Kızlar üç gündür canım sıkkın.üç hafta önce büyük görümcem kaynanama geldi.ondan iki gün sonrada küçük görümcem geldi.3 yaşında kızım var geldi geleli 5 yaşındaki oğluna oğlum bunu sana alalım mı diye tutturdu.eşimim tarafı hep akraba evliliği yaptı halada yapmaktalar.ben sadece yabancıyım.kaynanamla, görümcem babasına söylüyeceğiz kızını bize versin şakayla karışık beni sinir ettiler.bende görümceme abla böyle deme.ben böyle şakaları sevmem.çocuklarında aklına böyle saçma sapan şeyler sokmayın dedim.eşimle kaynanama akşam oturmasına gittik.görümcemler gideceği için son defa bir araya gelelim dedik.gitmez olaydım.büyük görümcem aynı şakayı yine yaptı.hemde herkez ordaydı.babası bak emre ne diyor.senin kızını istiyor eşim güldü.eşimin en sevmediğim huyu bu nefret ediyorum bu huyundan.10 yaşındaki kızımıda diğer görümcemin oğlu sulu hareket yapıyor.huylanıyorum eşimi uyarıyorum.anlamıyor adam.kaynanam kuzenleri geldi kızı yollada kalsın dedi.bende istemediğim halde yolladım.sabah gittim ki.büyük kızımla aynı yatakta yatıyorlar.kaynanam büyük kızımı içinde öyle saçma sapan şakalar yaptı.mesele görümceme telefonda( efsunu sinirlendirme sonra kızını vermez sana.) o yüzden küçük kızımdada aynılarını yapmaya başladıkları için sinirim bozuldu.o akşam o kalabalıkta büyük görümcem eşime sorduktan sonra bana döndü.efsun verecen mi kızını dedi.bende ben sana demiştim abla ben böyle şakaları sevmiyorum.çocukların aklına böle şeyler sokma.neden diğer yiğenlerinizde var neden onlara bu şakayı yapmıyorsunuzda benim kızlarıma bu şakaları yapıyorsunuz dedim.küçük görümcem sinirli bir şekilde kızların davulcuya kaçarsa görürsün dedi.bende kaçmazlar allahın izninle dedim.kaynanam da ordan atladı.ben sonra içeri wc gittim.bir salona döndüm küçük görümcem hüngür hüngür ağlıyor.kaynanam büyük görümcem ağlıyor.kaynatamın suratı asık.ben evinegideceği için ağlıyor zannettim.sonra yanına gittim baktım eşimde yanında yüzüme bakmadığını anlayınca bana küsüp ağladığını anladım.halbuku bana bu zamana kadar ne laflar işittiler.hepsi üstüme gelip ne laflarla beni ağlattılar.kimse dönüpte efsun niye üzgünsün demedi.görümcem ağlayınca hepsi onunla ağladı.baktım ki herkez bana surat yapıyor bende eşime hadi eve gidelim dedim.aslında ben sessiz biriyim ama üstme gelince birde sevmediğim şaka yapılıp üstüme gelinince dayanamayıp lafı söylerim.özellikle çocuklarım hakkında olursa hiç dayanamam.akraba evlilğine karşıyım.birde küçücük çocukların aklına böyle şeyler sokulunca çocuklarda bu yöne döndüğüne inanıyorum.ağaç yaşken eğrilir.çocuklarımın okumasını böyle şeylerle kafasının karıştırılmasını istemiyorum.sizce yanlışmı düşünüyorum.görümce 2 gün sonra gidecek onu yollamaya gitmek istemiyorum.çünkü ben hakkım olanı savundum.görümcemler haksızda olsa görümcem yinede haklı onların gözünde.kaynatam zaten kızlarının göz yaşına dayanamaz.sizce ne yapmalıyım.yollamaya gideyim mi?"