• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üç kağıtçı kayınpederim

ben sanırsam şu dünyadaki en enayi gelin oluyorum :KK45: nişanı ben yaptım, gelinliğimi bile kendim aldım eşim görevdeydi kız arkadaşımla gittim düğün alışverişine, düğünü eşimle yaptık evimizi eşyalı tuttuk seneye eşyamızı da kendimiz alıcaz 1200 tl de kira veryoruz ohh
Ben de evlensem imkanı yok annemi babamı zora sokmak istemem. Paramı kazanırım paşalar gibi kimseyi zora sokmadan evlenirim. Evleneceğim insanın ailesinden de aynı şeyi beklerim. Ama insanlar çok garip vallahi şaşırıyorum :)

biri 3bin tl demiş öyle de olsa ödenir nedir ki 3bin bedava evde otur kira yok bişey yok adamlar iyi niyet gösterip sana evini vermiş vermeyedebilirdi dur benim kp eşimin abisine evini verdi bize vermedi evlerden öbüründe kiracı var ben de oranın kira gelirini isteyeyim bari
maksimumu yazdım baksana ev dökülüyomuş 500-600 liradır...
bu arada konu sahibi bende düğününü kendi yapıp eşyalarını kendi alan ve kirasını kendi ödceyen biriyim..hala inat edecek misin?

sizden farklı bir yorum beklemezdim tabi siz benim yerime her tarafı akan buz gibi bir evde oturun siz üstüne emlak borcunu ödeyin daha ne olsun.bi dahaki seneye eşinizin ailesinin diğer borçlarını ödersiniz belli mi olur.
pardon da çok bencilce değil mi konuştukların?
hem kirasız evde oturuyorsun hem emlak borcunu ödemem diyorsun
biraz üzerine gelinince de evin heryeri akıyor diyorsun
madem memnun değilsin çık o zaman kolaysa kira ver
düğünde yapmadılar bişey diyosun zorunda da değiller!!!
bence önce kendini düzelt..

maksimumu yazdım baksana ev dökülüyomuş 500-600 liradır...
bu arada konu sahibi bende düğününü kendi yapıp eşyalarını kendi alan ve kirasını kendi ödceyen biriyim..hala inat edecek misin?
İşte benim görmek istediğim bayanlar, evlenip de ailesini zor duruma sokmayan bravo tebrik ediyorum :)

3 senelik emlak vergisi borcu zaten 1-2 aylık kira kadar ancak vardır. Ödemek istemiyorsanız gidin kira çıkın, onlar da evikiraya versinler.

Gelin oturun dedikleri yetmemiş, bir de sözleşme istiyorsunuz. Sanki para vermiş gibi hak talep ediyorsunuz.

Yüz verilince astarı istemek bu demek ki...

sizden farklı bir yorum beklemezdim tabi siz benim yerime her tarafı akan buz gibi bir evde oturun siz üstüne emlak borcunu ödeyin daha ne olsun.bi dahaki seneye eşinizin ailesinin diğer borçlarını ödersiniz belli mi olur.

tarif ettiğiniz gibi bir evin emlak vergisi çok olmaz herkes ödüyor emlak vergisi abartılacak bir tutar değildir (bahsettiğiniz şartlardaki bir evin sonuçta lüks bir ev değil demekki) , ayrıca böyle kötü bir evde neden durasınız gidip kirada oturun o zaman ne diye üstünüze olmasını istiyorsunuz ? sizi çok bencil gördüm kusura bakmayın

Siz evi ustunuze geçirmeyi duşunuyorsunuz tuhaf değil
Onlar emlak vergisini ode deyince tuhaf
Kayınvalide iki para duşkunu arasında kalmış yazık
Eşinizede ayrıca şaşırdım size bu evde bedava oturuyorsak bu emlak vergileri odenecek diyemiyor ne kadar arada kaldıysa

Nankörünüz.net ben olsam size o evi vereceğime kiraya verirdim. Hiç değilse kiracim arkamdan uckagitci demezdi.

Ben ortada bir haksızlık ,bir ückagıtçılık görmedim tabi kayınpederiniz tarafından bakınca.... Aksine sizin düşüncenizde bir haksızlık gördüm.... Hem adamların evinde bedava otur hemde oturdugun evin emlak borcunu ödeme bide üstüne gel evin hertarafı akıyor diye evi begenme... İstediğin an kiraya çıkabilirsin o zaman ortada sorun kalmaz...Evi bizim üzerimize yapsun ödeyelim düşüncenizide hiç anlamadım.... Bugün kiralar ne kadar farkındamısın adam sizi konut gideri derdinden kurtarmış Allah razı olsun diyeceğinize birde üç kağıtçı olarak yaftalıyorsunuz... Dedemin 3 tane dairesi var mülkiyeti dedemin üstüne ama kiraları teyzelerim alıyor vergilerinide teyzemgil ödüyor...

böyle bir kayınpederim var. insan kendi anne babasını seçemiyor ki eşininkini seçsin.annesi bize yardım etmek istiyor gibi görünse de babasının derdi. bizi salak yerine koymak. eşimin annesinin üstüne olan evde biz oturuyoruz kira vermeyelim diye.evi kendimize göre yaptırıcaz.daha bu kışımız evde babası 3 yıllık birikmiş emlak borcunu bize ödetmeye çalıştı.ödemek istemedim.evi üstümüze geçirseydi amenna borç benim diye kabullenirdim.kayınvalidem bu sene biz ödiyelim seneye onlar öder dedi.bizim üstüme geçirilmeyen evin ne borcunu ödeyeceksek seneye kağıt üstünde adımız yazmıyor.önceden evi kullanma sözleşmesi imzalayalım dedim kayınvalideme kabul eder gibi yaptı kabul etmedi.babası zaten direk bizden birşeyler bekliyor gibi,kayınvalidem verirseniz olur olmazsa ben öderim gibi görüntü çiziyor.
Bence sizin ödemeniz gerekir oğlu yani ödese ne olur

evladım diye evini kiraya vermemiş sizi oturtmuş ,o haklada vergiyi ödeyin demiş gayet doğal aile arasında böyle olur öncelikle aile kavramını öğrenin ve kim olursa olsun büyüğe saygılı olun

15 yıllık gelinim eşim hem kayınvalidemin hemde ablasının çocuklarına verilecek arsanın (vergisi yüksek )emlak vergisini oduyor ki biz evlenmeden oncede oduyormuş .
Şimdiye kadar odediği ile orta halli ev alırdım diye geyik yapar hep
Benim hiç aklıma gelmedi sorgulamak çünkü onun annesi ve ablası
Bazen bendemi tuhaflık var diyorum sonra bi bakıyorum buraya hala benim gibi düşünen bir çoğunluk var

Evi beğenmiyorsan o kadar kötüyse niye üstüne yapılmasını istiyorsun.Memnun değilsen git kiraya çık kira öde.. Sana ev vermek zorundamı o insanlar.çık o evden insanlar kiraya versin vergisini de ödeyebilsin niye o yaşta insanları zor durumda bırakıyorsun??

ve konu kapanır,kk sayfalarında bir de üçkağıtçı gelin kayboluuur gider,birde sırtını sıvazlayıp afferin et ağzına kayınpederin dememizi bekliyordu zaarEn Büyük KK

Evim kayınpederimin üstüne hemen gidip ödediğim vergileri kredi parasını hatta apartman aidatını isteyeceğim üçkağıtçılık yapmasın

Emlak vergisi evin bulundugu yere göre evin bedelinin binde 1 veye binde 2 şeklinde vergiye tabi tutuluyor. Atıyorum 150 bin degerinde bir ev 150 tl vergi borcu yansıtılıyor... Bizim iş yerinin vergileri bile 3 bin tl değil bir abartı var burada... Altı üstü 3 sene biriken vergi borcu en fazla 800 tl dir... 800 tl senin bir aylık kira bedelin adamlara bu borc için sana ev vermelerinimi talep ettin ... Ödemeye razı değilsin çık evden adamlar kira geliriyle öderler zaten....

Back
X