üç haftadır sevmediğimi söylediğim halde yapılan şaka

dimi ya?ben de aşırı tepki vermiş buldum herkesi.
akraba evliliği yaygın olsa bile ne olacakki?akraba ile evlenmenin yanlış olduğunu siz öğretmeyecekmisiniz?ne gerek var bunca tantanaya değil mi?
dediğim gibi sorun anneliği internetten öğrenmeye çalışınca oluyor,bilinçli annelik bu değilki.bilinçli annelik çocuğu cam fanusa koymak, yanında hiçbirşey konuşulmamasını sağlamak değil,ona duyduklarının arasından doğruyu seçmeyi anlatmaktır.
öyle olmazsa böyle histeriler olur işte.

İyi de bir anne olarak bu tür söylemlerden rahatsız olabilir, uyarmış yine devam etmişler, hiç de masumane değil yaptıkları, çünkü öyle olsun istiyorlar. Modern anne olmaya çalışmak, anneliği internetten öğrenmeye çalışmakla ne alakası var. Anne olarak kaygılanması çok doğal. Böyle şeylerin şakası bile hoş değil. Hem burada tepki veren anneler anneliği internetten öğrenmeye çalışan anneler mi ne demek istiyorsun?

Ayrıca geçenlerde bir konu açılmıştı, kadın eşi ile kuzeni arasındaki yakınlıktan rahatsız oluyordu, hatırlıyorum sen orada tepki vermiştin, kuzen kardeş demek diye, aralarındaki yakınlıktan pay çıkarmasından rahatsız olmuştun, şimdi burada kuzenleri birbirlerine yakıştıran şaka yollu bunu ifade eden hala ve babaanne için savunma geliştirmen de bana ilginç geldi.

Son düzenleme:
Bencede tepki vererek en iyisini yapmışsınız:31:Kim ne derse desin çocuklar etkileniyor..:31:Benim kuzenlerim annelerinin küçüklükten itibaren benim gelinim olacak demesinde etkilenerek büyüdüklerinde evlendiler.:31:..sorduğumuzda anneleri yüzünden birbirlerine ilgi duyduklarını söylüyorlar:19:
benim kayonvalidemde 2 yaşındaki oğlum ve 5 aylık görümcemin kızı için aynı şakayı yaptı:53:bir iki söyledi :47:sonra söyleme öyle dedim sustu:19:umarım bir daha yapmaz:47:
Büyük konuşmakta istemem:5:Ama hiç hoş değil şimdiden:ssz:

İyi de bir anne olarak bu tür söylemlerden rahatsız olabilir, uyarmış yine devam etmişler, hiç de masumane değil yaptıkları, çünkü öyle olsun istiyorlar. Modern anne olmaya çalışmak, anneliği internetten öğrenmeye çalışmakla ne alakası var. Anne olarak kaygılanması çok doğal. Böyle şeylerin şakası bile hoş değil. Hem burada tepki veren anneler anneliği internetten öğrenmeye çalışan anneler mi ne demek istiyorsun?

Ayrıca geçenlerde bir konu açılmıştı, kadın eşi ile kuzeni arasındaki yakınlıktan rahatsız oluyordu, hatırlıyorum sen orada tepki vermiştin, kuzen kardeş demek diye, aralarındaki yakınlıktan pay çıkarmasından rahatsız olmuştun, şimdi burada kuzenleri birbirlerine yakıştıran şaka yollu bunu ifade eden hala ve babaanne için savunma geliştirmen de bana ilginç geldi.

ya küçükken herkese yapılır bu tür şakalar,küçükken yüz kişiyle evlendirdiler beni ne oldu bakış açım mı değişti onlara,
ama kuzen kardeş demek bu bize öğretildi,benim teyzem küçükken de değil sadece 5 yıl önce söylemişti keşke oğullarımdan birisiyle evlensen diye(şaka yollu,ima değil)...eskiden de söylenirdi böyle şeyler,ben bu şakalar yapıldı diye kuzenlerimle bir şey düşündüm mü hayır,onlar düşündü mü kesinlikle hayır,çünkü daha önce de demiştim iki ev tek aileydik biz.doğruyu yanlışı seçmeyi öğretti annem bana şükürler olsun,hiç o tür şakaları umursamadan,tepki de vermeden sadece kardeş olduğumuzu empoze etmişti tüm kuzenlere.
evet internet anneliğidir bu...şimdiki çocuklara sürekli psikolojileri camdan yapılmış gibi davranılıyor,öyle değil ama...bu çocuklar her türlü şeyle karşılaşıyorlar,karşılaşacaklar,çocuklara uygun bir dille anlatılırsa herşey psikolojileri de sağlam kalır.

Son düzenleme:
dimi ya?ben de aşırı tepki vermiş buldum herkesi.
akraba evliliği yaygın olsa bile ne olacakki?akraba ile evlenmenin yanlış olduğunu siz öğretmeyecekmisiniz?ne gerek var bunca tantanaya değil mi?
dediğim gibi sorun anneliği internetten öğrenmeye çalışınca oluyor,bilinçli annelik bu değilki.bilinçli annelik çocuğu cam fanusa koymak, yanında hiçbirşey konuşulmamasını sağlamak değil,ona duyduklarının arasından doğruyu seçmeyi anlatmaktır.
öyle olmazsa böyle histeriler olur işte.

Bilinçli annelik tabiki cocuğu cam fanusun icinde büyütmek değil.yalniz su da var ki,
yanlış bir davranışa özellikle cocuklarin yanında tepkisiz kalıp durumu o cocuğun gözünde normallestirmekde son derece sakıncalı.

Nitekim cocuklarımıza dogruyu Yada yanlisi sadece anlatarak öğretmeyiz .tutum ve davranislarimizla anlattıklarımızı pekiştirme
iz gerekir .mesela sigaranın zararlarını anlatıp yanında sigara icersek,ee ben ona öğrettik dogruyu mü dicez ??

Son düzenleme:
[/COLOR]

ben yanlız bırakmak istemiyorum da bunu birde eşime anlatabilsem.geçen sene görümcemin oğlu büyük kızımın yanağını okşayıp öpüyordu.eşim rahat davranınca artık dayanamadım eşime anlattım.eşim sana öyle geldi dedi.onlar kardeş sayılırlar diyor.sonra kızlarını isteyincede gülüyor.bende eşime döndüm ben hal ve hareketleri anlamayacak kadar aptal değilim.resmen arabada yer kalmayınca kız kardeşi durunca kızıma sen gel kucağıma dedi.yolda kucağında gidene kadar yüzünüü okşada öptü dedim.bunlar babaya anlatmak çok zor ama mecbur kaldım.hala inanmıyor çıldıracağım.hep kaynanamın yüzünden zorla çocukların aklına soktu.eşim anlamıyor anlamakmı istemiyor anlmadım.bazen acaba akraba ollsunu mu istyorda bana söylemiyor diye düşünüyorum yada kalplerini kırmamak içinmi gülüyor anlmadım.hiçbirşeye kesnin cevap vermiyorki.sanki duvarla konuşuyorum

Benim kayınvaldeler ayrı şehirde. Kaynımlarda ayrı. Artı kaynımların çocukları olmadığından malum tek torun kızım var. Daha kızım 1,5 yaşında olmasına rağmen ilerde alıp götürcem bizde kalır falan demeler oluyordu. O kadar rahatsız oluyordum ki onlar dedikçe ben kalamaz benle gelir benle gider dememe rağmen inatla gelir nolcak diyorlardı. Yine birgün biraz daha büyüsün alıp bize götürcem bizde kalacak dedi. Bende onlara kimden izin aldınızda götürcem diyorsunuz dedim. Kaynımla kayınvalde kendi iyice konuşmaya başlayınca kendi kalcam der dediler. Bende onlara sizce ben ufacık çocuğun lafıyla hareket edecek bir insana benziyormuyum dedim. Heee olmadı gidip çocuğun aklına girip annene söyle babannemde amcamda kalacam de derseniz o zaman ipleri koparırım dedim. O günden beri kalma konusunu açan olmadı. Sonra eşimi karşıma aldım ona bu kalma işini şimdiden çözmesini söyledim. Oda hemen tabi senin annenler yakın istedikleri zaman görüyor ondan sorun olmuyor dedi. Ama annemlerde uzak olsa asla bırakmazdım orda. Sonra bu KK'da çocukların anneden ayrı kalmasına karşı bir konu açmıştı bir arkadaş orda ki yorumların çıktısını aldım, eline verdim okuttum. Özellikle kız çocuğunun göz önünde olması gerektiği ile ilgili de yazılar da çıkardım. Okudu. Baktım diğer gün mesaj atıyor. Haklısın. Bizim kızımız bizim için çok önemli. Sen nerede kızımız orada. İster 5 yaşında olsun ister 15 yaşında. Bu böyle olmalı. Bizsiz bir yerde kalmamalı diye.

Birde yine birşey duydum. Bunu da anlat. Kadının birisin 6 aylık kzıı varmış. Hastaneye gitmesi gerekiyormuş. Görümcesine bırakmış. İşim bitsin gelip alırım demiş. Görümcesinin de 15 yaşında oğlu varmış. Bir ara markete gitmiş. Geldiğinde ne görsün. O 15 yaşındaki velet daha 6 aylık olan bebeğe tecavüz etmiş. Düşün bu da kuzen oluyor. Bu zamanda babana bile güvenmeyeceksin...

Bilinçli annelik tabiki cocuğu cam fanusun icinde büyütmek değil.yalniz su da var ki,
yanlış bir davranışa özellikle cocuklarin yanında tepkisiz kalıp durumu o cocuğun gözünde normallestirmekde son derece sakıncalı.

Nitekim cocuklarımıza dogruyu Yada yanlisi sadece anlatarak öğretmeyiz .tutum ve davranislarimizla anlattıklarımızı pekiştirme
iz gerekir .mesela sigaranın zararlarını anlatıp yanında sigara icersek,ee ben ona öğrettik dogruyu mü dicez ??

alakayı kuramadım ama elbette vardır bi bildiğiniz?

anne çocukla özel olarak ilgilenmeli ama bu onun gözünün önünde histerik davranarak olmamalı,çocuğuna anlatmalı siz kardeşsiniz,o abin diye.tutum ve davranışla istikrarlı olmak lazım işte çocuğa davranışta.babaannelerine laf mı anlatacak yüz yaşından sonra,değiştirebilecek mi düşüncesini hayır.sadece huzursuzluk işte.
bence çok fazla büyütülmüş olaylar.

ya küçükken herkese yapılır bu tür şakalar,küçükken yüz kişiyle evlendirdiler beni ne oldu bakış açım mı değişti onlara,
ama kuzen kardeş demek bu bize öğretildi,benim teyzem küçükken de değil sadece 5 yıl önce söylemişti keşke oğullarımdan birisiyle evlensen diye(şaka yollu,ima değil)...eskiden de söylenirdi böyle şeyler,ben bu şakalar yapıldı diye kuzenlerimle bir şey düşündüm mü hayır,onlar düşündü mü kesinlikle hayır,çünkü daha önce de demiştim iki ev tek aileydik biz.doğruyu yanlışı seçmeyi öğretti annem bana şükürler olsun,hiç o tür şakaları umursamadan,tepki de vermeden sadece kardeş olduğumuzu empoze etmişti tüm kuzenlere.
evet internet anneliğidir bu...şimdiki çocuklara sürekli psikolojileri camdan yapılmış gibi davranılıyor,öyle değil ama...bu çocuklar her türlü şeyle karşılaşıyorlar,karşılaşacaklar,çocuklara uygun bir dille anlatılırsa herşey psikolojileri de sağlam kalır.

Psikolojileri niye bozulsun sadece ergenlik döneminde bu tür söylemlerin etkisi ile birbirlerine aşık olabilme ihtimalleri var. Sen yaşamamış olabilirsin ama yaşayanlar var. Annesi kardeş mesajı verdiği halde başka akrabaların söylemleri sonucu yakınlaşıp aşık olan kuzenler biliyorum aileleri karşı çıktığı içinde evlenemediler. Kuzenler kardeştir bakış açısına sahip birine bunun şakası bile kötü gelir. Durum bundan ibaret aslında.

Hepsini geçtim, konu başlığına dikkat edersen "üç haftadır sevmediğimi söylediğim halde yapılan şaka" ortada hoş karşılanmayan bir şaka var ve ısrarla yapıyorsun en sonunda kişi isyan edip tepki veriyor, sonra da hala babaanne ağlıyor, haketmişler. Sinirlenip sabrı taşmış tepki vermiş, histerik bir durum göremedim ben.

Söylemeden geçemeyeceğim internet anneliği tabirine de ayrı güldüm :1:

Son düzenleme:
Psikolojileri niye bozulsun sadece ergenlik döneminde bu tür söylemlerin etkisi ile birbirlerine aşık olabilme ihtimalleri var. Sen yaşamamış olabilirsin ama yaşayanlar var. Annesi kardeş mesajı verdiği halde başka akrabaların söylemleri sonucu yakınlaşıp aşık olan kuzenler biliyorum aileleri karşı çıktığı içinde evlenemediler. Kuzenler kardeştir bakış açısına sahip birine bunun şakası bile kötü gelir. Durum bundan ibaret aslında.

Hepsini geçtim, konu başlığına dikkat edersen "üç haftadır sevmediğimi söylediğim halde yapılan şaka" ortada hoş karşılanmayan bir şaka var ve ısrarla yapıyorsun en sonunda kişi isyan edip tepki veriyor, sonra da hala babaanne ağlıyor, haketmişler. Sinirlenip sabrı taşmış tepki vermiş, histerik bir durum göremedim ben.Söylemeden geçemeyeceğim internet anneliği tabirine de ayrı güldüm :1:

Ben gördüm, kayınvalide ile görümceler son derece histerik açıkçası. :27:

ya illa cocukların bundan etkilenip etkilenmemesi degilki mevzu kocaman insanlara yapılan sakadan hoslanmadıgını soyluyorsan ve bunu illa tekrarlıyorsa karsı tarafın zihniyeti demekki bu yani otesi yok saka yapmak istediler diyelim bir kere ben hoslanmıyorum yapmayın dediginiz an kesmesi lazım karsıdakinin benim teyzem olsun yengem olsun hic boyle konusmaz bende ilk defa duyuyorum aile icinde bu tarz yapılan sakaları hani her ailede olabilcek turden sakalar degil bunlarki herkes normal karsılasın

Son düzenleme:
Olayı büyütenler konu sahibi degil, topluca aglayanlar...

Ben buradan bakınca tam bir komedi görüyorum aslında, görümceler kızını alacağız diye tutturmuş gelin 3 haftanın üzerine yok diye çıkışınca ev ağlama duvarına dönmüş, acaba konu sahibi hakaret mi etti, üzerlerine mi bağırdı? Nedir yani koskoca kadınları ağlatacak şey? Acaba gelin "hayır" deyince kocasının yanında paralayamadılar diye hırslarından mı ağladılar?:44:

Siz üstüne basa basa söylemişsiniz anlamamışlar,
herkesin içinde bir şey söyleyince mi zorlarına gitmiş?

Bir de topluca aglama kampı :)

Ay kusura bakmayın ya hiç gülecegim yoktu. :)
Size degil onların haline :)

Kuzenler kardeştir denir ama 10 yaşındaki kızınızı, diğer kuzeniyle aynı yataga yatırıp,
üstüne bir de onu da alalım diyorlar ya pes dogrusu!

Görümcenizi ugurlamaya gidin, bir şey kaybetmezsiniz...

Ladykaka konuya ilk yorumumda ben de kahkahalarla gülmüştüm :D

Ladykaka konuya ilk yorumumda ben de kahkahalarla gülmüştüm :D

Olayın elle tutulur tarafı yok ki cancağızım, senin oğlun var mıydı bu arada? Bak onu bana vermezsen ağlarım hem de şuracıkta. Hem sen engel olursan biz birbirimizi yine buluruz, aşka karşı gelinmez.:37:

Olayın elle tutulur tarafı yok ki cancağızım, senin oğlun var mıydı bu arada? Bak onu bana vermezsen ağlarım hem de şuracıkta. Hem sen engel olursan biz birbirimizi yine buluruz, aşka karşı gelinmez.:37:

Evet bir oglum bir de kızım var :D

Oglum 6 yaşında, kızım 1,5 yaşında :D

Daha bir gün de ne eşimin ailesi, ne benim ailem, ne de çevremde
ogluna şunu alalım,
kızını şuna verelim şakası(!) yapılmamıştır.

Bak ilk defa sen söyledin.
Kıymetini bil :D

Son düzenleme:

ogluna şunu alalım,

Bana ve kuzenlerime de hiç yapılmadı sülale içinde. Oğluma da yapılmadı.

Bir kere babamın arkadaşı takılmıştı, bende olmaz demiştim, adam görürsün büyüyünce alacam seni oğluma diye diretmişti, 7 yaşlarında falandım, adam gittikten sonra babama beni onun oğluna verme diye dakikalarca ağlamıştım :1:

Son düzenleme:

ogluna şunu alalım,

Allah bağışlasın, en hadsiz şekilde "ilk" sıfatını da kapmış oldum desene:21:

Hadi bu şakayı büyükler kendi aralarında yapsalar bir derece ama sen çocukların yanında defalarca söylüyorsun, oğlana kız için "öp öp öp" diye tutturuyorsun, aynı yatakta yatırıyorsun, arabaya bindiklerinde kızı çocuğun kucağına oturtuyorsun. Ben mi sapık düşünceliyim bilmiyorum ama bu olayların elle tutulur tarafları yok, yaşını başını almış mantıklı olmasını beklenilen insanlar şayet karşıdaki rahatsız olmuşsa bu işin şakasını bir kez yapar, defalarca ısrarla şakayı yineleyip çocukların aklına sokmaya da çalışmazlar.

Son düzenleme:
Back
X