• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üç kağıtçı kayınpederim

aynen ama bu konuyla kp kv üç kagitcılıgıyla ilgisi ne,adamlar kirasız parasız oturtmuşlar evlerine sagolsunlar demek yerine adamında günahını alıyorlar.

neler var evine oturtup kira alan kp kv anne babalar var.

yazık yani...

dışarda ne gariban insanlar var onlara deselerki sadece vergisini ödeyin sonra oturun, ömür boyu dua alırlar valla. böylesine ev verip otur diyorlar birde üzerine hakaret yiyorlar.

ne mehiri yahu .Yasalar zaten kadına çalışmadan direk edinilen mallarda yarı yarıya hak tanıyor .Ne mehrinden bahsediyorsunuz .Ohhh bir de üstüne mehir isteyin .Erkekler ölsün gebersin iyice .Benim kızım var oğlum yok ama abim var erkek yeğenim var .Erkeklerin üzerine de bu kadar yüklenmemek lazım .
Mehir konusunu çok yanlis algiliyor insanimiz maaesef. Hicbir din evleneceginiz adamin agzina ed.n demiyor. Soyup sogana cevirin demiyor.
Bununla ilgili süper bir hadis var ama dini konular konusmak yasak diye yazamıyorum..
Ya bir de ben mi yanlış biliyorum mehir boşanma durumunda verilmiyor mu?

adam ev vermedi(hatta vericem dedi vermedi bende illa istemedim,zaten onun üstüne olsaymış bizim bir gün kalmamız bile mucize olurdu.) kayınvalidemin üstüne olan evde kocamın ısrarı üzerine oturmak zorundayım.bana kalsa kiraya çıkardım kafam rahat olurdu.altan alttan kayınpederim kayınvalidemin insiyatifine de karışıyor. özellikle böyle anne baba evinde oturacağıma kiramı verir rahat rahat otururdum.kimsenin malında gözüm yok çok şükür. söylediklerimin arkasındayım kocalarıyla öyle anlaşmak isteyen kendi bilir herkesin kendi hayatı .buraya konu açınca dökülür nasılsa kimin ne yaptığı.ben ünü var diyorum siz çamur atıyorsun diyorsunuz.maşallah herkes zengin ve dört dörtlük bir ben fukara kalmışımda hesap yapıyorum.

Ya bir de ben mi yanlış biliyorum mehir boşanma durumunda verilmiyor mu?​
Kardes ban yemekten karnim doydu. Üstelik son iki defadir 4'er gun yemisim. Simdi yine 5 gun banlarlar.

inan bizim gelin sen olsan kovarım evden
bazı insanlar vardır yardım ettikçe size minnet duyarlar ve yardımcı olurlar bazı insanlar var yardım ettikçe size düşman olur sizin yerinizde olmak için ayağınızı kaydırılar siz 2. kısımdasınız
ne sokakta kalmış ne para vermişsiniz birşeylere ne demek olduğunu bilmiyorsunuz ve hala hep bana derdindesiniz Allah razı olsun diyip mahçup olmanız gerekirken yaptıklarınıza bakın boşuna dememişler deveyi diken insanı sken yaranırmış diye.

hay ağzını öpeyim diycem ayıp olcak :KK48:

Odemeyeceğim demesini biliyorsun eşine soyle çıkın evden ozaman ... Eşinin ustune de olsa o ev kayınpedirinize de ait oluyor farkındaysanız gelip adama hakaret etmişsiniz birde ayıp yani

Valla ben de cok kotu evlerde kaldim.. rutubetten dolabimdaki kiyafetlerim kuf de tuttu, 300 liralik dogalgaz faturasi odememe ragmen isinamadim, 3 ay banyosundan su gelmeyen evde de yasadim.. ama ev sahibine demedim ki evin berbat bu ayki kirayi vermeyecegim, apartman aidatini odemeyecegim..

zorla mi tutuyorlar sizi o evde.. begenmiyorsaniz oturmayin.. hee bir de kesin borcum var caresizim, kocam baska alternatif kabul etmiyor diyeceksiniz..
adam ev vermedi(hatta vericem dedi vermedi bende illa istemedim,zaten onun üstüne olsaymış bizim bir gün kalmamız bile mucize olurdu.) kayınvalidemin üstüne olan evde kocamın ısrarı üzerine oturmak zorundayım.bana kalsa kiraya çıkardım kafam rahat olurdu.altan alttan kayınpederim kayınvalidemin insiyatifine de karışıyor. özellikle böyle anne baba evinde oturacağıma kiramı verir rahat rahat otururdum.kimsenin malında gözüm yok çok şükür. söylediklerimin arkasındayım kocalarıyla öyle anlaşmak isteyen kendi bilir herkesin kendi hayatı .buraya konu açınca dökülür nasılsa kimin ne yaptığı.ben ünü var diyorum siz çamur atıyorsun diyorsunuz.maşallah herkes zengin ve dört dörtlük bir ben fukara kalmışımda hesap yapıyorum.​
Onceki mesajimda tahmin etmistim topu esinize atacaginizi.. kocam cikmak istemiyo, yoksa ben cikarim kimsenin malinda gozum yok diyorsunuz..
burada gelmis uc kurusluk verginin lafini ediyorsunuz.. bedavaya oturdugunuz halde, evi benin uzerime yapsalar verirdim vergiyi diyorsunuz..

Bedavaya oturuyorsun, vergi dedigin iki aylik kira diyoruz.. yok ev akiyo da, donuyoruz da..bana dugun yapmadilar, ben damizlik degilime kadar getiriyorsunuz lafi.

Bak kp seni evden cikarmamis diyoruz.. onun ustune degil ki, onun ustune olsa bir gun kalamayiz diyorsun.. kusura bakma da o adam uckagitci olsa sizin kucuk hesaplarunizda basardi tekmeyi.. o tarz insanlar esini mu dinleyecek.
Cikin evden diyoruz, kocam cikmiyor diyorsunuz..
Kusura bakmayin.. bedava ev size cok tatli gelmis.. ayrica birilerine bel baglayarak yasamaya cok alismissiniz.. vergi icin kocasina, kp kafa tutan kadin, evden cikmiyor diye kocasini mi dinler..

adam ev vermedi(hatta vericem dedi vermedi bende illa istemedim,zaten onun üstüne olsaymış bizim bir gün kalmamız bile mucize olurdu.) kayınvalidemin üstüne olan evde kocamın ısrarı üzerine oturmak zorundayım.bana kalsa kiraya çıkardım kafam rahat olurdu.altan alttan kayınpederim kayınvalidemin insiyatifine de karışıyor. özellikle böyle anne baba evinde oturacağıma kiramı verir rahat rahat otururdum.kimsenin malında gözüm yok çok şükür. söylediklerimin arkasındayım kocalarıyla öyle anlaşmak isteyen kendi bilir herkesin kendi hayatı .buraya konu açınca dökülür nasılsa kimin ne yaptığı.ben ünü var diyorum siz çamur atıyorsun diyorsunuz.maşallah herkes zengin ve dört dörtlük bir ben fukara kalmışımda hesap yapıyorum.
kocanın zoruyla kalıyosan bırak da vergiyi kocan düşünsün madem senin bi hükmün yok

Valla ben de cok kotu evlerde kaldim.. rutubetten dolabimdaki kiyafetlerim kuf de tuttu, 300 liralik dogalgaz faturasi odememe ragmen isinamadim, 3 ay banyosundan su gelmeyen evde de yasadim.. ama ev sahibine demedim ki evin berbat bu ayki kirayi vermeyecegim, apartman aidatini odemeyecegim..

zorla mi tutuyorlar sizi o evde.. begenmiyorsaniz oturmayin.. hee bir de kesin borcum var caresizim, kocam baska alternatif kabul etmiyor diyeceksiniz..
Onceki mesajimda tahmin etmistim topu esinize atacaginizi.. kocam cikmak istemiyo, yoksa ben cikarim kimsenin malinda gozum yok diyorsunuz..
burada gelmis uc kurusluk verginin lafini ediyorsunuz.. bedavaya oturdugunuz halde, evi benin uzerime yapsalar verirdim vergiyi diyorsunuz..

Bedavaya oturuyorsun, vergi dedigin iki aylik kira diyoruz.. yok ev akiyo da, donuyoruz da..bana dugun yapmadilar, ben damizlik degilime kadar getiriyorsunuz lafi.

Bak kp seni evden cikarmamis diyoruz.. onun ustune degil ki, onun ustune olsa bir gun kalamayiz diyorsun.. kusura bakma da o adam uckagitci olsa sizin kucuk hesaplarunizda basardi tekmeyi.. o tarz insanlar esini mu dinleyecek.
Cikin evden diyoruz, kocam cikmiyor diyorsunuz..
Kusura bakmayin.. bedava ev size cok tatli gelmis.. ayrica birilerine bel baglayarak yasamaya cok alismissiniz.. vergi icin kocasina, kp kafa tutan kadin, evden cikmiyor diye kocasini mi dinler..
valla burdan gazı alıp boşanacak değilim "topu kocana atıyorsunuz" deyip sıyrılmakta bu forumda çok kullanan bir tabir olsa gerek kocasına bakmayı seven kocasına bakar hala anlaşamayıp boşanırsa da dinen kadına verilen parayı kocasına öder.sizin ve sizin gibi zihniyetlilerin kiraya çıkan evladına rahat vermeyeceği açık. ben kimseye önermedim gideyim evinin üstüne oturayım diye. ev benim yada eşimin üstüne farketmez artık satış vb işlerde iki eşinde onayı olmadan olmuyor yani. evin benim yada eşimin olmasının farkı yok. onu dememde amaç en azından borcu harcı varsa bizim üstümüze olur kayınvalideme kalmaz yok böyle oturdundu oturmadındı saçma sapan durumlara girilmez. böyle sonu ne olacağı belirsiz oluyor.siz günü yaşayın ben geleceğimi düşünüyorum.kayınvalidemin üstüne olan evi yaşanabilen bir ev haline getireceğim üstüne miras parası mı ödeyeceğım siz razı olun böyle bir durumda beni ilgilendirmez.
ben burda sorunumu açmışım. siz birden burda terbiyem müsait etmiyor,kayınvalidemin ömrünü yemiş kp i nasıl savunacağınızı bilemiyorsunuz.önceki konularda da top bahane ama sorumluluk şahane olmuyor erkeklere.bir erkek adam olabildiğince evlilik yürür.sadece erkek kalabilenle evli olanlar hayatından memnunsa diyecek lafım yok.Allah akıl fikir versin.

kimse sana kocanı boşa demiyor.
O evde oturuyorsan kimin zoruyla olduğu önemli değil.
O evde kirasız oturuyorsan o vergiyi ödemek senin görevin diyor bu kadar açık ve net.
Ev ister kötü olsun ister lüks olsun.

Birde kayınvaidenin üzerinden gelecek düşünmesen,
zira kiracı olsan da adam evi ben düzeltmem otur bu şekilde beni ilgilendirmez diyor, sen para verip yaptırıyorsun tanımadığın elin adamına iyilik oluyor kayınvalidene yapmak zor mu bunu, valla paracı değilim diyorsun ama hala miras, gelecek vs vs diyorsun

eşiniz nasıl zorla oturtturdu eve ya orayı anlamadım , silah zoruyla felan mı ?
o evde oturmak istemeseniz , eşinizi ikna edebilirdiniz pekala ..
ödeyin emlak borcunu ya nolcAK , ha kira ödemişiniz ha emlak borcu bir farkı var mı
hem şimdi başka eve çıksanız da ödemek zorundasınız bence , kayunpederinizin evinde kaç yıldır oturuynuz , bir yılsa kayunpederinde bir yıl kaybı var
ayrıca sen kötü kayınpeder görmemişin , hem oğlunu eve oturtup hemde kira isteyen bir sürü kayınpeder var..

valla burdan gazı alıp boşanacak değilim "topu kocana atıyorsunuz" deyip sıyrılmakta bu forumda çok kullanan bir tabir olsa gerek kocasına bakmayı seven kocasına bakar hala anlaşamayıp boşanırsa da dinen kadına verilen parayı kocasına öder.sizin ve sizin gibi zihniyetlilerin kiraya çıkan evladına rahat vermeyeceği açık. ben kimseye önermedim gideyim evinin üstüne oturayım diye. ev benim yada eşimin üstüne farketmez artık satış vb işlerde iki eşinde onayı olmadan olmuyor yani. evin benim yada eşimin olmasının farkı yok. onu dememde amaç en azından borcu harcı varsa bizim üstümüze olur kayınvalideme kalmaz yok böyle oturdundu oturmadındı saçma sapan durumlara girilmez. böyle sonu ne olacağı belirsiz oluyor.siz günü yaşayın ben geleceğimi düşünüyorum.kayınvalidemin üstüne olan evi yaşanabilen bir ev haline getireceğim üstüne miras parası mı ödeyeceğım siz razı olun böyle bir durumda beni ilgilendirmez.
ben burda sorunumu açmışım. siz birden burda terbiyem müsait etmiyor,kayınvalidemin ömrünü yemiş kp i nasıl savunacağınızı bilemiyorsunuz.önceki konularda da top bahane ama sorumluluk şahane olmuyor erkeklere.bir erkek adam olabildiğince evlilik yürür.sadece erkek kalabilenle evli olanlar hayatından memnunsa diyecek lafım yok.Allah akıl fikir versin.
öderseniz ,geleceğinizi tehlikeye atacak bu borç ne kadar ?

son yazdığını 2 kez okudum ama lafları oraya nasıl getirdin anlamadım.
1 - kimse sana boşan demedi
2- konu mehir e nasıl geldi ayrıca ne dinen ne başka türlü erkeğe mehir verilmez
3- ne senin ne kocanın üzerine yapmasınlar o evi hatta öldükten sonrada vakıfa bağışlancak diye vasiyet hazırlasınlar.
4-kp , kayınvalidenin ömrünü yediyse bile bu onu ilgilendirir üçkağıtçı demek sana düşmez.
5-sadece son söylediğinize katılıyorum ALLAH AKIL FİKİR VERSİN:

böyle bir kayınpederim var. insan kendi anne babasını seçemiyor ki eşininkini seçsin.annesi bize yardım etmek istiyor gibi görünse de babasının derdi. bizi salak yerine koymak. eşimin annesinin üstüne olan evde biz oturuyoruz kira vermeyelim diye.evi kendimize göre yaptırıcaz.daha bu kışımız evde babası 3 yıllık birikmiş emlak borcunu bize ödetmeye çalıştı.ödemek istemedim.evi üstümüze geçirseydi amenna borç benim diye kabullenirdim.kayınvalidem bu sene biz ödiyelim seneye onlar öder dedi.bizim üstüme geçirilmeyen evin ne borcunu ödeyeceksek seneye kağıt üstünde adımız yazmıyor.önceden evi kullanma sözleşmesi imzalayalım dedim kayınvalideme kabul eder gibi yaptı kabul etmedi.babası zaten direk bizden birşeyler bekliyor gibi,kayınvalidem verirseniz olur olmazsa ben öderim gibi görüntü çiziyor.

KV ne ve KP ne çok üzüldüm şimdi.inşaallah akıllı olurlar

Üç Kağıtçılıkla ne alakası var çözemedim?
Siz sırf bu nedenden dolayı Babanız sayacağınız birine bu kelimeyi kullanıyorsanız sizin o evde bedavaya oturmaya dahi hakkınız yok.
İnsanların durumu müsait değil demekki ödeyemiyorlar.
O ev kirada olsaydı aldıkları kira parası ile o borcu kapatırlardı.
Sizede pes doğrusu nankörlük tavan yapmış.

ben burda sorunumu açmışım. siz birden burda terbiyem müsait etmiyor,kayınvalidemin ömrünü yemiş kp i nasıl savunacağınızı bilemiyorsunuz.önceki konularda da top bahane ama sorumluluk şahane olmuyor erkeklere.bir erkek adam olabildiğince evlilik yürür.sadece erkek kalabilenle evli olanlar hayatından memnunsa diyecek lafım yok.Allah akıl fikir versin.​
O kadar karisik yazmissiniz ki.. neye cevap verdiginiz belli degil.. bosanma, mehir, mal paylasimi, miras... karma karisik..

Oncelikle kimse size bosanin demiyor.. Nereden cikardiniz bunu. Kira odeyen insanlar gunluk mu yasiyor yani
.
Kusura bakmyin da kira vermiyorsunuz, vergi borcunu da verin yani. Iki kurus paranin lafini edince gelecegi dusunmus mu oluyorsunuz..o insanlar ne sikintilar cekerek almislardir o evi kimbilr.. kimse anasinin karnindan tapuyla dogmuyor.. kirada da yasiyor, kredi de oduyor.. sonra zamanla mal mulk sahibi oluyor.. ama calisarak.. oyle birilerinin emekleri uzerine konarak, hazir yiyici olarak degil.

son yazdığını 2 kez okudum ama lafları oraya nasıl getirdin anlamadım.
1 - kimse sana boşan demedi
2- konu mehir e nasıl geldi ayrıca ne dinen ne başka türlü erkeğe mehir verilmez
3- ne senin ne kocanın üzerine yapmasınlar o evi hatta öldükten sonrada vakıfa bağışlancak diye vasiyet hazırlasınlar.
4-kp , kayınvalidenin ömrünü yediyse bile bu onu ilgilendirir üçkağıtçı demek sana düşmez.
5-sadece son söylediğinize katılıyorum ALLAH AKIL FİKİR VERSİN:
valla ailenin içinde olunca mecbur ucu dokunuyor beni eşim ilgilendiriyor da kp böyle diye napayım ayrıca bunu suratına söylemedim bana bol bol söylediler.eşimin elinde bir fırsat vardı. başka yerde son derece sağlam düzgün bir iş fırsatı vardı. bende gitmeye razıydım. o illa burda kalmak istedi.gitseydik böylece kimin evi kimdeymiş kime kalmış hiç böyle şeylerle uğraşmayacaktık müteahhit misali evin içini inşa etme çabasına girmeyecektik.hala adamı haklı çıkarıyorsunuz ya onun üstüne olmayan evi sanki ondan parayla alacakmışım gibi.yıllar sonra şikayet ettiğiniz kayınvalideleriniz yerinde siz olcaksınız. çocuğu yerine vakıfa bağışlayanlar da olur malını mülkünü.tabi herkes mükemmel zaten çocuklarının "hürmeten" bile olsa onlara yaşlanınca bakmayacaklarını bildikleri için "ben oğlumun kızımın üstüne atmayacağım ki kendimi" filan diyecekler,ARTIK O ZAMAN AKIL FİKİR İNTİKAL EDER O BEYİNLERE.

Eşiniz tek çocuk mu başka kardeşi yok mu?

Back
X