üç haftadır sevmediğimi söylediğim halde yapılan şaka

Çocuğunuzu tek başına yatıya göndermeyin lütfen.:19:

kızımı orda bırakmıyorum.eşim görümcemin kızları isteyince kalmasına izin verdi.bende kızım gel kalma desem bu sefer kaynanmlar karşı çıkıyorlar.babannesi halasıyız tabi kalacak diyorlar.kızıma evde önceden uyardım kalma ısrar ederseler dedim.babada izin verince babadan destek alıyor kalıyor.COLOR]

Bende böyle muhabbetleri doğru bulmuyorum ne kadar basit görünse de çocukların bilinçaltına işleniyor
Zamanla birbirlerini farketmelerine ilgileri yoksa bile arada bir ilginin oluşmasına neden oluyor
Taviz vermeyin kimse kırılır diye

Cok cahillermis gercekten.

Bence %100 haklisiniz, ya kizinizin kafasinda bir yerde bunlar kalirsa , ilerde kuzenine bir ilgi olusursa ? Eyvah o zaman :(

Kocaniza net soyleyin, akrabalarini bu zirvalari yapmamalari konusunda uyarsin.

İnsanlara sevmediğiniz bir şeyi söyleyince pişman ediyorlar.
Sevmediğiniz, eksik olan noktayı bulunca gelip orayla uğraşıyorlar..:31:
Tavrınızı bir an önce net bir şekilde koyun, Allah yardımcınız olsun.:31:

Son düzenleme:
bunlar ağladıklarına göre belliki şaka yapmıyolar şok oldum resmen...ya geçenlerde bi program izledim kardeş olan kız ve erkek kardeşlerin odalarını 6 ve 8 yaştan sonra ayırmak gerekmiş,çünkü o yaşta cinselliğe merak sararmış çocuklar...bunları açık açık konuşun bence...bi program izledim kardeşlerin bile odalarının ayrılması gerektiğini öğrendim bu çocukların aklına böyle şeyler sokmayın deyin...
bırakın ağlayan ağlasın tv lerde hep görüyoruz çocukken böyle işliyolar erkek çocukların beynine o çocuk büyüyünce hep yeğeniyle evleneceğine şartlıyor kendini ve aşık olup başına bela oluyor...
işiniz çok zor cahil insanlarla uğraşmak çok zor olsa gerek....
bence bu kelimelerin tekrarı olursa sizde ağlayın hüngür hüngür yalandan sinir krizi geçirin fenalaşın akılları başına gelsin...
bizim bi akrabanın 5 yaşında kız çocuğu vardı diğer uzaktan bi akrabanında onun yaşlarında erkek çocuğu,erkek çocuğunun 9 yaşındakide ablası kadına büyüyüne evlenirler belki dedi,kadın döndü bir bağırdı küçücük kıza ne saçmalıyosun sen o nasıl laf diye şok olmuştum küçücük kıza bu tepkiyi verdi diye...

sizde tepkinizi açık net ortaya koymuşsunuz zaten,daha ileri giderlerse sizde ileri gitmekten çekinmeyin bence...
ne demek kızın davulcuya kaçarsa demek ya...

Kızlar üç gündür canım sıkkın.üç hafta önce büyük görümcem kaynanama geldi.ondan iki gün sonrada küçük görümcem geldi.3 yaşında kızım var geldi geleli 5 yaşındaki oğluna oğlum bunu sana alalım mı diye tutturdu.eşimim tarafı hep akraba evliliği yaptı halada yapmaktalar.ben sadece yabancıyım.kaynanamla, görümcem babasına söylüyeceğiz kızını bize versin şakayla karışık beni sinir ettiler.bende görümceme abla böyle deme.ben böyle şakaları sevmem.çocuklarında aklına böyle saçma sapan şeyler sokmayın dedim.eşimle kaynanama akşam oturmasına gittik.görümcemler gideceği için son defa bir araya gelelim dedik.gitmez olaydım.büyük görümcem aynı şakayı yine yaptı.hemde herkez ordaydı.babası bak emre ne diyor.senin kızını istiyor eşim güldü.eşimin en sevmediğim huyu bu nefret ediyorum bu huyundan.10 yaşındaki kızımıda diğer görümcemin oğlu sulu hareket yapıyor.huylanıyorum eşimi uyarıyorum.anlamıyor adam.kaynanam kuzenleri geldi kızı yollada kalsın dedi.bende istemediğim halde yolladım.sabah gittim ki.büyük kızımla aynı yatakta yatıyorlar.kaynanam büyük kızımı içinde öyle saçma sapan şakalar yaptı.mesele görümceme telefonda( efsunu sinirlendirme sonra kızını vermez sana.) o yüzden küçük kızımdada aynılarını yapmaya başladıkları için sinirim bozuldu.o akşam o kalabalıkta büyük görümcem eşime sorduktan sonra bana döndü.efsun verecen mi kızını dedi.bende ben sana demiştim abla ben böyle şakaları sevmiyorum.çocukların aklına böle şeyler sokma.neden diğer yiğenlerinizde var neden onlara bu şakayı yapmıyorsunuzda benim kızlarıma bu şakaları yapıyorsunuz dedim.küçük görümcem sinirli bir şekilde kızların davulcuya kaçarsa görürsün dedi.bende kaçmazlar allahın izninle dedim.kaynanam da ordan atladı.ben sonra içeri wc gittim.bir salona döndüm küçük görümcem hüngür hüngür ağlıyor.kaynanam büyük görümcem ağlıyor.kaynatamın suratı asık.ben evinegideceği için ağlıyor zannettim.sonra yanına gittim baktım eşimde yanında yüzüme bakmadığını anlayınca bana küsüp ağladığını anladım.halbuku bana bu zamana kadar ne laflar işittiler.hepsi üstüme gelip ne laflarla beni ağlattılar.kimse dönüpte efsun niye üzgünsün demedi.görümcem ağlayınca hepsi onunla ağladı.baktım ki herkez bana surat yapıyor bende eşime hadi eve gidelim dedim.aslında ben sessiz biriyim ama üstme gelince birde sevmediğim şaka yapılıp üstüme gelinince dayanamayıp lafı söylerim.özellikle çocuklarım hakkında olursa hiç dayanamam.akraba evlilğine karşıyım.birde küçücük çocukların aklına böyle şeyler sokulunca çocuklarda bu yöne döndüğüne inanıyorum.ağaç yaşken eğrilir.çocuklarımın okumasını böyle şeylerle kafasının karıştırılmasını istemiyorum.sizce yanlışmı düşünüyorum.görümce 2 gün sonra gidecek onu yollamaya gitmek istemiyorum.çünkü ben hakkım olanı savundum.görümcemler haksızda olsa görümcem yinede haklı onların gözünde.kaynatam zaten kızlarının göz yaşına dayanamaz.sizce ne yapmalıyım.yollamaya gideyim mi?"

İlginç mi desem, komik mi desem bilemedim. Yani ne kadar enteresan insanlar ya şaka yaptın madem tadında bırak aynı şaka defalarca yapılmaz. Bir de toplu ağlama durumları ay komik yaa. Başka dertleri yok mu bu insanların da bunlarla uğraşıyorlar?
Sen yerinde davranmışsın…takılma bence….

Küçücük çocuklar için konuştukları şeylere bak ya, her şeyi geçtim portakal mı alıyorlar manavdan?:53:
Bizim yörede, ailede de akraba evliliği yoktur, bilakis babam çok karşıdır. Biz değil akraba, komşu kızına mahallemizin kızı diye yan gözle bakmazdık, kardeş gibiydik der. Nerde kaldı akraba evliliği??

Amca, dayı, hala çocukları akraba hepsi, biz kardeş gibi büyüdük hepsiyle, nasıl yan gözle bakabilirim aklım almıyor?
Allah kimseyi şaşırtmasın, tavrınızı koymakla en doğrusunu yapmışsınız eşinize şaşırdım, güleceğine böyle şeylerin şakası bile hoş değil demeliydi. :20:

Son düzenleme:
Back
X