- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
evet canım 3 lüdeki oranım 1/43 çıkmıştı ağlamaktan gözlerim şişmişti.Acibademde oldu benim amniosentezim ve ertesi gün çıktı sonucum 48 saatte verdiler yani.evet riskli bir durum olabilir amniosentez ama benim durumum çok daha riskliydi 43 te 1 epey yüksek bir risk!!
doktorum zaten perinatolgtu yani uzmanıydı ve hiç anlamadım ben olup bittiğini.rabbim sanada sağlıklı bebiş nasip etsin inşallah.
Merhabalar yazdıklarınızı okudum arkadaşlar bende ikili ve üçlü test yaptırdım doktorumun yönlendirmesi sonucu amniyosentez içinde gün aldık 8 yılın sonunda tüp bebek yaparak hamile kaldım şu anda 4 hafta 6 günlük gebeyim bebişimiz oğlan olacakmış ama üzüntüden hiç sevinemedik hamileliğim her safhasını doya doya yaşayamıyorum.ikili testte down sendromu riski 1/107 üçlüde ise 1/116 çıktı.Moralimiz alt üst oldu.doktorumuz eğer amniyosentezde de aynı çıkarsa gebeliğe son verebiliriz diyo.ona nasıl kıyarız bunca senden sonra tedaviyle oldu zaten hem eşim hemde ben nenk hasreti içindeyken.Dün amniyosentez için ege üniversitesinden gün akdık oradaki doktor tüp bebek olmasının da bu riski arttırabileceğini söyledi.Ama ne eşimde nede benim ailemde böyle bişey yok akrabada değiliz.Çevreden duydukalrımda hem ikilisi hemde üçlüsü kötü çıkanların amniyosentez iyide çıkabiliyomuş yada terside olabiliyomuş bilemiyorum canımız çok sıkkın moraller sıfır oğluşumada zarar vermek istemiyorum oda benle birlikte üzülüyo biliyorum.Allahım inş. benim gibi aynı sorunları yaşayan tüm annelere sağlıklı bi evlat nasip eder.
Arkadaşlar öncelikle içimi birazda olsa rahatlattınız yazdıklarınızla.Hepinize çok teşekkür ederim.Amniyosentez yapılsa da bebeğimi sağlıklı bi şekilde kucağıma alana kadar rahat yüzü yok.Kafama takılan bişey var.Bilmiyorum bizi doktorumuz mu geç yönlendirdi yada sizlerde mi bu zamanlarda yaptırdınız testlerinizi bilemiyorum ama şu anda 16 hafta bitecek 17 haftalık olacak bebğim bize ise amniyoseentez için randevu tarihini 2 şubat olarak verdiler.Sonucu ise 3 hafta sonra alırsınız dediler, hızlandırılmış olarak 3 gün içinde bikaç şeye bakacaklarmış x ve y kromozonuna, 18,21 vs... Bizim için riskli çıkanda 21. Üç gün içinde de bilgi verecekler tabii bu hızlandırılmış safhası para tuzağı ama bebeğimiz için feda olsun. Tam sonucu aldığımızda yaklaşık 22 haftalık falan olacağım anlamadığım neden bu kadar geç sonuç veriliyo ve de eğer bu amniyosentez testi bu kadar önemli ise neden geç yapılıyo yanılıyo muyum bilmiyorum ama içim hiç rahat değil.Gerçi sonucu içimizi rahatlatmak adına yapıyoruz.Her ne kadar doktorumuz gebeliğe son verebiliriz desede eşimle biz böyle bişey için henüz karar vermedik veremeyizde her şeyi rabbime bırakıyorum Allahım tercih yaptırmasın herşeyin iyisinide kötüsünüde o bilir.Ona sığınmaktan başka çaremiz yok.
tşk ederim canım saol internetten araştırdıkça çevremden duydukça içim biraz daha rahatladı ilk zamanki gibi negatif düşünmüyorum artık biliyorum ki (allahın izniyle inş.) sonuçlar temiz çıkacak.Bişey daha soracaktım amniyosentez testi yapılırken eşlerde girebiliyo mu ben eşimin yanımda olmasını elimi tutmasını istiyorum bu o anki stresimi korkumu azda olsa azaltır bana destek olur doktorlar buna izin veriyo mu?
arkadaşlar bendende amniyosentez istiyolar çoookkk üzgünüm işyerindeyim gözlerim doluu...inşallah hepimizin mini mini tatlı bebişlerine sağlıkla kavuşmamız dileklerimleee...
arkadaşlar bendende amniyosentez istiyolar çoookkk üzgünüm işyerindeyim gözlerim doluu...inşallah hepimizin mini mini tatlı bebişlerine sağlıkla kavuşmamız dileklerimleee...
benim eşim girdi ama çok komikti :) çünki önce beni hazırladılar falan işte doktorum hazırlandı yanıma geldi, eşimi de istiyorum dedi tamam alalım hemen dedi. bi taraftan da ultrasonda bebeğin hareketlerini inceliyodu. biliyosun bebeğe zarar gelmemesi için bu işi profesyonelce yapıyolar, neyse eşim tam kapıda göründü kafamı çevirdim ona baktım ki o sırada bebiş mükemmel bir pozisyonda olduğu için doktorum hemen iğneyi yapıverdi:) yani eşim daha elimi bile tutamamıştı ama hazırlıksız yapması süper oldu acıycak falan diye korkuyodum ama korkulacak hiç bi acısı yok inan bana. koluna giren iğneden farkı yok tabi bu biraz da yapanla alakalı biliyosun. ama çok anlık bişey sonrasında çok rahatlıycaksın inan bana. a.s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?