Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
[/COLOR]
inanırmısınız ben bile eşimin düşüncesini merak ediyorum.böyle şakalr yapılınca gülüyor bense ciddiyim.çünkü böyle çocuklar üzerinde yersiz bir şaka olmaz.eşime bin kere diyorum ciddi ol.bana lafı bırakma sende tavrını koy diyor.yine aynı şaka yapılınca yine gülüyor.ozaman ben demek zorunda kalıyorum oluyorum kötü gelin
Kızlar üç gündür canım sıkkın.üç hafta önce büyük görümcem kaynanama geldi.ondan iki gün sonrada küçük görümcem geldi.3 yaşında kızım var geldi geleli 5 yaşındaki oğluna oğlum bunu sana alalım mı diye tutturdu.eşimim tarafı hep akraba evliliği yaptı halada yapmaktalar.ben sadece yabancıyım.kaynanamla, görümcem babasına söylüyeceğiz kızını bize versin şakayla karışık beni sinir ettiler.bende görümceme abla böyle deme.ben böyle şakaları sevmem.çocuklarında aklına böyle saçma sapan şeyler sokmayın dedim.eşimle kaynanama akşam oturmasına gittik.görümcemler gideceği için son defa bir araya gelelim dedik.gitmez olaydım.büyük görümcem aynı şakayı yine yaptı.hemde herkez ordaydı.babası bak emre ne diyor.senin kızını istiyor eşim güldü.eşimin en sevmediğim huyu bu nefret ediyorum bu huyundan.10 yaşındaki kızımıda diğer görümcemin oğlu sulu hareket yapıyor.huylanıyorum eşimi uyarıyorum.anlamıyor adam.kaynanam kuzenleri geldi kızı yollada kalsın dedi.bende istemediğim halde yolladım.sabah gittim ki.büyük kızımla aynı yatakta yatıyorlar.kaynanam büyük kızımı içinde öyle saçma sapan şakalar yaptı.mesele görümceme telefonda( efsunu sinirlendirme sonra kızını vermez sana.) o yüzden küçük kızımdada aynılarını yapmaya başladıkları için sinirim bozuldu.o akşam o kalabalıkta büyük görümcem eşime sorduktan sonra bana döndü.efsun verecen mi kızını dedi.bende ben sana demiştim abla ben böyle şakaları sevmiyorum.çocukların aklına böle şeyler sokma.neden diğer yiğenlerinizde var neden onlara bu şakayı yapmıyorsunuzda benim kızlarıma bu şakaları yapıyorsunuz dedim.küçük görümcem sinirli bir şekilde kızların davulcuya kaçarsa görürsün dedi.bende kaçmazlar allahın izninle dedim.kaynanam da ordan atladı.ben sonra içeri wc gittim.bir salona döndüm küçük görümcem hüngür hüngür ağlıyor.kaynanam büyük görümcem ağlıyor.kaynatamın suratı asık.ben evinegideceği için ağlıyor zannettim.sonra yanına gittim baktım eşimde yanında yüzüme bakmadığını anlayınca bana küsüp ağladığını anladım.halbuku bana bu zamana kadar ne laflar işittiler.hepsi üstüme gelip ne laflarla beni ağlattılar.kimse dönüpte efsun niye üzgünsün demedi.görümcem ağlayınca hepsi onunla ağladı.baktım ki herkez bana surat yapıyor bende eşime hadi eve gidelim dedim.aslında ben sessiz biriyim ama üstme gelince birde sevmediğim şaka yapılıp üstüme gelinince dayanamayıp lafı söylerim.özellikle çocuklarım hakkında olursa hiç dayanamam.akraba evlilğine karşıyım.birde küçücük çocukların aklına böyle şeyler sokulunca çocuklarda bu yöne döndüğüne inanıyorum.ağaç yaşken eğrilir.çocuklarımın okumasını böyle şeylerle kafasının karıştırılmasını istemiyorum.sizce yanlışmı düşünüyorum.görümce 2 gün sonra gidecek onu yollamaya gitmek istemiyorum.çünkü ben hakkım olanı savundum.görümcemler haksızda olsa görümcem yinede haklı onların gözünde.kaynatam zaten kızlarının göz yaşına dayanamaz.sizce ne yapmalıyım.yollamaya gideyim mi?"
[/COLOR]
afedersiniz ama aklında öyle birşey çıkmadıysa acaba neresinden konuştu.siz zannedersem bu şakaları kız annelerine çok yaptınız.yeni nesil anneleri dediğine göre bana ve yorum yapanlara.siz kaynanamın nesilinde gelmektesiniz.ben çocuklarla ilgili yapılan böyle saçma şakalara gülmüyorum.ne yaparım nede yapılmasını isterim.size küçükken aklınızda yer etmedise herkezde aynı etkiyi göstermez onuda bilin.şakanında dozu ayarı var midemi bulandırın şakaya tabiki karşılık vereceğim.kaç haftadır bu şakayı dinlemekten mide bulandısı geldi içime.şaka birkere yapıldımı biter .bir şaka onkere yapılmaz afedersiniz b...çıkana kadar. bu aile tamamen akraba evliliği.görümcem halasının oğlunla evli.tek tuk yabancı evlilik yapan var.sizce akraba evliliği yapan ailede böyle şakalar gülerekmi karşılamalıydım?
abartmayın allahaşkına,modern annelik yok çocuğumun psikolojisi derken saçma hareketler yapıyorsunuz...ben bu şakayı yapmadım ama küçükken bu şaka bana çok yapıldı,hiç kimse de ciddiye almadı...
saçma sapan şeyler işte,3 yaşındaki kızla kim beşik kertmesi yapar bu devirde.uğraşacak daha önemli dertleriniz olmadığı için takıyosunuz sadece.
şakaya gülmeseniz de böyle abartı kendinizi rezil edecek tepki vermemeliydiniz bence.resmen kendinizi utandırmışsınız sözde çocuğunuzu savunacaksınız diye.
iğrenç kelimelerle falan şaka yapılsa ok kötü ama,bunda bişey yok.aman sizin çocuğunuz naparsanız zaten yapacaksınız ama ben saçmaladığınızı düşünüyorum.
pea, aslında bencede şaka bu. Hatta çevremdede çoğu insan yapar.
Fakat derinlemesine düşünürsek küçük çocukların yanında ''aşk, evlilik'' mevzularının konuşulmaması gerekiyor diye düşünüyorum.
Ben akraba evliliği olarak bakmıyorumda, şimdi televizyonlarda dahi küçük çocukların aşklarından, birbirlerini öpmelerinden onlarca görüntüler var.
Masumiyet denilen şey hiç kalmadı. Şimdi babalar küçücük oğullarına şaka yapıyorlar '' sevdiğin var mı oğlum, aslan oğlum, öp oğlum '' tarzında.
Eskiden böyle değildi. Çocuk çocuktu sadece. Aşk büyüyünce yaşanırdı :)
Şimdilerde ilkokul çocuklarının ellerinde oyuncak halinde.
Hep bu tarz büyütüldükleri, batı kökenli filmler-çizgifilmler izledikleri için yer etmiş gözlerinde.
Bizim çizgifilmler sadece çizgiydi, eğlenceliydi. Şimdikiler şiddet, küfür herşey içeriyor.
Öyle çocuklar görüyorum ki 4-5 yaşlarında, resmen taciz ediyor seni, sözleriyle hareketleriyle.
Çocuk deyip gülsende aklında kocaman bir soru işareti oluşuyor.
Çocuk deyip geçsende, onlar geleceğin insanları.
konu sahibi ailede akraba evliliginin oldugunu belirtmis ama bunu ciddiye alması cok dogal degilmi ustelik salya sumuk aglamıslar sacmalayan bence karsı taraf agır bir sekilde
e insanları ortamda bozarsanız tepki göstermeleri normal,tabi ağlayarak değil...sonuçta konusahibi anneyse onlar da hala ve babaanne. ben ağır bi şekilde saçmalık olduğunu düşünüyorum bu tepkinin.
ama 1sen çocuklara bu şakalar hep yapılır nesil farkı falan değilki...en yakın arkımın da kızı var her erkek bebeği olan ona diyor alıcam kızını diye.ne var bunda...
valla çok saçma geliyor bana insanlara bu yüzden tepki gösterilmesi.
yaa neden mesajları doğru dürüst okuyup yorumlamıyorsunuz?tamam herkes yapar bu şakaları biz de arkadaşlar arasında nadir de olsa espri yaparız ama akraba arasında değil arkadaş arasında ,arada önemli bir nüans var bu arkadaşın durumu espriden öteye geçmiş anladığım kadarıyla.ayrıca büyük kızı 10 yaşında dikkatinizi çekerim.onlar kuzenler,gerektiğinde amcası kızını yeğenine emanet edip gezmesine izin verir ileride ama bu durumda kuzenin de zihniyet olarak yabancı erkekten farkı yok.ne kadar çirkin.çocukları beraber yatırmalar falan normal karşılanamaz.bu insanlar şimdiden yerlerini yapmaya çalışmışlar fakat anneden tepki görünce hayal kırıklığına uğrayıp bir de zırlayarak iyice zıvanadan çıkmışlar.bu tavırları kendinizin masum esprilerinizle bir tutmayın.