Sizi anliyorum ayni durumu ben de yasadim, ki bugüne kadar ben de ayni sekilde 50 ker falan binmisimdir, ve bu korkum son 3 senedir olustu. Tatile bile giderken tadini çikaramiyordum bunun daha dönüsü var diye.
O kadar korkuyordum ki buz gibi terliyordum sürekli dua ediyordum "Allah'im nolur ayaklarim topraga bassin" diye, sonra içime süphe düsüyordu "Allah'im yanlis anlama hemen simdi topraga çakilmayalim lütfen nolur söz veriyorum bundan sonra çok iyi bi insan olcam" diye saçma sapan korkular iste :) can derdi hiç birseye benzemiyor.
Bu korkumu tam olarak yendigimi söyleyemem ama kismen yendim sayilir. Diger arkadaslarin bahsettigi rahatlatici haplardan yazmisti doktor bana ama acikcasi bu sanki psikolojik gibi geldi bana.. Doktorun tavsiyesi üzerine uçak hakkinda birsürü arastirma yaptim, nasil çalisir, nasil uçar, tehlikeli anlar nelerdir, risk orantisi falan, aklina gelecek herseyi arastirdim. Doktor bana demisti ki bir seyden korkunu yenmek için onu taniman lazim, bu her sey için geçerli. Bilmiyorum bundan mi kaynaklandi ama artik eskisi gibi korkmuyorum.
Google üzerinden uçak korkusunu yenmek yazsan belki bir seyler bulabilirsin, ayrica simülasyonu herkes tavsiye ediyor faydasi varmis..