Uçağı kaçırmak ve rapor alamamak...

Arkadaşlar çoğu öneriyi vermişler. Kendinize uygun olanını seçersiniz.

Rapor konusunda ise şunu belirtmek istedim. Öğretmenlerin ara tatil ve yaz tatili dışında yıllık izin hakları yok. Yani pazartesi herhangi bir sebeple okula gidemeyecek olan bir öğretmene yıllık izinden kullan denemiyor.

O yüzden en kolay yol olarak etik ve legal olmasa da idareciler rapor almaya yönlendiriyor. Öğretmen de bunu talep ediyor.

Ayrıca memuriyet mahali dışından mesai saatlerinde alınan raporlar izne dönüştürülmez. Konu sahibi pazartesi Mardin dışında herhangi bir asm den rapor alamaz.

İyi akşamlar herkese,

İstanbul Sabiha Gökçen'den Mardin'e uçmak istemiştim. Biletleri aylar öncesinden almıştım, lâkin uçağı kaçırdım. En erken pazartesi gününe uçak bulabildiğim için o güne bilet aldım. Bununla ilgili müdürden izin almak istedim, bana rapor almam gerektiğini söyledi. Bir rahatsızlığım olmadan da rapor alamıyorum, doktor hangi gün rapor alırsam o günü yazabileceğini söyledi. Ama hafta içi şehir dışında rapor almak ceza hükmüne giriyormuş. PCR testi de yaptırdığım için hem şehirden daha erken çıkamıyorum, hem de müdür izin konusunda yardımcı olmuyor. Ben de adaylık sürecinde olduğum için ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Sendikanız var mı, sendikadan yardım isteyin, böyle bir durumda mazeret izni alma hakkınız var, müdür güç gösterisi yapıyor.

İyi akşamlar herkese,

İstanbul Sabiha Gökçen'den Mardin'e uçmak istemiştim. Biletleri aylar öncesinden almıştım, lâkin uçağı kaçırdım. En erken pazartesi gününe uçak bulabildiğim için o güne bilet aldım. Bununla ilgili müdürden izin almak istedim, bana rapor almam gerektiğini söyledi. Bir rahatsızlığım olmadan da rapor alamıyorum, doktor hangi gün rapor alırsam o günü yazabileceğini söyledi. Ama hafta içi şehir dışında rapor almak ceza hükmüne giriyormuş. PCR testi de yaptırdığım için hem şehirden daha erken çıkamıyorum, hem de müdür izin konusunda yardımcı olmuyor. Ben de adaylık sürecinde olduğum için ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Uçaktan iner inmez bir acil servise veya aile hekimine giriş yapın eğer mesai saatleri içerisinde iniyorsanız tabii ki

Bu benim kişisel fikrim değil çoğu doktor yazmaz acilde
Olabilir. Yazmaya bilirsiniz. Onca hastaya yardım ediyorsunuz da mesleğini kaybetme, işinin riske girme durumu olan bir insana neden yardım etmekten bu kadar cekiniyorsunuz anlayamıyorum. Elbette yalan yanlış beyanlarda bulunarak rapor almak isteyenler oluyordur. Fakat gerçekten ihtiyacı olan kendini belli eder diye düşünüyorum .

Ben gördüm nasıl bir durum olduğunu merak etmeyin. Babam yaşadı. Gördüğüm Adamı da sedyede getirdiler
Ama herkes sedyede olmayabilir belki birazdan geçirecek, belki ramak kaldı bu konuda doktor arkadaşa saygi duymak daha doğru bence.Bizim gördüklerimiz doktorlara sunu soyle yap ,bunu böyle yap hakkini bize tanimaz

Olabilir. Yazmaya bilirsiniz. Onca hastaya yardım ediyorsunuz da mesleğini kaybetme, işinin riske girme durumu olan bir insana neden yardım etmekten bu kadar cekiniyorsunuz anlayamıyorum. Elbette yalan yanlış beyanlarda bulunarak rapor almak isteyenler oluyordur. Fakat gerçekten ihtiyacı olan kendini belli eder diye düşünüyorum .
Henuz yaklaşık 1.5 gun varken bunlari konuşmak ne kadar doğru ki

Merhaba çok zor bir durum. Umarım halledersiniz. Ben sizin yerinizde olsam haftasonu gidebileceğim en yakın havaalanı şehrine gidip oradanda otobüsle Mardin geçerdim. Eğer çevre şehirlerde de uçakla ulaşım sıkıntısı varsa direkt otobüsle de Mardine gidilebilir. Evet yol uzun ama ben rapor alamama riskini göze almak istemezdim. Mardin civarındaki büyükşehirlere bakın ama önce. Urfaya Adanalı falan varsa uçak oradan otobüsle geçmek daha kolay olur
Adana -Mardin arası da otobüsle 6-7 saat civarı. En iyi seçenek Diyarbakır.

Öğretmenlerin yaz tatili ve şubat tatili olduğu için yıllık izni yok.
Bunun dışındaki izinler de doğum, ölüm, evlenme gibi durumlarda alınabiliyor.
Çalışamayacak kadar hasta değilseniz ise gitmek durumundasınız.
Müdürünüz hasta olmadığınız halde rapor aldığınızı düşünüyorsa itiraz edip rapor hakkında soruşturma başlatma yetkisine sahip.
Size rapor alabileceğinizi söylemiş, demek ki sorun yapmayacak. Kanun çerçevesinde olurunu söyleyerek kolaylık yapmış zaten.
Bunun dışında adamın izin yetkisi yok, elinde olan bir durum değil yani.

Henuz yaklaşık 1.5 gun varken bunlari konuşmak ne kadar doğru ki
Genel olarak söylüyorum sadece konu sahibi için değil. Hayatın içinde bu tip durumlar ne yazık ki yaşanabiliyor. Doktorlar son yıllarda çok zor çalışma şartlarına mecbur bırakıldılar ne yapıp ne deseler haklılar ama zor şartlarda olan başka meslek grupları da var herkes birbirine elinden geldiğince yardımcı olmalı.

Ama herkes sedyede olmayabilir belki birazdan geçirecek, belki ramak kaldı bu konuda doktor arkadaşa saygi duymak daha doğru bence.Bizim gördüklerimiz doktorlara sunu soyle yap ,bunu böyle yap hakkini bize tanimaz
Gerçekten teşekkür ederim çünkü mide bulantısıyla gelip de kalp krizi olan tonlarca hasta gördüm hepsi sedyede gelmiyor

Sendikanız var mı, sendikadan yardım isteyin, böyle bir durumda mazeret izni alma hakkınız var, müdür güç gösterisi yapıyor.
Hangi durumda? Okulun başlamasına bir buçuk gün varken ve komşu şehirlere kalkan uçaklar varken yine de pazartesi ise gitmemeyi düşünürken mi ??🙈🙈
Bence sendika da 'bacim gel başka şehre,oradan Mardin'e otobüs paranı biz veririz' der en fazla.

Ben doktora şöyle yap böyle yap diyelim demedim ki. Gördüğüm uygulamayı anlattım

Pazartesi günü uçaktan mesai saatleri içinde inebiliyorum.
Uçak buldum bu arada, ancak çoğu aktarmalı. Gerçi hiç uçuş bulamamaktan daha iyidir.
Batman'da bulduğum bir koltuk satın alınmış, bunun dışında Gaziantep ve Diyarbakır'da sabah saatlerinde ineceğim uçak bulamıyorum.
Moralim gerçekten bozuk. Babam da otobüs bileti bulamadığını söylüyor.
Bakın ben gerçekten rapor almak istemiyorum. Şu an bile bu cevabı yazarken ellerim titriyor.
Zamanında görevime devam etmeyi ben de istemez miyim? Sabah elimde olmayan aksiliklerden dolayı aylar öncesinden ayarladığım uçağı kaçırınca sizce çok mu mutlu oldum? Şaka mı bazı cevaplar?
Ama uçak bulamıyorsam, ya da fahiş fiyatta bulabiliyorsam başka seçenekleri zorlamak durumundayım. Bu sizin dediğiniz gibi başka şehre gitmek de olabilir, bakın bu fikir kötü değil. Rapor dışındaki her öneriye açığım.
Ama bazılarınızın üslubu çok acımasız. Zaten gittiğim hiçbir yerde mutlu değildim bugün. Ne hakkınız var tanımadığınız birini rahatlıkla suçlamaya?

Yine de teşekkür ederim.

olay gereksiz büyüyor ya. bugün daha cumartesi şimdi binse yine yetişir.
ne durumlarda nerelerden nerelere gidiyo insanlar

arkadaşlar raporu bir hak gibi görmeyin. çözümü var aday memur ve kolayını ariyo.

doktor arkadas haklı herkesin hakkina giriyorlar. ben de memurum. çalışırken bekleyen vatandaşı delerek gelen ben de memurum benim işim acil diyen insanın işini yapmam. isimle gelip beni x gönderdi diyenin isini de yapmam. prensipleri olan insanlar vardır. insiyatif almak kişinin tercihi. bi rapor versin ne var diyemez kimse.

Back
X