• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçak fobisini yenen var mı?

Evet ben yendim.. ozel terapiye gittim bir seansla otoipnoz tedavisi gordum ve yendim cok sukur..

Ölecegin varsa ayagin takilir duser gene ölursun canim oyle dusun.Ben cok seviyorum ucak kalkarken icim bi hos oluyor :KK53:

ben tam bir psikolojik Deliyim. . uçak tan çok ama çok korkuyorum. . uçağa binerken içimden yaa şu insanoğlu ne manyak göz göre göre tonluk şeye biniyoruz ve uçak düşerse kesin öleceğiz aslında mantıklı düşünüyorum da çok delice bi cesaret. .
en son yolculuğumda uçağı birbirine kattımm eşim sus artık rezil olduk diyordu.
hava yağmur lu sürekli pilot konuşuyor ve uçak sürekli sallanıyor du. .
ben kalpten gitmek üzereyim tabi. .
sürekli dua ediyorum...Ağlıyorum. .
bi yandan da pilot a kızıyorum indir bizi indir allahın cezası. ..konuşma sus indir bizi. . sallama şu uçağı indir. .ben inmek istiyorum diye agliyordum. . uçak indi ben ter içinde kaldım. .bayılmak üzereydim benim gibisi yoktur bence ben tekim bu konuda. .. Bu dünyada bu kadar korkan ve hala uçağa binmek zorunda kalan varmıdır. . ben gerçekten deliyimmmm yaaa...

Ben her defasinda ayni korkuyu yasamiyorum sanirim ucak ozellikleri ve hava durumu etkiliyor birde aksam ucuslari daha sarsintili olabiliyormus biz 6 bin ile gittik 10 bin ile donduk on binde esimin kolunda parmak izim cikti resmen
Bir caresi benim acimdan yok.
Hostesleri izlemek care olablr

Bütün korkuların temeli ölüm korkusudur ölümü kabullenip barıştığım da uçakta yatakta beni bulabileceğini gerçek anlamda idrak ettiğimde korkum kalmadı

Bütün korkuların temeli ölüm korkusudur ölümü kabullenip barıştığım da uçakta yatakta beni bulabileceğini gerçek anlamda idrak ettiğimde korkum kalmadı

+1 sagol kuzuck. Bu aklimda kalsin. Acaba o inis cikistaki kulak agrisinada bi cozum varmiki? ufacik yigenlerim agliyorlar inerken kulak agrisindan.
Ne kada
+1 sagol kuzuck. Bu aklimda kalsin. Acaba o inis cikistaki kulak agrisinada bi cozum varmiki? ufacik yigenlerim agliyorlar inerken kulak agrisindan.
Canım o agriyla beraber kulakta uğultu tarzı birşey oluyor mu yeğenlerin ne kadarlık sıradan söyleyebilecek yaştalar mı ?

Ne kada

Canım o agriyla beraber kulakta uğultu tarzı birşey oluyor mu yeğenlerin ne kadarlık sıradan söyleyebilecek yaştalar mı ?

Yigenlerimin biri 2 bcuk biri 1 yasinda. Sadece aciyor diyebiliyorlar canim.
Sakiz cignemek iyi geliyor demislerdi bi yerde, dogrumu bilemedim. Ama tabi onuda ufak cocuklara veremezsin.

Bir hostes olarak şunu söyleyeyim ki yeryüzünde olan en güvenli ulaşım aracıdır. otobüsler de şoförlerr belli aralıklarla eğitim almaz, acil bir durumda muavinler sizi kurtarmak için yeterli eğitimde değildir, otobüs de uçaklar kadar sık bakıma girmez. bunları da kıyaslayın ve emin olun güzel güzel uçacaksınız . Allah izin verdikçe korkmayın her inişin bir kalkışı oluyor mutlaka aynı zamanda pilotlar hep derki uçak sallanıyorsa korkmayın bu havadayız demektir bu kadar kötü bişey olsa biz bu işi yapmazdık ayda ortalama 80 saatimizi havada geçirmezdik.

Pilot kabinine girmenin faydalı olduğunu duymuştum. Ne derece doğru bilmiyorum ama denemekte fayda var.
Hostesin birinden rica edebilirsin. Korkuyorum demeye çekinirsen uçuşa meraklıyım, pilot eğitimi düşünüyorum filan dersin.
Maalesef prosedür meselesi pilot kabini tüm yolcu inmeden açılmaz ve yolcu o kabine alınmaz hiç bir şekilde. birgün bi ufak çocuk rica etti zor zar tüm yolcu indikten sonra bizim eşliğimizde girdi. kuşak ağrıları için sakız çiğneyin esneme haraketleri yapın

Güldürdünüz beni giderayak :KK70: vallahi ne olduysa oldu gene düşmedik ölmedik çok şükür.

Çok mantıklı. "En kötü ölürüz" diye düşünmek nedense rahatlatıyor. Ama bu benim bebekle yaptığım ilk yolculuktu. Zaten oldum olası korkardım ama bu sefer bayılacak gibi oldum :)
Konuyu açıp kaçmış gibi olmayayım. Şöyle bir şey buldum burda dursun, belki birine faydası olur.
https://akademi.thy.com/DynamicFiles/yayin/Ucus Korkusu Kitapçık.pdf
Yorumlarınız için teşekkürler :)

toplamda 41 kere uçmuşum 41 kere maşallah bana ama şu an uçak desen nefesim daralıyor sebebini bilmiyorum.

Yigenlerimin biri 2 bcuk biri 1 yasinda. Sadece aciyor diyebiliyorlar canim.
Sakiz cignemek iyi geliyor demislerdi bi yerde, dogrumu bilemedim. Ama tabi onuda ufak cocuklara veremezsin.
Evet iyi geliyor o bir de sık sık yutgunmakta iyi geliyor birde ağzı burnu kapatıp genze doğru nefesi doldurmakta iyi geliyor ama tarif edemedim sanırım hani havuza denize girerken burnunuzu kapatırız ya aynı anda kısa süreliğine bir saniye falan ağzı da kapatıp yanakları şişirince hafifliyor ağrı

Beeeenn :halay:
Uçaktan delicesine korkuyodum anlatamayacağım derecede
Düşündükçe kalbim falan sıkışıyor ellerim terliyordu
İş toplantısı için Kıbrısa gitmemiz gerekiyordu bundan 2 yıl önce.
Ve ben yöneticimle konuşup, uçağa binemediğimi ve bu sebepten toplantıyada katılamayacağımı söyledim gitmedim.
Ama bundan 1 yıl önce yine bir toplantı için Kıbrısa gidecektik ve bu sefer artık gitmem gerekiyordu
Uçağın düşmesinden çok uçakta kalp krizi geçirmekten korkuyordum
Uçağın havada nasıl durduğu mantığıma sığmıyordu
Neyse ben mecburen gitmeden 10 gün önce psikiyatriye gittim, sakinleştirici bir ilaç verdi
Ama bu lanet olasıca ilaç beni daha da kötü yaptı. Hep bir uyku hali sersemlik yaptı.
Daha sonra eczaneye gidip uçak korkusuna karşı sakinleştirici bir ilaç aldım.
Neyse gideceğimiz gün geldi çattı. Gece uyku uyuyamadım sürekli dua ettim
Ayaklarım titreye titreye bindim uçağa. Yerime oturdum emniyet kemerini bağladım.
Ve kulak ağrıma çözüm olması için ağzıma bir sakız attım
Yanımda iş yerinden bir arkadaşım da vardı.
Sanırım onun yaklaşımı bana çok iyi geldi.
'Şimdi uçak kalkacak, hafif için bi tuhaf olabilir derin derin nefes al...!
Şimdi uçak dönüyor biraz sallanacak sakin ol...!
'Şimdi inişe geçiyoruz sıkı dur ve derin nefes al...!

Bu yaklaşımı bana o kadar iyi geldi ki, korkmadım mı? tabii ki korktum.. ama en azından dediklerine uydum ve sağ salim indim uçaktan

6 kez uçağa bindim. Artık aştım bu korkuyu.
Hala bi telaş yapıyorum ama öyle abartılacak bir şey yok..
Her şey tecrübeye bakıyor aslında...:KK25:

Benimde çok hoşuma gidiyo kalkış ve inişler
Hatta böyle hava boşluğuna hiç denk gelmeden gittiğimizde sıkılırım nolur biraz sarsılsak heyecan olsa derim:KK55:

eşim yıllardır biniyor bu gece geldi meselaaa
şehir dışından ama hala alışamadı , gunlerce suratında komık bir gülme ifadesiyle gexer ,
korkudan

Back
X