Uçak fobisi:(

Hamilelikten olmasin jameya?

Nihayetinde pek bir denge duzen kalmiyor hamilelikte.

Ben de yillarca her ortamda her kosulda yüzen biriyim. Hamilelikte baya korktum bir ara. 5 6 ve 7. Ayda cok fenaydim. Sonra basladim tekrar.

Konuyu farklı yere açmayı düşndüm ama sitede başka uygun bir yer bulamadım.

Kızlar bu benim için çok ciddi bir dert,sorun olmaya başladı. Daha önce sık sık uçak yolculuğu yapmış olmama rağmen,hiç bir problemim yoktu. Hatta yanımda korkan insanları teselli eden kişiydim :)
Ama son bikaç yolculukta korkmaya başladım.
En son istanbula gittiğimde bu korkunun artık beni aştığını anladım.
Saçma sapan şeyler düşünüp içimden durmadan dua ediyorum sanki birşey olucak gibi :KK43:
5 6 saat yolculuk yapıp hiç bir şekilde korkmayan birinin birden bire kısa yolculuklarda bile korkan biri haline geldim. Benim durumumda olan var mı? Bunun tedavisi var mı veya kendi kendine yenmiş olan kişiler bu konuda yardımcı olur musunuz?
Bu bir fobi degil ve tedaviye ihtiyaciniz yok. Dua okuyup rahatlamaya devam.

Saatlerce karayolu yolculuğunda olup kaza geçirme riskine maruz kalacağıma bir kaç saat havada olup onun riskine maruz kalmak daha rahatlatıcı geliyor bana, önünüze çıkan bir şey yok. Hava açıksa oh mis.
Uçak korkusu değil de basınçtan etkilenen kulaklarım mahvediyor beni. Ne yaptıysam önüne gecemedim.

Son düzenleme:
Saatlerce karayolu yolculuğunda olup kaza geçirme riskine maruz bir kaç saat havada olup onun riskine maruz kalmak daha rahatlatıcı geliyor bana, önünüze çıkan bir şey yok. Hava açıksa oh mis.
Uçak korkusu değil de basınçtan etkilenen kulaklarım mahvediyor beni. Ne yaptıysam önüne gecemedim.

Basınc oluyor evet ona bir çözüm yok :)
Aslında en güvenilir yolculuk uçak yolculuğu bunun da bilincindeyim :)

Hamilelikten olmasin jameya?

Nihayetinde pek bir denge duzen kalmiyor hamilelikte.

Ben de yillarca her ortamda her kosulda yüzen biriyim. Hamilelikte baya korktum bir ara. 5 6 ve 7. Ayda cok fenaydim. Sonra basladim tekrar.

Hamile kalmadan birkaç ay önce başladı malesef.. keşke hamilelikten ollsa :(

Konuyu farklı yere açmayı düşndüm ama sitede başka uygun bir yer bulamadım.

Kızlar bu benim için çok ciddi bir dert,sorun olmaya başladı. Daha önce sık sık uçak yolculuğu yapmış olmama rağmen,hiç bir problemim yoktu. Hatta yanımda korkan insanları teselli eden kişiydim :)
Ama son bikaç yolculukta korkmaya başladım.
En son istanbula gittiğimde bu korkunun artık beni aştığını anladım.
Saçma sapan şeyler düşünüp içimden durmadan dua ediyorum sanki birşey olucak gibi :KK43:
5 6 saat yolculuk yapıp hiç bir şekilde korkmayan birinin birden bire kısa yolculuklarda bile korkan biri haline geldim. Benim durumumda olan var mı? Bunun tedavisi var mı veya kendi kendine yenmiş olan kişiler bu konuda yardımcı olur musunuz?

Dediğiniz şey metrodada oluyormu ki?

Bende anlattıklarınızın tamamen hepsini sadece metroda yaşıyorum.Klostrofobi dendi bana, metroya binmedikçe sıkıntım yok.

Aa anladım bende bana soruyorsunuz sandım yaşıyor muyum diye.. klostrofobi kapalı alanlarda olan birşey genelde yani sadece metroda değil de asansör gibi yerlerde de yaşanır diye biliyorum. Kalabalık yerler kapalı yerler havasız kaldığını düşünüyorsunuz dimi?

İş için değil genelde tatil.. yurt dışında akrabalarım var bazen senede 2 defa bile gittiğim oldu.
annemler istanbulda ben izmirde yaşıyorum 3 ayda 1 gidiyordum sürekli.
Tek hatırladığım birkere italyadan dönerken yolculuk boyunca uyuya kaldım,birden büyük bir sarsıntıyla uyandım ve sıçradım baya. Ama ondan sonra bir kez daha yolculuk yaptım uzun 5 saatlik,o zaman bir sorun olmamıştı. Yani terikleyen şey bu muydu emin olamıyorum bu yüzden..
herhangi bir stres yoktu üzerimde veya ben hatırlamıyorum..

Anladım. Sarsıntıyla uyandığınız olayın etkisi olmuştur muhakkak. Yarı bilinçli yarı bilinçsiz bi halde tehlikeli bi durumun içine uyanmak savunmasız hissetmenize sebep olup korkuyu tetiklemiş olabilir. Bi de üstüne hamilesiniz anladığım kadarıyla. Kaygı ve strese yatkın bi dönem, annenin bebeği ve kendini koruma dürtüsüyle de birleşince her şey olduğundan daha tehlikeli görünüyo olabilir. :KK17:

İnsanlar mantıklı ya da mantıksız bi sürü şeyden korkar, korkmak saçma ya da anormal değildir. Hayatımızı etkileyecek seviyeye ulaşmasına izin vermememiz, baş etmemiz gereken onlarca şeyden biri sadece. Stres gibi, yas tutmak gibi hayatın kabullenip aşmamız gereken bi parçası.

Hayatınızdaki diger olumsuzluklarla nasıl yüzleşiyosunuz bilmiyorum, kendinizi en iyi siz tanıyosunuz. Hadi alakasız bi örnek olsun hani bazen burada konular açılır kayınvalidemler bize gelecek hiç görüşmek, yüzleşmek istemiyorum diye :KK53::KK53: Mantık aynı, ha kayınvalide ile yüzleşmek ha uçak ile. Birazı gerçek birazı abartı bu korkunun :KK48: böyle düşünün bi de, sevmediginiz biri gibi :KK53:

Aa anladım bende bana soruyorsunuz sandım yaşıyor muyum diye.. klostrofobi kapalı alanlarda olan birşey genelde yani sadece metroda değil de asansör gibi yerlerde de yaşanır diye biliyorum. Kalabalık yerler kapalı yerler havasız kaldığını düşünüyorsunuz dimi?

Evet işin ilginç yani metro hariç başka yerde olmuyor, Sinema, avm aklınıza ne kadar basık ve kapalı yer varsa hepsinde gayet rahatım.Lakin metroda ömrümden ömür gidiyor.Bütün duaları okuyorum bir durak ilerisine gidene kadar.

Anladım. Sarsıntıyla uyandığınız olayın etkisi olmuştur muhakkak. Yarı bilinçli yarı bilinçsiz bi halde tehlikeli bi durumun içine uyanmak savunmasız hissetmenize sebep olup korkuyu tetiklemiş olabilir. Bi de üstüne hamilesiniz anladığım kadarıyla. Kaygı ve strese yatkın bi dönem, annenin bebeği ve kendini koruma dürtüsüyle de birleşince her şey olduğundan daha tehlikeli görünüyo olabilir. :KK17:

İnsanlar mantıklı ya da mantıksız bi sürü şeyden korkar, korkmak saçma ya da anormal değildir. Hayatımızı etkileyecek seviyeye ulaşmasına izin vermememiz, baş etmemiz gereken onlarca şeyden biri sadece. Stres gibi, yas tutmak gibi hayatın kabullenip aşmamız gereken bi parçası.

Hayatınızdaki diger olumsuzluklarla nasıl yüzleşiyosunuz bilmiyorum, kendinizi en iyi siz tanıyosunuz. Hadi alakasız bi örnek olsun hani bazen burada konular açılır kayınvalidemler bize gelecek hiç görüşmek, yüzleşmek istemiyorum diye :KK53::KK53: Mantık aynı, ha kayınvalide ile yüzleşmek ha uçak ile. Birazı gerçek birazı abartı bu korkunun :KK48: böyle düşünün bi de, sevmediginiz biri gibi :KK53:

Çok büyük ihtimalle o sarsıntı tetiklemiştir çünkü gözlerimi açtığımda düştük diye uyandım.
yanlız hamile kalmadan birkaç ay önce başladı bu korkularım yani hamilelikle ilgisi yok..
hayatımda ki diğer sorunları kolay atlatıyorum. Genelde anlık bir üzüntü ve sinir yaşıyorum,bikaç saat sonra geçiyor. Üzerinde durmuyorum yani..

Evet işin ilginç yani metro hariç başka yerde olmuyor, Sinema, avm aklınıza ne kadar basık ve kapalı yer varsa hepsinde gayet rahatım.Lakin metroda ömrümden ömür gidiyor.Bütün duaları okuyorum bir durak ilerisine gidene kadar.

Çok ilginç ya.. peki bununla başa çıkabiliyor musun? Tedavi verdi mı doktorun?

Çok büyük problemleri de fazla takmıyorum. Yani kendimi toparlamak için elimden geleni yaparım hiç bir zaman oturup üzerinde fazla düşünmedim. Umursamaz bir halim var..

Çok ilginç ya.. peki bununla başa çıkabiliyor musun? Tedavi verdi mı doktorun?

Açıkcası bunun için doktora gitmedim, bir arkadaşı başka bir konuda doktora götürdüğümde öyle ayak üstü muhabbet anında sormuştum doktora.Metroya binmiyorum şuan.Gideceğim yer metroyla daha yakın olsa dahi toplu taşımayı tercih ediyorum.Metroyada çok mecbur kalıp binersem, metroyu kullanan şöförün hemen arkasındaki vagona binebiliyorum sadece.Cidden tuhaf bir durum.Bendeki bu rahatsızlığın vajinismus olmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Şuan vajinismus değilim.Lakin bu korku bende vajinismusla beraber ortaya çıktı.Kızken böyle bir sorun yoktu.

Bende hiç korkmazdım ucaktan önce şimdi kızımla bindim bi kaç defa onunlayken korktum hep annelikten gelen ni duygu da olabilir diye düşünüyorum

Açıkcası bunun için doktora gitmedim, bir arkadaşı başka bir konuda doktora götürdüğümde öyle ayak üstü muhabbet anında sormuştum doktora.Metroya binmiyorum şuan.Gideceğim yer metroyla daha yakın olsa dahi toplu taşımayı tercih ediyorum.Metroyada çok mecbur kalıp binersem, metroyu kullanan şöförün hemen arkasındaki vagona binebiliyorum sadece.Cidden tuhaf bir durum.Bendeki bu rahatsızlığın vajinismus olmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Şuan vajinismus değilim.Lakin bu korku bende vajinismusla beraber ortaya çıktı.Kızken böyle bir sorun yoktu.

Vajinismus ile alakalı olduğunu zannetyorum belki bilinç altınızda olan kötü bir anınız vardır,beyninizin unuttuğu.
Ben başka sebepten paikiatriste gittim yemek kokusu midemi bulandırıyordu,neden olabilir diye sorduğumda küçükken yaşadığın ve beyninin unuttuğu bir olay yaşamışsındır demişti. Sonra aklıma geldi gerçekten de öyle birşey yaşamıştım.

Bende hiç korkmazdım ucaktan önce şimdi kızımla bindim bi kaç defa onunlayken korktum hep annelikten gelen ni duygu da olabilir diye düşünüyorum

Olabilir sizin ama ben hamile kalmadan önce başladı benim korkum. 5 ay önce filan olmuştu.

Çok sevindim yenmenize:) ilaç sakinleştirmiş demek ki. Peki hangi ilaç o? Bir zararı var mı? Ben onu gerçi öğrenirim doktorumdan.
Uygulamayı da indiriyorum hemen :))
Çok teşekkür ederim umarım biz de yeneriz :))
Evet bu arada gece yolculuğu daha çok korkuttu :)
Ilaç ismi vermesem olur dimi:)
Hem hamilesiniz sanirim.
Ilaç sakinleştirmis olabilir tabi bende oyle düşündüm
O uygulamada rahatlattı beni.
Eşim bir yere gittiğinde bile uçuş numarasıyla anlık takip edebiliyorum uçağın hangi şehir ya da ülkenin üzerinde olduğunu. O anda yüzlerce uçağın hava da olduğu ve hiç kaza haberi olmamasini da bu düşüncelere eklersek ben yendim sayılır.umarim geçicidir sizin ki de.ki ben öyle düşünüyorum.

Back
X