Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Ayxsxenur Amine Su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
967
8
96
Ankara
Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?

Geçmiş olsun canım... Ya moralini bozma sakın... Benim arkadaşımın ikiliside, üçlüsüde riskliydi ama bebeği şimdi maşaAllah sapasağlam...

Dua et bolca...

slm arkadaşım
senin riskli gibi durmuyor ama niye istediler anlayamadım?benim 3lü sonucum senden çok çok riskli çıkmıştı.1/43 tü oranım tabiki amniosentez yapıldı 17.haftamda oldum sonucum temiz çıktı ama o süreci beklemek çok yıpratıyor insanı mrk etme ve tekrar konuş bence sendeki bu sonuçla amniosentez gereksiz gibi!!

canım öncelıkle gecmıs olsun..ben de üçlü test yaptırdım ama riskli çıkmadım cok şükür...sende üzülme..sonucta bu bir tarama testi..yakın bır arkadasım amnıyosentez yaptırdı
..onun sonucu iyi çıktı..yalnız amnıyosentez bebge zarar verebılıyormus..iyi bir hekime yaptır..iyice araştır..geçmiş olsun ve saglıkla bebe:teselli:gıne kavusursun insallah..

öncelikle geçmiş olsun.bende amniyosentez yaptırdım.3 hafta sonuç için bekledik.çok şükür sonucumuz olumlu geldi.şu an oğluşum 4,5 aylık.moralini yüksek tut,inşallah seninde sonucun olumlu gelir...

amniyosentez bebeğin kesesinden su alınarak yapılıyo arkadaşım okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla ve bebeğe zarar verme bebeği kaybetme riski de var, inşallah sağlıklı sıhhatlice bebeğini kucağına alırsın...

amniyosentezi mutlak yaptır en kesın sonuç..nıhayetınde uclusu rısklı cıkmayan ama downlı bebeği olan bıcok ınsan gördüm..en temızı amnıyosentez..ancak mutlak iyi bi yerde hacettepede falan yaptır..

Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim ,
aslında eşimle şunu düşündük,
yıllardır tüp bebek tedavisi gördük,
ilk kızımız normal, onda bu testlerin hiç biri yapılmamıştı,
ancak bu bebekte yaşım ilerledi,
ama yılmadık tedavilerimize devam ettik,
amniyosentez yapılırsa % 1-2 bebği kaybetme ihtimali var Allah korusun,
bir de dr Amniyo sonucu bebeği alabiliriz dedi,
buna kesinlikle karşı çıktık,
dr o zaman amniyo yapmaya gerek yok,
her şartta bebeği istiyorsanız dedi,
evet Rabbim ona kan verdi can verdi,
ama doğuma kadar hep bir merak olacak bizde,
Allahım hayırlı bir yol çizmiştir İnşallah, Sağlıkla bebeğimize kavuşuruz,
ama nasıl geçecek bu günler bilmem???????

Canım hayırlı bir sonuç almışsın ne güzel,
down riski mi 1/43 dü ?
netten araştırdığıma göre bazı merkezler 1/200 altında bazı merkezler 1/270 altında Amniyo istiyormuş,

bende yarın üçlü test yaptırıcam..
sonucu merak etmiyorum.sadece doktorum istedi diye yaptırıyorum.
bizim şube mdr.çocuğuna bu çocuğu almalıyız kesinlikle doğsada yaşamaz demişler amniyosentez sonrası.çocuk şimdi 3 yaşında ve sapasağlam..
riskli çıkan grupta risk var diyemeyiz,riskssiz gruptada risk yok diyemeyiz.
herşey Allah dan.biz anneler olarak sadece dua etmeliyiz.

canım geçmiş olsun öncelikle ama bu sayfalarda bu tür şeylerin iyi çıktığına o kadar
çok rastladık ki sende gönlünü ferah tut umarım herkesin sonuçları iyi çıkar

geçmiş olsun canımcım, ama hiç korkma çok kolay bir operasyon.
sadece işlemi yapan hekimin perinatoloji uzmanı olması gerekiyor, kadın doğum uzmanları yapmıyorlar.
bende yaptırmıştım ve sonuç temiz çıkmıştı, hayırlı haberlerini alırız inşallah..

Evet canım çok haklısın bizde zaten amniyo sonucu aldırmayı düşünmüyoruz bu nedenle de yaptırmayacağız

Allahım yardımcımız olsun İnşallah AMİNNNNNNNNNNNNNN

canım amniyo yaptırmakta riskli imiş,
sen amniyo sonucu aldırmayı düşünmüşmüydün?

Amniyosentez sonucu ne olursa olsun aldırmayı düşünmüyorsan bence yaptırma ayrıcada bende hem yaş riski vardı 39 yaşım hem üçmü test riskli çıkmışdı buna rağmen amniyosentez temiz çıkdı.Tarama testleri zaten olasılık testleridir 200 kişiden birinin çocuğu down sendromlu olacak demekdir bu 200 yüksek bir risk değil bence.Herşey allahdandır zaten olacağın önüne hiç birşekilde geçemiyorsun ayrıcada detaylı usg ye gir 2. düzey usg ye down sendromu belirtileri varmı yokmu ondada aşağı yukarı yüzde yüz olmasada anlaşılır kalbini ferah tut bence hiç birşey yokdur yaş riskin varsa eğer o tarama testindeki riski otomatikmen yükseltir çünkü hesaplama yapılırken yaşda hesaba katılıyor.

canım amniyo yaptırmakta riskli imiş,
sen amniyo sonucu aldırmayı düşünmüşmüydün?

evet canım, göz göre göre downsendromlu bir bebiş dünyaya getiremez, onun sorumluluğunu gözlerinin içine bakarak taşıyamazdım.
burdan 3 arkadaşım daha aynı anda yaptırdık amniyosentezi ve onlardada bir sorun çıkmadı..

Evet canım bende 39 yaşındayım
dediğin gibi yaş faktörü etkilemiş olabilir
teşekkür ederim kalbimi ferahlattın,:1hug:a.s.
usg de bebek normal görünüyor dedi dr,
ekimin 5 inde tekrar bakalım dedi,
İnşallah Rabbim sağlık verir bebeğime

Canım ben aldırmayı düşünmüyorum
bu nedenle dr amniyo yapmaya gerek yok o zaman dedi
hayırlısı bakalım,
usg ile takip edeceğiz İnşallah

evet canım 3 lüdeki oranım 1/43 çıkmıştı ağlamaktan gözlerim şişmişti.Acibademde oldu benim amniosentezim ve ertesi gün çıktı sonucum 48 saatte verdiler yani.evet riskli bir durum olabilir amniosentez ama benim durumum çok daha riskliydi 43 te 1 epey yüksek bir risk!!
doktorum zaten perinatolgtu yani uzmanıydı ve hiç anlamadım ben olup bittiğini.rabbim sanada sağlıklı bebiş nasip etsin inşallah.

Canım ben aldırmayı düşünmüyorum
bu nedenle dr amniyo yapmaya gerek yok o zaman dedi
hayırlısı bakalım,
usg ile takip edeceğiz İnşallah

canım bende amniyosentez yaptırdım şükürki sonucumuz temiz çıktı ama ben hep kendimi bebeğimin yerine koyup düşündüm down sendromlu olarak yaşamak istermiydim insanlar her gittiğim yerde yaratık gibi bakarken normal bir yaşam yaşayamazken çocuk sahibi olamazken hep birine bağımlı yaşarken ve lütfen karar verirken bunlarıda düşün.bebeğin düşme riski 200/1 ihtimal ki eyer allah ona ömür vermişse zaten ona birşey olmayacak.umarım hiç birşey yoktur bebeğinde.bence bebeğin sağlıklı çünkü benim doktorumda ultrason sonuçlarıma göre sonuç iyi çıkacak korkma demişti öylede çıktı.dilerim herşey iyi olur.sağsalim bebişine kavuşursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…