ucak korkumm :(

albina07

Adige *
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
165
111
31
evet bircok kisiye komik gelebilir ama ucaktan asiriii cok korkuyorum mayisdada ucakla gtmemiz gereken bir yer var ve suan gece gece uyandim aklima ucak geldi bir an. sizden istedigim yukseklik ve hiz korkusu olan varsa icinizde ucakta neler hissetti yazarmisiniz bana. yada pskologami gideyim napayim ? :cry:

"Yükseklik" ve "hız" dediğin şeyleri uçakta hissetmezsin ki? Ne kadan yüksekteyiz diye pencereden özellikle bakmazsan yani.
Merdiven çıkamayan, başı dönen ben yazıyor bu satırları, evet.

ilk kalkisda nsil peki cogu kisi cesaretli olanlarda dahil korkunc falan diyor bendede takinti oldu bu korku offff :KK43:((

Kızzzz bana sor bu soruyu kaç km yolu tepiyorum sadece 3 ay tatil için otobüsde gibi hissediyorsun benim kızımında yükseklik korkusu var bu yıl iyice büyüdü anne ben gitmem dedi ne etti ne yaptı uçağa binene kadar unuttu o korkuyu aaa otobüs gibiymiş dedi sadece şu kalkış inişde biraz uçak sallanıyor ondan sonra anlamazsın bile can sıkıntısı içinde çekirdek aldık anacım bütün yabancılar bize bakıyor çıt çıt yapınca onlar çekirdeği papağanlara verdikleri için bilmiyor bi bilseler neleri kaçırdıklarını :kk77:

insallh oyle olur benimd bu öd le nasil yasiyorum bilmemkii :) esim sen otobusle git dese hemn tmm derim o dereceee :KK47::21:

benim kadar korkuyor olamazsınız lunaparktaki oyuncaklara bile binemem ben ama uçakta o hız yükseklik hiçbir şekilde hissedilmiyor. kalkış da ufak bir hızlanma oluyor o da en fazla 4 saniye :KK66: ben ilk bindiğimde yalnızdım ve tansiyonum fırlamıştı kriz geçirmekten bile korkuyordum ama hiç beklediğim gibi olmadı çok çok rahattı :KK68:

Ben ilk bindiğimde yanımdaki kadın bana ilk kez mi biniyorsun dedi evet dedim hiç korkma biraz kalkarken sarsılır dedi ben daha önce bi kaç lere bindim pilotlar çok iyi vs. Bayağı anlattı.
Sonra tam kalkıcaz kadın çat diye elime yapıştı. Korkarsın sen şimdi elimi tut diye. Ama elimi nasıl sıkıyor. Meğer kendisi korkuyormuş :)

Havayolu en güvenli ulaşım şekliymiş. Bunu düşünebilirsin.
Sayısız kez uçağa bindim. 1 saatlikten tut, 10-12 saatlik İstanbul-ABD arası uçaklarına kadar... Korkacak bişey yok bence. Hele o kalkış anı yok mu, süper. Daha doğrusu karada hızlı gitmek. Off keşke uçak kalkmak yerine, hep karadan o hızla gitse demişliğim var. O kadar zevkli. Kendi kendini korkutma, keyfini çıkar. Uçağı benim için çekilmez yapan tek şey yol çok uzun olduğu zaman sıkılmak. ABD'ye giderken "yangın var" diye bağırasım geliyor. O derece. :)

Canım hiç korkma.
Korkulcak bir durum yok.Ben ilk 7 ayık binmişim uçağa .Şuan 35 yaşındayım Uçuş sayım kaç bin oldu bilmiyorum.
Yarın sabah İstanbula uçuyorum,pazar akşamı dönüp ,salı günü tekrar gidiyorum.
Tecrübeyle sabittir ki korku yersizdir.Heleke 1-1,5 saatlik uçuşların nasıl geçtiğini bile anlamazsın.
Hızı ise hissetmezsin.Kalkışdan sonra uçak havada duruyor gibidir.
Rahat ol.Keyfini çıkar.

evet bircok kisiye komik gelebilir ama ucaktan asiriii cok korkuyorum mayisdada ucakla gtmemiz gereken bir yer var ve suan gece gece uyandim aklima ucak geldi bir an. sizden istedigim yukseklik ve hiz korkusu olan varsa icinizde ucakta neler hissetti yazarmisiniz bana. yada pskologami gideyim napayim ? :cry:
ben de lunaparktan bile korkarım ama uçakta birşey hissetmiyorsun. önceden eski tip uçaklar yükselirken biraz sarsıyordu ama şimdi öyle birşey yok. sadece çok rahatsız olurum diye düşünürsen havalanırken ve inerken pencereden dışarı bakma. bir de havanırken sakız çiğne, basınç farkından kulakların rahatsız olabilir. korkma sonra takıntı haline gelir, sinirlerini yıpratırsın. bir de anladığım kadarıyla yalnız binmeyeceksin zaten.
küçücük çocuklar bile rahatlıkla biniyor oğlum küçüklüğünden bu yana havalanırken camdan bakmaya bayılır.

Bende yükseklik korkusu var. İlk defa gittiğim 4. kattaki evin balkonundan bakarken bile tırsan biriyim. Evlendim ve uçakla balayına gittik. Asla binemem korkarım diye düşünürken hiçte öyle olmadı. Giderken biraz korku yaşadım ama dönüşte hiç olmadı hatta zevkli bile geldi :-)

O kadar çok uçağa bindim ki daha gecen hafta memleketten döndüm.

Korkulacak bir durum yok sadece kalkış anında uçağa basınç veriliyor o sıra motorlar ses yapıyor o sesle birlikte hız oluyor ve bakmisin ki uçak kalkmış.

İnişte lastikleri yere vurunca az bir sarsıntı oluyor o zaman zaten yerdesiniz

Sorun yok yani...

Ben ilk bindiğimde yanımdaki kadın bana ilk kez mi biniyorsun dedi evet dedim hiç korkma biraz kalkarken sarsılır dedi ben daha önce bi kaç lere bindim pilotlar çok iyi vs. Bayağı anlattı.
Sonra tam kalkıcaz kadın çat diye elime yapıştı. Korkarsın sen şimdi elimi tut diye. Ama elimi nasıl sıkıyor. Meğer kendisi korkuyormuş :)
ayyy çok güldüm

İlk bindiğimde bende çok korkunç olacağını düşünmüştüm ama hiç öyle olmadı zaten bir kaç saniyelik bir olay. Daha sonra yurt dışında başka bir ülkeye gitmek için bindiğimde yanımda yabancı bir kadın vardı 1 1,5 yaşında ki oğlunu yanındaki koltuğa oturttu kemerini taktı eline oyuncak falan verdi. Tam kalkış anında çocuk kafasını kaldırdı gözlerini açarak bir güldü bir güldü. Demekki hoşuna gitti :)

valla ilk uçak deneyimimde bende aynen senin gibiydim canım. ama uçağa binince geçiyor pencereden bakmazsan sorun yok birde hosteslerden insan cesaret alıyor. onlar nasıl ayakta rahatça dolanıyorlarsa bende koltuğumda bu yolculuğu yapabilirim diyorum. ilk bindiğimde kendimi çok kasmıştım ama ondan sonra bi 4 sefer daha bindim hiç birşey hissetmiyorsun :KK48:

Sandalyeye çıkamayacak kadar yükseklik korkusu olan ben bile biniyorsam sen de binersin :) kaza konusunda da uçaklar, arabalara kıyasla en güvenilir araçlar..

Mutlaka ciklet çiğneyin uçuş esnadında kullaklarınızın basınctan tıkanmasını engeller.. Çok korkarım yapamam diye hissedersrniz uçuşunuzdan önce bir psikologa gidin o size günü kurtaracak hafif bir sakinleştirici tavsiye eder rahat rahat gider gelirsiniz .. Teyzemde çok korkar hatta 55 yaşına kadar bu sebebden hiç binemedi uçağa en son artık toplu gittiğimiz bir aile tatilinde sakinleştirici aldı birde ağzına bir ciklet attı uçtu bizle.. Sonuç; şimdi uçaktan başka şeye binmez kaybettiğim yıllara yazık otobüslerde saatlerce boşuna sürünmüşünmüşüm diyor :KK76:

Daha önce uçağa binmediniz sanırım. Bu bahsettikleriniz uçağın içinde hissedilmiyor çünkü.
Yükseklik korkusu had safhada olan bir insanım, sandalyenin üstüne çıkıp ayakta duramam bile değil balkondan camdan bakayım. Ama uçak dedin mi akan sular durur. Cam kenarında otururum hep. Eskiden yalnız binemezdim onu da aştım. Korkulacak bişey yok.

X