına cvb verdim diye afra tafra yaptılar asla onlar çocuk değil bende çocuk bakıcısı değilim alttan alacak de... tabi sinirle değil tatlı dille gülerek sinirli bir şekilde söyleme.. ama de yani gitmede ciddi olduğunu anlasınlar ki daha böyle rezilce konuşmasınlar

Tabi ki gitmeyin. Sonuna kadar haklısınız, verdiğiniz tepki de gayet yerinde dozajında. Haksız olduğunuz bir nokta göremedim.

Giderseniz, yaptığından pişman oldu da geldi diyecekler. Ellerine bu kozu vermeyin.

Hem iğrenç iğrenç şakalar yapıyorlar el kadar çocuklar üzerinden, hem aynı yatakta yatırıyorlar, hem de utanmadan ağlıyorlar.

Sizin onlara karşı ne kadar kırmama, nazik olma sorumluluğunuz varsa, onların da size aynı şekilde hatta daha fazla var, çünkü siz o aileden değilsiniz, sonradan o ortama girmişsiniz.

Çok merak ediyorum acaba o örümceklerin kocalarına (yani eniştelere de) böyle ağlıyorlar mı?

Siz sadece onların oğullarının eşisiniz, bağınız bu kadar. Onların kölesi değilsiniz. Gitmeyin.

Tabi ki gitmeyin. Sonuna kadar haklısınız, verdiğiniz tepki de gayet yerinde dozajında. Haksız olduğunuz bir nokta göremedim.

Giderseniz, yaptığından pişman oldu da geldi diyecekler. Ellerine bu kozu vermeyin.

Hem iğrenç iğrenç şakalar yapıyorlar el kadar çocuklar üzerinden, hem aynı yatakta yatırıyorlar, hem de utanmadan ağlıyorlar.

Sizin onlara karşı ne kadar kırmama, nazik olma sorumluluğunuz varsa, onların da size aynı şekilde hatta daha fazla var, çünkü siz o aileden değilsiniz, sonradan o ortama girmişsiniz.

Çok merak ediyorum acaba o örümceklerin kocalarına (yani eniştelere de) böyle ağlıyorlar mı?

Siz sadece onların oğullarının eşisiniz, bağınız bu kadar. Onların kölesi değilsiniz. Gitmeyin.

az önce eşimle telefonla görüştük sen yine git büyüklük sende kalsın diyor.kafam karma karışık.hiç gidesimde yok bak bak söylediklerine pişman oldu geri geldi diye düşünürler diye düşünüyorum gitmezsem bu seferde gitmedim diye ellerine koz geçecek beni suçlamak için.gidip gitmemekle arasında kaldım.hiç içimden gitmekte gelmiyor.

[/COLOR]

ben yanlız bırakmak istemiyorum da bunu birde eşime anlatabilsem.geçen sene görümcemin oğlu büyük kızımın yanağını okşayıp öpüyordu.eşim rahat davranınca artık dayanamadım eşime anlattım.eşim sana öyle geldi dedi.onlar kardeş sayılırlar diyor.sonra kızlarını isteyincede gülüyor.bende eşime döndüm ben hal ve hareketleri anlamayacak kadar aptal değilim.resmen arabada yer kalmayınca kız kardeşi durunca kızıma sen gel kucağıma dedi.yolda kucağında gidene kadar yüzünüü okşada öptü dedim.bunlar babaya anlatmak çok zor ama mecbur kaldım.hala inanmıyor çıldıracağım.hep kaynanamın yüzünden zorla çocukların aklına soktu.eşim anlamıyor anlamakmı istemiyor anlmadım.bazen acaba akraba ollsunu mu istyorda bana söylemiyor diye düşünüyorum yada kalplerini kırmamak içinmi gülüyor anlmadım.hiçbirşeye kesnin cevap vermiyorki.sanki duvarla konuşuyorum

Hayır, eşiniz akraba evliliğine karşı değil diyelim, kızı da kuzeniyle evlensin istiyor diyelim. Yine de, bir baba nasıl olur da kuzeni de olsa, bir erkek çocuğunun kızını kucağına almasına, yanağını okşayıp öpmesine, aynı yatakta yatmasına ses çıkarmaz. Bu baba da bir akraba evliliği ürünü olduğu için düşünsel seviyede zorluklar mı yaşıyor acaba?

Kusura bakmayın, en iyisi benim bu konuları hiç okumamam. Bu denli cahil insanları ipe dizip kızgın güneşte kurutasım geliyor, sinirleniyorum. Akraba evliliği diye bir şey kalmış mıydı ya?

az önce eşimle telefonla görüştük sen yine git büyüklük sende kalsın diyor.kafam karma karışık.hiç gidesimde yok bak bak söylediklerine pişman oldu geri geldi diye düşünürler diye düşünüyorum gitmezsem bu seferde gitmedim diye ellerine koz geçecek beni suçlamak için.gidip gitmemekle arasında kaldım.hiç içimden gitmekte gelmiyor.

Ben şunu anlamıyorum; ellerine sizi suçlamak için koz geçse ne olur?
İşte onların mantıksızlığına, cahilliğine kızan, gülen bir dünya insan var burada. Ne kaybettiler?
Demem o ki, siz gitmeyerek onların eline koz verseniz, sizin arkanızdan konuşsalar ne olacak? Ne kaybedersiniz?
Her durumda zaten bizi tersledi! diye arkanızdan konuşacaklar, size samimi olmayacaklar, birazcık samimiyetleri vardıysa tabi.
Uzak kalsınlar bırakın da böylece kızlarınızı korursunuz bunların sapık düşüncelerinden.
Kardeş kardeşle evlenir mi benim aklım almıyor.

Bu sapıklıklar maruz kaldığımız gıdalardan, radyasyondan, kimyasallardan bir şekilde bize pompalanıyor mu merak içindeyim. Toplumumuzun durumu ne yazık ki hiç iyi değil.

Ne pis insanmış onlar, kusura bakmayın ama eşinizin ailesinin zihniyetinden tiksindim. Akraba evliliği boyutunu düşünmem bile, bu yaşta çocukların zihinlerine neler sokuyorlar.

Ülkemiz erkek egosunu şişirmekten vazgeçmeyen kadınlarla dolu, daha küçücük çocuğun aklına pis düşünceler sokmak da marifet olmuş. O çocuk yarım akıllı bir şey olsa sizin kayınvalienizin, görümcenizin lafına bakıp kızınıza bir şey yapma hakkını kendinde görebilir!!!

Ben olsam kızımı ne tek başına yanlarına bırakırım, ne de o erkek kuzenleriyle oynamasına izin veririm. Okurken deliye döndüm. Kuzenleri birbirlerine yakıştırıyorlar, kaynana oğlana kızı öptürüyor. Çocuğa tokatı yapıştırdığım gibi o kaynanaya bir güzel çemkirir, kızımı da alır çeker giderdim. Kocam bile umrumda olmazdı.

Kız çocuğunu başka bir şeye benzemez, bakın size bir olay anlatayım. Bizim komşumuzun akrabasının başına gelmiş. Küçük torunu var 6 yaşında güzel bir kız, mahallelerinden bir çocuk ki sanırım 7-8 yaşlarında o da, kızı kuytu bir yere götürüyor. Açıp pipisini gösteriyor, ondan da bir şeyler istiyor. Dinlerken aklım yerinden çıktı, allahtan kız kötü bir şey olduğunu anlamış da kaçmış. Abartmak istemem ama çocuk akıllarıyla birbirlerine zarar de verebilirdiler.

Şimdiki çocuklar çok pislik görüyor, kimisi kötüyü ayırt ediyor, kimisi özümsüyor. Kız çocuğu sahibisiniz, canına yandığımın memleketinde mağdur olan hep kızlar kadınlar olur, erkeğe ne zarar gelir ne laf. Lütfen dikkat edin, taviz vermeyin. Bu konu başka bir şeye benzemez, benim bir kız kardeşim var anne değilim ama onunküçük annesiyim. En büyük isteğim ilerde kız evlat sahibi olabilmek, onu temiz, düzgün ahlaklı ve dinine bağlı birisi olacak şekilde yetiştirmek. Benim üzerine titrediğim küçücük kızımın adını bir erkek adıyla aynı cümlede sarfetme cesaretini gösterenin anlını karışlarım, kocam, kaynanam, görümcem eltim farketmez, kimsenin haddine düşmez:47:

alkışalıkşalıkş
Bu işte!

aile,akraba (kaçıncı kuşaktan olursa olsun) içinde böyle şaka yapılmaz!

bir insan bu şakayı doğal görüyorsa zihniyet o yöndedir.

ayrıca bir kaç arkadaş aman ne var demişlerde sanıyorum içlerinde bu tarz sohbetler sıradan.

es kaza benim anne yada baba tarafımda çocuklar kendi aralarında böyle bir duygu beslese vatan haini,milli sapık ilan edilir.

bizlerde komşu çocukları ile bile evlilik çok çook nadir görülür bırakın kuzeni!!!

edit:Trakyalız!

Cogu kisi dile getirmis ama sonuna kadar haklisin kardesim ve gayette saygili bir bicimde tepkini gostermissin. Herkes onlarin sakalarina tahammul etmek zorunda mi sanki? Herkesin saka anlayisi farkli, hem zaten ben saka yaptiklarinida dusunmuyorum. Dediginede ayriyetten katiliyorum…cocuklarin aklina boyle seyler sokulmamali, kaldiki keske buyuk kizinida yollamasaydin. Ne demek 10 yasindaki cocuklari ayni yatakta yatirmak? dinimizce belli bir yastan sonra baci kardesin bile ayni odada kalmasi dogru bulunmazken, kaldiki kuzeni ile…cok sakincali..tabiiki henuz cocuk bunlar ama zamanin cocuklari bizlerin zamanindaki gibi degiller ve herseyi biliyorlar, Allah korusun birsey olsa kizina bunun hesabini kimden soracaksin?

Senin yerinde olsaydim esimle bi guzel kavga ederdim birsey demedigi icin. Ne kayinvalidemle ne de gorumcemle yuzgoz olmazdim, cunku laftan anlayacak tipte degiller. Senin demen madem onalara tesir etmiyor, esin dese eminim durum cok farkli olur. Birde ne demek davulcuya kacsinda gor.. ister davulcuyla evlenir ister zurnaciyla onlari ne ilgilendirir? Birde oturup agladi mi koskoca kadin utanmadan? Allah onlari bildigi gibi yapsin. ben olsam gitmezdim kesinlikle, gitmemki hatasini anlasin. buyukluk sende kalsin demis esin, bos versene..boyle insanlar buyuklukten ne anlarlar? gene kendi lehlerine cevirirler olayi.

Son düzenleme:
Back
X