Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

öncelikle yaşım içim için sonrasında üçlü testim 1/191 risk çıktı
amniyosentes sonucumuda temiz çıktı çok şükür..
bende sorun olsaydı hiç düşünmeden aldırırdım..
ilk çocuğumda erken doğum oldu ve çok sorunlar yaşadım..
okadarda kolay değil sorunlu çocukla uğraşmak,hem maddi hem manevi..
bence korkulacak bir operasyon değil,iyi bir yerde yaptırırsan
yaptır ve için rahat etsin hiç olmazsa..

İnşallah Rabbim hepimizin bebeklerini bağışlasın bizlere

Merhabalar yazdıklarınızı okudum arkadaşlar bende ikili ve üçlü test yaptırdım doktorumun yönlendirmesi sonucu amniyosentez içinde gün aldık 8 yılın sonunda tüp bebek yaparak hamile kaldım şu anda 4 hafta 6 günlük gebeyim bebişimiz oğlan olacakmış ama üzüntüden hiç sevinemedik hamileliğim her safhasını doya doya yaşayamıyorum.ikili testte down sendromu riski 1/107 üçlüde ise 1/116 çıktı.Moralimiz alt üst oldu.doktorumuz eğer amniyosentezde de aynı çıkarsa gebeliğe son verebiliriz diyo.ona nasıl kıyarız bunca senden sonra tedaviyle oldu zaten hem eşim hemde ben nenk hasreti içindeyken.Dün amniyosentez için ege üniversitesinden gün akdık oradaki doktor tüp bebek olmasının da bu riski arttırabileceğini söyledi.Ama ne eşimde nede benim ailemde böyle bişey yok akrabada değiliz.Çevreden duydukalrımda hem ikilisi hemde üçlüsü kötü çıkanların amniyosentez iyide çıkabiliyomuş yada terside olabiliyomuş bilemiyorum canımız çok sıkkın moraller sıfır oğluşumada zarar vermek istemiyorum oda benle birlikte üzülüyo biliyorum.Allahım inş. benim gibi aynı sorunları yaşayan tüm annelere sağlıklı bi evlat nasip eder.

4 ay 6 günlük hamileyim diyecektim yanlış yazmışım arkadaşlar ayrıcada 31 yaşındayım doktorlar diyo ya yaş faktörüde önemli diye..

Allah herkesin yardımcısı olsun. Tüm gebe kadınların down sendromlu çocuk dünyaya getirme riski var.Bu rakamlarla az yada çok diye nitelendirilsede. Onun için Allaha bol bol dua edelim hepimizin sağlıklı bebeklerine kavuşması için. Ben de 19 haftalık gebeyim. Şu ana kadar bir problem çıkmadı ama dediğim gibi bebeklerimizi kucağımıza sağlıklı bir şekilde alana kadar rahat edemeyeceğiz sanırım.

sevgili elamtrak
yaklaşık 2 ay kadar önce bende yaptırdım amniyosentez.Yaşadıklarını ve hissettiklerini çook iyi anlıyorum.Ama içini ferah tut.2'li ve 3' lü testlerin sonuçlarının yüksek riskli çıkması bebeğin %100 anomalili doğacağı anlamına gelmez.Bunlar emin olmak için yaplan ileri testler.Eminim ki temiz çıkacak sonuçların.

Ultrasonda ve görünürde hiçbir sorun olmamasına rağmen doktorumun isteğiyle yaşımdan dolayı 16. haftada 3'lü test yaptırdım.1/250 çıktı.Ardından amniyosentez yaptırmam gerekti.Çok şükür herşey normaldi.Çok zor günler geçirdim.Önemli olan amniyosentez sonucu ikili ve üçlü tarama testlerinin güvenilir olmamaları sebebiyle yakında tümüyle kaldırılacağı bile söyleniyor.Geçmiş olsun Ayşenur, inşallah bebeğini sağlıkla kucaklarsın.Moralini bozma.

evet hamişler 3lü testin sonucunu beklemek 1hafta ve insan resmen daralıyo bende yarıun 3lü testimin sonucunu alıcam .büyük ihtimalle amniyosentez denicek gibi çünkü benim bebegimin böbrek bezlerinde büyüme var bu stres mahvediyo beni.herkese allah saglıklı bebek nasip etsin

aynı şeyi 1 ay kadar önce ben yaşadım 1/113 çıktı sonucum. fakat amniyosentez temiz çıktı. hiçbir neden olmasa da risk vardı. ama içimi hep ferah tuttum sonucu da öyle geldi. bence içini rahat tutup amniyosentezi yaptırıp sonucunu alınca da sevince boğulmalısın :dance:

benimde ikili testim temiz çıktı ama 1 ya sonra üçlümüz var ve banada yaştan dolayı amniyosentez deniliyor şimdiden .birinci gebeliğimdede amniyosentez yapılmıştı ama temizdi kızm şimdi 5.5 yaşında ve çok zeki bu yavrumdada inşallah bişey çıkmaz hepimiz hayırlısıyla bebişlerimizi sapa sağlam kucağımıza alırız.AMİN

Arkadaşlar öncelikle içimi birazda olsa rahatlattınız yazdıklarınızla.Hepinize çok teşekkür ederim.Amniyosentez yapılsa da bebeğimi sağlıklı bi şekilde kucağıma alana kadar rahat yüzü yok.Kafama takılan bişey var.Bilmiyorum bizi doktorumuz mu geç yönlendirdi yada sizlerde mi bu zamanlarda yaptırdınız testlerinizi bilemiyorum ama şu anda 16 hafta bitecek 17 haftalık olacak bebğim bize ise amniyoseentez için randevu tarihini 2 şubat olarak verdiler.Sonucu ise 3 hafta sonra alırsınız dediler, hızlandırılmış olarak 3 gün içinde bikaç şeye bakacaklarmış x ve y kromozonuna, 18,21 vs... Bizim için riskli çıkanda 21. Üç gün içinde de bilgi verecekler tabii bu hızlandırılmış safhası para tuzağı ama bebeğimiz için feda olsun. Tam sonucu aldığımızda yaklaşık 22 haftalık falan olacağım anlamadığım neden bu kadar geç sonuç veriliyo ve de eğer bu amniyosentez testi bu kadar önemli ise neden geç yapılıyo yanılıyo muyum bilmiyorum ama içim hiç rahat değil.Gerçi sonucu içimizi rahatlatmak adına yapıyoruz.Her ne kadar doktorumuz gebeliğe son verebiliriz desede eşimle biz böyle bişey için henüz karar vermedik veremeyizde her şeyi rabbime bırakıyorum Allahım tercih yaptırmasın herşeyin iyisinide kötüsünüde o bilir.Ona sığınmaktan başka çaremiz yok.

sevgili elemtrak, seni rahatlatır mı bilmiyorum ama ben amniyosentez öncesi hem fazla araştırma yaptım hem de görümcem kadın doğum uzmanı, tüm bilgileri ondan aldım. nasıl ki hamilelik bir süreç ve herşeyin bir zamanı var, bazı testlerin de yapılabilmesi için bebeğin belli bir haftadaki ölçümleri ve değerleri gerekli.. örneğin ikili taramanın yapılması için belli bir hafta var, o zamanı geçirirsen ikili yaptıramazsın, üçlü yaptırabilirsin haftası geldiğinde.. amniyosentez de böyle; belli bir hafta dilimi içinde yapılabiliyo. sıvı içersindeki bebeğin deri döküntüleri, salyası vs ile kromozom testi yapıyolar ve bunu genetik merkezleri yapıyo. bu 21 gün kromozomların incelenebilmesi için gereken bir kuluçka dönemi. bu dönem olmak zorunda. bana sorarsan 3 günde öğrenmek için extra para verme. bildiğim kadarıyla 3. günde sadece bebeğin ilk 5 kromozomu incelenmiş oluyo. asıl önemli olan 18 kromozomun incelenmesi bence bekle temiz çıkıcak, ama duramam dersen ilk 5 kromozom zaten temiz olup olmadığını belli ediyo, onlar emin olmak için diğer kromozomlara da bakıyolar. ben de 19. haftamda yaptırdım ve 22. haftamda temiz olduğunu öğrendim. üstelik riskim 113/1 di. içini rahat tutmalısın,şimdi 26 haftalık oldu,bebeğin iyi olucak merak etme...yerimseniben

tşk ederim canım saol internetten araştırdıkça çevremden duydukça içim biraz daha rahatladı ilk zamanki gibi negatif düşünmüyorum artık biliyorum ki (allahın izniyle inş.) sonuçlar temiz çıkacak.Bişey daha soracaktım amniyosentez testi yapılırken eşlerde girebiliyo mu ben eşimin yanımda olmasını elimi tutmasını istiyorum bu o anki stresimi korkumu azda olsa azaltır bana destek olur doktorlar buna izin veriyo mu?

ben yaptırmadım amniyosentezi
dr umda bebeği aldırmayacaksan yapmaya gerek yok demişti

doğumuma çok yaklaştık
İnşallah hayırlısı ile sağlıklı bir bebeğim olur

Rabbime duadan başka yapacağım bir şey de yok
İnşallah seninde sağlıklıdır bebeğin

benim eşim girdi ama çok komikti :) çünki önce beni hazırladılar falan işte doktorum hazırlandı yanıma geldi, eşimi de istiyorum dedi tamam alalım hemen dedi. bi taraftan da ultrasonda bebeğin hareketlerini inceliyodu. biliyosun bebeğe zarar gelmemesi için bu işi profesyonelce yapıyolar, neyse eşim tam kapıda göründü kafamı çevirdim ona baktım ki o sırada bebiş mükemmel bir pozisyonda olduğu için doktorum hemen iğneyi yapıverdi:) yani eşim daha elimi bile tutamamıştı ama hazırlıksız yapması süper oldu acıycak falan diye korkuyodum ama korkulacak hiç bi acısı yok inan bana. koluna giren iğneden farkı yok tabi bu biraz da yapanla alakalı biliyosun. ama çok anlık bişey sonrasında çok rahatlıycaksın inan bana. a.s

arkadaşlar bendende amniyosentez istiyolar çoookkk üzgünüm işyerindeyim gözlerim doluu...inşallah hepimizin mini mini tatlı bebişlerine sağlıkla kavuşmamız dileklerimleee...

arkadaşlar bendende amniyosentez istiyolar çoookkk üzgünüm işyerindeyim gözlerim doluu...inşallah hepimizin mini mini tatlı bebişlerine sağlıkla kavuşmamız dileklerimleee...

Canım hiç üzülme seni çok iyi anlıyorum buradaki çoğu anne senin yaşadıklarını yaşadı bende tabii.Moralini iyi tut demek kolay biliyorum ama 2-3 gün sonra kendine gelirsin sağlıklı düşüne bilirsin bende ilk öğrendiğimde çok ağladım düşündükçe ağladım aklıma geldikçe ağladım ama bunu bi faydası yok hem bebişe hem sana zarar verir 2 şubatta randevumuz var ege tıpta amniyo için ben doğurmaya karar verdim bu testler tarama sadece amniyosentez %98 99 net cevap veriyo diyolar ama Rabbim bilir dua et bol bol Rabbim hepimizin yadımcısı olsun..kızlar bana bol bol dua edin nolur bebişime bişey olmasın ve sonuç temiz çıksın buna çok ihtiyacımız var..

Canım ayrıca sana da teşekkür ederim verdiğin moral için bu dönemde insanın çok morala ihtiyacı var halden anlayan pek olmuyo yaşayan bilir gerçektenn.öptüm bebişle kendinize çok iyi bakın

canim seni cok iyi anliyorum, ben de persembe gunu yaptirdim ve 3 hafta beklemem gerekiyor, gunler gecmiyor,ama napalim,beklemek zorundayiz,dua ediyorum canim,hem kendim hem de benim durumumda olan tum anne adaylari icin, Allah hepimizin bebegini korusun......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…