üç haftadır sevmediğimi söylediğim halde yapılan şaka

Allah bağışlasın, en hadsiz şekilde "ilk" sıfatını da kapmış oldum desene:21:

Hadi bu şakayı büyükler kendi aralarında yapsalar bir derece ama sen çocukların yanında defalarca söylüyorsun, oğlana kız için "öp öp öp" diye tutturuyorsun, aynı yatakta yatırıyorsun, arabaya bindiklerinde kızı çocuğun kucağına oturtuyorsun. Ben mi sapık düşünceliyim bilmiyorum ama bu olayların elle tutulur tarafları yok, yaşını başını almış mantıklı olmasını beklenilen insanlar şayet karşıdaki rahatsız olmuşsa bu işin şakasını bir kez yapar, defalarca ısrarla şakayı yineleyip çocukların aklına sokmaya da çalışmazlar.

Estagfurullah canım şaka o şaka :D

Tek bildiğim sapık düşünceli olanın bizler olmadıgı :D

Son düzenleme:
Bana ve kuzenlerime de hiç yapılmadı sülale içinde. Oğluma da yapılmadı.

Bir kere babamın arkadaşı takılmıştı, bende olmaz demiştim, adam görürsün büyüyünce alacam seni oğluma diye diretmişti, 7 yaşlarında falandım, adam gittikten sonra babama beni onun oğluna verme diye dakikalarca ağlamıştım :1:

Hani çocuklar etkilenmezdi?

Konu sahibinin kızı da 10 yaşında.

Sen de unutmamışsın hiç ve konu sahibinin kızı da unutmayacak.
Zihnine kazındı bir kere :47:

dimi ya?ben de aşırı tepki vermiş buldum herkesi.
akraba evliliği yaygın olsa bile ne olacakki?akraba ile evlenmenin yanlış olduğunu siz öğretmeyecekmisiniz?ne gerek var bunca tantanaya değil mi?
dediğim gibi sorun anneliği internetten öğrenmeye çalışınca oluyor,bilinçli annelik bu değilki.bilinçli annelik çocuğu cam fanusa koymak, yanında hiçbirşey konuşulmamasını sağlamak değil,ona duyduklarının arasından doğruyu seçmeyi anlatmaktır.
öyle olmazsa böyle histeriler olur işte.

Evet, konu sahibi kizina akraba ile evlenmenin yanlis oldugunu ogretecek de, o sirada karsi taraf da ogullarina tam tersini kendilerini de ornek gostererek ogretecek, oglanin aklina kardes filan olmadiklarini, onlar istedikten sonra da kiz annesinin hic bir sey diyemeyecegini ogretecekler.. Sonra bu oglan gelip kiza hala kardes gozuyle mi bakacak? Tek tarafli cozum olur mu? Yarin bu kiz buyuyup bir baskasinla oldugunda hala oglu hic mi bir gariplik hissetmeyecek?

o kadar kötü şaka yapan ve bunda ısrar eden ve arkasından oturup birlikte ağlaşan kadınlardan olma oğullara akraba olmasada verme kızlarını, ben en çok niye ağladıklarını bir süre anlayamamana güldüm. banada oluyor bazen kime kızmışda ağlıyor bu kadın yine diyorum, arkasından ben çıkıyorum, şok şok şok, boşver git uğurla, daha fazla tepki çekme,

Evet, konu sahibi kizina akraba ile evlenmenin yanlis oldugunu ogretecek de, o sirada karsi taraf da ogullarina tam tersini kendilerini de ornek gostererek ogretecek, oglanin aklina kardes filan olmadiklarini, onlar istedikten sonra da kiz annesinin hic bir sey diyemeyecegini ogretecekler.. Sonra bu oglan gelip kiza hala kardes gozuyle mi bakacak? Tek tarafli cozum olur mu? Yarin bu kiz buyuyup bir baskasinla oldugunda hala oglu hic mi bir gariplik hissetmeyecek?

Hayır oğlan kalkar kızın başına musallat olur, hele de biraz safsa ya da ortam müsaitse kaçırmaya bile kalkar. olmayacak şey mi allah aşkına?

bu tarz dusunen insanlar akrabalık iliskilerini nasıl surdururki gidip gelme bile olmaz anlamadım bu durumu anlayamayacagımda dısarda erkekmi yok kızmı yok kuzeniyle evlenecegine hic evlenmesin daha iyi insanı sogutur boyle aileler kendilerinden ya insan gormek istemez

bu konuyu ilk açıldığında okumuştum da sonunda şu toplu ağlama ayinini görünce ne diyeceğimi bilememiştim gülmekten.

oğlan öyle bakar kız böyle bakardan ziyade bu tip konularda çocuklarıyla ilgili tasarruf hakkının tartışmasız bir şekilde anne babada olduğunu düşünüyorum ben. mesela çocuğuma çikolata verip vermemem benim tasarrufumda olmalı, zararlı olduğunu düşünüp vermiyorsam kimsenin buna söyleyecek sözü olmamalı ya da ne bileyim çocuğun eve giriş saati 10'sa halası da çıkıp bugün de 11'de gelsin nolacak diyememeli. bu konuda da benzer bir durum var ben çocuğumun yanında bu konunun konuşulmasını istemiyorsam konuşulmayacak arkadaş bu kadar bitti, bunun tartışmaya açık bir yanı yok bence. çocuğumun yanında küfür edilmemesini isteyebilirim, sigara içilmemesini isteyebilirim benim çocuğumla istek ve kurallarıma herkes saygı göstermek zorunda.

aman nolacak, öyle mi olur yok böyle mi olur gibi tartışmalar kimsenin haddine bile değil bence, anası babası ne diyorsa o. kimseye değil tartışmaya açmak ikiletmek bile düşmez bunları.

o yüzden ben de tartışmaya bile gerek olmadan konu sahibinin haklı olduğunu düşünüyorum, ayrıca tekrar o ağlama seansına dönersek bence bunlar topluca delirmiş kimseyi uğurlamaya falan gitmem yerinde olsam.

alakayı kuramadım ama elbette vardır bi bildiğiniz?

anne çocukla özel olarak ilgilenmeli ama bu onun gözünün önünde histerik davranarak olmamalı,çocuğuna anlatmalı siz kardeşsiniz,o abin diye.tutum ve davranışla istikrarlı olmak lazım işte çocuğa davranışta.babaannelerine laf mı anlatacak yüz yaşından sonra,değiştirebilecek mi düşüncesini hayır.sadece huzursuzluk işte.
bence çok fazla büyütülmüş olaylar.

alakayı kurmanıza yardımcı olayım o hale.

bakın ortada hoş olmayan bir durum var degilmi.anne de akrabaları uyarmış zaten.
sadece evde sizin dediğiniz gibi siz kardessiniz falan anlatti diyelim .ok zaten anlatması lazım .fakat gorumceler,kayınvalide vs.
sıklıkla bu davranışı tekrarlıyor .ee annenin sessiz kalması karşısında cocuğun gözünde bu olayı normallestirir diyorum ki önceki anlattıkları bosa gider.pekistirmek lazım ayrıca yanlış gördüğünüz bişeye cocuğumuza ilgili bir konuysa özellikle müdahelen etmek
huzursuzluk çıkartacaksa varsın cikartsin

Ayrıca yüz yaşındaki insanların torunları çoluk cocuk sahibi olmuşlardır
Oturup ağladıklarına göre anlayacak yaşatalar halalarda babaannede

birde birde henüz evladınız yok herhalde.olsaydi cocukların söylediklerimizden çok yaptıklarımıza şekillendiklerini bilmiş olurdunuz

canım bunlar çocuk, zamanında bize de böyle espriler yapıldı, ben de arkdşlarmn çocuklarına yapıyorum dyenlere çok şaşırıyorum. bunlar çocuk ama ilerde büyümeyecekler mi? çocukluktan itibaren zihinlerinde bu tür düşünceler yer ederse, özellikle ergenlik zamanı ne büyük felaketler yaşanabileceğini bilmiyor musunuz? özellikle arkasında ailesinin desteği olduğunu düşünen erkek çocuk allah korusun ya kuzenine birşey yapmaya kalklarsa? bu en kötü senaryo belki ama şu çok kesin ki iki çocuk da çok zorlanacaklar bu şekilde. akrabalar arasında, hele ki kardeş çocukları arasında böyle yakıştırmalar yapmak o kdr iğrenç birşey ki. ben bu konuda çok radikal düşünüyorm, yakın akraba evliliklerinin ülkede yasaklanmasından yanayım. çnkü çarpık ilişkiler, mutsuzluklar, sakat çocuklar hep bu yzden oluyor.

tavrında son derece haklısın cnm. ayrıca uğurlamaya gitmek içinden gelmiyorsa gitme. kendini zorlama bile. çnkü bu kdr ince düşünceyi hak eden insanlar değilmş eşinin ailesi.

ayrıca eşin de anladıım kadaryla böyle bir aile tarafından büyütüldüğü için akraba evliliklerini çok garipsemiyor. sen işin iç yüzünü görebildiğin için bu kdr sinirlenirken o bnu sdce basit bir şaka olrk algılayıp gülebiliyor. yani ilerde sen karşı çıkmasan, ailesi de bastırsa kızlarınızı kardeş çocuklarıyla evlendirebilirmş gibi geldi bana. bu yzden eşini silkelemek, uyarmak da sana düşüyor. ancak bnu snirlenmeden, sakn bir şeklde yapmalısın ki sonra onu ailesine karşı dolduruyormş pozisyonuna düşme.

Bu tarz şeylere asla müsade etmem, bana değil yanımda bir başkasının çocuğuna yapılmasına dahi izin vermem. Çocukların bu tip şaka adı altındaki saçma şeylere alet edilmesi hiç doğru değil. Çocuğa kardeşliği öğreteceklerine akıllarına saçma fikirler sokuyorlar. Anlamıyorum nasıl zihniyettir.
Bazıları da altı üstü şaka ne var yani demiş. E madem şaka 1-2-3 yapılır eğer anne istemiyorsa rahatsız oluyorsa bir daha da yapılmaz. Ama yıllarca aynı şey söylenirse insanında sabır sınırı bir yere kadardır. Size hoşlanmadığınız şakalar sürekli yapılsa ne tepki verirdiniz acaba. Üstelik herkesin şaka anlayışı farklıdır. Size şaka gelen bir başkasına gelmeyebilir. Eğer istemiyorsa yapma kardeşim. Ne diye uzatıyorsun konuyu.
Neyse benim tavsiyem o kuzenleri fazla bir araya getirme. Belli ki kafalarında iyi düşünce yok. Siz çocuklarınıza sahip çıkın, onları güzelce eğitin, herşeyin bir zamanı olduğunu, doğruyu anlatın öğretin, onlarda doğru yoldan şaşmazlar merak etmeyin.

akraba arasında da yapıldı küçükken diyorum,hiçbirimizin de bu yüzden psikolojisi bozulmadı.büyüyünce hesap sormadık "hani beni oğluna alacaktın" "hadi evlenelim bizi çocukken yakıştırmışlar" falan diye. ne var sanki allahaşkına,diyorum ya dertsizlikten oluyo hepsi. anlamıyorum bi de bu forumda kimse türkiyede yaşamıyomu?en çok yapılan espridir bu akraba arasında da olsa çocuklara,göster hangisini alcaksın,sana bu kızı alalımmı falan diye.
insana dert verilmezse kendi dert yaratıyor işte.

Türkiye'de yaşıyorum, bu forumdayım. Ailemde hiçbir zaman böyle bir espri yapılmadı. Çevremde de hiç rast gelmedim.
Psikolojinizi bozmadığını iddia ediyorsunuz ama bozmuş bence :)
Siz farkında değilsiniz.

Ben tüm yorum yapan arkadaşlara hak veriyorum. Doğru tek olmamalı değil mi, ortası da doğru olabilir. Sanki burada da doğru ortası gibi.

Sevgili Pea'nin yazdıklarını okurken çocukluğum geldi aklıma ve şimdi eleştirdiklerim. Mesela ben çocukken okulda çok dayak yedim :) Sıra dayağı, çok konuştun dayağı, çok güldüm dayağı, cam kırdın dayağı. Dayak yedim / yedik ama hiç eve gidip anlatmak aklımıza gelmedi yada anlatsak bile anne ve babalarımız bize ya "yapmışsındır gene birşeyler" dedi yada "öğretmeninin eline sağlık" . Ama şimdi bir kulak çekmede bile anneler babalar neredeyse soluksuz okula koşup öğretmenle konuşuyorlar. Şimdiki düşüncem benimki okula başladığında dayak yerde " ohhh olsun" demek ama bilemiyorum. Muhtemel bir kaç arkadaş bu örnek benzemiyor diyecek ama ben annelerin hassasiyetini örnek vermek için yazdığım için ben oldukça benzer gördüm. Çünkü bundan 20-25 yıl öncede anneler seni oğluma alacağım lafına bu kadar tepki vermezdi.

Gene Pea'ye katılıyorum, bir öz eleştiri yaparsam anneliği gerçekten abartıyoruz. Hele şu son denem anneleri ben dahil epey abarttık. Gerçektende cam fanus olmamalı, iyi yi ve kötü öğretmeliyiz ve kararları evlada bırakmalıyız.

Biz çocuklarımıza akraba evliliğinin yanlış olduğunu öğretirsek ( ki bizde hiç yoktur ne ana ne baba tarafında) sanmıyorum ki çocukken yapılan espiriler espri olarak kalır.

Ancak diğer arkadaşlarımda haklı, bir anne hoşlanmadığını ifade etmişse onun üzerine gidilmez, nisbet yapar gibi ısrar edilmez. Bir çocuk üzerindeki tek yetkili annedir, bizce yanlış olsa bile annesi öyle olacak dedikten sonra yorum dahi yapmamamız lazım.

Bence buradaki tek hata annenin istemediğini belirtmesine rağmen ısrar edilmesi. (10 yaşındaki kız çocuk olayını bilmiyorum atlamışım ona birşey diyemem)

Bu arada bende can kardeşimin dostumun kızı için ahh bi evlendirsek dünür olsak derim, sonra dünür olup dostluğumuzu kaybedeceğimizden korkup yok yahu onlar kardeş deriz.

Son düzenleme:
bugün görümcemleri uğurlamak için gittim.eşim allah rızası için ne olur git dedi.bende istemesemde gittim.kapıyı kaynanam açtı.hiçbirşey olmamış gibi davrandılar.eşim işte olduğu için tek gittim.ordayken eşim aradı ablama verde vedalaşalım dedi.bende verdim görümcem eşime şöyle dedi.(ablam aynen sana dediğim gibi tamammı sonra bu konuyu sonra telefonda konuşuruz) sonra onlarla vedalaştım eve gittim.eşim işten geldi.ablan ne dedi dedim.(annem ve babamla iyi geçinin)demiş.eşimde abla annem haksızlık yapmazsa gayet iyi geçiniriz demiş.ben kaynanamı senelerdir böyle şakalar yapmaması için uyarıyorum ama uyarmama hala devam etti.bu yaşadığımızdan sonra yaparmı bilmiyorum.yapar gibi geliyor. o akşam kaynanam şöyle bir cümle söyledi.buraya yazmayı unuttum.ben neden diğer yiğenlerinize değilde ben böyle şakları sevmediğim halde benim çocuklarım için bu şakayı yapıyorsun dedikten sonra (bacım teyze çocuklarınla değil,dayı çocuklarınla alışverişimiz olur bizim) dedi. 2 arkadaş abartmışsın demiş bana.sizin sevmediğiniz şaka her defasında söylense sinirlenmezmisiniz? illaki böyle şaka yapılmalımı yapılmasın başka şaka bulup yapsınlar.şakanın herzaman dozu olmalı abartılan şakayada bende böyle uygun dille abartırrım arkadaşım.ben kimseyi rahatsız edecek şakada bulunmadım bu zamana kadar.diyelim yaptımda uyarı aldım asla yapmam..

omrunuzun sonuna kadar konusmama,gorusmeme gibi bir durumunuz olmayacagina gore ugurlamaya elbetteki gidin,ama ileride aglamamak icin simdiden aglasinlar bosverin..soylediklerinizin arkasinda durun..bende hoslanmam cocuklarin yasi ne ki bu tarz muhabbetler donuyor,sacma..o durumlar farkli,yolcu etmek ugurlamak farkli..basiniz dik gidin,savundugunuz durumu,yapilmasini istemediginiz tavirlari,konusmalari gerekirse tekrar yineleyin..cocugunuzu yanliz basina yollamayin..

bugün görümcemleri uğurlamak için gittim.eşim allah rızası için ne olur git dedi.bende istemesemde gittim.kapıyı kaynanam açtı.hiçbirşey olmamış gibi davrandılar.eşim işte olduğu için tek gittim.ordayken eşim aradı ablama verde vedalaşalım dedi.bende verdim görümcem eşime şöyle dedi.(ablam aynen sana dediğim gibi tamammı sonra bu konuyu sonra telefonda konuşuruz) sonra onlarla vedalaştım eve gittim.eşim işten geldi.ablan ne dedi dedim.(annem ve babamla iyi geçinin)demiş.eşimde abla annem haksızlık yapmazsa gayet iyi geçiniriz demiş.ben kaynanamı senelerdir böyle şakalar yapmaması için uyarıyorum ama uyarmama hala devam etti.bu yaşadığımızdan sonra yaparmı bilmiyorum.yapar gibi geliyor. o akşam kaynanam şöyle bir cümle söyledi.buraya yazmayı unuttum.ben neden diğer yiğenlerinize değilde ben böyle şakları sevmediğim halde benim çocuklarım için bu şakayı yapıyorsun dedikten sonra (bacım teyze çocuklarınla değil,dayı çocuklarınla alışverişimiz olur bizim) dedi. 2 arkadaş abartmışsın demiş bana.sizin sevmediğiniz şaka her defasında söylense sinirlenmezmisiniz? illaki böyle şaka yapılmalımı yapılmasın başka şaka bulup yapsınlar.şakanın herzaman dozu olmalı abartılan şakayada bende böyle uygun dille abartırrım arkadaşım.ben kimseyi rahatsız edecek şakada bulunmadım bu zamana kadar.diyelim yaptımda uyarı aldım asla yapmam..

o ne demek oyle ya:31: teyze cocugunu almazlar dayı cocugunumu alırlarmıs yani o manaya getirdim ben:31:

Türkiye'de yaşıyorum, bu forumdayım. Ailemde hiçbir zaman böyle bir espri yapılmadı. Çevremde de hiç rast gelmedim.
Psikolojinizi bozmadığını iddia ediyorsunuz ama bozmuş bence :)
Siz farkında değilsiniz.

uff çok pis laf sokmuşsunuz,çok bozuldum:)o kadar düşünüp bu cevabı mı yazdınız allahaşkına,komik valla.

omrunuzun sonuna kadar konusmama,gorusmeme gibi bir durumunuz olmayacagina gore ugurlamaya elbetteki gidin,ama ileride aglamamak icin simdiden aglasinlar bosverin..soylediklerinizin arkasinda durun..bende hoslanmam cocuklarin yasi ne ki bu tarz muhabbetler donuyor,sacma..o durumlar farkli,yolcu etmek ugurlamak farkli..basiniz dik gidin,savundugunuz durumu,yapilmasini istemediginiz tavirlari,konusmalari gerekirse tekrar yineleyin..cocugunuzu yanliz basina yollamayin..

inşallah bundan sonra aklı başında espiriler yaparlar.tabi aynı şeyi yine yaparlarsalar bu sefer kim yaparsa herkezin içinde değil kenara çekip tekrar tekrar m konuşacağım.o akşa görümcem herkezin içinde bana yüksek sesle laf söyleyince bende lafına karşılık verince görümcemin gücüne gitti. erkeler, görümcem güngür güngür ağlayınca gerildi.kaynatamın kızına üzgün bakışını görünce kendi kendime şöyle dedim.heeeee efsun haklıda olsan onlar kızları kızlarının üzülmesine dayanamıyorlar.gelin olmak çok zor herzaman karşıdakilerini mutlu etmek zorundasın.senin doğrun olamaz onların doğrularınla yaşamalısın.ne deseler susacaksın,haklıda olsan karşılık vermeyeceksin,iğrenç şakalarına güleceksin,alaylarına alınmayacaksın,robot gibi gel deseler geleceksin git deseler gideceksin.onların seni sarıp sarmalayıp koruması gerekirken sen onları koruyacaksın.dedikodularını önemsemiyeceksin ama sen asla onlar için konuşmayacaksın .sen sen olmayacaksın onların istediği gibi olacaksın.

o ne demek oyle ya:31: teyze cocugunu almazlar dayı cocugunumu alırlarmıs yani o manaya getirdim ben:31:

ben neden diğer yiğenlerinizi değilde benim kızlarıma bu şakaları yapmıyorsunuz diyince.kaynanamda yine şakaya tekrar şakayla cevap verdi.bu zamana kadar hiç diğer yiğenleri için böyle şakalar yapmadılar.kaynanam diğer görümcemin kızlarınıda erkek torununada öptürmeye çalışmadı.görümcemin oğlu sadece benim büyük kızımı yanağından öpüp sarılıyor.diğerlerine öpüp sarılmıyor.kaynanm çünkü öyle alıştırdı.ben çocuğa birşey desem kaynanam kızım çocuğa doğru uzatıp gıcıklığına öp öp oğlum derdi.

ben neden diğer yiğenlerinizi değilde benim kızlarıma bu şakaları yapmıyorsunuz diyince.kaynanamda yine şakaya tekrar şakayla cevap verdi.bu zamana kadar hiç diğer yiğenleri için böyle şakalar yapmadılar.kaynanam diğer görümcemin kızlarınıda erkek torununada öptürmeye çalışmadı.görümcemin oğlu sadece benim büyük kızımı yanağından öpüp sarılıyor.diğerlerine öpüp sarılmıyor.kaynanm çünkü öyle alıştırdı.ben çocuğa birşey desem kaynanam kızım çocuğa doğru uzatıp gıcıklığına öp öp oğlum derdi.

Back
X