• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üç kağıtçı kayınpederim

zengin olan ödesin hatta bırakın siz kocalar çalışmasın canım incinirler bu kafayla beni ayıplayan kocalar damızlık olarak kalsın.canı ödemek isteyen her türlü öder ama ben ödemek istemiyorum.mümkünse boşanırken mehir verin kocalarınıza

( :
Ben olsam sizi evden atarım, ama siz çirkefliğe vurup çıkmazsınız Allah bilir.

zengin olan ödesin hatta bırakın siz kocalar çalışmasın canım incinirler bu kafayla beni ayıplayan kocalar damızlık olarak kalsın.canı ödemek isteyen her türlü öder ama ben ödemek istemiyorum.mümkünse boşanırken mehir verin kocalarınıza

iyide niye kızıyorsun ve ne alaksı var bu yazdıklarının

öyle bir dert etmişin ki sanki milyarlar ödüyeceksin,200,150 tl gibi bir şey bu haksızsın arkadaşım o zaman o evden çık her ay kira veririsin bin tl

yani dert senin koca senin mihir senin herşey senin bizene bize derdini dedin bizde bu dert degil söz konusu bile olamaz kendin öde gitsin şunun lafını ettigine degmez dedik

ne diyecektin al o evi üstüne yap ...kp kv evden kov nasılsa ev senin koca senin mi diyecektik kendi adıma bunu diyemiyecegim kusura bakma

600 yoktur bence benim evim dubleks olduğu halde yıllık 125 lira veriyorum düşünün artık. gerçi 1000tl dahi olsa ne olacak ki. 2 ay kirada oturdum diye düşünür yine öderim o parayı. enteresan bir anlayışı var konu sahibemizin:))
Bizim dublex falan değil ama 518 geldi yaw :KK51:
Yalniz gecen sene hic hatırlamıyorum odedigimizi. Yani bilemiyorum kizimin ameliyat zamanina denk geldiyse uzuntuden unutmusuzdur..
Anam galiba vergi kacirmisiz :KK45:
il ve semte göre değişiyor ondan biraz yüksek olabilir .ama bencede geçen yıl vergi kaçırmışsınız galiba ama çok uzaklaştıramamışsınız 1 yılda geri dönmüş size:KK45:
kızınıza geçmiş olsun bu arada..

ne mehiri yahu .Yasalar zaten kadına çalışmadan direk edinilen mallarda yarı yarıya hak tanıyor .Ne mehrinden bahsediyorsunuz .Ohhh bir de üstüne mehir isteyin .Erkekler ölsün gebersin iyice .Benim kızım var oğlum yok ama abim var erkek yeğenim var .Erkeklerin üzerine de bu kadar yüklenmemek lazım .

Hayır en enayi benim. Ben hem esimle paylastim odemeleri hem de düğünume kimse gelmedi :))
Aslinda altinlarin bana ait oldugunu da düşünürsek evet ondan daha cok harcamisim.
Wuhuuu Allahu ekber.
Enayilik birinciligimi ilan ediyorum..​
Enayilikte benden enayi kimse olamaz. Çok yüklendik anne babaya diye kendi ellerimle verdim altınlarımın çoğunu ben. Üzerime olmayan eve bir de tadilat yaptırdım hala borcunu ödüyorum. Gidip bir sözleşme imzalatayım bari. Evin bana kalacağı da yok, miras payım 1/4..​
Altın mevzusuna girersek cikamayiz tatlım. Sen onlara vermissin bari. Ben esimin ilk evliliginden kalma borclarina verdim.
Puhahaha :KK45:

iyide niye kızıyorsun ve ne alaksı var bu yazdıklarının

öyle bir dert etmişin ki sanki milyarlar ödüyeceksin,200,150 tl gibi bir şey bu haksızsın arkadaşım o zaman o evden çık her ay kira veririsin bin tl

yani dert senin koca senin mihir senin herşey senin bizene bize derdini dedin bizde bu dert degil söz konusu bile olamaz kendin öde gitsin şunun lafını ettigine degmez dedik

ne diyecektin al o evi üstüne yap ...kp kv evden kov nasılsa ev senin koca senin mi diyecektik kendi adıma bunu diyemiyecegim kusura bakma

cevaplar istediği gibi gelmeyince işi çirkefliğe döktü.:KK49:

zengin olan ödesin hatta bırakın siz kocalar çalışmasın canım incinirler bu kafayla beni ayıplayan kocalar damızlık olarak kalsın.canı ödemek isteyen her türlü öder ama ben ödemek istemiyorum.mümkünse boşanırken mehir verin kocalarınıza​
O kadar zengin, o kadar zenginiz ki ne hikmetse kendi evimiz yok. Kocalar çalışmasın diyen yok. Onlarda çalışsın, biz de çalışalım. Yapılacak şeyleri ortak yükle yapalım. Armut piş ağzıma düş demeyelim. Yaşlı başlı insanların ömür boyu kıt kanaat edindikleri malkarına göz dikmeyelim diyoruz. Anlayabileceğinizden çok emin değilim ama neyse.

cevaplar istediği gibi gelmeyince işi çirkefliğe döktü.:KK49:

aynen ama bu konuyla kp kv üç kagitcılıgıyla ilgisi ne,adamlar kirasız parasız oturtmuşlar evlerine sagolsunlar demek yerine adamında günahını alıyorlar.

neler var evine oturtup kira alan kp kv anne babalar var.

yazık yani...

Maddi olanaklarinin cok kotu oldugunu sanmıyorum.
Evden kokuyor, akıyor diye şikayet etmek yerine imkanlarin dahilinde evi guzellestirmeye ne dersin?

ne mehiri yahu .Yasalar zaten kadına çalışmadan direk edinilen mallarda yarı yarıya hak tanıyor .Ne mehrinden bahsediyorsunuz .Ohhh bir de üstüne mehir isteyin .Erkekler ölsün gebersin iyice .Benim kızım var oğlum yok ama abim var erkek yeğenim var .Erkeklerin üzerine de bu kadar yüklenmemek lazım .​
Mehir konusunu çok yanlis algiliyor insanimiz maaesef. Hicbir din evleneceginiz adamin agzina ed.n demiyor. Soyup sogana cevirin demiyor.
Bununla ilgili süper bir hadis var ama dini konular konusmak yasak diye yazamıyorum..

seni hatırladım ,eşin halı saha maça gidiyor,fazladan masraf çkartıyor diye konu açmıştın.bu durumda zaten senden emlak vergisi gibi bir parayı ödemen beklenemez, ama merak ettim eşiniz evde oturuyor da sizmi çalışıyorsunuz bu kadar ödemem etmem diye konuşuyorsunuz.üç kuruşun hesabını yaparak niye mutsuz ediyorsunuz kendinizi ve eşinizi.tutumlu olmak güzel bir şey ama sizinki cimrilik.

En fazla ödeyecegin 600-800 tl arası birşey ödememek istemediğini anladık ve haksız bulduk ... Burada bir çok kişi yanlış düşünüyor siz doğrusunuz demi.... Benim anlamadığım siz konuyu emlak vergisinden nasıl boşanırken mehir verin kocalarınıza ve kocalarınız çalışmasına getirdin anlamadım...
Ben kp yerine olsam sizi o evden çıkarır başınızın çaresine bakın derdim... Adam iyilik yaptıgı yerde görmezden geliyorsunuz... Bardaga dolu tarafından hiç bakmıyorsunuz... Ayrıca sizin eşiniz nediyor bu duruma çok merak ediyorum bana göre bu konular babayla oglu arasında birşey sizi öderim ya da ödemem diye düşünmeniz bile mantıksız... Oğlunun bile ödeyemem demeye hakkı yok o evi o adam yapmış, bir gelir olarak kullanmak yerine sizi oturtmayı tercih etmiş dolayısıyla borç sizin borcunuz nokta....

Konuyla alakasi nedir?
Ayrıca alıntılar niçin böyle oluyor?

En fazla ödeyecegin 600-800 tl arası birşey ödememek istemediğini anladık ve haksız bulduk ... Burada bir çok kişi yanlış düşünüyor siz doğrusunuz demi.... Benim anlamadığım siz konuyu emlak vergisinden nasıl boşanırken mehir verin kocalarınıza ve kocalarınız çalışmasına getirdin anlamadım...
Ben kp yerine olsam sizi o evden çıkarır başınızın çaresine bakın derdim... Adam iyilik yaptıgı yerde görmezden geliyorsunuz... Bardaga dolu tarafından hiç bakmıyorsunuz... Ayrıca sizin eşiniz nediyor bu duruma çok merak ediyorum bana göre bu konular babayla oglu arasında birşey sizi öderim ya da ödemem diye düşünmeniz bile mantıksız... Oğlunun bile ödeyemem demeye hakkı yok o evi o adam yapmış, bir gelir olarak kullanmak yerine sizi oturtmayı tercih etmiş dolayısıyla borç sizin borcunuz nokta....​
Arkadaş eski konularından birinde de halı saha maçindan kumaya getirmiş konuyu. Çok enteresan birdüşünce yapısı var anladığım kadarıyla.

inan bizim gelin sen olsan kovarım evden
bazı insanlar vardır yardım ettikçe size minnet duyarlar ve yardımcı olurlar bazı insanlar var yardım ettikçe size düşman olur sizin yerinizde olmak için ayağınızı kaydırılar siz 2. kısımdasınız
ne sokakta kalmış ne para vermişsiniz birşeylere ne demek olduğunu bilmiyorsunuz ve hala hep bana derdindesiniz Allah razı olsun diyip mahçup olmanız gerekirken yaptıklarınıza bakın boşuna dememişler deveyi diken insanı sken yaranırmış diye.

Konu sahibinin tek sorununun esine karsi annelik taslamasi oldugunu dusunuyorum. Eski konusuna baktim. Hali sahaya gitmesi bile sorun. Surekli bi mudahale halinde esine karsi. Bi de para konusunda ya cok cimri ya da cok tutumlu.

Konuya gelirsek ben olsam emlak vergisini hic gocunmadan oderdim. 2 senedir kiraciyiz, inan kira vermek daha cok koyuyor insana. Vergi onun yaninda devede kulak kalir.

Aslinda uc kagitci kayinpederin atacakti sizi kiraya, o zaman kira odemenin nasil bisey oldugunu anlardin. Direk rahata gelin gelmissin tabi sorun olur vergisi, faturasi...
Kayinpederin cok buyuk hata yapmis.

adamlar size ev verip oturtmuş
üç kuruşluk verginin hesabını yapıyorsunuz
bide adama üç kagıtçı diyorsunuz
birazda kendinize baksanız

Back
X