uçak korkusu

hayalim_3_kelime

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
207
2
318
39
bu güne kadar en az 50 defa uçağa bindim ama son 3-4 yıl önce son 4-5 defa binişimde içimde çok büyük korku oluştu ve o günden beri uçağa binemiyorum. aranızda bu korkusunu yenen var mı, yendiyse nasıl yendiniz yardım edin kızlar.

bende de klostrofobi var.. uçuş sırasında değil ama uçak inipte klasik türk insanı gerçeği olan,, herkesin uçak kapılarını açmadan ayaklanması yok mu deli oluyorrum...:((
şimdi gülecen belki de ama o zamanlarda kendi kendime hep şunu diyorum"allahım senden geldim sana dönüyorum":)) bi iki dakika sadece pencereden dışarıya bakıyorum.
koridor boşalmaya başlayınca koca bir ohhhh çekiyorum .... sonra sıra diğer uçuşa geliyor:)

tabi herşey bi yana sizi en çok rahatlatan şeyi bulup onu düşünün belki dışarıyı izleyerek belki de gözlerinizi kapayarak....zor bi durum sizi çok ii anlıyorum ama inanın başa çıkılmayacak gibi değil...
uçağa binmeden stresten uzak durmak gerek ... ve sadec sonuca odaklanmak .....senelerdir bu halde uçuyorum sonuçta hala uçağa binebiliyorum.

gecende bir belgesele bakmistim , kisa bir hypnose la rahat ucuzlar saglandigini, bendede hafif korku var oda bi defasinda ucak gidiyor gibi olmustuu:50: yaniii , ay allahim kimseye yasatmasin yaa cok manyak bir durum,,,,,,,

bunun için thy bünyesinde uçuş korkusunu yenme kursları oluyor bilginiz olsun (simülatörde yapılıyor) katılabilirsiniz.

ya da psikiyatra gidip uçuş esnasında sizi sakin tutacak ilaç alabilirsiniz. (evet böyle ilaçlar var)

alkolü önermem korkunuzla birlikte ters tepebilir ve uçakta olumsuz davranış gösterdiğiniz takdirde unruly passanger olarak ceza alırsınız.

bende belki su ana kadar senin gibi 50 defa ucaga binmisimdir, onceleri hic korkmazken son yillarda bendede o korku basladi. ozelliklede ucak kazalarini duydukca son yillarda..nasil yenersin hic bir fikrim yok, cunku ben hala korkuyorum :18:

sakınleştirici alıyorum binmeden önce, daha sonra hosteslerle biraz sohbet ediyorum sonra etrafımdaki insanlara bakıyorum sessiz sedasız oturuyorlar ve kendi kendime "abartıyorsun sakın ol, uçak; ulaşım araçları içerisinde en güvenilir araçtır" diye telkinlerde bulunuyorum.. merak etme canım uçağa birşey olması binde 1 ihtimal:55:

bu güne kadar en az 50 defa uçağa bindim ama son 3-4 yıl önce son 4-5 defa binişimde içimde çok büyük korku oluştu ve o günden beri uçağa binemiyorum. aranızda bu korkusunu yenen var mı, yendiyse nasıl yendiniz yardım edin kızlar.

canım aynı korku bende de var.Artık her seferinde hosteslerin beni arka taraftaki kendi oturma yerlerine götürmelerinden utanıyorum.
O nedenle çok gerekmedikçe uçağa binmiyorum.Çünkü bunun bir de dönüşü var diye kendimi yiyorum.Ben de de 20.binişimden sonra falan gelişti
bu durum..Bir anda korktum.Pilot bir müşterim bununla ilgili havayollarının programları olduğunu söylemişti ama üstünde durmadım.
Araştır istersen uçuş korkusunu tamamen yeniyormuşsun.Faydası olursa ben de denerim..

korkunun ecele faydası yok dıye dusun :34: ucus esnasında musıc dınle guzel hayaller kur.. gıdecegın ulkede neler yapacagını, nerelerı gezebılcegını yenı yerler goırucegını dusun.. korkun olmaz :34:

benımde yukseklık korkum var daga veya cok yuksek tepeye tırmanamam..
ama ucak korkum yok.. sonucta ölursem ordada ölürüm karadada :)

Seni cok iyi anlıyorum canim bendede var aynı durum ama benim korkum klostrofobiden kaynaklanıyor asansöre bile binemiyorum ki uçak surda dursun :50: otobüsle bile yolculuk yapamıyorum :50: cok zor bir durum ve esimin işi gereği devamlı sehir değiştiriyoruz ben gidemiyorum :25: Pazartesi gunu psikologda randevum var bakalım nasıl bir önerisi olucak bu konudaki tavsiyelerini paylaşırım umarım aşabiliriz bu fobileri :34:

Son düzenleme:
buda bir seçenek ama herhangi bir kötü durumda içkili içkili gitmekte istemiyorum. çünkü hep aklımda ya uçak düşerse, kaçırılırsa vs düşünceleri oluyor klostrofobi ve yükseklik korkusunun yanı sıra.

ayni benim dusuncelerim....:19::19:
ben yurtdisinda yasiyorum dusun artik TR ye gidip gelirken terler icinde kalbim yerinden cikacak gibi oluyorum zaten cok SIK gidip gelmiyorum senede bir kez iste.....
aslaaaa yenecegimide dusunemiyorum millet avustralyaya nasil gidiyor bilmem 20 saat midir nedir pehh....:18:

Sizi anliyorum ayni durumu ben de yasadim, ki bugüne kadar ben de ayni sekilde 50 ker falan binmisimdir, ve bu korkum son 3 senedir olustu. Tatile bile giderken tadini çikaramiyordum bunun daha dönüsü var diye.

O kadar korkuyordum ki buz gibi terliyordum sürekli dua ediyordum "Allah'im nolur ayaklarim topraga bassin" diye, sonra içime süphe düsüyordu "Allah'im yanlis anlama hemen simdi topraga çakilmayalim lütfen nolur söz veriyorum bundan sonra çok iyi bi insan olcam" diye saçma sapan korkular iste :) can derdi hiç birseye benzemiyor.

Bu korkumu tam olarak yendigimi söyleyemem ama kismen yendim sayilir. Diger arkadaslarin bahsettigi rahatlatici haplardan yazmisti doktor bana ama acikcasi bu sanki psikolojik gibi geldi bana.. Doktorun tavsiyesi üzerine uçak hakkinda birsürü arastirma yaptim, nasil çalisir, nasil uçar, tehlikeli anlar nelerdir, risk orantisi falan, aklina gelecek herseyi arastirdim. Doktor bana demisti ki bir seyden korkunu yenmek için onu taniman lazim, bu her sey için geçerli. Bilmiyorum bundan mi kaynaklandi ama artik eskisi gibi korkmuyorum.

Google üzerinden uçak korkusunu yenmek yazsan belki bir seyler bulabilirsin, ayrica simülasyonu herkes tavsiye ediyor faydasi varmis..

Back
X