- 27 Aralık 2011
- 63.354
- 61.080
- 898
- Konu Sahibi blackwhiite
ağlama canım.. ee, ara verdınız yaBilmiyorum Sur, hayirlisi diye diye aglamaktan helak oldum cok alismisim oysa konusurken ne kadar soguk kanliydim.
arıyor mu hıc?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ağlama canım.. ee, ara verdınız yaBilmiyorum Sur, hayirlisi diye diye aglamaktan helak oldum cok alismisim oysa konusurken ne kadar soguk kanliydim.
Biz universitenin sadece iki yilini beraber okuduk gecisliydik. Su son bir yilimiz okul sonrasi, evet bi'buhran donemi oldu. Cok kasiyo napicam ne edicem, bi'yandan babasi baski yapiyo seni de ise yerlestirip bi'rahatlayamadim diye... Bunalip bana sariliyo ben de duygusalligin dibine vuruyorum.
Peki ben simdi napmaliyim gercekten?
Nerden başlayacağım bilmiyorum ama hiç iyi değilim onu biliyorum.
3 yıl boyunca beraber okuduk, aynı sıraları paylaştık, beraber mezun olduk, her sıkıntımızda hep dipdibeydik. 3 yıl boyunca ayrı olduğumuz tek zaman dilimi onun memlekete gittiği 15 gün-1 aylık bi'süreydi hep... Şimdi sorun ne diyeceksiniz maddeler halinde yazıyorum ki anlaşılır olsun;
*Ben 24, o 25 yaşında geçen yıl mezun olduk. Bu üç yıl içerisinde ağzından bi'kere bile evlilik lafı geçmedi. Sanmayın ki evleneyim diye ölüyorum aksine şuan gelse ben istemem ama insan üç yıldır elini tuttuğu adamdan artık hiç olmazsa ileriye yönelik "plan"larında yer alıyo mu bilmek istiyo.
*Askerlik sorunu. Yüksek lisansı seneye bitiyo ama sorsan askere nezaman gitmeyi düşünüyosun diye çocuk gibi bilmiyorum, gitmiycem işte daha var vs der. Millet erkek arkadaşın ne zaman askere gidiyo der ben bilmiyorum ki söyleyim, adam onu bile kafasında kurup şu sene uygun olur diye düşünmüyo.
Bir iki kere şu gelecek planlarını açtığımda benim daha işim, askerliğim mi var ben daha önümü göremiyorum nasıl plan yapayım dedi. Tamam eyvallah da ben de bana "bilmem kaç tarihinde saat ikide nikah masasında olucaz" diye söylesin istemiyorum ki bana diyeceği evet ileride evlilik planım var ve üç yıldır elini tutuyorum haliyle bu sen ol isterim... Yani adamın sevdiği kadınım ama ne nezaman askere gideceğini biliyorum ne de ileride evlilik hayali var mı onu biliyorum, tartışsan "biz takılıyo muyuz doğru konuş" diye kızar. Hep "plan yapmayalım, olacağı varsa olur, plan yaparsak hep bozacak şeyler çıkıyo korkarım" derdi zaten.
Ben tam tersi önümü görmek istiyorum, "aynı hayalleri" mi kuruyoruz bilmek istiyorum inanın sadece bunu bilmek istiyorum yoksa 10 yılda tutarım elini...Bugün güzelce konuştum bunları söyledim yine aldığım cevap ben nasıl plan yapayım daha ayaklarımın üzerinde duramıyorum ki... Doğru düzgün ilgilenmiyosun artık benimle dedim aldığım cevap okadar alıştım ki sana 10 yılda geçse Blackwhiite benimle, beni bırakmaz, biz hep böyle severiz... Her zorda olduğumda koştun artık rahata alıştım ben, çabalayasım bile gelmiyo projem mi yetişmedi bunalıma gireceğime sevgilim yardım eder diyorum. Niye böyle oldum bilmiyorum ama 40 yıllık evli gibi olduk dedi küseriz de tartışırız da her olayda yanyanayız kopamayız gibi dedi. Ondanmış her buluşmamızın aynı oluşu, sürpriz yapmayışı, ilgiye aç bırakması.
Her dediğime haklısın, haklısın, haklısın dedi. Plan yapamıyorum ne diyeyim ki nasıl düzelteyim sen söyle dedi. Ben de bu böyle gitmez demek ki hayattan beklentilerimiz farklı ya adam gibi ara verelim bi'karar verelim ya da direk bitirelim dedim. "Ben seni çok seviyorum, sen yanımda yokken bile sen hep yanımdaymışsın gibi davrandım, hiç yalan söylemedim, sen benim değerlimsin..." diye sıraladı, iyi de ben bunları zaten biliyorum ki hissedemiyorum sadece son zamanlardaAra verdik, hiç bi'şekilde konuşmayalım dedim zaten son zamanlarda bunları düşündüğümden konuşurken de tıkanıyoduk ki bu tıkanma olayı rezil bi'his.
Toparlayamayız gibi bi'his var içimde, bitti galiba...
Çok teşekkür ederim biraz olsun rahatladım. Hayırlısı olacaksa çabalasın, olmayacaksa ben de soğurum inşallah bu evredeOlsun canım her şeyde bir hayır vardır su akaaaar yolunu bulur sen sakın canını sıkma ne oluyor kendini üzünce eline ne geçiyor boşver anın tadını çıkar erkek arkadaşın kendi hayatını düzene sokup askerliğini yapıp eli ekmeye ulaşınca elbet seninle planlar yapıcak sen üstüne gitme seni sevdiğinden eminsen gerisi teferruattıe şansın açık olsun...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
3yildir kendinizi ifade etmeniz gerekirdi,bak senle beraberim bende insanim bende bayanim evlenmek isterim niyetin yoksa amacin neyse biliyim demeliydin bayanlarin en buyuk hatasi oynamasi,istemiyor gibi gorunmesi taktik yapmasi.kaldiramayacagi yuku yuklenmesi,evlilik budalasi diye birsey yoktur toplumun bir nevi kurali budur 2 tarafta bilir,isine gelen evlenir gelmeyen kacar hatta kizoara basta soyler. Cikiyoruz ama beklentin varsa bitsin der,biz niye demeyelimki onladmi ustun?
Erkekler netler kadinlar gibi surekli kurmazlar,korkulari yoktur bi kere ara verelim yada ayrilalim ne demek?bir erkege ayrilalim ara verelim dersen mideleri bulanir net bi sekilde biticegini dusunur ve o an imkani yoksa bitirmeyi goze alir..keske ackkca adim atmasini isteseydin,ben esimle evlenirken ne bekliyoruz diyendim ona cssaret verdim kaygilarini sildim guven verdim hersey bittiginde amma abartmisim gozumde buyumus destek olmasan evlenmezdik dedi acikca..
Birde kadere ALlaha guven inan sen net ol ne istedigini bil ALlqh yardim eder dogru kisiyse olur degilse sana ders olur bir daha adimlarini bilerek kendinden emin atarsin ..cogu kisi kurbagalari operek prensini buldu![]()
Amim hayirlisi.. nele duyuyoruz baksana benim arkadasim nisanlandi adam 2 ay sonra nisani atip baska kızla nisanlandi.. ben hazir degildim zorladin dedi birde.. yarım yamalak olacagina boyle hic olmasin daha iyi.. üzülme belki cidden seni anlayacak biri gelecektir.. yada kiymetini anlayip sevgilin donecektir.. üzülmek için çok erken :))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Missblue; hayalimde her ne kadar evlilik yok desen de istiyorsun evlenmeyi, bunu kendine itiraf et.
İkincisi de bu çocuk sorumluluk alacak birine benzemiyor.
ağlama canım.. ee, ara verdınız ya
arıyor mu hıc?
birbirinizi seviyor ve ayrılmak istemiyorsanız bu buharan döneminde "çok sabırlı" olmalısın.. ikiniz de işinizi gücünüzü elinize alınca feraha erersiniz o zaman.. ama iş yaşantısı yine beraber alışacağınız ve atlatacağınız bir dönem olacak.. hayattaki önemli geçişleri beraber yaşamak hem güzel hem çok zor maalesef.. babaannem derdi okulu askerliği işi gücü olmayana bakma:) halletsin dertlerini öyle gelsin:) bi bildiği varmış..
ama bu buhran sadece ona ait olmamalı.. sürekli sen omuzlarsan durumu sen koparsın ondan ilişkinizden.. mutlaka kendine zaman ayır, kendi hayatına daha çok bak.. yoksa o yolunu bulup gider sen bin pişman arkasından toparlanmaya çalışırsın.. sakın arkadaşım kendini unutma bu süre içinde..
Seni uzdugunun farkindayim, savunmuyorum da zaten ama erkek arkadasin gibi dusunuyorum desem tum ofkeni bana kusmazsin dimi?
Sen beklentilerini soylemissin, o da kafasini toplayip sana takvime bagli birsey diyemese dahi uc asagi bes yukari gelecek icin cizelge olustursun istiyorsun... ve haklisin.
Bu arada o zaten seninle ilgili hayal de kuruyor, gelecek planlari da yapiyor. Sadece cizelge yok... bundan da kaciyor cunku anladigim kadariyla duzenli bir hayat is vs o asama gelmemis kendi hayati. Once kendini duze cikarmak istiyor ve bunu basaramadigi taktirde seni umitlendirmek veya ortak hayaller gibi kirikligina da yol acmak istemiyor gibi anladim....
Çok teşekkür ederim biraz olsun rahatladım. Hayırlısı olacaksa çabalasın, olmayacaksa ben de soğurum inşallah bu evrede
Haklısın ama zaten 2 yılında öğrenciydik şu son bir yılı mezun geçirdik. Haliyle konular çok açılmıyodu ben de bu kadar takmıyodum bu konuyu. Bugün bile inatla işim yok gücüm yok nasıl diyim sana deyip durdu yine anlamadı bence demek istediğimi.
Çok çıkmaza girdim napayım ya o an ara vermekten başka bi'şey düşünemedim. Şuan ondan panikledim zaten dönüp durum budur bitsin madem de diyebilir.
Ya ben hep dua ediyorum da şu sıralar hiç bi'istediğim yolunda gitmiyo sanki isyan etmek de istemiyorum ama öyle işte biri beni uzaya fırlatsa sevinecek durumdayım.
büyükler istiyorlarki gençler yaşayıp üzülüp görmesinler..
Benim arkadaşımın da üç ay sonra düğünü vardı. Gelinliği, evi alındı bi'anda 6 senelik ilişkisi bitti. Ne arayan var ne soran
Hayalimde evlilik var olmaz mı ama yakın zamanda değil yani 2-3 yıl içinde ciddi anlamda istemiyorum hazır değilim. Ama sevdiğim adamla illaki evlenmek istiyorum yani. Öyle mi dersin çevremde dur bakalım bi'işe girsin modunda kafam cidden karıştı ya.
Daha bugün verdik arayı, aramayalım bi'yere giderken bile haber verme dedim:26:
Bu büyükler bi'kerede haklı çıkmasın zaten:)
Annem de mantığını sakın devre dışı bırakma aşk bitiyo modunda. Ama tanıştı sevdi, güvendi erkek arkadaşıma.
Bazen ben de diyorum keşke yıllar sonra tanışsaydık.
Zaten hep öyle olur ya sen sıkıntısını çekersin o başkasıyla gider.
Özguvenı eksik olabılır belkı de evlılıktekı bazı sorumluluk ve masrafları karsılayamayacagından korkuyordur erkek bazı seylerı söylemez gurur zedelenebılır. askerlıkkonusuna gelınce evlendıkten sonra bıle gtse kısa dönem askerlık yapıcak bellı unv okumus askerlık bırseyı degstrmez bnm esım gttı geldı evlıyken hıc gtmeyenler bılevarözguvenı eksık bence dedıgım gıbı sana deger verıyosa guzel bı hayat yasatmak ıcın belkı yetersız hıssedıyor olabılır kendını
canım aşk bitiyor diyemem herkesin yapısı duyguları başka.. ama sen tüm sıkıntıyı çekme sakın.. o da sana sen de ona destek olursanız ilerde mutlu olursunuz.. yoksa sen onu geleceğe taşırken ezilir gidersin..
ben eşimle lisede tanıştım.. üniyi kazandık ayrıldık.. iş güç sahibi olunca barışıp evlendik.. bazen deriz iyiki böyle olmuş yoksa o dönemler bizi yıpratırmış diye..
ama aşamazsınız diye birşey yok.. ama net konuşmalı birbirinize açık olmalısınız.. ketumlukla zor.. bunu ona anlatmalısın..
Bizde son bir aydır bi'sürekli aynı şeyler durumu var ama sevgide hiç eksilme olmadı. Sadece yıpranmış hissediyorum.
Yüksek lisans yapıyo projemi yetişmedi normalde uykusuz kalır sabahlar yetişmeyen kısımda ben devralıyorum. Halbuki niye alıyorum onun sorumluluğu.
Bugün laf lafı açtı kendi söyledi sana çok güvenmeye başladım biliyorum ki zorda kalırsam koşarsın elimden tutarsın. Ben bunu gördükçe saldım iyice galiba, çabalamamaya başladım rahatlık geldi kendimi güvende hissettim dedi. Şuan farkına vardım dedi.
Valla sizdeki gibi olacağını bilsem ayrı kalalım derim:)
Bu dönemler ne zormuş![]()
ben evlıyım askere gttı geldı iş yok kafana takma onunla mutluysan yeterli evlenirsin bu kezde iş bulamıyor diye buraya konu acarsın onun düşünceleri vardır belki evlilik teklifini bile öyle geçiştirir sekilde konuyu acmak ıstemıyordur ne biliyim arayı sogutmak iyi değil senin değerini biliyorsa bu yeterli yagmurdankacıyım derken doluya tutulmaEvet işi çok sorun ediyo. Daha yeni herkes işe girdi ben daha yüksek lisans bitecek de düzen kurucam bunaldım dedi.
Sanırım konuşmayı çok olmadık zamanda yaptım![]()
dediğim gibi kendi sorumluluklarına kendi hayatınıza bakarsanız daha iyi bir ilişkiniz olacak gibi..
eşimle planlamadık tabi 10 sene sonra evlenelim diye :) ama kısmet böyle oldu.. ama laf aramızda hep içimden bir ses onunla evleneceğimi söylüyordu..
içinden gelen ama kalbinden değil:) sesi dinle.. çok büyük bir sorununuz yok sadece zaman ve sabır..
ben evlıyım askere gttı geldı iş yok kafana takma onunla mutluysan yeterli evlenirsin bu kezde iş bulamıyor diye buraya konu acarsın onun düşünceleri vardır belki evlilik teklifini bile öyle geçiştirir sekilde konuyu acmak ıstemıyordur ne biliyim arayı sogutmak iyi değil senin değerini biliyorsa bu yeterli yagmurdankacıyım derken doluya tutulma
İstabul da bulunma oranı daha yuksek tabı de ne bılıyım işe alanlarda tek mezunuyet yetmıyor zırtın varmı pırtın varmı bi i.k. çalışanından duydum şirket unv. mezununu o bu bölum için fazla gelır dıye ıse almamıslar.Sen de haklısın :/
Bakalım bi'dönüş yaparsa onu biraz daha anlamaya çalışıcam...
İnşallah eşin de, bizler de hemen iş buluruz da şu iğrenç işsizlik dönemini atlatırız. İşsizlik feci yıpratıcı zaten.
Seni bekliyodum desem? Ama öfke kusmak için değil yorumunu merak ettiğimden:)
Of zaten öyle diyo bu çizdiğim kısım adamın özeti, ben şuan ne durumdayım daha kendim ne olacağım belli değil dedi iyice çöktüm ben de.
Saçmaladım mı yani?
Kesin terkedilicem![]()
Babası da darlayıp duruyo zaten "25 yaşına geldin rahat uyku uyuyamıyorum senin yüzünden bu çocuk napacak işi gücü diye" demiş, geçen dert yandı bunalıp ben de tüy diktim hiç eksik kalmam![]()
İstabul da bulunma oranı daha yuksek tabı de ne bılıyım işe alanlarda tek mezunuyet yetmıyor zırtın varmı pırtın varmı bi i.k. çalışanından duydum şirket unv. mezununu o bu bölum için fazla gelır dıye ıse almamıslar.
esimle biz de 4 sene ciktik .hic soyle evleniriz boyle evimiz olur soyle cocugumuz olura o girmedi . O plan program kurmayip hayal etmeyince ben de sustum resmen .hatta oyle ki cocuklara isimlerini dogumuma yakin zamanda karar kildik. Dogmayan bebege don bicme tabiri zihniyetinde yani .
Evlendik simdi iki oglum var.
Bence adam size gelecegimde sen olmalisin diyorsa planinda varsin ama dillendirmiyo
planinda olmazsa ne diye ciksin ki .
mutluluklar.
Sana o yazdigim kismin aynisini ben kendim hissediyor ve iliskim icin dusunuyorum...
Tuy diktigin falan yok, bakis aciniz farkli. Ve sen kendince sorun gordugun seyleri paylasmissin.
Her sey birden bire olacak degil...
Belki seni kaybetme korkusu onu harekete gecirir, net bir program yapmasa dahi onundeki 5yilda neleri yapmis bitirmis olmak istedigine karar verip bir adim atar...
Ya da amaaaan salla ben boyle seylere gelemiyorum diyip her seyi belirsiz sureler ile öteledikce öteler...
Bazen insan "hazir" olmadigni dusunup bazi seyleri ertelemeyi secebiliyor, fakat bunu yasam tarzi haline donusturuyorsa orda bir sorun var demektir...
Babasinin beklentisi ve ile seninkiler bagdassa da onun size olan sorumluluklari cok farkli... "tamam baba yaaa" diye dusunebilir ama sana bunu yapamaz, yapmamali...
Bu arada anladigim kadariyla sen yakin zaman icin bir plan beklemedigni soylesen de bugun cikagelse evet diyeceksin belli ki, istiyorsun... bunun icin evlilik diye ölüp bitmen gerekmiyor illa ki.
Sen nasil ki daha net dusuncelere sahip olsan dahi bu isin gercekligini dusundukce bi geri adim atma gereksinimi duyuyor veya kendinle yuzlesmekten kaciyorsan o bu kafa karisıkligi ve "hazirsizlik " ile daha da kacma gereksinimi duyuyor...
eski iliskilermis hayal kurmakmis hikaye... asil mesele kendi hayatini duze cikaramamisken sorumluluk almaktan korkmasi. Ilaveten evlilik korkusu da var midir bilemem...
Ayrilmazsiniz bence.
Bunun olmasi icin onun bu konusmayi umursamaz bir sekilde karsilamasi gerekir ki... oyle yapiyorsa kestirip at zaten.
Biraz zaman ver ona...
Mesafeyi arttirma, asiri kuslukler yapma ama birseyler yapmasini bekledigni de bilsin...
Bence guzel sonuclanacak her seycunku ikiniz de birbirinize ve bu iliskiye deger veriyorsunuz...
Not: konunu goremeyebilirdim... mesaj atmayi unutma bir dahakine![]()
Ayrica tesekkurler...
İstanbul'dayım alanımla ilgili sertifika, staj bilmem ne her şey var ama iş yok, zor gerçekten...
Konuyu geç açtığım için yazmadım yarına büyük ihtimal rahatsız edecektim seni, ben teşekkür ederim.
Her dediğime haklısın dedi. Hatta değersizmişim gibi hissetmeye başladım dedim öyle deyince kızdı bana sakın böyle deme nasıl sevdiğimi biliyosun gösteremiyosun de ama öylesin, böylesin deme dedi. Ne yapıyım peki nasıl düzeltiyim şimdi söyle yapıyım dedi ben de burnum havada onu da sen düşün bul onu da ben söylemem ki dedim.
Asıl mesele cidden dediğin gibi evliliğin e'si geçse düze çıkamadım, ayaklarımın üstünde duramadım daha cümleleriyle sonuçlanıyo. Hatta bugün yüksek lisans devam ettiği için hala kendimi öğrenci gibi hissediyorum bi'tarafımda bu rahatlık var işi takma diyo diğer tarafım yaşın kaç oldu diyo dedi.
Bu yıl bitiyo yüksek bakalım hayat ne sunacak.
Tamam dürüst olayım iç sesim "bu adam ben istemesem bile benimle evlenmek istesin, gün saysın, kavuşmak istesin" gibi bi'şey de var. Bunda arkadaşlarımın ilişkilerinin çok payı var çünkü hepsinde adamlar istiyo kızlar nazlanıyo ben öksüz gibi iç geçiriyorum![]()
Aman da aman, beyimiz hemen ne istersen soyle onu yapayim diyince o arkadaslarinin nazlanmasi senin yaninda sifir kalir)
Ben diyalogunuzda bi sıkınti goremedim acikcasi... yani kendini bu kadar uzmeni gerektirecek bir durum yok gercekten, tam tersi uzerinden bir yuku atmissin, top onda artik, icini daraltacak seyleri dusunmene luzum yok, toparlan haydi
Adama, seni kaybetme korkusuyla "ben bi kosu askere gidip geleyim" dedirtecek kadar vermissin zaten ayari.
Umarim sana haber vermeden adim atma huyu yoktur da yl biter bitmez askerlik supriz olmaz...
Bir baska yanitinda kendi isinin zorluklarindan bahsetmissin... sen bu durumda iken onunla cinsiyet ve rolleri degistiniz farzedelim, ne hissederdin?
Iste o da tam bu tereddutle yaklasiyor, aslinda yine seni mutlu edebilmek ve verdigi degerden oturu daha iyilerini yasatmak istiyor... ama olanaklarinin kisitli olmasi yetmezmis gibi önünü net olarak gorememesi elini kolunu bagliyor... fakat hatasi şu, alternatif koymuyor..
Ve senin bahsettigin gibi bir plan yapsa dahi bunu hayata gecirmek icin bi yerden artik baslayayim diyip adim atmiyor...
Sen itekleyici guc olmussun bunun icin. Ve yaptigin konusmanin kotu olmasinin aksine bu moral bozuklugunun ona iyi gelecegini dusunuyorum...
Sadece biraz zamana ihtiyaciniz var...tabi abartmamak kosulu ile![]()